5.871 lenteuitjes recepten

  • Eigen recept

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'.

INGREDIENTEN

1 kg kleine vastkokende aardappels2 eetlepels balsamic azijn5 hardgekookte eieren200 ml mayonaise2 eetlepels mosterd1 fijngehakte rode ui150 gram cottage cheese150 gram ham of bacon stukjes1 eetlepel fijngehakte lente-uitjes met veel groen peterselie voor garnering

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

INGREDIENTEN

300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept


Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bron: Life & Cooking

INGREDIENTEN

1 pak quichedeeg, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram spekblokjes, 4 eieren, 200 cc (ml) creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, quichevorm van ca. 24 cm doorsnede

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 bekertje creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram magere spekblokjes, 200 gram kipfilet, 3 lente-uitjes, 100 gram champignons, zout en versgemalen peper, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een prachtige amuse

INGREDIENTEN

125 gr wit krabvlees (uit blik) 1 lente uitje, fijngesneden 1 el crème fraiche sap van een halve citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zalig Oosters kipgerecht wat ik graag door wil geven. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet - 6 lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels sojasaus - 2 theelepels maizena - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel sambal oelek - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sherry - 100 gram gepelde walnoten - 3 eetlepels arachideolie - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en snel vegetarisch hapje. Was een succes als borrelhapje samen met de kleine loempiaatjes. Gemakkelijk te maken en voor te bereiden.

INGREDIENTEN

3 eieren, 3 lente-uitjes, 1 ½ cm verse gemberwortel, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, peper, zout, zonnebloem- of arachide olie om te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met salami en lenteuitjes. Lekker op een warme dag, buiten in de zon. (Of bij de picknick.)

INGREDIENTEN

- 500 gram Penne Rigate (of andere maccaroni), - 150 gram salami in blokjes, - 150 gram ham in blokjes, - klein bakje/potje Creme Fraiche, - bakje Boursin Cuisine met knoflook en fijne kruiden, - 5 eetlepels water, - klein gesnipperd uitje, - een paprika in blokjes (kleur naar keuze), - 2 lenteuitjes in ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 varkenshaasje van ongeveer 300 gram, 2 plakken achterham, 6 lente-uitjes, 2 el abrikozenjam, 2 tl sojasaus, 50 gram boter, 4 el sherry (medium), 2 dl slagroom, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker slank Kcal 112

INGREDIENTEN

2 (staart)stukken gefileerde zeeduivel van 300 gram, 3 lente-uitjes in schuine ringen, 1 eetlepel droge sherry, 1 limoen, geschild en in plakjes gesneden, 1 kleine groene peper zonder zaadjes, fijngesneden, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept.
Recept is voor 6 broodjes.

INGREDIENTEN

6 velletjes bladerdeeg, 1 grote kipfilet in grove stukken, 50 g ontbijtspek,fijngesneden, 50 g bacon,fijngesneden, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 eetl gebakken uitjes[kant en klaar], broodkruim van 2 oudbakken sneetjes witbrood,zonder korst, 2 fijngehakte lente-uitjes, 1 volle theel sambal badjak, 1/4 theel gemalen koriander[ketoembar], 1/4 theel djahe, scheutje vissaus, 1 ei + 1 losgeklopt ei, sesamzaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Fusion
  •  30-60 min.

Een recept van Jan Schijf, chefkok.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van ongeveer 300 gram, 1 plak achterham, 3 uitjes, 1 el abrikozenjam, 1 tl sojasaus, 25 gr boter, 2 el sherry (medium), 1 dl slagroom, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

2 personen

voedingswaarde : 431 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Boodschappen april 2000
Van:
"Esther"

INGREDIENTEN

2 tot 3 lente-uitjes, 100 g jongbelegen kruidenkaas, 4 eieren, mespunt kerrie, zout, versgemalen peper, 25 g boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  •  …
  •  10-20 min.

Een heerlijk makkelijk en snel hoofd gerecht.

INGREDIENTEN

2 tot 3 lente-uitjes, 100 gr. jomg-belegen kuidenkaas, 4 eieren, 'n flinke mespunt kerrie, zout en versgemalen pepr, 25 gr. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

(China)Bereidingstijd: ca. 40 min. - 660 kcal per portie - Serveren met een gemengde salade

INGREDIENTEN

Lente-uitjes - 1 EL olie - 1-2 EL sojasaus - een paar druppels azijn - wat zout - gemalen Sichuanpeper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 tot 3 lente-uitjes-, 100 g jongbelegen kruidenkaas-, 4 eieren-, mespunt kerrie-, zout en versgemalen peper-, 25 g boter-

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 lente-uitjes -, 100 gram jongbelegen kruidenkaas -, 4 eieren -, mespunt kerrie -, zout en versgemalen peper -, 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Variatie op een italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 gr. Hollandse geitenkaas( in 4 plakken), 4 eetl. (olijf)olie, 1 eetl.citroensap, peper, zout, 1/2 eetl. vers gehakte marjoraan, 3 lente-uitjes.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  •  …
  •  0-10 min.

Lekker als voorgerecht maar kan ook als bijgerecht.

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten 100 gr Hollandse geitenkaas in 4 plakken , 4 el (olijf)olie , 1 el citroensap , peper , zout , ? el versgehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 tot 3 lente-uitjes, 100 gram jongbelegen kruidenkaas, 4 eieren, mespunt kerrie, zout en versgemalen peper, 25 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker met gebakken aardappeltjes of kanpperig brood en sla

INGREDIENTEN

3 lente-uitjes; 100 gr jongbelegen kruidenkaas; 4 eieren; mespunt kerrie; zout; peper; 25 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Variatie op een Italiaans voorgerecht. Snel klaar, erg lekker, succes verzekerd

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tomaten kaassalade met lente-uitjes!
Variatie op een Italiaans voorgerecht. Snel klaar, erg lekker, succes verzekerd.

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.




Variatie op een Italiaans voorgerecht. Snel klaar, erg lekker, succes verzekerd.

INGREDIENTEN

, * 2 mooie vleestomaten, * 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, * 4 eetlepels (olijf)olie, * 1 eetlepel citroensap, * peper, zout, * ? eetlepel vers gehakte majoraan, * 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

350 gr varkensvlees, 2 theelepels droge sherry of rijstwijn, 2 theelepels lichte sojasaus, 1/2 theelepel maïzena, 4 lente-uitjes, 2 eetlepels olie, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Variatie op een Italiaans voorgerecht. Snel klaar, erg lekker, succes verzekerd.

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Variatie op een Italiaans voorgerecht. Snel klaar, erg lekker, succes
verzekerd.
(Voorgerecht voor 2 personen)Voorbereidingstijd: ca. 3 minuten
Bereidingstijd: ca. 5 minuten
Bevat per persoon: 1725/410 kJoules/kcal., 15 g eiwit, 35 g vet, 6 g
koolhydraten van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 mooie vleestomaten, 100 g Hollandse geitenkaas, in vier plakken, 4 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, ? eetlepel vers gehakte majoraan, 3 lente-uitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 bosjes lente-uitjes, 4 plakken gerookte ham(of 4 plakken gerookte zalm), 40 gr boter, 40 gr bloem, 1/4 L visboullin, 1/4 L melk, 150 gr geraspte belegen Goudse kaas, versgemalen peper, nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  •  …
  •  30-60 min.

Malse inktvisringen geserveerd in een saus van witte rijstazijn en soja

INGREDIENTEN

Voorbereiding 15 min 20 min. marineren., , 350 gr. pijlinktvis alleen het staartstuk,schoongemaakt, 2eetl aardappelmeel, 2eetl. sesamolie, 2eetl. sojasaus, 250 gr. lente-uitjes, 5 dl. plantaardige olie, 1 eetl. gemberwortel geraspt, , voor de saus, , 2theel. suiker, 1/2 theel. witte peper, 1theel. zout, 5 eetl. groentebouillon, 5 eetl. rijstwijn, 1 theel. aardappelmeel, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 theel. sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roerbakken

INGREDIENTEN

, > 125 g lamsvlees, , Marinade:, , > 1 el olie, , > 4 tl soja, , > 4 tl sherry, , > snufje zout, , > zwarte peper;, , > 125 g lente-uitjes, , > 2 fijngehakte teentjes knoflook, , Aromatische Saus:, , > 2 tl soja, , > 2 tl azijn, , > 2 tl sesamolie, , > snufje monosodium glutamaat [ve-tsin]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies