Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

304 lam recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een lekkere en snelle voorjaar/zomerschotel. Een verrasende combinatie van lamsbout, lamsoren en japanse oestersaus.

INGREDIENTEN

300 gram lamsbout. 150 gram lamsoren (zeeaster). 1 eetlepel grove mosterd. 1 eetlepel honing. zout en peper. 2 bosuitjes. 1 eetlepel (olijf)olie. naar smaak japanse oestersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote koolrabi, 100 gr boter, 750 gr mager lamsvlees, in blokjes van 2 cm, 1 eetlepel bloem, 2 dl rode wijn, 1 blik gepelde tomaten, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel, 150 gr ontbijtspek, in blokjes, 150 gr sjalotjes, in dunne ringen, zout, peper, (allesbinder), extra nodig: meloenboor

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een heerlijke variant van Couscous. Het is een variant die is samengesteld uit enkele recepten die ik tegenkwam en de combinatie is heerlijk! Hier is het gecombineerd met een lamskarbonade, maar je kunt dat natuurlijk vervangen. Al met al kan het eten met 20 minuten op tafel staan! De maaltijd bestaat uit drie componenten: De couscous, de lamskarbonade (of lamsrack of een andere variant) en het sausje.

INGREDIENTEN

Lamskarbonade of lamsrack (gemarineerd), 250g couscous, rode paprika, flinke ui, 2 knoflooktenen, dadels, platte peterselie, koriander, amandelschaafsel, hoemoes met aubergine, yoghurt, citroensap, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas gemarineerde lamspot

INGREDIENTEN

750 gr mager lamsvlees in blokjes gesneden, 2 gesnipperde uien, 3 gehakte knoflooktenen, 1 blik tomaten (450gr), uitgelekt en gehakt, 1 eetl. vindaloo pasta (pataks), 0,5 dl witte wijnazijn, 1 eetl bastardsuiker, 0,6 dl. yoghurt, 2 etl. citroensap, 3,5 dl. kippebouillon, 2 eetl. geraspte kokos, 2 eetl. verse koriander, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De Cassia is een heel klein ,geel bloempje met vier bloemblaadjes,dat laat in september bloeit;het gerecht wordt zo genoemd omdat de eieren dezelfde kleur hebben.

INGREDIENTEN

100gr:lamsfilet., 3 eieren., 1/2 theelepel(2ml)ve-tsin., 2 theelepels(10ml)rijstwijn of sherry., 1 theelepel(5ml)zout., 1 plakje gemberwortel,geshild., 2 eetlepels(30ml)kippevet.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 Knoflookteentjes, =75 gram verkruimeld brood, =25 gr.gemalen amandelen, =1 el Fijngehakte peter-, selie,=1 el Fijngehakte, tijm,=Geraspte schil van, 1 citroen,=zout en zwarte, peper, =800 gram lamsbout zonder, bot,-2-3 el Olijfolie, =4 el rode bessengelei, =50 ml Port., =75 ml runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr lamsfilet of ribstuk,1 soeplepel Sechuanpeper,enkele aardperen of topinambours,1 lepel boter en evenveel olie,1 appelsien,zout,gerapste Parmesaanse kaas,1 glas witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 8 lamskoteletten, 2 sneetjes wit brood, 40 gram parmezaanse kaas, 50 gram gedroogde tomaten, 1 bosje tijm, 1 teentje knoflook, 8 kleine tomaten, 2 eetlp. olijfolie, 2 eetlp.margarine, 100 ml. rode wijn, 250 ml. fond voor lamsvlees (uit glas)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout - 1 teentje knoflook - 5 grote tomaten - 1/2 dl, wijnazijn - 1 theelepel suiker - cayennepeper - 1 eetlepel worcestersaus -, zout - zwarte peper - 1 theelepel mosterdzaad - 2 wortels - 2 grote uien, - 2 stengels bleekselderij - 50 gram boter - olie- 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gr ontbeende lamsschouder in blokjes gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1,2 dl water, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1/2 theelepel kruidenzout, 75 gr bruine linzen, 2 stengels bleekselderij fijngehakt, 2 teentjes knoflook, 1 mespuntje thijm, 1 mespuntje rozemarijn, 1/4 l bouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Lekker stukje Franse keuken

INGREDIENTEN

30 gr. braadboter, 10 g knoflook, versneden lamsbout van ongeveer 600 g, peper en zout, 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

375 gram spaghetti, 5 eetlepels olijfolie, 4 tot 6 tenen knoflook, 2 aardappels, 200 gram sperziebonen, verse basilicum, 8 lamsfilets, peper en zout, 2 eetlepels pijnboompitten, 100 gram Old Amsterdam,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500gr ontbeende lamsbout, 2uien, 3-4 eetl olie, 1-2 eetl garam masala, 4 kardamonpeulen, 1eetl geraspte gember, 2teentjes knoflook, zout/peper, kippenboullion, 4grote tomaten, 4eetl verse koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2007
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Een verrassend smakelijk hoofdgerecht uit India

INGREDIENTEN

, , , , , , 500 gr lamslappen in stukjes, 8 kardamomzaden, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 rode chilipeper gesnipperd, 1 tl verse geraspte gember, 1 el koenjit, 1 tl komijn, gemalen, 1 tl koriander, gemalen, 6 el (zonnebloem)olie, 1 dl cr?me fra?che, zout, 1 el geschaafde amandelen, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 sneden lamsschouder, 8 soeplepels broodkruim, 1 teentje knoflook, 2 soeplepels gehakte munt, boter, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel, lekker

INGREDIENTEN

Lamsvlees (ik neem de gemarineerde fileetjes van aldi of lidl...ideaal), kant en klare tomatensaus (liefs met basilicum en olijven van bertoli), 1 groen pepertje, 1 ui of 2 sjalotten, 2 knoflookteentes, pasta (penne), olijfolie, parmezaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g mager lamsvlees, 240 g penne, 100 g spinazieblaadjes, 160 g kalamata olijven, 250 g cherrytoamten, 1 rode ui, 1 tl olijfolie, 50 ml salade dressing ( niet op oliebasis)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Engels
  •  10-20 min.

Een heerlijke wok die de volle smaak van lam en de zachte toets van saffraan doet versmelten.

INGREDIENTEN

4 grote, bloemige aardappelen--1 grote wortel--1 grote sjalot--1 el bloem--1 teentje look--2 el zonnebloemolie--1 doosje saffraan--peper en zout--500 g lamsfilet--250 ml lamsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit 'Koken voor de Liefde'

INGREDIENTEN

750 gr ontbeende lamsschouder in blokjes gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1,2 dl water, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1/2 theelepel kruidenzout, 75 gr bruine linzen, 2 stengels bleekselderij fijngehakt, 2 teentjes knoflook, 1 mespuntje thijm, 1 mespuntje rozemarijn, 1/4 l bouiloon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 ons lamsvlees, 1 ons dadels, 1 ui, bosje koriander, paprikapoeder, kaneel, sesamzaadjes, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

-1 kg lamsschouder, -2 eetlepels olijfolie, -zout, peper, -2 fijngehakte uien, -2 knoflooktenen (uit de pers), -3 tomaten (gepeld en ontpit, in partjes), -1 kaneelstokje, -beetje saffraan, -1 th lepel gemalen komijn, -30 cl warm water, -600 g tuinbonen (gepeld en even geblancheerd )

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout - 1 teen knoflook in stukjes - 5 dl tomatensap, - ? dl wijnazijn - 1 tl suiker - cayennepeper, - 1 el worcestersaus - 1 tl mosterdzaad, - 2 wortels ? 2 fijngehakte uien - olie -1 dl slagroom ? zout - zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote koolrabi, 100 gr boter, 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm, 1 eetlepel bloem, 2 dl rode wijn, 1 blik gepelde tomaten, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel, 150 gr ontbijtspek in blokjes, 150 gr sjalotjes in dunne ringen, zout, peper, allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Deze regionale specialiteit wordt traditioneel geserveerd met macaroni in een vierkant

INGREDIENTEN

300 gr.lamsvlees,in blokjes]225 ml.droge witte wijn]2 grote gele paprika`s,in blokjes, gesneden]4 tomaten,ontveld en kleingesneden], 250 gr.bucatini]1 teen knoflook,fijngehakt], 4 el.olijfolie]zout en peper]1 laurierblad]

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 dikke schijven lamsbout*, 1 teentje knoflook*, 5 grote tomaten*, 1/2 dl wijnazijn*, 1 tl suiker*, Cayennepeper*, 1 el worcestersaus*, Zout*, Zwarte peper*, 1 tl mosterdzaad*, 2 wortels*, 2 grote uien*, 2 stengels bleekselderij, 50 gram boter*, Olie*, 1 dl slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zeker een onverwachte combinatie om je gasten eens te verrassen

INGREDIENTEN

375 gram spaghetti5 eetlepels olijfolie4-6 tenen knoflook2 aardappelen200 gram sperziebonenverse basilicum8 lamsfiletzoutpeper2 eetlepels pijnboompitten100 gram Old Amsterdam

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mongools gerecht

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees zonder been -, 3 eetlepels sojasaus -, 1 theelepel maizena -, 2 teentjes knoflook -, 1/2 theelepel bruine basterdsuiker -, 1/2 theelepel sambal -, 2 eetlepels slaolie -, 1 eetlepel sesamzaad -, 1 bos stengeluien, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De italiaanse manier van aardappelen eten.

INGREDIENTEN

500 gr. gnocchi (uit het koelvak), 400 gr. lamsvlees (schouder of filet), 1 grote of 2 kleine uien, 4 dl. kant-en-klare vleesbouillon, 4 el. olijfolie, 2 el. boter, 1,5 dl. rode wijn, 1 tl. gedroogde koriander, 2 tl. anijszaadjes, 2 el. tomatenpuree, 150 gr. parmezaan, 4 salieblaadjes, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speciaal!

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 500 gr lamsschouder, - 75 gr boter, - 2 teentjes knoflook, - 1 ltr runderbouillon, - 4 dl droge witte wijn, - 1 tl thijm, - 1 tl rozemarijn, - 1 stengel bleekselderij, - 2 kleine rode paprika's, - 2 tomaten, - 150 gr prinsessenboontjes, - 100 gr doperwten, - (evt. 1 blikje witte bonen), - 100 gr spiraalmaccaroni, - peper en zout, - enkele druppels tabasco

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Lamsvlees met artisjokken in ei citroen saus

INGREDIENTEN

1500 gr lamsvlees, 6 artisjokken, bosje dille, 1 ui, 2 lente-uitjes, 50 gr boter, 2 eieren, 2 citroenen, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 g gehakt (lamsgehakt), -2 sneetjes spek (gerookt), -1 sjalot, -1 ui, -30 g boter (bakboter), -3 eieren, -peper, -200 g geitenkaas (vers), -zout, -1 takje tijm, -200 g raclettekaas, -6 vellen lasagne, -75 g kaas (gemalen), -3 tomaten, -1 courgette, -1 aubergine, -2 uien, -2 cl olijfolie (extra vierge),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g lamsgehakt, 2 sneetjes spek, gerookt (in blokjes), 1 sjalot (fijngesnipperd), 30 g bakboter, 3 eieren, peper, 200 g geitenkaas (vers), zout, 1 takje tijm, 200 g kaas (raclette), 6 lasagnevellen, 75 g kaas (gemalen), 3 tomaten (in grove stukken), 1 courgette (in grove stukken), 1 aubergine (in grove stukken), 2 cl olijfolie, extra vierge, 3 uien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  •  
  •  60-120 min.

Ongelofelijk lekker gerecht, ideaal wanneer je na het bereiden van raclette, nog een restje raclettekaas overhebt!!

INGREDIENTEN

600 gr. lamsgehakt, 1 cm. dikke snede gerookt spek van ca. 100 gr., 20 gr.sjalot, 50 gr. ui, 30 gr. boter, 3 eieren, peper van de molen, 200 gr. verse (Belgische)kaas zout, 1/4 koffielepel thijm, 200 gr. raclettekaas, 1 doos lasagnebladeren(kant en klaar uit de winkel), 50-70 gr. gemalen kaas., Voor de rataouille : 3 tomaten, 2 uien, 1 courgette, 1 aubergine, 50 gr. boter of 2 etlpl. olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram. ontbeende lamsschouder - 40 gram. boter - olie - 1 kleine verse gemberwortel. -, 2 teentjes knoflook - 3 grote uien - kerriepoeder - mosterdzaad - cayennepeper -, 1 appel - 1 dl melk - 100 gram geraspte kokosnoot - 3 dl bouillon - 1 bouquet garni -, 3 schijven ananas - 2 bananen - peterselie - 300 gram rijst - zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lamsgerecht uit het noorden van China

INGREDIENTEN

100 gr. lamsfilet, 3 eieren, 2 theelepels sherry, 1 theelepel zout, 1 plakje gemberwortel, 2 eetlepel kippevet,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

=4 Lamsbiefstukjes, =1 Knoflookteentje, =1 Groe paprika, =2 el Olijfolie,= 1 tl., chilivlokken=2 el donkere, sojasaus., =In plaats van lamsbief-, stukjes kan men ook, 500 gr.Lamsschouderlapjes, kopen en deze in blokjes, snijden...

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g gehakt (lamsgehakt), -2 sneetjes spek (gerookt), -1 sjalot, -1 ui, -30 g boter (bakboter), -3 eieren, -peper, -200 g geitenkaas (vers), -zout, -1 takje tijm, -200 g raclettekaas, -6 vellen lasagne, -75 g kaas (gemalen), -3 tomaten, -1 courgette, -1 aubergine, -2 uien, -2 cl olijfolie (extra vierge),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram mager lamsvlees - foelie - 1 rode paprika - 1 ui - 2 groene paprika's - 4 teentjes knoflook - 250 gram erwtjes - komijn - saffraan - koriander - mosterdzaad - 200 gram rijst - 1 eetlepel wijnazijn - olie - zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg ribbetjes - 2 stukken Lam Yu (fijngehakt) - 1 koffielepel oestersaus, suiker, sojasaus (a) - 2 soeplepels maizena. (a)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

HOOFDGERECHT: makkelijk, bereidingstijd 30 min , 6 pers., van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kg 200 lam in blokjes gesneden, 4 uien, 2 soeplepels olijfolie, 15 cl. witte wijn, 1 laurierblaadje, 1 koffielepel paprika, 1/2 koffielepel kaneel, 2 kruidnagels, bieslook, muskaatnoot, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top