Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Langoustines recepten (264) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

Verse langoustines naar behoefte.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Visfond, langoustines, creme fraiche, cognac, mirepoix

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

Langoustines paprika sjalotten droge witte wijn klontjes koude boter

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Cerdo Ibérico, bellotaham met gebakken langoustines in olijfolie.

INGREDIENTEN

½ aubergine, ½ courgette, ½ rode paprika, ½ gele paprika, ½ venkel, olijfolie, balsamico, 4 takjes tijm, 4 tot 8 mooie langoustines, 8 plakjes bellotaham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte langoustines op een bedje van gesmoorde zeekraal met een aardse sauce.

INGREDIENTEN

, , 2 Langoustines, 25 gr suiker, 10 peulen zwarte kardamom, 1 glas port, snuifje kaneel, zwarte peper, maizena, 2 handen zeekraal, 1 klontje boter.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Recept van Sergio Herman, wederom niet gemakkelijk maar wel erg lekker. Originele titel is Asperges met langoustines,bakjus met bieslook en citroentijm.

INGREDIENTEN

16 witte asperges, 16 langoustines, 90 gram gezouten boter (voor kookvocht asperges) 3 eetlepels gezouten boter, scheut olijfolie, bosje bieslook, takje citroentijm, sliertjes groen van lente-ui, 1 tomaat, peper en zeezout.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

16 verse langoustines/400 gr verse linguine of tagliatelle/25 gr. pijnboompitten/2 eetl. olijfolie 25 gr. verse parmezaanse kaas 1 teen knoflook/een snufje zout/2 eetl. verse basilicum/sap v/e ? citroen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 verse Langoustines, 400 gram verse visfilet in blokjes 2 x 2 cm, 1 bakje champignons, 4 sjalotten, 1 liter visbouillon, 400 gram gemengde bospaddestoelen, Bloem, droge witte wijn, boter, 150 gram pittige gemalen kaas, knoflookpuree, bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zelf ben ik fan van de tempura, alleen maak ik hem liever met bier in plaats van water. En de limoenmayo vervangen door apollo soya wasabi, Mmmm Dan als je geen echt tempurameel kunt vinden kan het ook met gewoone bloem, alleen moet je het wel luchtig kloppen/mixen.

INGREDIENTEN

1 stuk(s) meloen, 1 stuk(s) sla, 1 snufje(s) kerrie, 1 snufje(s) zout, 80 milliliter koud water, 50 gram tempurameel, 12 stuk(s) langoustines, 1 bakje(s) kruiden, 80 gram poedersuiker, 50 gram sesamsaadjes, 50 gram boter, 25 gram bloem, 40 milliliter sinaasappelsap, 1 bakje(s) limoenmayonaise, 1 liter frituurolie, 1 eetlepel(s) sambal badjak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van Jerome Gangneux, restaurant Le 6 New York, Parijs.

INGREDIENTEN

, 6 langoustines, gepeld, 50 gram jonge wilde spinazie, het sap van 2 citroenen, 6 eetlepels olijfolie, een scheutje room, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 rondjes voorgebakken bladerdeeg (afgevuld met gedroogde bonen) met een diameter van 10 cm, peper en zout.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg. hele langoustines, 1 ui, grof gesneden, 1 wortel, grof gesneden, 1/2 bol knoflook, grof gesneden met vel, 1/2 prei (alleen het witte gedeelte), 4 eetlepels tomatenpuree, 3 dl witte wijn, 10 draadjes saffraan, 1 liter kookroom, 50 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Met rijst en een heerlijk sausje, een echt smulrecept !

INGREDIENTEN

VOOR DE LANGOUSTINES:, -2 liter water en wat zout, -peperkorrels, -sap 1/2 citroen, -20 langoustines, -280 g asperges uit blik of vers, VOOR DE SAUS:, -150 g boter, -3 eierdooiers, -3 el water, -zout en vers gemalen witte peper, -snufje cayennepeper, -1 el citroensap, -20 g garnalenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Elegante entree:heldere soep; voor een feestelijk buffet. Deze consomme met schaaldieren kunt u makkelijk als koude zomersoep serveren op uw feestbuffet. Maar de consomme de dag tevoren klaar en bereid het garnituur enkele uurtjes voor het buffet van start gaat. Voorbereiding 1 uur; bereiding 1u20 min.voor 6 a 8 pers.

INGREDIENTEN

18 rauwe ongepelde langoustines, 2 wortelen, 1 ui, 1 prei, 2 eetlepels olie, 4 takjes citroenmelisse, 6 takjes kervel, 3 blaadjes gelatine, peper en zout., Om de fumet te klaren:, 1 prei, 1 wortel, 1 tak groene selder, 2 tomaten, 4 eiwitten, 10 peperbolletjes., Voor het garnituur:, de gepelde langoustines, 1 vleestomaat, 1/4 komkommer, 1 bosje kervel, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Recept van Eric Rotte.

INGREDIENTEN

8 verse langoustines, 400 gr. verse visfilet naar keuze, in blokjes van 2x2 cm, 1 bakje champignons, 4 sjalotten, 1 lt. visbouillon, 400 gr gemengde bospaddestoelen ( shii take, hoorn des overvloeds, cantharellen etc.), bloem, droge witte wijn, boter, 150 gr. pittige gemalen kaas, knoflookpuree en bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  •  
  •  30-60 min.

Alweer zo'n feestje van Het Tuynhuys.

INGREDIENTEN

*1 stengel sereh, *4 blaadjes citroenblad, *4 fijngesneden sjalotten, *3 cm verse gember in stukjes,*1 geschilde fijngesnipperde appel,*3 stukken wit van prei, fijngesneden,*1 rode peper zonder zaadjes,*4 tenen knoflook,*3 el kerrie, *1 dl olijfolie,*1 liter kippebouillon,*1/2 liter slagroom,*3 dl tomatensap, *16 langoustines,*1 el.olijfolie,*zout, *gembersiroop.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-1999
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Dit kan als hoofd gerecht met wat brood en salade , of bij pasta .

INGREDIENTEN

5 grote of 7 kleine langoustines per persoon, 250 gr boter op kamertemperatuur, 1 eetlepel versgehakte peterselie, 2 kleingesneden sjalot, 2 knoflookteentjes fijngehakt, 1 eetlepel citroensap, scheut Tabasco, 2 eetlepels paneermeel, zout en peper ( kijk uit met zout als je gezouten boter gebruikt),

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2017
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke, pittige soep van Franse afkomst.

INGREDIENTEN

1 kg. langoustines, gekneusd, in stukken12 gave, gepelde langoustinestaartjes, gaar, 1 eetl. olijfolie5 tenen knoflook in grove stukken1 venkelschil1 prei met groen, in stukken1 ui, in stukken5 tomaten, in stukjes2 takjes tijm8 dl. water, 2 dl. visfond2 eetl. brandy4 eetl. lobbig geklopte slagroomzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g visfilets (roodbaars, wijting, tongschar, rode poon,...), 4 gekookte langoustines, 300 g aardappelen, 200 g uien, 200 g wortelen, 300 g tomaten, 30 g Griekse, Romeinse of platte peterselie, 30 g selderij, 1 laurierblad, 1 teentje knoflook, sap van 1,5 citroenen, 1 l water, olijfolie, zut en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 500 gr langoustines,gekookt en ongepeld., * 4 eetlepels olijfolie., * 1 kleine ui,gesnipperd., * 1 kleine wortel,in blokjes., * 1 stengel selder,in boogjes., * 1 eetlepel tomatenpuree., * 30 ml cognac., * 125 ml droge witte wijn., * 3 takjes bladpeterselie., * 1 takje tijm., * 1 laurierblaadje., * 500 ml visbouillon., * 1 rijpe tomaat,ontveld,ontpit en in stukken., * 1 eetlepel bloem., * 8 satéstokjes., * Peper & zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lepelhapje

INGREDIENTEN

4 langoustinestaartjes - 30 gr. fijngeplet broodkruim - 5 gr. zachte kerriepoeder - 2 gr. sterke kerriepoeder - 5 gr. gemalen koriander - 1/4 Jonagold-appel - 1 dl. slagroom - 50 gr. geklaarde boter - 4 takjes dille, Saus: 1 dl. room - 3 druppels limoensap - 1 tl. kippenbouillon - peper - zout - snufje suiker - snufje nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 personen, Voorbereiding 10 minuten, Kooktijd 20 minuten, , , 16 langoustines, 150 gram gepelde amandelen, 25 cl olijfolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit eenvoudige en toch verfijnde gerecht is volmaakt als eerste gerecht voor een diner. Het bladerdeeg moet goudbruin en luchtige gebakken zijn. (zelf bladerdeeg kan je bladerdeeg maken maar dat is een hoop werk: Zie Een Italiaans Culinair Bladerdeeg maken)

INGREDIENTEN

500 gram bladerdeeg 1 eierdooier 2,5 dl aspergesaus 12 asperges 1 el olijfolie 12 grote langoustines.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

"Langoustines a la sauce vanille"

INGREDIENTEN

8 langoustines, 1 appel (Jonagold), 1 tomaat, 1/2 courgette, 1 dl room, 10 g boter, 1/2 vanillestokje, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-8 eieren, -8 tomaten, -8 langoustines, -8 sneden brood of toastbrood, -200 gr champignons, -1 blikje kreeftensoep, -scheutje room, -scheutje cognac, -peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 langoustines, 1 appel (Jonagold), 1 tomaat, 0.5 courgetten, 1 dl room, 10 g boter (bakboter), 0.5 stokjes vanille, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit typische streekgerecht uit de Provcence, of breder gezegd uit Zuid-Frankrijk zal je bekoren. Talloze variates zijn mogelijk als je wil flamberen met Pastis, Ricard of Pernod. Langoustines, reuzegarnalen, scampi's, ... ze laten zich allen verleiden tot de vlam. In de streek van de Languedoc werkt men dergelijke gerechten zelfs af met venkel, om de anijs nog meer kracht te geven. Wij houden het echter sober, maar met klasse

INGREDIENTEN

-1 wortel, , -1 ui, -1 sjalotje, -1/2 venkel, -4 tomaten, -20 langoustines, -1 dl Pastis of Pernod, -peper, -zout, -3 dl droge witte wijn, -50g vetstof, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker eenvoudig en erg smakelijk warm voorgerecht

INGREDIENTEN

-12 langoustines (in de lengte gehalveerd en ontdaan van het darmkanaal), -1 citroen in schijfjes, -2 tenen knoflook (fijngehakt), -1 el honing, -zwarte peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

"Langostinos gratinados"

INGREDIENTEN

20 langoustines of grote gambas - 2 uien, middelgroot - 1/2 dl brandy of cognac - 1/2 dl witte vermouth - 1 dl visbouillon - 1 dl room - zeezout - olie - peterselie, fijngesnipperd - tomatensaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 20 verse rauwe langoustines, , 2 tomaten, , 5 g pijnboompitten, , 10 g gemalen Parmezaanse kaas, , 5 g basilicum, , 1 teentje knoflook, , 20 g olijfolie, , peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ultieme eenvoud en sublieme verfijning gaan hier hand in hand. Een recept van sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.

INGREDIENTEN

20 verse rauwe langoustines - 2 tomaten - 5 g pijnboompitten - 10 g gemalen Parmezaanse kaas - 5 g basilicum - 1 teentje knoflook - 20 g olijfolie - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

12 langoustines, 5 dl court-bouillon, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper, 1/2 bosje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een delicaat tussengerecht voor een gastronomische diner

INGREDIENTEN

16 gepelde langoustines, 7 dl groentebouillon, ? gespleten vanillestokje, in 4 verdeel, 12 witte asperges, 8 takjes citroenmelisse, schil van ? citroen, 8 blaadjes fijngesneden citroenmelisse, 80 gram roomboter, in vlokjes, peper, zout, cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Dit typische streekgerecht uit de Provcence, of breder gezegd uit Zuid-Frankrijk zal je bekoren. Talloze variates zijn mogelijk als je wil flamberen met Pastis, Ricard of Pernod. Langoustines, reuzegarnalen, scampi's, ... ze laten zich allen verleiden tot de vlam. In de streek van de Languedoc werkt men dergelijke gerechten zelfs af met venkel, om de anijs nog meer kracht te geven. Wij houden het echter sober, maar met klasse ...

INGREDIENTEN

-1 wortel, , -1 ui, -1 sjalotje, -1/2 venkel, -4 tomaten, -20 langoustines, -1 dl Pastis of Pernod, -peper, -zout, -3 dl droge witte wijn, -50g vetstof, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 langoustines, 5 dl court-bouillon, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 theelepel citroensap, cayennepeper, 0.5 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 24 langoustines, 1 appel, 1 aardappel, 6 radijzen, 2 eetlepels frambozenconfituur, 5 eetlepels frambozenazijn, 8 eetlepels groetenbouillon, 1 sjalot, 1 vanillestokje, thym, laurier, 4 eetlepels magere yohurt gezoet met zoetstof, platte peterselie, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hoe snelle simpelheid perfect kan zijn toont ons sterrenkok Philippe Vanheule van restaurant "Hof Ter Eycken" * in Ninove.

INGREDIENTEN

12 witte Mechelse asperges - 12 verse langoustines - 4 dl gevogeltefond - 1 theelepel kerriepoeder - 1 dl neutrale olijfolie - 1 eetlepel fijngesneden wit van prei - 1 eetlepel kleine blokjes gele paprika - 1 eetlepel kleine blokjes van gedroogde tomaat - 1 eetlepel opperbeste olijfolie - 8 blaadjes verse basilicum - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een streekgerecht ui Auvergne met recept van Eric Tournayre van Restaurant Tournayre in Le-Puy-en-Velay in de Haute-Loire. Een echte aanrader, zowel zijn restaurant als de streek.

INGREDIENTEN

1 L krachtige rundsbouillon (kookvlees, wortel, uit, selder en kruidentuiltje) - 1 kg kalfszwezerikken - 18 rauwe langoustines - 36 mooie verse morieljes - 18 groene asperges - peper en zout - bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

16 a' 20 langoustines, een handvol peterselie, een handvol basilicum,3 teentjes look, 1 sjalot, 1 scheutje witte wijn, Stokbrood, olijfolie,chilipoeder, fleur de sel, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 langoustines, 5 dl court-bouillon*, 1 tomaat, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 10 druppels Worcestershiresaus, 1 eetlepel citroensap, cayennepeper, 0.5 bosje peterselie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top