25 lamsrollade recepten

INGREDIENTEN

80 gram lamsrollade in plakjes van /-3mm dik, 1 courgette, 3 gedroogde tomaten, 1 dessertlepel kappers, 1 kleine tros-tomaat, een theelepel rode pesto, peper & zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje boter, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, 1 kilo lamsschouder, 1 witte boterham zonder korst, scheutje koffieroom, 2 teentjes knoflook, 4 takjes basilicum, 1/4 rode paprika, 1 ei, peper, zout, 1 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Slank en ziet er prachtig uit

INGREDIENTEN

200 ons lamsrollade, zakje waterkers, bakje kersttomaatjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 lamsrollade van ca. 800 gram, 5 teentjes knoflook, zout en peper, 2 theel. vijfkruidenpoeder (te koop in toko's) 1 theel. gemberpoeder, 2 eetl. arachide-olie, 3 eetl. honing, 3 eetl. rode-wijnazijn, 2 dl vleesbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

*1 magere lamsrollade zadel a 800 gr*4 el olijfolie*zout*peper*2 1/2 dl kaslfsfond(pot a 4 dl)*10 anijs-sterren*8 kleine venkelknollen of 3 grote, in plakjes*2 kleine courgettes, in hele kleine blokjes*3 teentjes knoflook, fijngesneden*1 takje tijm*1 blaadje laurier*60 gr zwarte olijven*12 kerstomaatjes, gehalveerd*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 lamsrollade, uitgerold tot een lap en niet gekruid, of 500 gr lamsschou-, der, uitgebeend, of 500 gr lamsbout, uitgebeend, uitgesneden tot een lap, 10 zwarte ontpitte olijven, 1 takje verse basilicum, 2 ansjovisfilets, 100 gr waterkers, 1/2 dl cr?me fra?che, 1 teentje knoflook, zwarte peper uit de molen, boter om in te braden, opbindtouw, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g lamsgehakt, 3/4 dl slagroom, 1 el fijngesneden tijm, 2 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 2 fijngesneden lente-uitjes, 200 g oesterzwammen, in reepjes, 50-75 g vers broodkruim, plat stuk lamsschouder van 1 kg, 25 g boter, 2 el olie, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept gekregen van Roy Broersma

INGREDIENTEN

1 lamsrollade, kaneel, klontje boter, takje rozemarijn, peper en zout, eventueel:, krieltjes, peterselie,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-08-1999
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg. Lamsschouder (gefileerd), snufje gedroogd marjolein en vevenveel oregano en tijm, 2 tenen knoflook, 4 eetl. olijfolie, 1 theel. zout, ? theel. peper, 1/8 L. bouillon, 1/8 L. droge witte wijn, 4 eetl. zure room, zout, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een hartverwarmende maaltijd voor de hele familie!

INGREDIENTEN

3 lamslendes, ontbeend, van ca. 600gr. per stuk, halve kop gehakte rozijnen, 1 el. sinaasappelsap, 1 tl. geraspte sinaasappelschil, 2 el. pistachenootjes, 1 el. verse koriander, gehakt, 1 tl. gemalen koriander, 1 el. olijfolie, 1 kop kippenbouillon, 1 kop witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

750 gr lamsborst, zout, peper, , Voor de vulling:, 2 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, 5-6 groene olijven zonder pit, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 2-3 sneetjes witbrood, 1 ei, 50 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

500gr lamsbout [ontbeend], verse tuinkruiden:, 4 eetlepels gesnipperde peterselie, 2 eetlepels gesnipperde basilicum, 2 eetlepels gesnipperde muntblaadjes, 1 eetlepel gesnipperde bieslook, 4 eetlepels olijolie, zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 2 witte boterhammen, zonder korst, verkruimeld*, 2 el slagroom*, 1 el citroensap*, 1 ei, losgeklopt*, 6 el fijngesneden basilicum*, 1 sjalotje, fijngesneden*, 8 zongedroogde tomaten, in reepjes*, 1 kg lamsschouder*, zout*, versgemalen peper*, 4 el olijfolie*, 12 dl vleesbouillon (van tablet*, 10  15 blaadjes laurier*, tomatensaus *,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



Bron:' www.C1000.nl'

INGREDIENTEN

750 g lamsrollade, peper, zout, 25 g boter, 1 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 dl rode port, 2 dl groentebouillon (van een tablet), 1 1/2 el abrikozenjam (C1000 Selectie)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit AUSTRALIE gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - 0,5 theelepel nootmuskaat - 0,5 theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn,, Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - 0,5 dl zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

*1 lamsbout zonder been van ca. 700 g, *4 takjes rozemarijn, *200 ml droge witte wijn, *1 eetlepel olijfolie, *3 teentjes knoflook, gehalveerd, *3 sjalotjes, in stukken, *50 ml Noilly Prat of droge witte vermout, *150 ml kalfsfond of vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - ? theelepel nootmuskaat - ? theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn, , Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - ? dl zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een rollade is een van de verrukkelijkste manieren om van lam te genieten en het werk valt reuze mee!

INGREDIENTEN

1 plat stuk lamsvlees van ca. 1kg., 1 dl. olijfolie, zout, peper, 1 ei, gesplitst, 150 gram verse geitenkaas, fijn verkruimeld, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, Voor de salade : 150 gram veldsla, 1 rode ui, in dunne ringen, 10 kerstomaatjes, gehalveerd, 2 el. balsamico-azijn, zout, peper, 6 el. fijngesneden munt, 1 teentje knoflook, 2 el. witte wijnazijn of citroensap, 1 tl. suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.




Aluminiumfolie is een handige verpakking, wanneer u vetarm vlees- en visgerechten wilt bereiden. De gerechten worden in een oven van 180-200?C gaar, zonder toevoeging van vet.

INGREDIENTEN

500 g lamsrollade, 1 teen knoflook uit de pers, 4 plakjes bacon, 200 g kleine grotchampignons, takjes tijm, scheutje witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Verschillende soorten brood, knackebr?d en toast, verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera), vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld), gerookte zalm en paling, 12 kwarteleitjes, blikje kaviaar, diverse (vers uitgeperste) fruitsappen, yoghurt, muesli of cruesli, vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas), thee en koffie, fles sekt, vers geklopte slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  …
  •  20-30 min.

Kruidig

INGREDIENTEN

1 kilo varkens-of lamsrollade, gekruid met shoarmakruiden* slaolie* 1 ui* 100 gram groene olijven zonder pit* 1 dl rode wijn* ? blik gepelde tomaten* 1 theelepel knoflookpoeder* 1 theelepel paprikapoeder* ? kippenbouillontablet* 1 theelepel gedroogde basilicum* zout* peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het vlees van de lamsborst wordt vrijwel altijd opgebonden als een rollade.

INGREDIENTEN

Het is de slager die het vlees kruidt en doorgaans doen de slagers dat met de kant-en-klare kruidenmengsels die ze rechtstreeks, via de horecagroothandel, van de specerijenhandel betrekken. Dergelijke mengsels zijn bedoeld voor het kruiden van varkens-en rundvlees en nooit voor het lamsvlees want daarvoor bestaan geen aparte kruidenmengsels., , De smaak van het vlees komt daardoor in de verdrukking en het is dan ook beter om uw slager te vragen om een lamsrollade te kruiden met alleen een beetje zout en (meer) fijngemalen witte en/of zwarte peper.*****************************************************************************, 400-500 gram lamsborst, opgebonden als een rollade; 3 takjes verse dille; 6 peterseliestelen; 6 knoflookteentjes, ongepeld; 1 klein laurierblad; 1 1/2 dl droge witte wijn, zoals Pinot blanc (Elzas); 300-400 gram kleine champignons, schoongemaakt; 45 gram boter; 40 gram bloem, gezeefd; 1/2 eetl. limoen- of citroensap; 1 eierdooier; 1 dl slagroom of cregraveme fraiche; zout; witte peper uit de molen; 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie; 1 eetl. fijngesneden bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

HELEMAAL TOPPIE

INGREDIENTEN

2 lamszadels (laat de slager er filets van snijden), 4 dadels, 8 struiken witlof, 8 sjalotjes, 1 el. grove mosterd (met zaadjes) l pot lamsfond, 4 el rode wijnazijn, 500 ml port, verse muntblaadjes, 4 steranijszaadjes, 1 el suiker, 1 el boter, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 lamsschouder -, lamsvlees -, 3 dl. room -, 1 ei -, 1 ui -, 100 gram wortel -, 100 gram prei -, 110 gram knolselderij -, 1 blaadje laurier -, 1 takje tijm -, 1 teentje knoflook -, 1 1/2 dl. lamsfond -, 25 plakjes ganzenlevers -, 8 blaadjes groene kool -, 75 gram tuinbonen -, beslag -, 1 niertje -, dijonmosterd -, frituur-olie -, olijfolie -, peper -, zeezout -,

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies