1. Home
  2. Recepten
  3. Latkes

Latkes recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Latkes

Latkes zijn aardappelkoekjes, een bekend gerecht uit de joodse keuken. Voor oud en nieuw. Vegetarisch.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen geschild, 1 ui, 2 eieren losgeklopt, 60 g bloem, 1 tl zout, mespunt witte peper, plantaardige olie om in te bakken, appelmoes of zure room om te serveren.

Bereidingswijze

Rasp in een keukenmachine die uitgerust is met een rasp de aardappelen en ui. Laat ze in een zeef uitlekken en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het geraspte mengsel in een kom en klop er de overige ingredienten (behalve de olie, appelmoes en zure room) door (werk zo snel mogelijk, anders wordt de aardappel bruin). Verhit in een zware koekenpan op middelhoog vuur een laagje olie (circa 2,5 cm) of net zoveel dat de koekjes bedekt zullen zijn. Laat een eetlepel beslag in de hete olie glijden en bak de onderkant in 2 minuten bruin. Draai de latke om en bak de andere kant in 1-2 minuten bruin. Leg de latkes op een schaal en hou ze in de oven warm (150 graden Celsius). Ga door tot alle beslag op is en gebruik indien nodig extra olie. Serveer de koekjes direct met appelmoes of zure room

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

latkes

INGREDIENTEN

4-6 grote aardappelen, 2 eieren, 1 kleine ui, 1-2 el bloem, zout, peper, zonnebloemolie,

  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Latkes

Latkes worden als compleet ontbijt, maar ook als bijgerecht bij vleesgerechten gegeten.

INGREDIENTEN

400 gr. pompoen, 200 gr. bloem, 2 eieren, zout naar smaak, 50 gr. boter,

  • Russisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Russisch
  •  20-30 min.

Latkes

Een soort aardappelpannekoeken

INGREDIENTEN

6 aardappelen; 2 uien, 2 eieren, 3 tot 4 el bloem, slaolie of "pam", 1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak), evt verse kruiden als variatie, b.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Latkes

INGREDIENTEN

3a4 grote aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook zout, peper,1 ei, 2 eetlepels bloem olijfolie.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Latkes

Joodse aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels;1 geraspte ui;2 geklopte eieren;3 eetlepels bloem;1 theelepel bakpoeder;1 theelepel zout (naar smaak);1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

  • Joods
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Joods
  •  20-30 min.

Latkes (aardappelkoekjes)

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

6 grote geschilde aardappelen, 1 ui, 3 eieren, 0.5 kop meel, zout en peper, olie,

  • Joods Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods Bijgerecht
  •  10-20 min.

Joodse Latkes

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

8 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ei, 1 grote ui, 2 el olijfolie, zout, 3 tl bloem, vers gemalen zwarte peper,

  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.

LATKES (aardappelkoekjes)

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

- 6 grote geschilde aardappelen, - 1 ui, - 3 eieren, - 1/2 kop meel, - zout, - peper, - olie,

  • Joods Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Joods Tussengerecht
  •  20-30 min.

Latkes (aardappelpannenkoekjes)

INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels, 1 geraspte ui, 2 geklopte eieren, 3 eetl. meel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout (naar smaak), 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper

  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.

Joodse Latkes

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

*8 middelgrote, vastkokende aardappelen *1 ei *1 grote ui *2 eetlepels olijfolie *Zout *3 theelepels bloem *Zwarte peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel van kip met latkes en gehakte lever

INGREDIENTEN

Voor de kipschotel:, - 1 kip in stuken of 8 drumsticks; - Schil van 1 sinaasappel;, - 4 uien, in ringen gesneden;, - 3 takjes verse tijm, gerist;, - sap van 1 citroen;, - 3 dl vers geperst sinaasappelsap;, - 1 el honing;, - 2 dl droge witte wijn., , Voor de gehakte lever:, - 250 gr. kippenlevers;, - 1 hard gekookt ei;, - 1 gehakte ui olijfolie;, - gehakte bieslook., , Voor de latkes:, - Drie flinke aardappelen;, - 1 middelgrote ui;, - 30 gr. matzemeel (mag ook gewone bloem zijn);, - 1 ei.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse met gerookte zalm

Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.

INGREDIENTEN

2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem

  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

aardappel-uienkoekjes

Recept uit de libelle,, en wordt ook wel latkes genoemd, en is een famile recept van de fam waxman

INGREDIENTEN

6 grote aardapp (bintjes) ongeschild, 1 middel grote ui, 2 eieren,losgeklopt, 3 eetl bloem, 1/2 theel gedroogde gist, zout en peper, maisolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste latkes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top