177 kwartels recepten

Kwartelborstjes met oesterzwamen en Truffelsaus

INGREDIENTEN

4 kwartels, 300 gram oesterzwammen, Truffelolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De kwartel (Coturnix coturnix) is het kleinste vederwild dat momenteel courant wordt gegeten. Tegenwoordig wordt de kwartel op grote schaal gekweekt, zowel voor het vlees als voor de kwarteleitjes.

INGREDIENTEN

4 kwartels, 3 cl cura?ao, 1 dl bruine fond, 200 g druiven (ontpit), peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4Kwartels 200GR.Blanke rozijnen.2DL.witte port.Bardeerpek.2lepels room.Peper.Zout.Boter.Wat Pistache nootjes.Mooie soort sla.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-4 kwartels-300 gr prei-50 gr boter-1/2 blik kreeftensoep-1/2 glas cognac-100 gr gemalen gruyere-peper-zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestmaltijd

INGREDIENTEN

8 Kwartels, 1 bokaal kersen op siroop, 75 gr boter, 1 glaasje cognac, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  •  
  •  30-60 min.

Kwartelgerecht voor vier personen

INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 plakken ontbijtspek, 50 gram truffels, 100 gram boter, 1 dl cognac, 1 dl room, enkele lepels bouillon, zout, peper. Aardappel- of kastanjepuree of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, 1 bokaal kersen op siroop, 75 gr. boter, 1 gaasje cognac,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 g boter, 8 kwartels, 1 bokaal kersen op lichte siroop, 1 glas Cognac,peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 mandarijntjes, 4 eetlepels water, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 100gr boter een nootje tuinkers, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 eetlepels kersenbrandewijn, 4 kwartels, 50 gram boter, 4 lapjes bardeerspek, kaneel, zout, peper, 1,5 dl bordeauxwijn, 750 gram morellen (zure kersen),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron; prick me!

INGREDIENTEN

6 kwartels, 1 bokaal kersen op lichte siroop, 1 glas Cognac, 75 g boter, zwarte peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  •  
  •  0-10 min.

Gemakkelijk, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 45 minuten. serveer er gebakken aardappeltjes bij.

INGREDIENTEN

8 kwartels - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 3 middelgrote uien - 1 glaasje jenever - zo'n 20 jeneverbessen - 40 g boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron; 1 nul minder is beter!

INGREDIENTEN

4 kwartels - 1 pot vleesfond (380 ml)-1 dl Madera-2 el cognac, , 40 gr boter -zout-peper-boter-5 gr truffels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  •  
  •  10-20 min.



"Codorniz en escabeche Casa Irene", kwartel in escabeche - een saus waarin kwartels of andere vogels of vis eerst worden gekookt en dan een paar dagen in gemarineerd - kom je overal in Spanje tegen, maar Irene Espa?a weet dit gerecht net dat vleugje meer te geven, het is een van de specialiteiten van haar juweel van een restaurant "Casa Irene", hoog in de Pyreneeen in het lieflijke dorpje Arties.

INGREDIENTEN

8 kwartels - 7 el extra-virgin olijfolie - 6 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl versgemalen nootmuskaat - 2 takjes verse rozemarijn - 10 zwarte peperkorrels - 4 el wijnazijn - zout - 2 el kippenbouillon (bv van geconcentreerde kippenfond van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 3 middelgrote uien, 1 glaasje jenever, zo'n 20 jeneverbessen, 40 g boter, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 sneetjes gerookt spek, 3 middelgrote uien, 1 glaasje jenever, 20 jeneverbessen, 40 g boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, 8 dunne sneetjes mager spek, 2 glaasjes cognac, 300 witte druiven zonder pitten, 2 eetlepels arachideolie, 25 g boter, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 40 minuten

INGREDIENTEN

8 kwartels - 8 dunne sneetjes mager spek - 2 glaasjes cognac - 300 g witte druiven zonder pit - 2 eetlepels arachideolie - 25 g boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartelmousse met Foie-gras, en abrikozen

INGREDIENTEN

8 kwartelpootjes, aangebakken bij KWARTELS ( 1 ), en gegaard in KWARTELS ( 2 ). 200 cc, Room, 1 Plakje Foie gras, ( 60 tot 80 gram )., 1 blikje Abrikozen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 lapjes bardeerspek - 2 zeer grote aardappels - 1 truffel - 2 dl vleesjus aardappelmeel - 120 gram boter -1 glas port - zout, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 45 minuten

INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 reepjes gerookt spek - 16 jonge uien - 100 g kleine olijven - 500 g snijbonen - 4 laurierblaadjes en wat tijm - olijfolie - 25 cl gevogeltebouillon - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 1 klont boter, 1 el bloem, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 glas bouillon, 1 glas droge witte wijn, 4 dunne plakjes rookspek, 2 dikke plakken rookspek.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels, dragon, ganzevet, peper en zout, fond van kwartels (zie mijn recepten), beurre manie.(zachte boter gemengd met bloem)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 2 sjalotten, 100 gr champignons, bakboter, cayennepeper, peper, zout, 100 gr roquefortkaas, 1/4 liter room, geutje cognac, glaasje witte wijn, 1/2 teentje look, peterselie, tuinkers of veldsla.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heel apart voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 kwartels - 4 sneden witbrood - 100 gram ganzeleverpastei - 100 gram boter -50 gram vet spek - 1 truffel - 0,5 dl. madera - 0,7 dl. cognac - 5 eetlepels slagroom. - 1 ei. - 1 wortel. - 4 kippelevers - 4 lapjes bardeerspek - 1 ui - zout, peper - cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde kwartels met toast, lekker als voorgerecht of tussengerecht, wel machtig.

INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 sneden witbrood (casinobrood), 100 g ganzeleverpastei, 50 g vetspek, 0,5 dl madeira, 0,7 dl cognac, 5 el slagroom, 1 ei, 1 wortel, 4 kippelevers, 4 lapjes lardeerspek, 1 ui, zout, peper, cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 3 eetlepels bouillon, 1 snede brood, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 4 sneetjes wit brood, 4 sneetjes gerookt spek, 1 glas droge witte wijn, 75 gram boter, 1 blikje eendeleverpastei, peper en zout, dragon, 1 ei.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk gewoon!!!

INGREDIENTEN

1/2 l thee gezet van 2 tl chinese thee(laat 5 min. trekken), 500 gr ontpitte pruimedanten, 1/2 l rode wijn, 100 gr bruine rietsuiker, 1 el citroensap, mespunt nootmuskaat, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, peper, zout, 1/2 tl laurierpoeder, 1 tl tijm, 1 dl droge witte wijn, 4 kwartels, 40 gr zachte boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*3 kippenlevertjes, *zout en peper, *50 gram boter, *1 sjalotje, fijngesneden, *1 teentje knoflook, geperst, *10 rozemarijnnaaldjes, fijngesneden, *200 gram waterkers, *200 gram varkensgehakt, *4 grote kwartels, ontbeend, *4 grote stukken varkensdarmnet, *1 deciliter droge witte wijn, *4 deciliter gevogeltefond, *1 deciliter slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  
  •  30-60 min.

Voor de liefhebbers; een gesmaakt voorgerecht

INGREDIENTEN

-6 kwartels, -2,5 dl rode wijn, -2 stengels bleekselderij met blad (gehakt), -1 wortel (gehakt), -1 kleine ui (gehakt), -1 laurierblad (in stukjes gescheurd), -1 th lepel piment, -1 th lepel gedroogde tijm, -2 tenen knoflook uit de knijper, -2 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -schijfjes citroen (garnering), -

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartelbouillon met bospadestoelen.

INGREDIENTEN

8 stuks kwartelvleugeltjes, en 4 stuks kwartelkarkastjes. ( over van KWARTELS ( 1 )Het afsnijdsel van de oesterzwammen, ook van KWARTELS ( 1 ) 100 gram gemengde bos padestoelen., 1 Ui, 2 wortels, 1 prei,een suk Knolselder, 2 laulierblaadjes, 8 stuks jeneverbessen, 8 stuks geplette peperkorels, 2 stuks kippe-bouillonblokjes, enkele Eier schulpen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels,- 1 kleine ui,- 1 blik voetselder,- 3 sneetjes oud wit brood zonder korst,- 75 gr. boter,- 1 appel,- 50 gr. gepelde walnoten,- 1 eetl. room,- 1 blokje vetarme kippenbouillon opgelost in kokend water,- 1 blokje kruiden bouqet provencale van knorr,- maizena ( roux minute bruin),- peper en houten prikkers of keukengaren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr. roomkaas,100 gr.gemalen pistache noten,100gr. roquefortkaas,8 kwartels,1lepel boter,peper en zout,1 glaasje cognac,1,5 dl.room, wat bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker anders

INGREDIENTEN

Boter: 100 gram(men), kwartel(s): 4, kervel: 4 takje(s), tuinkers, water: 4 soeplepel(s), klontje(s) boter: 1, peper en zout, witte druiven: 1 tros(sen), balsamicoazijn: 2 soeplepel(s),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-per persoon 2 kwartels-peper-zout-boter-200 cc room-fijngehakte peterselie-4 sneetjes wit brood-1/2 glas sinaasappellikeur-3 geschilde en ontvliesde sinaasappels in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

-4 panklare kwartels, -zout en peper, -4 laurierbladeren, -1 bosje peterselie, -2 el olie, -5 cl madera wijn, -1 th lepel balsamico azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Weer eens een andere manier voor kwartels

INGREDIENTEN

Boter: 50 gram(men), kwartel(s): 8, Parijse champignon(s): 250 gram(men), slagroom: 10 cl, kippenfond: 10 cl, olie: 1 soeplepel(s), rookspek: 4 sneetje(s), peper en zout, kleine ui(en): 20, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eens iets anders

INGREDIENTEN

Jeneverbessen: 20, boter: 40 gram(men), kwartel(s): 8, jenever: 1, gerookt spek: 8 sneetje(s), ui(en): 3, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Boter: 60 gram, kwartels: 8, worstvlees: 200 gram, Cognac: 1 soeplepel, wingerdblaadje: 8, ganzenleverpastei: 100 gram, bruine fond: 20 cl, arachideolie, pistache: 1 soeplepel, Porto: 1 soeplepel, gepelde witte druiven: 1 blik, tijm: 1 takje, truffel: 1 soeplepel,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk en lekker

INGREDIENTEN

Boter: 75 gram(men), kwartel(s): 8, kers(en) op lichte siroop: 1 bokaal, Cognac: 1 glas(zen), peper en zout, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies