Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kwartel recepten (143) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kwartels, 10 plakken gerookt spek, i ciabattta, 15 kleine trostomaatjes, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 1 dl witte wijn, 2,5 dl groentenbouillon, 1,5 dl room, 3 blaadjes mint(gehakt), 3 basilicumblaadjes(gehakt), 2 el boter, 12 wijngaardslakken, aardappelpuree van 2 aardappelen, nootmuskaat, 50 gr witte druiven, kervelblaadjes, bieslook, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een echt toscaans gerechtje.

INGREDIENTEN

6/8 verse kwartels, 4 eetlepels olijfolie, 100gr pancetta in reepjes, 2dl droge witte wijn, trosje witte druiven, zout, versgemalen peper, verse fettucine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde kwartel met honing

INGREDIENTEN

8 kwartels, 1 tl korianderzaad, iets geplet, 2 el heldere honing, 2 uien, gesneden, 3 dl droge cider, 3 dl (peper)azijn, 25 gr boter, 2 el plantaardige olie, zout en versgemalen zwarte peper, gehakte verse peterselie ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , 1 pot vleesfond (380 ml)1 dl. madera2 el. cognac40 gr. boter4 kwarteltjeszout peperboter50 gr. truffels., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Karkassen van 8 kwartels, 2 grof gesneden stengels bleekselder, 2 wortels grof gesneden, tijm, laurier, peperkorrels, zout, water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Veloute de Fenouil aux Cailles

INGREDIENTEN

1,5 liter Kwartelbouillon,0,5 kg Venkel 100 gram voor garnituur,3dl room,2 st. eierdooiers,roux (100gram bloem en 80 gram boter,50 gram kervel,150 gram kwartelfilet,peper,zout,worchestershiresaus,beetje pernod.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Div. soorten sla,dressing,zout en peper uit de molen,kwartel,fond,garnering

INGREDIENTEN

Div.soorten sla,4 kwartels 2 kwarteleitjes,1 gepliceerde tomaat,4 st.babymais,komkommer,dressing,beetje truffelolie,gehakte peterselie en bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

40 g boter, 3 soeplepels Banyuls, 2 soeplepels pijnboompitten, 20 cl gevogeltebouillon, 100 gr eendenlever, zout, peper, 8 dikke pruimen (ontpit), 4 ontbeende kwartels

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Culinaire verrassing

INGREDIENTEN

Kwartel (geheel schoongemaakt), boter, spek, druivensap, cognac, peper en zout, evt. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kwartel-1 appel-demi glace-calvados-voor de saus te binden gebruiken we room of boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor deze kerst heb ik voor een van de hoofdgerechten gevulde kwartel gekozen. Een wild gevogelte met een verfijnde smaak. Bij dit recept wikkel je de kwartel in met spek: ontzettend feestelijk! De vulling met pruimen en de romige gorgonzolasaus maakt het gerecht helemaal af. 

INGREDIENTEN

Ingrediënten kwartel:, -6 ontbeende kwartels (met drumsticks maar zonder vleugels), -12 repen ontbijtspek, -1 el olijfolie, , Ingrediënten vulling:, -2 el olijfolie, -2 uien, grof gesneden, -1 laurierblad, -1 tl gedroogde oregano, -1 el basalmicoazijn, -50 gr walnoten, geroosterd, -3 gedroogde pruimen, geweld, , Ingrediënten gorgonzolasaus:, -80 gr Gorgonzola Dolce verkruimeld, -125 gr Mascarpone, -300 ml slagroom, -3 takjes tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker prutswerk

INGREDIENTEN

Een kwartel per persoon, een stuk frans brood per persoon, melk ei, suiker, rozijnen room, bindmiddel voor de saus, boter, pezomus

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kwartel gevuld met morille en pistache op huisgemaakte pasta met paddestoeltjes.

INGREDIENTEN

Voor de kwartel:*6 kwartels *300 gr.kipfilet *2 eieren *200 ml.room *200 gr.garnituur(pistache,morilles,paddestoelen), 100 gr.varkensnet., Voor de saus:*1 1/2 l.gevogeltefond *35 gr.morilles *100 ml.kalfsfond *1 el. creme fraiche *150 gr. roomboter., Voor de pasta:*300 gr. Italiaanse bloem *3 eieren *1 e.l. olijfolie *250 gr. gemengde paddestoelen.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Verukkelijk voorgerechtje voor een speciale dag. Ik heb er een groot succes mee gehad met kerst.

INGREDIENTEN

16 kwartel eitjes,(of 8 gewone)500 gr. gerookte zalm, 2 courgettes, 1 zakje gemengde sla, takje dille, zout, peper, azijn, 4 eetl. (halfvolle) mayonaise, 4 thl. mosterd,4 tomaten of 12 kerstomaatjes,1 citroen en verse dille.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

40 gram boter, 2 fijngesnipperde sjalotjes, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel fijngemaakte salie, 250 gram gesneden gemengde paddestoelen, 2 kwartels à 300 gram op kamertemperatuur, (grof) zout, versgemalen peper, gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

OP BASIS VAN TRUFFEL EN CHAMPIGNONS MET PETERSELIEOLIE

INGREDIENTEN

RECEPTUUR KWARTEL:, , 4 kwartelborsten, , 4 kwartelpoten, , boter, , zout en peper, , , , RECEPTUUR SAUS:, , 200 ml gevogeltefond, , 25 gr bouquet (ui, wortel, selderij), , 50 ml witte port, , zout en peper, , 25 gr ijskoude boter, , , , RECEPTUUR PETERSELIEOLIE:, , ? bos peterselie, , 50 ml zonnebloemolie, , zeezoutRECEPTUUR TRUFFELSALSA:, , 50 gr champignons, , olijfolie en/of boter, , 1 el sjalot of ui, , ? el truffelolie, , , , RECEPTUUR SALADE:, , 100 gr franse boontjes, , 1 el sjalot, , 2 el notenolie, , 4 el fond, , citroensap, , zout en peper, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  •  
  •  60-120 min.

Met een jasje

INGREDIENTEN

, 24 kwartel eitejs (of hele kleine kippeneieren ), , 600 gr kip gehakt., , 2 tl verse gember., , 2 el verse bieslook (gehakt)., , 2 tl dijon mosterd., , 2 eieren,losgeklopt., , 60 gr nbloem ., , 100 gr droge broodkruim., , olie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Schots
  •  30-60 min.

Martin Kruithof deelt een heerlijk recept van restaurant de Lindenhof met ons: Kwartel met gekarameliseerde witlof!

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes, 4 witlofstronkjes, water, sap van 1 citroen, peper en zout, 50 gr. suiker, 1 dl. gevogeltejus, 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes, 150 gram aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kwartel in rode wijnsaus

INGREDIENTEN

4-8 kwartels, zout, peper, 50 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 35 g bloem, 3 dl rode wijn, 1 el kappertjes, 1 dl slagroom, allesbinder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 kwarteleitjes, 4 plakjes pancetta, 1 ons kippengehakt, 2 sjalotten, 200gr kousenband, 100gr bladspinazie, 200gr brocolli, 0,5 ons morilles, Teentje knoflook, Rozijnen, 100cc witte Vermouth, 1 pot wildfond, 1 dl cognac, Crème fraiche, Boter, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de kwartels: 4 kwartels,- 2 sjalotjes,- 4 takjes tijm,- 1 laurierblad,- 6 geplette jeneverbessen,- 2 eetl. boter., voor de paddestoelen: 400 gr. champignonassortiment,- 2 eetl. boter,- 1 teentje look,- 2 gehakte sjalotjes,- 1 eetl. gehakte peterselie., voor de truffelroom: 1,5 dl. room,- 1/2 dl. kalfsfond,- truffelsap plus truffel in julienne versneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lievelingsgerecht van mijn dochter. Na een wandeling langs het strand met je tenen knisperend in het rulle zand. Benieuwd hoe ik dit gerecht maak? Bekijk dan de vlog.

INGREDIENTEN

4 kwartels, 2 avocado's, 1 bos peterselie gehakt, 1 rode ui gesnipperd, 1 eetlepel gehakte dragon, 4 pomodori tomaten, 8 radijzen, 1 bos ui, 100 gram anijs paddenstoelen, Rasp en sap van 1 limoen, 4 tenen gekookte knoflook, boter om in te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kwartel gevuld met zwarte rijst, rozijnen met een sinaasappel/cumquatssausje. Toppertje.

INGREDIENTEN

4 uitgebeende kwartels, 150 gram zwarte rijst, 50 gram rozijzen, 1 ui, 1 grote perssinaasappel, Grand Manier- een flinke scheut, 4 cumquats ( afhankelijk van seizoen), gevogeltefond,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lauw voorgerecht,zeer lekker

INGREDIENTEN

Verschillende soorten sla(rode en groene),1/2 dl notenolie,600 gr gerookt spek in reepjes zonder zwoerd,boter,250 gr pijnappelpitten,14 kwartelborstjes en 28 kwartelpootjes,6 eetlepels sherry-azijn,1 dl kippenbouillon,peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 artisjokken, ? 1 l kippenbouillon, 3 takjes basilicum, 4 teentjes knoflook, grof gesneden, 1 ui, in vieren, 2 kwartels, zout, peper, 3 el olijfolie, 150 g cantharellen, gemengde sla, 1 tomaat, in kleine blokjes, , Voor de amandelsoep:, 300 g geschaafde amandelen, 50 g gemberwortel, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 1-2 el olijfolie, 1⁄2 bosje dragon, fijngesneden, zout, peper, 2 dl melk, 3 dl slagroom, 2 dl kippenbouillon.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 worteltjes, 1 dunne prei, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 4 kwartels (poelier vragen de kwartels te ontvellen en de borstjes eraf snijden), 3 takjes peterselie, 1-1/2 tl tijm, 1 laurierblaadje, 6 witte peperkorrels, 1/2 bekertje slagroom á 125 ml, 2 el cognac, (maïzena), 2 plakjes katenspek (25 gram), 2 reebiefstukjes á 75 gram, zout, peper, 25 gr. boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

VERRASSEND!!

INGREDIENTEN

50g boter 2 el olijfolie 4 kwartels(door de poelier gehalveerd en schoongemaakt) 2 fijngehakte knoflookteentjes 1 bosje fijngesneden verse peterselie 100 g wittebroodkruim 1 el fijngesneden tijm zout,peper aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, -1 krop sla (eikenblad), -1 krop sla, -200 g sla (raketsla), -1 aardappel (Bintje), -100 sneetjes spek (gezouten), -15 g truffel, -2 cl balsamicoazijn, -1 cl amandelolie, -3 cl sojaolie, -peper, -1 eetlepel honing (vloeibaar), -zout (grof zout), -10 g kervel, -dl olijfolie (bakken),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kwarteleitje omhuld met gehakt.

INGREDIENTEN

12kwarteleitjes,300gr kippengehakt,1theel verse gember,1eetl gehakte bieslook,1theel mosterd,bloem,1ei,paneermeel,olie om in te frituren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Schots
  •  20-30 min.

Lekkere luxe

INGREDIENTEN

4 kwartels ( diepvries ), 16 plakjes buik of ontbijtspek, 25o ml. wildfond, 200 ml. rode port, blokjes roomboter ijskoud, peper/zout uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk gerecht voor zomaar tussen door zacht zuur en zoet van smaak

INGREDIENTEN

4 Kwartels, 50 gram boter, 10 manderijnen, 2 eetlepels Balsamicoazijn, 2 eetlepels Acaciahoning, 2 afgestreken eetlepels bindmiddel voor bruine saus, 5 cl verse room, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie, Zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kwartels, 200 gr gemengde sla, 50 gr eikebladsla, 30 gr bieslook, 40 gr pijnboompitten, 50 gr arachideolie, 2 dl frambozendressing, 50 gr boter, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Als je iets speciaals tevoorschijn wil toveren, is dit het perfecte gerecht. De bereiding neemt bovendien niet veel tijd in beslag. Oosters - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 23 minuten (Kook- en baktijd aardappelen: 13 min Bereidingstijd: 10 min) - voor 4 personen

INGREDIENTEN

12 kleine vastkokende aardappelen, olijfolie, zout en peper, bloem, 1 teentje look, frituurolie, 1 el sesamzaad, 2 dl sojasaus, 6 el suiker, tabasco (enkele druppels), platte peterselie (enkele blaadjes), 20 kwartelbouten, 1 dl Japanse rijstwijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

4 kwartels, boter, 4 aardperen in stukken gesneden, 2 jonge wortelen geschraapt, 8 zilveruitjes, eventueel 1 schorseneel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 4 kwartels100 gr. grotchampignins150 gr. oesterzwammenolijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 4 kwartels, peper en zout, 8 sneetjes gerookt spek, 4 grote verse druivenbladeren, boter, 500 g witloof, citroensap, nootmuskaat, gebakken aardappelen, , Voor de saus:, 4 dl kwartelfond, boter, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 gedroogde pruimen, 120 gr. gevogeltegehakt, ajuin, wordtel, prei, kruidentuiltje, 1 potje truffelschilfers, boter, olijfolie, sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

8 kwartels,200 gr spekreepjes,100 gr zilveruitjes,2 dl koksroom,200 gr oesterzwammen,bieslook,p+z.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  •  
  •  30-60 min.

Bron; lekker niets frans aan!

INGREDIENTEN

4 kwartels.., 100 gr grotchampignins.., 150 gr oesterzwammen.., olijfolie..4 dunne plakjes katenspek.., 1 dl room.., 1 sjalot.., 1 teen knoflook.., 3 takjes tijm.., peper.., zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
Kwartel

Kwartel

Als je graag gevogelte eet dan moet je zeker een keer kwartel proberen. De meeste mensen eten dit waarschijnlijk alleen in restaurants en zouden niet zo snel zelf een kwartel klaarmaken. Toch is dit helemaal niet moeilijk om zelf te bereiden en u zet zeker iets bijzonders op tafel. Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak. Meestal wordt het vlees eerst in de pan aangebraden en daarna in de oven geschoven met veel groenten, soms wordt er ook nog drank als port aan het gerecht toegevoegd. Het vlees kan ook gebakken of gegrild worden. Kijk hieronder voor een aantal kwartelrecepten om van te smullen.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top