Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

8 kruidenricotta recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voedingswaarde per persoon: eiwit 20 gr/vet 41 gr/koolhydraten 29 gr/kcal 560

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen, Zout, Peper, 400 gr ricotta, 1 ei, losgeklopt, 4 eetlepels gemengde gehakte verse tuinkruiden (salie, bieslook, basilicum, tuinkers of rucola), 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, voor de saus:, 3 eetlepels pijnboompitten, 75 ml olijfolie, 100 gr zongedroogde tomaten, in reepjes, rechthoekige ovenschaal, ingevet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Stuk ricotta van 1kg !!!, 2 el verse tijm !!, 2 el verse rozemarijn, gehakt !!, 2 el verse oregano, gehakt !!, 3 el verse peterselie, gehakt !!, 3 el verse bieslook, gehakt !!, 2 teentjes knoflook,uitgeperst !!, 1,2 dl olijfolie !!!, 2 tl grof gemalen peper !!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 plakjes diepvries bladerdeeg - 3 takjes peterselie - 3 takjes kervel - 250gr ricotta - 1 el zure room - zout - peper - 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Gevulde canneloni met een eenvoudige zelfgemaakte tomatensaus

INGREDIENTEN

Canneloni kant en klaar ( anders zelfgemaakt met 200 gram bloem en twee eieren ), 500 gram ricotta, verse italiaanse kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn, basilicum en salie, 1 teentje knoflook, olijfolie en verse peper en zout, klein chilipepertje, stukje parmazaanse kaas, , voor de tomatensaus:, 2 blikken gepelde tomaten, 1 knoflookteenje, zout en peper, olijfolie, 1 sjalotje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stuk zalmfilet (600-700 g), vierseizoenenpeper (potje a 35 g), zeezout grof, 1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden, 4 eetlepels olijfolie, 100 g ricotta (Italiaanse kaas), 5 plakken fillodeeg (diepvries), ontdooid, 1 eierdooier, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 knoflookteentje, *1 lenteuitje, *? bosje kervel, *1 bosje basilicum, *100 gram ricotta, *zout en peper, *50 gram rucolasla, *3 theelepels witte wijn azijn, *? theelepel mosterd, *1 theelepel honing, *2 eetlepels groentebouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 bakje ricotta (kaas, 250 g), 50 g pijnboompitten, geroosterd, 1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 ciabatta`s (brood), 500 g half-om-halfgehakt, 1 ei, losgeklopt, 2 eetlepels olijfolie, 1 courgette, in kleine blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 1 venkelknol, in smalle partjes, 4 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 4 runderbouillontabletten, 1 zak rucola (sla, 75 g), 50 g pittige kaas (bijv. grana padano), grofgeraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top