14 lactosevrij recepten

  • Eigen recept

Lactosevrije cakejes op basis van biscuitdeeg

INGREDIENTEN

1 ei, 35 gr. bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, kofielepel koek- en speculaaskruiden, 40 gr. zelfrijzend bakmeel, garneer amandelen, , 8 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk!
Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat.

INGREDIENTEN

250g suiker, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 3 eieren, 200 g (dus niet ml!!!) olijfolie, ook voor invetten van de cakevorm, 75 g water, 250 g cakemeel, Evt. paneermeel voor bestrooien van de cakevorm, scheut citroenbrandewijn (ongeveer een borrelglaasje)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

115 gr. Mix C Schär, 20 gr. plantaardige margarine(wajang), 1 thl. bakpoeder, 15 gr. basterdsuiker, snufje zout, kopje rozijnen/krenten, 75ml. water, (recept voor ca. 8 scones)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Engels
  •  20-30 min.

Deze cake is lactosevrij, rijk aan goede vetten en is overheerlijk!



Het verschil met een traditioneel cakerecept: olijfolie in plaats van boter of margarine, een beetje water, een langere baktijd en een luchtiger eindresultaat.




Dit is een variant op de gewone olijfolie cake. De kristalsuiker is vervangen door donkere basterdsuiker voor een donkere cake. Er gaat geen vanillesuiker en citroenbrandewijn in, maar wel zelf samengestelde speculaaskruiden!

INGREDIENTEN

Speculaaskruiden: (volle theelepels, met een kop erop),, 2 theelepels kaneel,, theelepel gemberpoeder (djahe,, theelepel nootmuskaat,, theelepel kruidnagelpoeder,, 1 theelepel cacao,, 1 snufje peper,,, Overige ingredienten:,, snufje zout,, 250 g. donkere basterdsuiker,, 3 eieren,, 200g. (dus niet ml. !!!) olijfolie, ook voor invetten van de cakevorm,, 75g. water,, Evt. paneermeel voor bestrooien van de cakevorm,, 250 g. cakemeel

  •  …
  •  
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Nederlands
  •  
  • Eigen recept

Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken.
Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter.
Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden.
Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak.

INGREDIENTEN

200 gram teffmeel (bruin of wit), 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 10 gram stevia, 300 gram/ml water, 30 gram gesmolten (afgekoelde) extra virgin kokosolie (met kokosgeur), 3 of 4 eieren, Optioneel: 3 theelepels kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke appeltaart, gezond smullen! Deze variant op de beroemde normandische appeltaart is lactosevrij, glutenvrij en zonder suiker.

INGREDIENTEN

200 gr verse dadels, 250 gr havermout, 1 ei, 100-125 ml rijstolie, 2-3 appels, 150 gr blanke amandelen, scheutje appeldiksap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een puur recept voor muffins die glutenvrij, gistvrij en zonder fructose gemaakt zijn.
Dus geschikt voor mensen met een fructose intolerantie / malabsorptie

Deze muffins zijn eveneens eivrij, koemelkvrij en gemaakt zonder bakpoeder.
Wanneer u de geklaarde boter vervangt door olie (bv. zonnebloemolie) zijn de muffins volledig lactosevrij.

INGREDIENTEN

- 200 gr rijstmeel, - 50 gr (geklaarde) roomboter, - 150 ml spa rood, - 100 gr druivensuiker, - snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Glutenvrije cupcakes gemaakt met rijstmeel.

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter (plantenmargarine van bv AH voor lactosevrij) 125 gram (riet)suiker 2 eieren 2 eetlepels melk (vruchtensap / citroensap voor lactosevrij) 75 gram rijstmeel 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel) 4 gram bakpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  •  …
  •  20-30 min.



Een gerecht dat men Iran meestal in gezelschap van vrienden eet met nieuwjaar.
Dit gerecht heb ik als bijgerecht bij Perzische kip// klik hier voor het recept geserveerd, maar kan ook uitstekend dienen als vegetarisch hoofdgerecht.
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden

INGREDIENTEN

3 saffraandraadjes, 6 eieren, 1,5 prei, schoongemaakt, 1/4 krop icebergsla, 100 gram bladspinazie, 2 lente uitjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 1,5 el fijngehakte bieslook, 2 el fijngehakte koriander, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 el walnoten (voor vegetariërs eventueel meer), gehakt, 25 gram boter (*of een plantaardig lactosevrij alternatief), zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Te verwerken naar keuze met rozijnen, chocoladedruppels,enz.

INGREDIENTEN

500 g No-Risk glutenvrije bloem, 1 ei, 1 pakje instant droge gist (= 11 g) of 25 g verse gist, 15 g margarine of boter, 10 g zout, 30 g suiker, 325 ml melk (325 ml water indien lactose-vrij)*, 200 g croissant-margarine*, , * vloeistof (melk of water) en croissant-margarine dienen vooraf gekoeld te worden tot koelkasttemperatuur!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Glutenvrij-, melk- en suiker vrij brood

INGREDIENTEN

700 ml niet te koud water, 600 gram mindermuhle lactose-vrij meel, 1 klein-maat afgestreken schepje zout, 3/4 groot-maat schep maismoutsuiker, 2 grote- maat scheppen maisolie, 1 zakje droge instant gist (11 gram van Bruggeman)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-03-2003
  •  …
  •  120 min. <

*Glutenvrij: Gebruik mihoen(op rijstbasis) of een glutenvrije spaghetti. Lees goed de verpakking van de sojasaus.
**Suikervrij: Neem een schep honing of een snufje zoetstof of Stevia.

INGREDIENTEN

175 gr. udon noedels (gedroogd, uit een pak)*, 750 ml. groentebouillon, 1 tl. donkerbruine basterdsuiker**, 1 steranijs, 1 tl. verse gemberwortel, fijngemaakt, 2 el. sojasaus, 75 gr. taugé, 75 gr. sugar snaps, 75 gr. shii-take, in plakjes, 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes, 2 el. verse koriander, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor iedereen die lactosevrij en/of koemelkvrij wil smullen. Niet schrikken van het rare ingrediënt avocado, want je proeft er niets van!
De topping, waar de avocado in zit, is ook héél geschikt om te gebruiken als topping of vulling voor een biscuittaart; bereid dan een dubbele portie. Maak hem zo stevig als je zelf wilt door meer of minder kokosvet toe te voegen.

INGREDIENTEN

200 gr suiker, 125 gr bloem, 38 gr cacaopoeder, 3/4 tl bakpoeder, 3/4 tl baking soda (toko), 1/4 tl zout, 1 groot ei, 60 ml rijstmelk *, 3/4 tl vanille essence of merg van 1 vanillestokje, 60 ml maïsolie (event. zonnebloemolie), 100 gram rijpe banaan, fijngeprakt met een spriets citroensap, , voor de topping, , 35 gram cacaopoeder, 40 gram ontpitte gedroogde dadels ( ongeveer 4 stuks)**, 60-80 gram poedersuiker, 80 gram avocado, 100 gram rijpe banaan, fijngeprakt met een beetje citroensap, kokosvet/cocoscream, zonder kokosgeur of smaak), circa 50 gram***, citroensap naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Heerlijk dessert met koffie en amandeldrink

INGREDIENTEN

50 ml sterke koffie, 1 ei, 12 g maïzena, 30 g suiker, 300 ml Alpro Amandeldrink, 1 mini eierkoek, 2 el amaretto, 30 g geschaafde amandelen, , 2 dessertglazen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies