288 kruidkoek recepten

  • Eigen recept

Een lekkere kruidige kruidkoek als ontbijt of gewoon als tussendoortje.

INGREDIENTEN

- 300 gram bloem of volkorenmeel, - 1 zakje bakpoeder, - 240 gram donkere basterdsuiker, - 1 eetlepel koekkruiden, - 1 theelepel kaneel, - 1 ei, - 1 volle eetlepel schenkstroop, - 200 ml water, - Mespunt zout, - flinke lepel honing, - evt. 100 gram rozijnen toevoegen, - evt. kaneelsuiker om te bestrooien, - evt. amandelschaafsel om te bestrooien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een heerlijk smeuiige kruidkoek die zonder boter bereid wordt.

INGREDIENTEN

3 ons zelfrijzend bakmeel/3 ons donkerbruine basterd/2 eetlepels speculaaskruiden/1/4 liter lauwe melk/eventueel een eetlepel appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

500 gram tarwe volkorenmeel, 15 gram speculaaskruiden, 10 gram kaneel, 300 ml. suikervrije stroop, appel, peren of dadel, 15 gram bakpoeder, 4 dl. magere melk, 5 ml. vloeibare zoetstof, 2 appels, geschil en, in kleine stukjes.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Montignac Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekker en makkelijk recept voor kruidkoek.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel nootmuskaat, gemalen, 225 ml melk, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g), 1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Overheerlijke kruidkoek die heerlijk op te eten is bij de koffie.

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, 4 ons donkerbruine basterdsuiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 1 ei, 125 gram brio, 1 kopje koude melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een kruidkoek waarvan de hele familie meende dat tante Daatje het geheim er voor bezat. Na haar overlijden bleek het recept te zijn overgenomen uit het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool (Wannee).

INGREDIENTEN

, , , , , , , , Voor taartvorm met doorsnede van 24 cm.:, , 150 gram blauwe en/of gele rozijnen, , 100 gram krenten, , 125 gram boter, op kamertemperatuur, , 2 grote eieren, , 125 gram (donker) bruine basterdsuiker, , 1 theel. gemalen kruidnagels (gruis), , 1 theel. fijn geraspte nootmuskaat, , 1 theel. gemberwortelpoeder, , 1 eetl. kaneelpoeder, , 125 gram bloem, gezeefd, , 1 mespuntje zout, , 2 eetl. ragfijn gesnipperde gekonfijte sinaasappelschillen (oranje snippers), , , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

375 g zelfr. bakmeel, 225 g bruine basterdsuiker, 3 eetl. stroop, 11/2 eetl. koekkruiden, 375 g zelfr. bakmeel, 225 g bruine basterdsuiker, 3 eetl. stroop, 11/2 eetl. koekkruiden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Op basis van karnemelk i.p.v. melk

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 400 gram bruine basterdsuiker, zout naar smaak, 200 gram rozijnen, 4 dl. karnemelk, 5 theelepels koekkruiden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker bij mocca royal of vanille koffie

INGREDIENTEN

50 gram boter en boter voor het invetten, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, zout, 2 eetlepels koekkruiden, 1 dl. melk, 50 gram bakgember, 50 gram sukade, 150 gram zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  •  
  •  60-120 min.

Lekker bij warme chocolademelk

INGREDIENTEN

200 gr. boter, 1 mespuntje zout., 4 theelepels gemberpoeder., 5 theelepelskaneel., 1 theelepel gemalen kruidnagel., 1/2 theelepel zwarte peper., 1.2 theelepel geraspte nootmuscaat., 150 gr. donker bruine basterdsuiker., 3eieren., 200 gr. bloem. (zelfrijzend) of (cakemeel), boter om in te vetten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Snel klaar en erg lekker

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, 1 pond bruine suiker, 1/2 pond rozijnen, 1/2 liter gekookt water, 2 eetl speculaaskruiden, 1 theel gemberkruiden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Al weer een kruidkoek. Super gemakkelijk, kan niet mislukken. Helemaal zonder vet! Dus goed voor de slanke lijn.

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram bruine basterdsuiker - 200 gram mengsel van rozijnen en krenten - snufje zout - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden - koude thee

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

375 g zelfr. bakmeel 2,5 dl melk, 225 g bruine basterdsuiker 200 g rozijnen, 3 eetl. stroop mespunt zout, 11/2 eetl. koekkruiden ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gr. brio, 600dl. melk, 1000gr.zelfreizend bakmeel, 1000gr.donkere basterdsuiker, 4 zakjes speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr. bloem, 1 tl zout, 275 gr. bruine basterdsuiker, 2 tl bakpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 tl kaneel, 150 gr. boter, 6 el Langnese honing, 2 eieren, Vulling: 8 bolletjes gember (gesnipperd), 75 gr. sukade in stukjes gesneden, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  •  
  •  30-60 min.

Kruidkoek op grootmoeders wijze.

INGREDIENTEN

? 250 g boter, ? 500 g zelfrijzend bakmeel, ? 500 g donkerbruine basterdsuiker, ? 1 eetlepel kaneel, ? 1/2 eetlepel nootmuskaat, ? 1/2 eetlepel gemalen kruidnagel, ? 5 dl melk, ? 200 g elitehaver (notenmix)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter beetje boter voor invetten, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, zout, 2 eetlepels koekkruiden, 1 dl melk, 50 gram bakgember, 50 gram sukade, 150 gram zelfrijzend bakmeel, (cakevorm = ca. 1 liter)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 250 gr zelfrijzend bakmeel, zout, 1 theelepel kaneel, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/4 theelepel gemberpoeder, 125 gr boter of margarine, 100 gr donkerbruine suiker, 100 gr pitloze rozijnen, 1 lepel stroop, 1 ei, 8 lepels melk, kristalsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. licht bruine basterdsuiker, 150 gr. donker bruine basterdsuiker, 2 eetl. koekkruiden, 3 dl. melk, citroensap, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr. rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel koekkruiden, zout, 2 dl karnemelk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Peperkoek

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, 3 ons bruine basterdsuiker, 10 gr. speculaaskruiden, 2 eetl. stroop, 2 uitgeperste sinaasappels, beetje melk, (eventueel: 125 gr. rozijnen, 1/2 jampot gember)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker bij de koffie of als tussendoortje: koek zonder suiker.

INGREDIENTEN

- 4 eetlepels rozijnen, - 200 gram tarwemeel, - 3 theelepels bakpoeder, - 1 dessertlepel koekkruiden, - 25 gram roomboter, - snufje zout, - geraspte citroenschil, - 5 eetlepels diksap, - 1 ei, - 2 dl. koude thee,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 125 gr boter, - 100 gr kristalsuiker, - 1 ei, - 300 gr bloem, - 1? tl zuiveringszout, - 1 tl gemalen kaneel, - 1 tl gemalen gember, - ? tl zout, - 2 tl geraspte sinasappelschil, - 1? dl stroop, - 1? dl bloemenhoning, - 2? dl heet water, - 5 tl sinasappelsap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gr boter of margarine, 150 gr suiker, 3 eieren, 100 gr bloem, 50 gr maïzena, 2 tl bakpoeder, 1 mespunt zout, 1 mespunt gemberpoeder, 1 tl koekkruiden, 100 gr geraspte bittere chocolade, 100 gr gemalen hazelnoten, 30 gr gehakte sukade, 30 gr gesneden oranjesnippers,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2008
  •  
  •  60-120 min.

Lekker bij de koffie besmeerd met roomboter

INGREDIENTEN

425 gr roggebloem, 250 gr bruine basterd suiker, 12 gr bakpoeder, 200 gr rozijnen, 1 ei, 2 el bakgember, 3 el stroop (2 el stroop 1 el gemberstroop), 1 el bloem, 1? el koekkruiden, 2? dl melk, ? tl zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappelen - 200gr. rozijnen - 300gr. zelfrijzend bakmeel - 1 ei - 250gr. bruine basterd suiker - 4 thl. kaneel - 1 thl. nootmuskaat - 1 thl. djahe - snuf zout - 1 el. schenkstroop - 2 dl. melk - 1 el. bloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Past in het EGA afslankprogramma je mag van deze kruidkoek 1/8 puntje nemen mits je 1 vrucht laat staan en verder die dag geen bloem gebruikt.

INGREDIENTEN

160 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 200 graam rozijnen, 1 dopje vloeibare zoetstof, beetje kaneel, 8 theelepels koek of speculaaskruiden, 1 blik spa rood,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Recept is voor twee cakeblikken van 25 cm. * 1/2 liter melk, * 1 pond bruine suiker, * 1 pond zelfrijzend bakmeel, * 2 eetlepels koekkruiden, * 1 zakje vanillesuiker, * snufje zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

2 heerlijke kruidkoeken uit grootmoeders tijd

INGREDIENTEN

1,5 pak bloem, 2 zakjes bruine suiker, 1 grote theelepel kaneel, 1 grote theelepel nootmuskaat, 2 zakjes bakpoeder, 2 zakjes rozijnen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze kruidkoek is rijk aan vezels en super makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

250 g volkorenmeel, 1 zakje bakpoeder, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, sap vn 1 sinaasappel, 1 tl kaneel, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, snuf zout, 225 ml magere of halfvolle melk, 100 g rozijnen (of gedrookte abrikozen, of tutti frutti), 75 g gehakte hazelnoten 9of walnoten of andere noten)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste abrikozen/rozijnen/amandelkoek

INGREDIENTEN

0,75 dl wodka of rum, 300 gram volkoren bakmeel, 1 zakje bakpoeder, 1 ei, 200 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 en1/2 dl halfvolle melk, 150 gram rozijnen, 150 gram gedroogde abrikozen, 80 gram amandelen in stukjes (keukenmachine), 1 eetlepel keukenstroop, 2 eetlepels koekkruiden, sap van 1 perssinaasappel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Makkelijke kruidkoek.

INGREDIENTEN

250 gram zelrijzend bakmeel, 250 gram bruine basterdsuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 theelepel cacao, 1 1/2 theelepel koekkruiden, 2 dl. water, 25 gram gesmolten roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2011
  •  
  •  30-60 min.

Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet nodig heb, laat de ander zich heel goed invriezen. De vulling is afhankelijk van wat ik in mijn lade heb liggen: blanke rozijnen, donkere rozijnen, gedroogde abrikozen of tutti frutti, (stem)gemberbolletjes.

INGREDIENTEN

700 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 e.l. speculaas- of koekkruiden, 1/4 t.l. zout, 500 gram melk, 100 gram roomboter, 250 gram gedroogd fruit * of, 2 flinke e.l. fijngesneden gemberbolletjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2007
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr donkerbruine basterdsuiker, 200 gr blanke rozijnen, 2 eetlepels speculaaskruiden, snufje zout, 250 ml karnemelk, 2 eetlepels honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Om te smullen en zo simpel om te maken. Kost weinig tijd.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine basterdsuiker, 1 appel, 100 gram rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder en 2 theelepels koekkruiden, 1/2 liter gekookte melk, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit recept is van mijn overgrootmoeder. Ga maar na, als het al die generaties heeft overleeft, moet het wel heel erg lekker zijn

INGREDIENTEN

75 gram zelfrijzend bakmeel, , 175 gram bloem, , 1 theelepel zuiveringszout, , 250 gram suiker, , 250 cc melk, , 1 eetlepel boter, , 1 theelepel kaneel, , 1 theelepel piment, , 1 theelepel nootmuskaat, , 1 ruime mespunt gember, , Snufje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een heerlijke kruidkoek met een zachte smaak.
Met dank aan Deesje

INGREDIENTEN

Voor 2 koeken, ong. 20 cm. lang: 500 ml. karnemelk; 500 gr. donkere basterdsuiker; 500 gr. bloem; zakje bakpoeder; 2 eetl. koekkruiden; 2 zakjes vanillesuiker; 1 ei; thlpl. zout;

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  •  
  •  0-10 min.

Lekker alternatief voor een gewone cake

INGREDIENTEN

500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 gr. bruine bastardsuiker, 200 gr. rozijnen, noten, gember, sucade (alles naar wens), 8 theelepels speculaaskruiden, halve liter karnemelk, In plaats van noten kan je ook muesli gebruiken.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Elke uithoek van Nederland heeft zijn eigen kruidkoek. Het geheim zit hem in de verhouding van kruiden. Zelf experimenteren met peper, gember, nootmuskaat en kruidnagel is natuurlijk het leukst.

INGREDIENTEN

, 200 gr boter, 1 mespunt zout, 4 theelepels gemberpoeder, 4 theelepels kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, 150 gr (donker)bruine basterdsuiker, 3 eieren, 200 gr bloem, boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk ouderwets...

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram suiker, zakje vanillesuiker, theelepel kaneel, theelepel piment, theelepel nootmuskaat, theelepel gemalen kruidnagels, theelepel koekkruiden, 250 ml melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies