1. Home
  2. Recepten
  3. Kruidenricotta

Kruidenricotta recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lasagnepakketjes met kruidenricotta

Voedingswaarde per persoon: eiwit 20 gr/vet 41 gr/koolhydraten 29 gr/kcal 560

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen Zout Peper 400 gr ricotta 1 ei, losgeklopt 4 eetlepels gemengde gehakte verse tuinkruiden (salie, bieslook, basilicum, tuinkers of rucola) 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas voor de saus: 3 eetlepels pijnboompitten 75 ml olijfolie 100 gr zongedroogde tomaten, in reepjes rechthoekige ovenschaal, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen met zout beetgaar. Schep een keer om zodat de blaadjes niet aan elkaar plakken. Meng de ricotta met peper, ei en 3 eetlepels tuinkruiden. Rooster voor de saus de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Voeg de olijfolie en tomatenreepjes toe en verwarm zonder te koken. Leg de lasagnevellen naast elkaar. Verdeel het ricottamengsel over het midden van de vellen. Vouw de lange deegkanten over de vulling. Druk of draai de open uiteinden dicht en leg de pakketjes naast elkaar in de schaal. Verdeel de saus en geraspte kaas erover en verwarm het gerecht 10 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de kruiden er vlak voor het serveren over.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken kruidenricotta !!

INGREDIENTEN

Stuk ricotta van 1kg !!!, 2 el verse tijm !!, 2 el verse rozemarijn, gehakt !!, 2 el verse oregano, gehakt !!, 3 el verse peterselie, gehakt !!, 3 el verse bieslook, gehakt !!, 2 teentjes knoflook,uitgeperst !!, 1,2 dl olijfolie !!!, 2 tl grof gemalen peper !!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  •  
  •  30-60 min.

Piroschki Met Kruidenricotta.

INGREDIENTEN

10 plakjes diepvries bladerdeeg - 3 takjes peterselie - 3 takjes kervel - 250gr ricotta - 1 el zure room - zout - peper - 1 ei.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

canneloni gevuld met kruidenricotta

Gevulde canneloni met een eenvoudige zelfgemaakte tomatensaus

INGREDIENTEN

Canneloni kant en klaar ( anders zelfgemaakt met 200 gram bloem en twee eieren ), 500 gram ricotta, verse italiaanse kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, basilicum en salie, 1 teentje knoflook, olijfolie en verse peper en zout, klein chilipepertje, stukje parmazaanse kaas, , voor de tomatensaus:, 2 blikken gepelde tomaten, 1 knoflookteenje, zout en peper, olijfolie, 1 sjalotje

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Basilicum Ricotta Bolletjes Op Rucolasla

INGREDIENTEN

*1 knoflookteentje, *1 lenteuitje, *? bosje kervel, *1 bosje basilicum, *100 gram ricotta, *zout en peper, *50 gram rucolasla, *3 theelepels witte wijn azijn, *? theelepel mosterd, *1 theelepel honing, *2 eetlepels groentebouillon,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

zalm in fillodeeg

INGREDIENTEN

1 stuk zalmfilet (600-700 g), vierseizoenenpeper (potje a 35 g), zeezout grof, 1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie, 100 g ricotta (Italiaanse kaas), 5 plakken fillodeeg (diepvries), ontdooid, 1 eierdooier, losgeklopt

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensoep met kruidenricottarepen

Lekkere maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 bakje ricotta (kaas, 250 g), 50 g pijnboompitten, geroosterd, 1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 ciabatta`s (brood), 500 g half-om-halfgehakt, 1 ei, losgeklopt, 2 eetlepels olijfolie, 1 courgette, in kleine blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 1 venkelknol, in smalle partjes, 4 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 4 runderbouillontabletten, 1 zak rucola (sla, 75 g), 50 g pittige kaas (bijv. grana padano), grofgeraspt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm in filodeeg

Dit recept doet je smaakpapillen tintelen. Een ware smaaksensatie door de combinatie van de verschillende ingredienten.  Verras je tafelgenoten door dit heerlijke gerecht voor ze te bereiden. Bereid, proef en 

INGREDIENTEN

1 zalmfilet (600-700 g) aan één stuk, koud afgespoeld en drooggedept, vierseizoenenpeper, grof zeezout, 15 g verse dille, fijngesneden, 4 el olijfolie, 100 g ricotta, versgemalen zwarte peper, 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid, 1 eierdooier, losgeklopt

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kruidenricotta recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top