1.591 lasagne recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepikt van "Koken met sterren".

INGREDIENTEN

-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Lasagne

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne a la Mignonne

INGREDIENTEN

1 pakje Lasagne bladen (Grand'Italia voorgekookt), 300 gram rundergehakt, 2 pakjes tomatensaus (Heinz Tomato Frito), 250 gram groentenmix; bestaande uit paprika (div. kleuren), ui en champignons, Croma gekruid "italiaanse kruidemix", Italiaanse kruidenmix van Silvo, Ketjap manis en sambal, Voor de bechamelsaus:, 40 gram boter, 40 gram bloem, 1/4 liter melk, nootmuskaat en peper, 1 zakje Geraspte kaas (Pardano)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lasagne, maar dan ff anders..

INGREDIENTEN

- 500 gr. half om half gehakt, - ketjap manis (zoet), - 1 ui, - marinademix van verstegen, - 4 dl. melk, - 4 dl. water, - 1 pakje honig lasagne mix, - Lasagne bladeren, , Mogelijke toevoegingen:, - Ham en of Salami, - Ei, - Kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 uien, 4 vleestomaten, 300 g grotchampignons, 400 g kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 200 g Parmezaanse kaas, 1 pak voorgekookte lasagne bladen (250 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes groene lasagne, 5 dl kaassaus, 200 gram gesneden belegen Goudse kaas, 1 blik tomaten, in stukjes gesneden, peper, oregano, 200 gram gekookte ham in plakken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een experimenteer-met-wat-je in huis hebt recept. Valt altijd zeer goed in de smaak bij gasten en ... je kan het op voorhand klaarmaken zodat je alle tijd hebt voor je gasten.

INGREDIENTEN

6 vellen lasagne (verde); 2 blikken gepelde/in stukjes tomaten; 1 blik tomatenpuree; 1/2 kg gehakt; 2 sneden gekookte ham; 2 sneden jonge kaas; 100 gr gemalen kaas; allerlei groenten (wat je maar in huis hebt) vb : bakje champignons, 3 wortels, 1 prei, 2 uien, 2 paprika's, een paar selderstengels, wat broccoliroosjes, courgette, ... . Allerlei kruiden : (cayenne)peper, zout, paprika, verse look, basilicum, bouquet garni (peterselie,tijm,laurier), ... .Eventueel wat suiker, melk of maizena (of ander bindmiddel). Bloem, boter en melk voor de witte saus. Olijfolie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Lekker makkelijk, snel klaar

INGREDIENTEN

Pak lasagne van Knorr, champognons en bakboter, en kaasplakken en voor de toplaag geraspte kaas, 500g gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met broccoli,champignons en mosterd-kaassaus

INGREDIENTEN

1 kruidenbouillontablet, 500 g broccoli, 1 ui, 75 g boter of margarine, 1 teentje knoflook, 50 g bloem, 1 bakje champignons, 2 theelepels tijm, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels hot ketchup, zout, peper, 4 eetlepels Zaanse mosterd, 1 bekertje creme fraiche, 150 g geraspte oude kaas, Ca. 10 vellen voorgekookte lasagne verdi,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker makkelijk heerlijke lasagne en kan door iedereen gemaakt worden

INGREDIENTEN

1 pak knorr lasagne, 500 gram rundergehakt, 700 dl melk, 500 gram italiaanse groente van de appie, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 zakje geraspte kaas, 1 ons ham, snufje zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een voortreffelijke lasagne met courgette en tomaat.

INGREDIENTEN

1 bak kant en klare lasagne bolognese(voor 4 personen);1 courgette;3-4 tomaten;1 potje verse basilicum;versgemalen zwarte peper;100 gr geraspte kaas (bij voorkeur gratin-kaas).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

1 prei, 1 paparika (rood), 1 stronkje brocoli, 2 pakjes lasagne saus (zit ook zakje becahmelsaus bij), melk, 1 pak lasagne bladen, doosje champions, pond rundergehakt.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Sweet and hot

INGREDIENTEN

Lasagne bladen, gezeefde tomaten, 1 vleestomaat, 1/2 courgette, klein preitje, champgnons. 2 blikken tonijn, 1 blik ananas, 1 ui, 3 tenen knoflook en 1 el sambal, peterselie, oregano, bieslook en basilicum zout en peper en kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, olijfolie om in te bakken, 1ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 350 g rundergehakt, 1,5 dl rode wijn, 1 blik tomatenblokjes, 1 el tomatenpuree, zout, peper, oregano, béchamelsaus, parmesaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met rauwe ham en champions

INGREDIENTEN

20 lasagne vellen, 25 gr boter 2 teentjesknoflook, 500gr champions grof gehakt, 400 gr ricotta of huttenkase, 2-3 el peterselie, 100-150 gram rauwe ham, 150 gram jongekaas in plakken, 5-6 dl bechamelsaus, voor de bechamel saus:, 50 gr boter 40 gr bloem 5 dl melk, zout peper en nootmuskaat, voor het gratineren:, geraspte kaas(oud of parmazaanse), 6 el slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit koop je niet in de winkel maar een super gerecht.

INGREDIENTEN

, Benodigdheden., Verdi lasagnebladen, lasagne mix voor de rode saus., Rode saus:, , 500 gram gehakt, 2 paprika?s, 2 uien, 1 bakje champignons, Mexicaanse groente van bonduel, Room koffiemelk of creme fraiche, Eetlepel suiker, , , , De witte saus:, , 200 gram ontbijtspek., 300 gram kaas., 3 eetlepels bloem, 50 gram margarine, Bouillon blokje met ? liter heet water mengen, Creme fraiche,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Heerlijke lasagne van mijn vriendin Diana

INGREDIENTEN

Olijfolie, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 takje verse peterselie, 3 ons rundergehakt, 2 blikken gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 klontje suiker, zout, klein beetje basilicum, 1 pak lasagne (ovenklaar) of lasagne die eerst gekookt moet worden, 2 bolletjes mozzarella, 2 ons parmezaanse kaas, 1 ons schouderham in blokjes, bechamelsaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus:, 1/2 kilo gehakt, 1/2 kilo filet americain, 1 kg verse tomaten of gepelde conserven, 1 klein potje tomatenpuree, 3 a 4 ajuinen of sjalotten, 2 a 3 rode paprika, 2 a 3 teentjes look, kruiden: Provencaalse kruiden, pili-pili, peper en zout, , Voor de kaassaus, 75 gr boter, 75 gr bloem, 1/2 liter melk, Scheutje room (eventueel light), 150 gr geraspte gruyere ( 50gr voor gratineren), Kruiden: peper en kruidnoot, , Andere:, 500 gr Mozzarella (eventueel light), 500gr Lasagne (voorgekookt, verkrijgbaar in warenhuis),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze Lasagne is zeer smaakvol omdat de ingredienten vers zijn en ook de sauzen zelf gemaakt moeten worden.

INGREDIENTEN

Bolognese vleessaus:, 500 gr. rundergehakt, 1-2 stengels bleekselderij, ca. 6 chalotjes, 2-4 wortels, 50 gr. ontbijtspek, 1 dl. droge witte wijn, 2,5 dl. hete bouillon (tablet), zout, 500 gr. tomaten,250 gr. cantharellen, 250 gr. champignons,2 eetlepels fijngehakte peterselie,3 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, vers gemalen zwarte peper, ve-tsin poeder (smaakversterker), , Bechamelsaus:, 100 gr. roomboter, 100 gr. bloem, 1 liter warme volle melk, 2 eetlepels zeer fijn gehakte chalotjes, 1 takje tijm, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, witte peper en zout., , Lasagne:, ca. 500 gr. voorgekookte lasagne bladen (neem voor de zekerheid twee pakken), 400 gr. mozzarella, 200 gr. geraspte Parmezaanse kaas, roomboter, Bechamelsaus en Vleessaus.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-1998
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pak Knorr wereld gerechten Italiaanse lasagne bolognese, 300g gehakt, 250g Italiaanse groente mix, 400ml melk, 100g geraspte kaas, 2 tomaten, (olijf)olie, 50g dunne plakjes bacon, 50g plakjes ham, klein blikje ananas, 380ml water, 3 tomaten, 1 rode ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke lasagne

INGREDIENTEN

750 gram diepvries spinazie a la creme, 2 tomaten, 300 gram rundergehakt, 125 gram champignons, 2 eetlepels marjoraan, 100 gram gorgonzola, zout peper, kwart liter slagroom, 9 lasagne vellen, 100 gram geraspte kaas, 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 knoflookteentje, 2 el olijfolie, 300 g rundergehakt, 300 g Italiaanse roerbakgroenten (kant-en-klaar te koop), 1 el Maggi Vloeibare Bouillon Italiaanse Kruiden, 1 blik tomatenblokjes op sap, 400 g, 9 velletjes groene lasagne, 1 bolletje mozzarellakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Saus:2blikjes gepelde tomaten,1pakje tomatenblokjes.boeren soepgroente,1pond rundergehakt, knoflook naar smaak,Italiaanse kruiden naar smaak,zout . 2pakken lasagne bladen, 1ons ham,1ons salamie.1ons gesneden kaas, strooikaas,becimel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Saus:2blikjes gepelde tomaten,1pakje tomatenblokjes.boeren soepgroente,1pond rundergehakt, knoflook naar smaak,Italiaanse kruiden naar smaak,zout . 2pakken lasagne bladen, 1ons ham,1ons salamie.1ons gesneden kaas, strooikaas,becimel.knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lasagne met verse ingediënten. vegetarisch ook mogelijk vervang dan het gehakt of laat het gewoon weg.

INGREDIENTEN

- 500G gehakt ( naar wens, wij gebruiken alleen maar rundergehakt), - verse lasagne bladeren ( ik had hier eier lasagne bladeren ), - 1 courgette, - 1 zakje italiaanse groeten, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 eetl. italiaanse kruiden, - 2 eetl. oregano, - 1 blik tomaten blokjes, - 3 blikjes tomaten puree, - 350 ml melk (rijste melk gebruik ik) of 100 ml (rijste) melk en 250 G rijste of soya room, - 1 boullion blokje (groenten of runder), - zout en peper ( naar wens, heb ik niet gebruikt ), - bindingsmiddel als dat nodig is, - kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste lasagne!

INGREDIENTEN

Lasagne vellen, Geraspte Goudse kaas., Voor de rode saus: 2 eetl. olijfolie, 500 g (runder)gehakt, 2 grote uien (klein gesneden), evt. enkele champignons, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 blikje tomaten 350 g (klein gesneden), 1/2 liter passata, 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetl. gehakte peterselie, oregano, laurierblad, peper en zout., Voor de bechamelsaus: 1 liter melk, 1 ui in vieren gesneden, 1/2 bosje peterselie (niet gesneden), laurierblad, 50 g boter, 50 g bloem, nootmuskaat, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagne waarvan de saus bestaat uit rode paprika's, knoflook, creme fraiche, spekjes, 3 trostomaten en oregano.

INGREDIENTEN

Verse pastavellen, oregano, creme fraiche (bekertje), 3 trostomaten, 2 rode paprika's, knoflook 2 tenen, spekblokjes (1 kuipje), paprika pikant (silvo), bechamelsaus (grand italia), roomboter, plakken ham, geraspte belegen kaas, kaasplakken, 250 gr. gehakt, schep suiker/gembersaus, zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een leuk idee voor op een feestje; mini lasagne uit een muffinvorm

INGREDIENTEN

100 gr gehakt, 1 eetl olie, 75 gr geraspte kaas, 400 gr tomatensaus, ½ courgette, 1 teentje knoflook, Peper en zout, 1 theel suiker, 12 verse lasagnebladen, Boter om in te vetten, Tijm of oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Het lekkerste lasagnerecept wat ik ken!

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gram bacon, in plakjes, 100 gram Mozzarella, 2 eetlepels olijfolie (eerste persing), 400 gram rundergehakt, 4 eetlepels bloem, 1 blik gepelde tomaten (370 gram), 2 eetlepels fijngehakte peterselie, tijm, oregano, nootmuskaat, peper, zout, 3 dl bouillon (van tablet), 200 gram diepvriesdoperwten, 25 gram boter, 3? dl melk, 100 gram Parmezaanse kaas, 12 lasagnevellen (eventueel aanpassen, hangt van de grootte af),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met o.a. aubergine en mozzarella.

INGREDIENTEN

2 grote aubergines 500 gr. rundergehakt, 2 rode pepers 2 uien, half bakje champignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 5 verse tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 bolletjes mozzarella, 12 lasagnebladen, 2 eetlepels kaneel, 4 eetlepels italiaanse kruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept voor pastasaus gekregen van mijn collega.
Ik heb het voor lasagne gebruikt, maar het kan in principe voor alle pasta gerechten.
Het recept is genoeg voor 3 goede eters.
 

INGREDIENTEN

Voor de pastasaus, -Scheutje olie, -2 teentjes knoflook, -2 middelgrote uien, -200 gr gehakt, -pak gerookte spekjes (bv linera extra magere), -gele paprika (originele recept heeft een zakje julienne gesneden worteltjes, maar mij trekt dat niet zo aan.), -2 pakjes gezeefde tomaten, -1 blikje tomatenblokjes, -3 laurierblaadjes, -5 takjes verse tijm, -6 takjes rozemarijn, -187ml rode wijn (klein flesje) (zelf heb ik cabernet sauvignon & merlot gebruikt, was erg lekker), -peper, -zout, , Indien je lasagne gaat maken:, Lasagne bladen, , Voor de bechamelsaus:, 50 gr boter, 50 gr bloem, melk, peper, zout, eventueel geraspte kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Echt fantastisch, maar je moet er wel een middagje voor uittrekken!

INGREDIENTEN

18 droge lasagnebladen (Hema heeft de lekkerste; even 10 min. voorkoken),, 120 gr. Geraspte gruyere,, 2 bollen mozzarella,, bolognaisesaus:, 500 gr. mager rundergehakt,, 250 gr. Champignons in plakjes,, 1 blik gepelde tomaten, , 1 klein blikje tomatenpuree,, 1 grote ui,, 2 teentjes geperste knoflook,, basilicum, laurierblad,, zout en peper,, Provencaalse kruiden,, Bechamelsaus:, 1 liter magere melk,, 1 bouillonblok,, 80 gr. Bloem,,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met deze lasagne heb ik meestal succes. Als mensen bij mij komen eten vragen ze meestal of ik deze lasagne wil klaarmaken.

INGREDIENTEN

500 gr. Rundergehakt, 2 grote bakjes hutekase, Lasagnebladen, italiaanse kruiden, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met spinazie , pesto en mozarella

INGREDIENTEN

Lasagna bladen, 1 pak honig lasagna saus, olie of boter, 300 gr gehakt 500cc melk 5oocc water 300 gr gare spinazie, 125 gr mozarella 150gr belegen kaas, 2 eetlepels groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Basis is vegetarisch maar voor niet vegetariers staan er alternatieve ingredienten vermeldt.

INGREDIENTEN

500 g champignons , 1 pak spinazie a 450 gram (deelblokjes) , 1 blik gepelde tomaten (netto gewicht ca. 400 gram) , 300 gram mozzarella (bijv. van de lidl), 250 gram lasagnevellen (voorgekookt) , 100 ml vloeibare margarine (eigen merk, bleu band, becel, croma etc) , 75 gram geraspte parmezaanse kaas (Lidl) , 0,5 liter melk , 50 gram bloem , 2 uien , 4 el groene pesto (potje) , 2 tl basilicum, Voor niet vegetariers vervang de spinazie, champignons en mozzarello door:, 1. 500 gram zalmfilet, 400 gram asperges en gorgonzolasaus of, 2. broccoli en kipragout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Lasagne

Lasagne

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Het is vaak vrij eenvoudig het gerecht te maken; een oven is echter essentieel. De schotel kan bereid worden met verschillende soorten ingrediënten maar de originele lasagne bestaat uit lasagnebladen, tomatensaus, groenten, gehakt, kaas en bechamelsaus. Er wordt ook vaak spinazie gebruikt. Er zijn veel verschillende recepten die u kunt vinden die bestaan uit andere ingrediënten; u kunt het gehakt bijvoorbeeld vervangen door vis en de keuze in groenten kan aangepast worden aan uw eigen smaak. Ook de tomatensaus kunt u vervangen. U kunt hier dus gemakkelijk een recept vinden die bij u past! Het is tevens heerlijk om een frisse salade te serveren bij de lasagne. De ingrediënten kunt u vinden in de supermarkt.



De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies