Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

133 lemon curd recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Heerlijke lemon bars gevuld met lemon curd.

INGREDIENTEN

240 gram boter, op kamertemperatuur, 200 gram suiker, 325 gram bloem, ½ theelepel bakpoeder, ¼ theelepel zout, 285 gram Lemon Curd, 110 gram kokosrasp, 60 gram amandelen, gehakt, 1 eetlepel poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2016
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Dit traditioneel Engelse fruit smeersel is zalig op een sandwich of scones. Maar het is ook onmisbaar in de frisse en al even Engelse "Lemon merinque pie".(zie recept) .

INGREDIENTEN

2 kleine citroenen, 75 gr boter, 100 gr witte basterd suiker, 2 losgeklopte eieren, 1 pot met deksel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Engels
  •  10-20 min.

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!

INGREDIENTEN

110 g boter (ongezouten)., 3 eieren, medium., 225 g suiker., Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen). Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Engels
  •  10-20 min.

Er zijn veel recepten van lemon curd te vinden. Ze variëren voornamelijk in de hoeveelheid boter en eieren. Dit recept van David Lebovitz is overduidelijk een `rijkere` soort en daarom ook VERRUKKELIJK! Heerlijk op toast, matzes, bij taart, op biscuitjes of bij boterkoek.

INGREDIENTEN

, Sap van 2 à 3 biologische citroenen (125 ml), 100 gram suiker, 2 eierdooiers, 2 eieren, zout, 85 gram roomboter in blokjes,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2012
  • Engels Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lemon Curd, heerlijk fris engels recept van broodbeleg

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 80 gram roomboter, 2 citroenen(geraspte schil + sap), 4 eieren, 2 goed schoongemaakte jampotjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, Voor 1 potje, , 2 citroenen, 125 gram geleisuiker, 1 eierdooier, 25 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Engels
  •  10-20 min.

2 potten van 450 gram

INGREDIENTEN

4 citroenen--, 4 eieren--, 100 gr roomboter--, 500 gr suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Romige, zoetzure citroenmarmelade, traditioneel voor op scones

INGREDIENTEN

- 100 gr zachte boter, - 200 gr suiker, - 2 citroenen, - 2 limoenen, - 3 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Citroencreme voor op de boterham

INGREDIENTEN

Voor een jampot:, 1 citroen, 125 gr. suiker, 40 gr. boter, 1 ei, 1 theelepel ma?zena

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 300 cc heb je nodig:, , 2 grote eieren op kamertemperatuur3 grote eidooiers op kamertemperatuur4 citroenen, het sap en het raspsel van de schil75 gr boter, ijskoud en in blokjes60 gr suiker2 eetlepels water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 2 eidooiers, 165 gr witte suiker, 80 gr koude ongezouten boter, sap van 2 citroenen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Snel klaar en eigenlijk erg makkelijk. Een leuk idee voor een cadeautje met een prachtige gele kleur.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 eidooier, 175 g suiker, 0.5 dl. citroensap, rasp van een biologische citroen, 50 g. koude boter, in klontjes gesneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2006
  •  
  •  0-10 min.

Traditioneel Engels smeersel

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, 2 kleine citroenen 75gr boter 100gr witte basterd suiker2 losgeklopte eieren 1pot met deksel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Een creme voor op de boterham.Her recept komt uit Engeland.

INGREDIENTEN

3 citroenen,300 gr.suiker,75 gr.roomboter,3 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Vertaald van origineel Engels recept!

INGREDIENTEN

4 eieren, geklopt, 1/4 kopje boter, 3/4 kopje suiker, 1 1/2 kopje verse citroensap, geraspte schil van 2 citroenen, 1 tl gist

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Een lekkere citroencreme voor op brood toast of beschuit.

INGREDIENTEN

1 citroen, 125 gr. suiker, 40 gr boter, 1 ei, 1 tl maizena

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Engels
  •  10-20 min.

Een typisch Engels broodbeleg. Fris en zoet

INGREDIENTEN

60 gram boter, 150 gram suiker, geraspte schil en sap van 2 citroenen, 80 ml citroen sap, 4 eieren (geklopt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Engels
  •  0-10 min.

Heerlijk friszuur toetje en nog glutervij ook. Overigens smaakt het ook gewoon als gebak met een kopje koffie erbij.

INGREDIENTEN

De hoeveelheid van één recept glutenvrije Bastognekoekjes en één recept lemon curd. (vers maken)., 60 tot 80 gram gesmolten boter., Deze recepten staan bij mijn overige recepten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 sneetje paasbrood, 1 volle eetlepel geschaafde amandelen, 1/2 zakje vanillesuiker, 1/3 bakje mascarpone (à 250 g), 3 eetlepels lemon curd (of citroenmarmelade), poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

  Van mijn vriendin Jean uit Cornwall kreeg ik een receptenkaart toegestuurd met een recept van gevulde koeken. Op de receptenkaart stond een Engels merk Lemon curd en de koeken werden uiteraard gevuld met de lemon curd van dat merk. (hier niet verkrijgbaar) Ik had nog eigengemaakte lemon curd in de vriezer maar als je geen zin hebt om het zelf te maken het is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te koop. Maar de Engelse of mijn zelfgemaakte Curd vind ik toch het lekkerste. Je zou ze ook kunnen vullen met bvb een jam die je lekker vind. Ik heb het recept uiteraard vertaald en in het recept wordt Caster Sugar gebruikt en heel vaak wordt deze suiker vertaald (op tv en in boeken) als basterdsuiker maar dat is het dus niet! Castersugar is gewoon fijne kristalsuiker en (o.a.) ook te koop bij AH en de Lidl, deze suiker heeft een fijnere structuur en lost sneller op dan gewone kristalsuiker die een grovere korrel heeft. Heb je geen fijne suiker neem dan gewone en je kunt toch de koeken maken.   

INGREDIENTEN

 , , 200 g Lemon curd. (ongeveer), 250 g boter., 140 g fijne suiker plus wat extra om over de koekjes te strooien., 1 ei., 1 tl vanille extract. (heb je dat niet, schraap een half stokje vanille uit, OF als het niet anders kan 2 tl vanille essence., 2 citroenen. (liefst biologische), 300 g bloem. (plus extra voor uitrollen), 100 g amandelmeel. (of maal gepelde amandelen), Een klein beetje melk. (om de koekjes te bestrijken), Wat geschaafde amandelen. (om over de koekjes te strooien), Snufje zout. , ,   

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2015
  • Engels
  •  60-120 min.

Paasbrood met mascarpone en lemon curd

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 sneetje paasbrood, 1 volle eetlepel geschaafde amandelen, 1/2 zakje vanillesuiker, 1/3 bakje mascarpone (a 250 g), 3 eetlepels lemon curd (of citroenmarmelade), poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lemon curd maakt de zoete vulling heerlijk fris. Een grande succes!

INGREDIENTEN

4 stevige appels, 70 g koude boter, in kleine blokjes, 125 g bloem, 50 g poedersuiker, gezeefd, 1 eierdooier, 1 tl gemalen kaneel, 4 el lemon curd (supermarkt of delicatessenwinkel), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit recept lag deze week op de mat

INGREDIENTEN

4 stevige appels,70gr koude boter,in kleine blokjes,125gr bloem,50gr poeder suiker gezeefd,1 eierdooier,1tl gemalen kaneel,4el lemon curd.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten scones, , 290 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 30 gr boter, kleingesneden, 1,25 dl melk, 1,25 dl water, , , Ingrediënten Lemon curd, , 3 citroenen, sap en rasp, 125 gr suiker, 1 el maïzena, 2 eidooiers, 50 gr boter, in blokjes, gekoeld

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2008
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram suiker * 1 zakje vanillesuiker * 150 gram boter * 1 ei * 300 gram zelfrijzend bakmeel * 1 pot lemon curd * 1 eetrijpe mango * poedersuiker om te bestuiven * 50 gram pure chocolade * 10 physalis, Kaapse goudbes *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze aparte ingredienten zijn ontstaan omdat ik geen bloem genoeg in huis had en nog restje je lemon curd had staan. Ook wilde ik gecondenseerde melk gebruiken. Het resultaat was een glazig uitziende cake, maar wel machtig lekker!

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr custard poeder, 1 blikje gecondenseerde melk van Friese Vlag,1 blikje halfvolle melk (net zoveel als gecondenseerde melk), 2 eieren,2 el lemon curd, 100 gr zachte boter, 100 gr suiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 stevige appels (bv jonagold 70gr koude boter in kleine blokjes, 125gr bloem, 50gr poedersuiker gezeefd, 1eierendooier,1tl gemalen kaneel en 4el lemon curd (supermarkt of delicatessenwinkel)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Souffle: 3 grote eieren, sap en rasp van 1 middelgrote citroen, 50 g plus 1 dessertlepel fijne kristalsuiker, , Snelle lemon curd: 1 groot ei sap en rasp van 1 kleine citroen, 40 g fijne kristalsuiker, 25 g koude, ongezouten boter, in blokjes, 1 theelepel maizena, , Voor het opdien: een gezeefde poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Whoopies zijn Amerikaanse koekjes met een vulling er tussen. Tussen deze whoopies doen we een lemon curd vulling maar er is voldoende ruimte om met eigen alternatieven te komen!

INGREDIENTEN

125 gr. boter, 150 gr witte bastardsuiker, 1 tl vanille aroma, 1 ei, 2 tl bakpoeder, 300 gr bloem, 330 ml volle melk, 50 gr gemalen kokos, 12 el lemon curd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker als dessert of bij de koffie.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 180 g bloem, 120 g boter, 1 ei, 60 g suiker, snufje zout, , Voor de lemon curd:, , 2 citroenen, 75 g boter, 100 g witte basterdsuiker, 2 eieren, , diverse soorten seizoensfruit

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Wereld
  •  30-60 min.

Met dit recept van The Guardian heb ik al heel wat keren heerlijke lemon curd gemaakt. Door het ezelsbruggetje voor de hoeveelheden hoef ik nooit meer na te kijken hoeveel van alles er ook al weer in moet.

INGREDIENTEN

-1 ons roomboter, -2 ons suiker, -3 eieren plus 1 eidooier, -4 biologische citroenen (gewassen)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Engelse citroenpasta, heerlijk op warm geroosterd brood.

INGREDIENTEN

100 g boter, 4 grote citroenen, 4 eieren, 450 g suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Een overheerlijk zoet dessert waarmee je iedereen zal verrassen. Er kan ook lekker mee gevarieerd worden.

INGREDIENTEN

85 gram boter, 200 gram suiker, 2 citroenen, 3 eieren, pak filodeeg, vers rood fruit, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn gezinsleden staan wat huiverig tegenover het snotterige goedje met pitjes ; de inhoud van een passievrucht. Ik heb er een heerlijke curd mee gemaakt. Door de curd te zeven heb je geen last meer van de ongewenste pitjes. Curd wordt nogal eens met de pan direct op het vuur gemaakt. Ik doe het liever au bain-marie; zo weet je zeker dat je geen gestolde (roerei) deeltjes in de "vla" krijgt, maar een zijdezacht mengsel. Verwerk de curd in een taart, in cupcakes, in een trifle, verdeel over een pavlova/meringue of smeer het (tijdens) een brunch op de boterham. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!!

INGREDIENTEN

5 eieren, losgeroerd, 200 gram (fijne) suiker, rasp en sap van 2 citroenen, merg van 1 vanillestokje, 12 rijpe (ingedeukte) passievruchten, 120 gram koude boter in blokjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 50 gr boter, 2 eieren, 75 gr suiker, 1 dl citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Tulband cake

INGREDIENTEN

, 300 gram boter op kamertemperatuur, 300 gram basterdsuiker, 300 gram bloem, 17 gram bakpoeder, 3 citroenen, 5 eieren, 125 gram zure room, Extra boter/bloem om in te vetten, 1 ei, 1 citroen, 50 gram suiker, 20 gram boter, Extra citroenrasp, Nog meer citroensap, Poedersuiker (150 gram), Eetbare rozenblaadjes, eiwitten, water, poedersuiker, fijne kristalsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2013
  •  
  •  60-120 min.

Lekkere lemon curd, makkelijk zelf te maken en heerlijk op scones of wentelteefjes.

INGREDIENTEN

Voor 1 pot: 1 limoen, 1 kleine citroen, 75 gram boter of margarine, 100 gram basterdsuiker, 2 eieren (goed losgeklopt).,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Engels
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top