23 lamsrib recepten

Zoals bekend zijn wij grote liefhebbers van lamsvlees, hier een recept wat we regelmatig eten (minder vaak dan de lamsbout in roquefortsaus, maar toch....). De lamsrib heeft een zoet knapperig korstje van honing. Aan tafel snij je de lamsrib tot losse koteletjes.

INGREDIENTEN

2 el boter, 1 el mosterd, 2 el vloeibare honing, 2 el sesamzaad, zout, peper, 8 takjes dragon, 1 lamsrib (ca 8 ribben) 2 dl rode wijn, 1 groentebouillontablet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Feestelijk vleesgerecht; Een prima combinatie geef er nieuwe in de schil gekookte aardappeltjes bij

INGREDIENTEN

*1,5 kg paprika's (in drie kleuren); *200 g gepelde rode uien; *5 gepelde knoflookteentjes; *lamsrib (900 g); *2 el olijfolie; * 1 a 2 el (lavendel)honing;*verse basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lamsrib (het liefst van Zeeuws lam) eens een keer op een andere manier.

INGREDIENTEN

Een mooi stuk (zeeuws )lamsrib, peper en zout, knoflook, rozemarijn, dadels(ontpit), 1/4ltr. Sauternewijn,roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 lamsribben, 350 g tomaten uit blik, 1/2 bosje tijm, de takjes, 1 el olijfolie, 1 sjalot, gesnipperd, 75 g worteltjes, in plakjes, 50 g bleekselderij, in blokjes, 2 knoflookteentjes, gehakt, 100 ml rode wijn, 200 ml lamsfond, 2 takjes rozemarijn, 2 el balsamicoazijn, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 lamsribstukjes van 6 tot 8 ribjes, zout,peper, 2 el olijfolie, 1 el mosterd., voor de kruidenkorst:, 100 gram vers broodkruim, 6 el fijngesneden platte peterselie, 2 tl tijm, 2 tl fijngesneden munt, 2 tl fijngesneden dragon, 2 teentjes knoflook geperst, zout, peper, 1-2 el olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carre d'agneau

INGREDIENTEN

2 lamsribstukken - 50 gram vers witbroodkruim - 2 tenen geplette knoflook - 6 eetlepels verse gehakte kruiden als rozemarijn, tijm, peterselie,marjoraan en enkele hele takjes - 50 gram gesmolten boter - zout en peper - Voor serveren : gekookte nieuwe aardappels - Voor de lentilles du put : 1 rode gesnipperde ui - 2 eetlepels olijfolie - 400 gram groene linzen - 400 gram tomatenstukjes uit blik - 2 eetlepels vers gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde Lamsrib met Bloemkoolgratin

INGREDIENTEN

4-8 lamskarbonades. peper en zout. gedroogde rozemarijn., Grillsaus:, 2 eetlepels olie. 2 eetlepels sojasaus. 2 eetlepels tomatenpuree. 1 theelepel honing. 1/2 theelepel gemberpoeder., Voor de bloemkool:, 1 b;, bloemkool. zout. 25 gram boter. 25 gram bloem. 1 dl kookvocht van de bloemkool. 2 1/2/ dl melk. 1 ei. 150 gram geraspte oude kaas. peper., Wrijf het vlees in met peper, zout en rozemarijn. Verwarm de oven voor op 175 graden C. of gasstand 3. Klop voor de grillsaus de olie, sojasaus, honing, gemberpoeder door elkaar en bestrijk het vlees aan beide kanten met de saus.Rooster de karbonades ca.45 minuten op het rooster in de oven. Zet er wel een bakplaat onder om het vocht op te vangen. Bestrijk het vlees tijdens het bakken nog een paar keer met de saus. Kook voor de gegratineerde bloemkool de schoongemaakte bloemkool 6 minuten in water met een klein beetje zout. Laat de bloemkool uitlekken en zet hem in een ingevette vuurvaste schaal. Maak de kaassaus als volgt: Smelt de boter in een pannetje, roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje al roerend kookvocht en melk toe. Laat de saus ca.5 minuten zachtjes koken. Klop er van van het vuur af de dooier door en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de bloemkool. Haal de karbonades uit de oven en houd ze warm. Zet de bloemkool boven in de oven en schakel de oven op 150 graden C. Laat de bloemkool in ca. 15 minuten een goudbruinkorstje krijgen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk lamsgebraad,
vraag de slager de wervelkolom alvast in te hakken of te verwijderen.

INGREDIENTEN

1 kg lamsrib, zout, peper, 3 el rodebessengelei, 2 el sinaasappelsap, 3 tl citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Klassiek hoofdgerecht wat nooit verveeld

INGREDIENTEN

2 stuks lamsracks[circa 16 ribbetjes],Apollo lamsvleeskruiden,Apollo rode wijnsaus,verse tijm gesneden,roomboter,1 groene courgette,1 gele courgette,1 rode paprika,1 groene paprika,1 ui,1 teen knoflook,4 pomodore tomaten,olijfolie,zout,peper uit de molen,Apollo dipper Toscaans,daikoncress.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Een recept van Guy Van Cauteren van het gereputeerde restaurant 't Laurierblad * in Berlare. Hij tovert in zijn kookprogramma op Vitaya eenvoudige, gezonde en aantrekkelijke recepten op tafel.

INGREDIENTEN

2 lamsribben (elk van 4 ribbetjes) - 200 gr lamsgehakt - 4 raapjes - 1 glas cidre bouche - 1 lepel boter - salie - een scheut olie - 1 dl lamsfond - peper en zout - mirepoix (mengsel van fijngesneden soepgroenten met laurier, peperkorrels, kruidnagel, tijm en rozemarijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

? 2 lamsribben (8 ribben), ? 4 raapjes, ? 1 glas cidre bouche, ? 1 lepel boter, ? salie, ? een scheut olie, ? peper en zout, ? mirepoix, ? lamsjus of fond, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

? 2 lamsribben (8 ribben), ? 4 raapjes, ? 1 glas cidre bouche, ? 1 lepel boter, ? salie, ? een scheut olie, ? peper en zout, ? mirepoix, ? lamsjus of fond, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

? 2 lamsribben (8 ribben), ? 4 raapjes, ? 1 glas cidre bouche, ? 1 lepel boter, ? salie, ? een scheut olie, ? peper en zout, ? mirepoix, ? lamsjus of fond, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

? 2 lamsribben (8 ribben), ? 4 raapjes, ? 1 glas cidre bouche, ? 1 lepel boter, ? salie, ? een scheut olie, ? peper en zout, ? mirepoix, ? lamsjus of fond, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

? 2 lamsribben (8 ribben), ? 4 raapjes, ? 1 glas cidre bouche, ? 1 lepel boter, ? salie, ? een scheut olie, ? peper en zout, ? mirepoix, ? lamsjus of fond, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 lamsribben (8 ribben), 4 raapjes, 1 glas cidre bouche, 1 eetlepel boter, salie, een scheut olie, mirepoix, lamsbouillon, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 Lamsribstukken, 2 Meiknolletjes, Melk, 1 takje Tijm, Sjalot (250 gram), 3 Kruidnagels, 1 teentje Knoflook, 4 eetlepels Kaas, oude, geraspte, 2 deciliter Jus, Olijfolie, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg. lamsribstuk, -3 el. olijfolie, -1 el. boter, -3 dl. lamsfond, -40 gr. eekhoorntjesbrood, gedroogd, geweekt, -2 el. cr-eme fraiche, -1 el. ro-om, -100 gr. courgette, -50 gr. bleekselderij, -50 gr. paprika, rode, -50 gr. wortel, -25 gr. olijf, zwarte, zonder pit, -2 bladen laurier, -1 eetl. mosterd, -1 el. lindebloesemhoning, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Provencaalse lamsrib uit de oven met groentecompote en jus van eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

Ingredienten, 1.2 kilogram Lamsribstukken, 3 eetlepels Olijfolie, 1 eetlepel Boter, 3 deciliter Lamsfond, 40 gram Eekhoorntjesbrood, gedroogd, geweekt, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 eetlepel Room, 100 gram Courgettes, 50 gram Bleekselderij, 50 gram Paprika's, rode, 50 gram Wortels, 25 gram Olijven, zwarte, zonder pit, 2 bladen Laurier, 1 dessertlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel Lindebloesemboning, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 lamsrib (6 BEENTJES) 2 eetlepels abrikozenolie lamsvleeskruiden 2 gedroogde abrikozen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomatenbredie is een klassieke Zuid-Afrikaanse "stew" gerecht. Deze stoofschotel kan ideaal in een slowcooker gemaakt worden of in een gietijzeren stoofpot. Zuid-Afrikaners maakt het ook klaar als Potjekos Dit gebeurd in een drie-poot gietijzeren potje buiten op de vuur en ondertussen word dan lekker "gekuier" met een glaasje wijn om met smart te gewacht voor t potje om zijn laatste adem uit te blazen.

INGREDIENTEN

1 kg lamschouder en lamsrib met been, in stukken, of, 1 kg runde riblappen en kalfschenkel, riblappen in stukken, of, een combinatie van beiden, 1 e boter, 30 ml olie, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 40 g tomatenpuree, 1 blik tomaten (450 g), in stukken of verse tomaten maar dan zonder vel en in stukken gesneden., 1 t suiker, 2 t zeezout, 1/2 t zwarte peper, 1/4 t chilipoeder, 1 t paprikapoeder, 1 e gemengde droge kruiden zoals marjolein, basilicum, oregano, 1 e geraspt citroenschil, 6 middel grote aardappelen elk in lengte gehalveerd, kalf of runderbouillon voor zodat vlees voor 3/4 onder staan, maïzena en water papje om saus in te dikken (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mals lamsvlees om van te genieten tijdens feestdagen!

INGREDIENTEN

1 lamsrib(6 beentjes)* 2 eetl abrikozenolie of andere goede olie)* lamsvleeskruiden* 2 gedroogde abrikozen*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flesje kersenbier, -3 dl wildfond, -500 g cantharellen, -1 sjalotje, -4 stronkjes witlof, -boter, -4 el suiker, -2 dl rode port, -2 reeribstukken met elk 8 koteletje, -peper en zout, -1 tl balsamico-azijn of citroensap, -8 el verse vossebessen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies