Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.912 kurkuma recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 el kurkuma (gemalen geelwortel)*2 el (druivepit) olie*800 gr krielaardappeltjes*3 el gemalen kokos*

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelf bedacht, geweldige gezondheidsvoordelen en ook nog eens lekker!

INGREDIENTEN

Gekookt water, , 1 theelepel gemalen kurkuma, , 1 theelepel gemalen zwarte peper, , Kippenbouillon blokje, hoeveelheid naar smaak, , 1 vers basilicumblaadje, NIET GEDROOGD!

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-05-2017
  • Indisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g diepgevroren scampi, 3 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 koffielepel kurkuma, 1 jonagold-appel, 50 g goudbruine rozijnen, 1 ui, 2 koppen rijst, 60 g boter, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rode linzen vallen tijdens het bereiden uit elkaar, daardoor ontstaat er een lekkere gebonden soep

INGREDIENTEN

2 uien - in dunne ringen gesneden, 2 teentjes knoflook - fijngesneden, 1-2 rode chilipepers - in dunne ringen gesneden, 30 - 40 gr boter, 1-2 tl gemalen kurkuma (geelwortelpoeder), 1-2 tl gemalen komijn, 1/1 - 1 tl harissa of paprikapoeder, 1 1/2 l. hete groente- of vleesbouilllon, 100-150 gr basmatirijst, 200 gr rode linzen, 3-4 el fijngesneden koriander, zout, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

Een culinair tussengerechtje, niet te moeilijk te bereiden en het is zooo lekker!!

INGREDIENTEN

40 mosselen - 1 kleine andijvie - 2 aardappelen - olijfolie - boter - peper en zout - cayennepeper - 3dl room - 1 kl kurkuma

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-1999
  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode chilipeper, in dunne ringen, 30-40 g boter, 2 tl gemalen kurkuma (geelwortelpoeder), 2 tl gemalen komijn, 1 tl harissa of paprikapoeder, 1,5 l hete groente- of vleesbouillon, 150 g basmatirijst, 200 g rode linzen, 4 el fijngesneden koriander, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Een lekker snel ontbijtje!

INGREDIENTEN

300ml kokosmelk, 2 eetlepels kokosolie, 3/4 theelepel kurkuma, 1/2 tl gemberpoeder, 1/4 theelepel kaneel, 1/4 theelepel vanille, zoetstof naar keuze, snufje Himalayan zout, 4 ijsblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2017
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Indiaas gerecht

INGREDIENTEN

1500 g braadhaantje, 2 grote uien, fijngehakt, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl kurkuma, 1 stokje kaneel (5 cm), 6 kruidnagels, 2 kopjes water, 4 kleingesneden tomaten, 1 tl gemalen gember, 1 el gemalen maanzaad, 2 tl gemalen komijn, 6 kardemomzaadjes, gepeld, 1/4 kopje plantaardige olie, zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

400 g zeeduivelfilet, 15 dl visfumet, 200 g spinazie, 8 eierdooiers, 3 dl room, 50 g boter, 1 theelepel kurkumapoeder, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijk gerecht uit de tajine. Kan ook klaargemaakt worden in een ander pan waar je in kan stoven.

INGREDIENTEN

Voor de marinade van de Pangafilets:, , 125 ml Zonnebloemolie, 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie, 1 eetlepel fijngesneden koriander, 3 teentjes fijngeperste knoflook, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, snufje cayennepeper, 4 - 6 pangafilets, in stukken, , Voor de groentenstoof:, , 1 winterpeen, in plakjes, 1 courgette, in plakjes, 1 ingelegde citroen, kleine schijfjes, 1 ui, in ringen, 1 zoete paprika, in ringen, 100 ml droge witte wijn, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 bundel asperges - 2 el arachideolie - 3 kruidnagels - 2 el uiensnippers - 400 g blokjes varkensvlees - 2 el kurkumapoeder - 1 dl groentebouillon - 75 g gekookte rijst - sap van 1 limoen - 2 el gehakte koriander - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Teh halia is een Indonesische thee met gember. Aangevuld met het ontstekingswerkende superkruid kurkuma, krijg je een echte artritis kruidenthee.

INGREDIENTEN

112g gedroogde kurkuma, 28g gedroogde gember, ½ theelepel zwarte peper, 25g thee ( groene ), 140g bruine suiker (eventueel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere, gezonde soep met superfoodproducten. Echter, de soep is vooral lekker en vult ontzettend. 

INGREDIENTEN

1 liter (groente)bouillon, 2 grote zoete aardappelen, 250 gram wortels, 2 tenen knoflook, 1 ui, 200 gram boerenkool (diepvries), 2 centimeter gember (of anders 1 theelepel gemberpoeder), 1 theelepel kurkuma, Peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

INGREDIENTEN

1 ½ kilo kippenvleugels, 4 teentjes knoflook (fijn), 3 el honing, 1 el limoensap, 2 cm verse gember (geraspt), 6 el olie, 2 t kurkuma, 1 t cayenne peper, 1 ½ t paprikapoeder mild, 2 el bruine suiker, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......

INGREDIENTEN

hele kip in stukken of 4 kippenbouten;, 15 gedroogde abrikozen;, 100 gram grote blanke rozijnen;, 1 grote of 2 kleine uien;, 2 eetlepels honing;, 1/2 bosje platte peterselie;, 1/2-1 koffielepel kaneelpoeder;, 2 kaneelpijpjes;, 1/2-1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2-1 koffielepel kurkuma;, 1 flinke mespunt saffraanpoeder;, zout en peper naar smaak;, (olijf-)olie;, water.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel.

INGREDIENTEN

Voor de ras el-hanout oftewel het hoofd van de winkel :, 2 theel kruidnagelpoeder - 2 theel cayennepeper - 8 theel gemalen piment - 8 theel gemalen komijn - 8 theel gemberpoeder - 8 theel kurkuma - 8 theel gemalen zwarte peper - 8 theel gemalen kardemon - 12 theel gemalen kaneel - 12 theel gemalen koriander - 24 theel gemalen nootmuskaat., Meng alles goed en bewaar op een donkere plek in goed afgesloten pot., De balletjes:, 400 g lamsgehakt, 2 zeer fijngehakte uien, 2 fijngehakte tenen knoflook, 60 g pijnboompitten, 4 eetl ras el-hanout, scheut vers limoensap, zout, versgemalen peper, olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2007
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten! WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

600 gram rundergehakt, 600 gram sperziebonen, kleingesneden, 1 dikke snee wit brood, gekruimeld, 2½ dl melk, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel kurkuma (koenjit), 1 eetlepel garam masala (Indisch kruidenmengsel), 1 eetlepel kaneel, 30 ml azijn, 2 eetlepels abrikozenjam, 2 eetlepels mangochutney, 50-100 gram rozijnen, 3 eieren, 2 appels, in stukjes gesneden, 50 gram amandelen, fijn gehakt, olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.  

INGREDIENTEN

300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit waren onze drumsticks want ze zijn al op. Heerlijk botermals stukje kip barstensvol smaken om eventueel zo uit je vuistje weg te snoepen voor de buis. Op lage temperatuur gegaard is je garantie voor mals vlees. Leuk om te maken en als je dit hebt geproefd maak je het nooit meer anders.

INGREDIENTEN

12 Drumsticks van goede kwaliteit, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 el olijfolie, 1 tl zeezout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, ½ - ¾ tl zwarte peper, 1 tl cayennepeper, ½ el verse gember (geraspt), 1 el suiker, 1 ½ el honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten, 1 pakje kokosmelk, 50 ml kippenbouillon, 2 middelgrote aardappelen in stukjes, 1/2 tl gemalen komijn (djintan), 2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp, 2 tomaten in stukjes, 2 el droge geraspte kokos, handvol verse basilicum, 2 el olie, , Currypasta:, 1 gesnipperde ui, 4-5 teentjes knoflook, 1 stukje gember van ca 3 cm, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl komijn, 1-2 verse rode pepers, fijngehakt, 1/2 tl witte of zwarte peper, 3 el limoensap (of citroensap), 3 el vissaus, 2 el ketchup, 1 el bruine suiker, 1 tl trassi

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Waanzinnig lekkere beenham met groenten en eerste klas aardappel in schil!

INGREDIENTEN

800 gram beenham, 3/4 courgette, 1 ui, 3 tomaten, 9 Eerste klas aardappels (vast, niet kruimig), 3 el Boursin of kruidencreme, 2 maggiblokjes, 1 eidooier, 1 th italiaanse kruiden, 1 th kurkuma, zout en peper naar smaak, 3 el olie, boter of margarine, water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries), 1 ui (fijn), 1 grote tomaat (fijn), 4 el olie, 2 t zwarte peper, 1 el citroensap, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt), ½ t komijn, ¼ t chilipoeder, 1 ½ t kurkuma, 1 el garam masala, 2 cm verse gember (fijn), 2 t korianderpoeder, Zeezout snufje, Blikje kokosmelk, 1 ½ dl visbouillon, ½ bosje verse koriander (fijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke vegetarische curry

INGREDIENTEN

400 gram groene of bruine linzen (ongekookt), 4 el olie, 2 tl mosterdzaad, 2 uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 el fijngehakte gember, 2 Spaanse pepers, fijngehakt, 1 1/2 el currypoeder (toko), 2 tl kurkuma, 500 ml groentebouillon, 2 grote aardappels, geschild en in blokjes, 1 rode paprika, in reepjes, 3 tomaten, ontveld en in vieren, sap van 1 limoen, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken.

INGREDIENTEN

3 grote kipfilets in blokjes of 4 kleintjes, 2 dl kokosmelk, 2 dl kippenbouillon, 3 el wokolie, 2 tl kerrie, 1 tl kurkuma, ¼ tl cayennepeper, ½ theel. gemalen komijn, 2 tl garam masala (AH) , Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, Vers sap van ½ citroen, 2 kleine sjalotten, 3 el verse koriander ofwel 15gr, 1 kleine courgette, 1 chilipepertje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 500 g gehakt, 1 ui, geraspt, 2 el bladpeterselie, fijngesneden, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl gemalen kardemom, , Voor de saus:, , 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geraspt, 2 tl geraspte verse gember, 2 el kurkuma, 2 el citroensap, handje gehakte koriander, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2015
  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Creoolse Jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen

INGREDIENTEN

250 g langkorrelrijst, 1 eetlepel olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 250 g garnalen (gepeld), 200 g Spaanse Chorizo, of andere kruidige worst, zoals Andouille, 300 g kipfilet, 2 eetlepels roomboter, 2 grote uien, fijngesneden, 1 selderijstengel, onthaard en in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 rode paprika, in stukjes, 1 groene paprika, in stukjes, 150 g cherrytomaatjes of 2 grote tomaten, in helften of stukken gesneden, 3 bosuitjes, in ringen gesneden, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 6 dl kippenbouillon, 1 mespunt gedroogde, gemalen trassi (gefermenteerde garnalen), 1 mespunt suiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (20g), , Kruiden, 2 laurierbladeren, 1theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

INGREDIENTEN

500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;, 1 grote ui;, olijfolie;, 3 geperste tenen knoflook;, 1 blik tomaten op sap;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);, 1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);, 1 koffielepel "ras el hanout";, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel paprikapoeder;, zout en peper naar smaak;, 750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;, Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren., , N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten., , Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 30 ml olie, 1 ui, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt, 15 ml kerriepoeder, 5 ml kurkuma, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 3 ml komijn, 3 ml koriander, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t suiker, 60 ml tomatenpuree, 60 ml water, doperwten, 1-2 e geraspte droge kokos, , bladerdeeg plakjes 12x12 cm, een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top