Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Limburg konijn recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Typisch maastricht gerecht,overigens ook in Belgisch Limburg

INGREDIENTEN

Konijn in stukken;4,5 kopje azijn;1,5 kopje water;1 grote ui in ringen gesneden;'4 kruidnagels;1 laurierblaadje;1 eetlepel stroop;1 flinke schijf ontbijtkoek;1 theelepel suiker;10 peperkorrels;zout en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Dit is de manier waarop in Limburg meestal konijn of konijnenbouten worden bereid. Nu lijkt Limburg in dit opzicht een beetje op Italie, waar ook elk dorp en zelfs elke familie eigen receptuur heeft. Dat geldt ook voor de manier waarop in Limburg konijn wordt bereid. Iedere familie en ieder dorp of stad heeft 'eigen' receptuur hiervoor. Beschouw de hierna beschreven receptuur dan ook maar als een gemiddelde. Daarom staan er ook geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Het gebeurt een beetje uit de losse pols. En je mag er altijd zelf nog iets aan aanpassen. Zo zijn er mensen die nog rode wijn aan de saus toevoegen, of zelfs sterke drank. Rode wijn lijkt me inderdaad lekker als het wild konijn betreft. Sterke drank is een kwestie van smaak. Kan best lekker zijn. Als je konijn op de Limburgse manier ooit hebt gegeten wil je geen andere meer. Konijn leent zich uitermate voor zoetzure bereiding.

INGREDIENTEN

1 konijn (tam of wild) of enkele konijnenbouten, Azijn, Water, 3 Laurierblaadjes, 5 Zwarte peperkorrels, 6 Jeneverbessen, 4 Kruidnagels, 5 Sjalotten, Boter, Bloem, Appelstroop of appel-perenstroop, 2 plakken ontbijtkoek, Maizena, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top