86 lamsrack recepten

Lamsrack met korst van kaas en kruiden

INGREDIENTEN

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst, Ingrediënten, ? 2 lamsracks (á 6 koteletjes), ? 125 g boter (op kamertemperatuur), ? 30 g broodkruim, ? 2 teentjes knoflook (geperst), ? 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), ? 1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt), ? 30 g Parmezaanse kaas (vers geraspt), ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? snufje zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2007
  •  
  •  30-60 min.

Lamsrack met een heerlijk gekruide korst

INGREDIENTEN

3 dikke boterhammen wit of zuurdesem, 7 gr fijn gehakte bladpeterselie, 1 citroen,alleen de schil,goed wassen vooraf, 1 teentje knoflook,geperst, 60ml olijfolie, plus een beetje extra voor het bakken, zeezout, vers gemalen zwarte peper, 2 x Lamsrek met 8 botjes, 2 eetlepels Dion mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo lang mogelijk laten marineren, des te lekkerder is dit Provençaals lamsrack recept.

INGREDIENTEN

2 stukjes lamsrack á 6 koteletjes2 gepelde tenen knoflook 4 gedroogde tomaten in olie1 el rozemarijn1 el tijmblaadjes 2 el olijfolie2 el tomatenpuree2 el kappertjes1 tl paprikapoederzoutversgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 lamsracks van 400 gram - vers gemalen zwarte peper - 3 takjes tijm - 250 gram cherrytomaten - 4 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 theelepel honing - 50 gram zachte roomboter - alu-folie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 lamsracks à 4 ribbetjes (à la maison), (vers­gemalen) peper, zout, 2 el olijfolie traditioneel (C1000), 1/2 pot lamsfond à 400 ml (Lacroix), 2 dl rode wijn, 1 el grove mosterd, 1 el verse tijmblaadjes, extra nodig: braadslede of ovenvaste braadpan, aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 mooie lamsrack, - olijfolie, - 2 takjes verse tijnm, - witte peper uit de olen, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kruimige aardappels, zout, ? pak diepvriestuinerwtjes ( 450 gram ), 4 eetlepels olijfolie, schaaltje lamsrack met 6 karbonaadjes, versgemalen zwarte peper, 1 teentje knoflook, 3 takjes munt, aluminiumfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk recept voor op een mooie zomeravond.....terras, goed glas wijn...

INGREDIENTEN

- 300 gr. Lamsrack (aan een stuk), - 150 gr. Merquezworstjes, - 200 gr. Farfalle, - 3 Teentjes knoflook, - 4 Takjes rozemarijn, - 3 Takjes tijm, - 3 Blaadjes pepermunt, - 15 gr. Peterselie, - ½ Fles witte wijn, - Olijfolie, - Verse peper, - Zout, - Roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 lamsracks van ± 6 ribben, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 6 el paneermeel, 2 el amandelschaafsel, fijngehakt, 40 g Beemster oude kaas, fijn geraspt, 2 teentjes knoflook, gepeld, 3 scharreleiwitten, versgemalen peper, zout, 40 g boter, 250 g sjalotten of kleine uitjes, gepeld, 1½ dl runderfond, 1 dl rode port, 1 pak haricots verts omwikkeld met spek à 320 g* (diepvries),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eetlepels honing, 6 eetlepels olijfolie, 6 lamsracks, 1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt, 2 laurierblaadjes, 25 ml rode wijn, 2 pakken haricots verts (diepvries, a 300 g), ½ citroen, uitgeperst, 4 eetlepels verse peterselie, grofgesneden, 2 blikken flageolets (bleekgroene bonen, a 425 ml), uitgelekt, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

100 g gedroogde witte bonen, 1 sjalot, in stukjes, 1 pot gevogeltefond (380ml), 400g lamsrack, 12 snijbonen, 16 peultjes, 12 verse tuinbonen, (of 2 el tuinbonen uit de diepvries), 1 grote tomaat, ontveld, 2 teentjes knoflook, gepeld, 5 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 3 el boter, 4 el linzen, 4 el doperwten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

* 28 dagen lekker eten.*
** Zondag.**

INGREDIENTEN

* 600 gr lamsrack., * 2 takjes rozemarijn., * 1/2 bosje tijm., * 1 teen knoflook., * 1 biocitroen,geraspte schil ervan., * 0,5 dl kalfsfond., * 600 gr kerstomaatjes., * 2 eetlepels kappertjes,uitgelekt., * 100 gr olijven,in plakjes., * 4 eetlepels olijfolie., * Peper & zout., * Gremolata., * 2 bosjes bladpeterselie., * 1 kleine biocitroen., * 1 teentje knoflook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 755 kCal - Eiwit 27 g - Vet 69 g - Koolhydraten 5 g

INGREDIENTEN

2 schaaltje lamsracks (ca. 400 g), versgemalen zwarte peper, 3 takjes tijm, 250 g cherrytomaten, 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 theelepel honing, 50 g zachte roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 lamsracks, 60 plantaardige bak en braad, 20 gr. cajunkruiden, , , VOOR DE SAUS:, , 2 ½ dl. rode port, 8 st. steranijs, 30 gr. krenten, 30 gr. oestersaus, 50 gr. hoisinsaus, 2 dl. lams of wildfond

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pikante vleesgerecht met een korst van noten.

INGREDIENTEN

2 Lamsracken,2eetl.boter,150gr.hazelnoten ruw gehakt,1teentje knoflook fijn gehakt,4eetl.peterselie fijn gehakt,1eetl.tijm-blaadjes,2 eiwit,1kleine ui dun gesneden,1takje rozemarijn,2 takjes tijm,1dl.rode wijn,25gr.koude boter klontjes,zout en vers gemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2005
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In de oven gebraden lamsrack met honing- tijm saus

INGREDIENTEN

Lamsrack (drie ribjes per persoon), 100 cc rode wijn, bosje verse tijm, 4 eetl. honing, 3 eetl. port, boter, potje vleesfond

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 lamsracks van 4 ribbetjes, 1 eetl. Hot African sauce van Oil & Vinegar, 3 eetl. Salsadip picante van Oil & Vinegar, 1 eetl. sinaasappelhoning van Oil & Vinegar, 2 flinke tenen knoflook, naar smaak grofgemalen zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Potje groene pesto, 2 eetlepels balsamicoazijn, ca 600 gram lamsracks, 1/2 potje vleesfond, boter, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram panklare broccoli, 4 eetlepels olijfolie, 4 lamsracks, 2 teentjes knoflook, 2 deciliter bouillon/vleesfond, 2 deciliter witte wijn, 1 eetlepel honing, 2 eetlepel koude boter, 4 takjes munt, 4 takjes tijm (voor op de botjes in vuur steken) oefenen, 1 rode chilipeper, 3 eetlepels citroensap, zout /rode wijnzeezout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

FRANS MENU:
Coquilles met vanillesaus en kaviaar
Lamsrack met bonensalade
Warme fruitsalade

INGREDIENTEN

2 eetlepels honing, 6 eetlepels olijfolie, 6 lamsracks, 1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt, 2 laurierblaadjes, 25 ml rode wijn, 2 pakken haricots verts (diepvries), a 300 g), 1/2 citroen, uitgeperst, 4 eetlepels verse peterselie, grofgesneden, 2 blikken flageolets (bleekgroene bonen, a 425 ml), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 sneetjes (oud) witbrood, 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g fijngehakt, AH), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 eetlepel groene olijventapenade, 125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur), 2 lamsracks met 4 botjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gerecht met lamsvlees, voor bij een intiem etentje voor 2 bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

3 sneetjes oud witbrood, 1/2 zakje verse It. Kruidenmix fijngehakt, 2 teentjes knoflook geperst, 1 el groene olijventapenade, 125 gr. zachte roomboter, 4 lamsracks (minstens 4 ribbetjes per stuk), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels honing, 6 eetlepels olijfolie, 6 lamsracks, 1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt, 2 laurierblaadjes, 25 ml rode wijn, 2 pakken haricots verts (diepvries, a 300 g), ½ citroen, uitgeperst, 4 eetlepels verse peterselie, grofgesneden, 2 blikken flageolets (bleekgroene bonen, a 425 ml), uitgelekt, aluminiumfolie, ingevette ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels (kruimig), ? zout, ? 1/2 pak tuinerwten (a 450 g diepvries, ? 4 eetlepels olijfolie, ? schaaltje lamsracks (met 6 karbonaadjes), ? (versgemalen) peper, ? 1 teentje knoflook, ? 3 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500g kruimige aard/zout/? p diepvriestuinerwtjes/4 eetl olijfolie/schaaltje lamsracks met 6karbonaadjes/peper/1 teentje knoflook/3 takjes munt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels honing, 6 eetlepels olijfolie, 6 lamsracks, 1 pot zilveruitjes (340 g), uitgelekt, 2 laurierblaadjes, 25 ml rode wijn, 2 pakken haricots verts (diepvries), a 300 g), 1/2 citroen, uitgeperst, 4 eetlepels verse peterselie, grofgesneden, 2 blikken flageolets (bleekgroene bonen, a 425 ml), uitgelekt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aan de slag met 'n:"TOPRECEPT".....Mijn 200ste recept......

INGREDIENTEN

100g witte bonen1sjalot,in stukken1pot gevogeltefondca.400g lamsracks12snijbonen16peultjes12verse tuinbonen of(2el tuinbonen,diepvries)1grote tomaat,ontveld2t knoflook,gepeld5t tijm1t rozemarijn3el boter4el linzen,(blik a400g)4el doperwtjes(diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappels, zout, 1/2 pak diepvriestuinerwtjes(450 g), 4 eetlepels olijfolie, schaaltje lamsracks met 6 karbonaadjes, peper, 1 teentje knoflook, 3 takjes munt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels (kruimig), ? zout, ? 1/2 pak tuinerwten (a 450 g diepvries, ? 4 eetlepels olijfolie, ? schaaltje lamsracks (met 6 karbonaadjes), ? (versgemalen) peper, ? 1 teentje knoflook, ? 3 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 sneetjes (oud) witbrood, 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (a 20 g fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 eetlepel groene olijventapenade, 125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur), 2 schaaltjes lamsracks (a 2 stuks)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Fusion
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappls, zout, 225 g diepvries tuinerwtjes, 4 el olijfolie, lamsrack met 6 karbonaadjes, versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 3 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 mooie lamsrack, Franse mosterd, 1 el rozemarijn (fijn), 1 el bieslook (fijn), 1 el platte peterselie (fijn), ½ el munt (fijn), Olijfolie, Broodkruim, 1 citroen (sap en de schil), Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30g roomboter, 1 bol knoflook, 3 eetlepels olijfolie + voor besprenkelen, 10 sjalotjes, 2 theelepels suiker, 5 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 300ml rode wijnzout, versgemalen peper, 1 lamsrack (ca. 400g), 1/2 -1 eetlepel vloeibare honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een bourgondisch gerecht een aanrader voor in de winter!

INGREDIENTEN

- Lamsrack, - Wortellen, - Roseval aardappelen , - babymais, - knoflook, - boter, - Jus, - Peper, - Zout,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lamsrack wordt eerst even snel rondom bruin gebakken in de koekenpan en gaat dan in de oven. Heb je geen omkijken meer naar. Fijn als je gasten hebt. Op het laatst gegrild met een knapperig korstje.

INGREDIENTEN

1 lamsrack voor 2 personen (plm. 500 gram) -, zout, peper -, 1 eetlepel + 2 eetlepels olijfolie -, 2 tenen knoflook -, 1 takje rozemarijn -, 2 eetlepels paneermeel of gedroogd witbroodkruim -, 1 theelepel gedroogde dragon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s, 1 tl paprikapoeder, 2 el olijfolie, 1 1/2 tl citroenpeper (verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten), Geraspte schil van 1 citroen, Geraspte schil van 2 limoenen, 1 lamsrack

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2013
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30 gram roomboter - 1 bol knoflook - 3 eetlepels olijfolie - olie om te besprenkelen - 10 sjalotjes - 2 theelepels suiker - 5 takjes rozemarijn - 3 takjes tijm - 300 ml rode wijn - zout en vers gemalen peper - 1 lamsrack a 400 gram - 1 eetlepel vleoibare honing

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker met notenrijst (Lassie) en diverse lentegroenten

INGREDIENTEN

3 sneetjes oudbakken witbrood, half zakje verse Italiaanse kruidenmix, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el. olijventapenade, 125 gram zachte roomboter (op kamertemperatuur), 4 lamsrack

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is ook een recept uit ELLE KOKEN. Het trok me zeer aan.

INGREDIENTEN

2 Lamsracks, 50 g basterdsuiker, 2 bollen knoflook, 2 glazen droge witte wijn, 300 ml slagroom, 2 el olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 schaaltje lamsracks (ca. 400 g), versgemalen zwarte peper, 3 takjes tijm, 250 g cherrytomaten, 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 theelepel honing, 50 g zachte roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies