Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

715 kroketjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Typisch Curacaose kroketjes, 20-25 stuks

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 ui, 1 flinke teen knoflook, 1 tomaat, 50 gr boter, 2 bouillonblokken, 1 el piccalilly, 2 tl tabasco, 1 dl water, 1 el tomatenpuree, 150 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, paneermeel, peper en zout naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

5 ons magere kalfslappen, 1 mergpijpje, 3/4 ons soepgroenten,6 runderbouillonblokjes, 1 ui, 2 el pittige mosterd, 1 el sambal, peperkorrels, zout, paprika poeder, peterselie, 250 gr roomboter, 300 gr bloem, 2 pakjes (als ze hebben grove) panneermeel, 5 eieren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Echt heel grappig om dit te maken. Leuk bij een Tapas avond maar ook heerlijk als een gewone borrelhap bij een heerlijk glas wijn!

INGREDIENTEN

, 200 gr Manchego kaas, 3 el bloem, 1 ei, 2 tl water, 85 gr wit of bruinbrood kruim, Zonnebloemolie of frituurvet voor het frituren, Zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de vulling, 200gram serranoham in smalle reepjes gesneden., 40 gram boter/40 gram bloem, 2,5 dl melk, 0,5 dl sherry, 0,5 dl slagroom, 1 eetlepels peterselie, halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak, 4 blaadjes gelantine, ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept stond in een tijdschrift en omdat het zo lekker was wil ik het graag delen met nog meer liefhebbers van asperges

INGREDIENTEN

350 gr witte asperges, geschild, 150 gr gekookte ham, 600 ml melk, 150 gr bloem, gezeefd, 100 gr boter, bieslook of peterselie, witte peper, zout, 2 eieren, paneermeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

" De kroket is de nederlandse koning der snacks. Knapperig en romig tegelijk, heeft hij een ideale constitutie. De rommige ragout kan gevuld worden met bijna alle heerlijkheden die er zijn " johannes van dam ik gebruik een recept  van het ministerie van vlaamse gemeenschap  ( nee niet wat je denkt ) , uit 2005, kroketten zijn waarschijnlijk de meest gegeten snacks in nederland, maar weinige maken ze zelf. probeer dit recept, ik weet zeker dat je er tijd voor gaat maken

INGREDIENTEN

200 gram boter, 250 gram bloem, 50 gram gemalen parmezaan, 2 dl melk, 2 dl visbouillon, 3 eieren, 300 gram gepelde hollandse garnalen, sap van een hele citroen, een handvol peterselie, paneermeel, niet te fijn, niet te grof, zout, peper, nootmuskaat, , let op dit moet een dag van te voren!

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2015
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Zelf gemaakte hartige geitenkroketjes, super lekker ! 

INGREDIENTEN

150 g geitenkaas (Damse Mokke) of een andere geitenkaas, 50 g emmentaler (blok), 100 g boter, 4 eieren, 0.5 L melk, 0.5 dl room, 1 gelatineblaadje (1,6 g/stuk), 100 g bloem (+ 50 g om te paneren), 150 g paneermeel, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de afwerking:, 1 bosje peterselie (vers), 1 citroen, grof zeezout (molen)

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Eigengemaakte kroketjes. heerlijk. en zo eenvoudig en snel klaar. en je kunt er alles bij eten wat je zelf lekker vindt.

INGREDIENTEN

500 gram GARE, droge, aardappelen.; 30 gr. boter; 1 heel ei en een eierdooier en 1 eiwit ; zout, nootmuskaat; paneerei (= 1 eiwit, losgeklopt met 1 lepel water); paneermeel; frituurvet

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

50 stuks, als vervanging voor het gehakt kun je ook gekookte, geplozen kip nemen.

INGREDIENTEN

500 gr mager rundergehakt, 500 gr tarwemeel, 1 struik bleekselderij, 2 blikjes gevaporiseerde volle melk (*), 1 klein flesje aroma ("Maggi"), 3 eieren, paneermeel, 2/3 pakje margarine of roomboter, 5 grote uien, 2 a 3 Madam Jeanet pepers (naar smaak), , (*) blikje 170 gram Friesche Vlag,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Antiliaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Rest boerenkoolstamppot (500 gr), 1 ei;, 1 losgeklopt ei met melk;, paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram risottorijst, 1 dl. kippenbouillon, 5 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 40 gram boter, 30 gram oude geraspte kaas, 2 blaadjes gelatine, 15 min. geweekt in ruim water, zout/peper, 1 eiwit, losgeklopt, bloem, paneermeel, arachideolie om te frituren,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g gekookte mosselen, , 250 ml gezeefd mosselkookvocht (of visbouillon van tablet), , 25 g boter, , 50 g bloem, , 125 ml slagroom, , 2 eieren, , 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), , 75 g paneermeel, , olie om te frituren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

45 g amandelschaafsel (zakje), , 75 g paneermeel, , 1 kg aardappels (kruimig), , zout, , 30 g boter, , (versgemalen) peper, , nootmuskaat, , 2 eierdooiers, , 2 eieren (M), , olie of vet om te frituren, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gr. schouderham (dikke plakken), 500 gr. koude gekookte aardappelen (geen afkokers), 2 eieren (gespltst), 3 eetlepels slagroom, 1 flinke mespunt kerriepoeder, zout, witte peper uit de molen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? 75 gr. droog kruim van witbrood of paneermeel, zonnebloemolie voor het frituren.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

De meest oorspronkelijke kroketten werden in ons land met resten van gebraden vlees samengesteld. Toen in de eerste helft van de 20e eeuw de banketbakkers zich ermee gingen bemoeien kwamen zij met kalfsvleeskroketten op de proppen. Ze waren verfijnder van smaak en ook wat duurder dan de gewone vleeskroketten. Dat imago hebben kalfsvleeskroketten daarna altijd behouden.

INGREDIENTEN

200 gram dunne kalfslappen, in smalle repen gesneden, - 1 dl (kalfs)vleesfond, uit potje, - 1 kruidenboeketje (3 takjes bladpeterselie, 1 takje verse tijm, 1 takje bladselderij, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie), - 30 gram boter, - 25 gram bloem, gezeefd, - 1 dl kookroom, - zout, - witte peper uit de molen, - snufje nootmuskaat, - 1.5 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - enkele druppels limoen of citroensap, - 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water, - ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel, - (zonnebloem)olie voor het frituren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Gehaktballetjes; 750 gr rundergehakt, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 6 el platte peterselie, 2 volle tl gem komijn, 1/2 tl gem piment, 1/2 tl gem nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, mespunt kaneel, zout, vers gem peper, 1 groot ei, 1 el rode wijn, 1 el rode wijnazijn, 2 sneetjes witbrood zonder korst, olijfolie, bloem om te bestuiven., tomatensaus; 3 el olijfolie, 1 kleine ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gr gep tomaten, 50 ml rode wijn, zout, peper, 1/2 tl suiker, mespunt chilipeper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Israelisch hapje dat heel goed bij een borrel past..

INGREDIENTEN

240 gram voorgekookte kikkererwten (1 blikje), 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels tahini (sesampasta), 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ? theelepel cayennepeper, peper en zout, 50 gram paneermeel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Deze kroketjes die zijn samengesteld uit geraspte kaas en gekruid broodkruim, worden gegeten met frites en een zachte groente, zoals doperwten, worteltjes, bloemkool of een salade.

INGREDIENTEN

125 gr kruim van bruinbrood of wittebrood, 125 gr fijngeraspte Goudse kaas of Cheddar kaas, 2 eetl zeer fijngehakte peterselie, 2 middelgrote geraspte uien, 3/4 - 1 theel gedroogde tijm, 3/4 - 1 theel peper uit de molen, zout, 1 ei, 1 eierdooier, 1/2 - 1 theel goudgele mosterd, aroma, worcestersaus of soja, 2 - 3 eetl bloem of maizena, gezeefde paneermeel, 4 eetl maisolie of andere olie, 50 - 80 gr plantaardige margarine,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el olie-, 1 kleine ui-, 100 gr champignons-, 100 gr bloem-, 250 ml liter melk-, 2 dl kippenbouillon-, 100 gr ham-, peper., 50 gr extra bloem-, 1 ei-, 50 gr paneermeel-, frituurolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  •  
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik uit de krant geplukt (PZC) en dacht meteen dit is ook iets voor alle overige smulpapen, om uit te proberen.

INGREDIENTEN

200 gram dunne kalfslappen, in smalle repen gesneden; 1 dl (kalf)vleesfond, uit potje; 1 kruidenboeketje (3 takjes bladpeterselie, 1 takje verse tijm, 1 takje bladselderij, 1 klein laurierblad, 1 stukje foelie); 30 gram boter; 25 gram bloem, gezeefd; 1 dl kookroom; zout; witte peper uit de molen; snufje nootmuskaat; 1.5 eetl. fijngehakte bladpeterselie; enkele druppels limoen﷓ of citroensap; 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water; ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel; (zonnebloem)olie voor het frituren.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 50 g gruyère (kaas), * 1/2 citroen, * 50 g boter of margarine, * 200 g bloem, * 1/4 liter koude melk, * 1 visbouillontablet, * 250 g Hollandse garnalen (grijze Noordzeegarnalen), * 1 eierdooier, * zout, * (versgemalen) peper, * 5 eiwitten, * 150 g paneermeel, * boter of margarine om in te vetten, * frituurvet of olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2009
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Van een restje vlees kun je de heerlijkste kroketjes maken.

INGREDIENTEN

Een restje vlees zoals dat van het stoofpotje, 30 gram boter, 30 gram bloem, 2dl. vocht (opgevangen jus aangevuld met water), paneermeel en een losgeklopt ei.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, , 100 gram boter, , 2 eieren, , bloem, , paneermeel, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Europees
  •  0-10 min.

Naast de kalfszwezerik worden er ook truffelsnippers in de kroketjes verwerkt. Mede daardoor zijn het uitgesproken luxe creaties geworden.

INGREDIENTEN

300-400 gram kalfszwezerik, - zout, - 2,5 dl droge witte wijn, zoals chardonnay, - 1 stukje foelie, - 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper (lombok rawit), - 2 takjes verse tijm, - 2 takjes bladpeterselie, - 45 gram boter, - 40 gram bloem, gezeefd, - 1,5 dl kookroom, - zout, - witte peper uit de molen, - 1,5 eetl. truffelsnippers, uit blikje of potje, - ca. 175 gram droog kruim van witbrood of paneermeel, - 2 eieren, losgeroerd met 2 eetl. water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bakje hollandse garnalen (lekkerder dan de `mooie `roze garnalen, 1 aardappel, lente uitje fijngehakt, 1 of 2 teentjes knoflook, wat verse dille, , ei paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hebben jullie ook altijd risotto over? Gebruik dit om lekkere risottokroketjes te maken! Leuk bij de borrel of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

- overgebleven risotto, - 1 ei, - paneermeel, - bloem, - olijfolie (of andere olie)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

350 gr. Hollandse garnalen, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 1 dessertlepel kerrie, 1 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte bieslook, 4 dl. melk, 2 eieren, paneermeel, peper, zout of aromat, frituurvet.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 doosje President camembert, , eiwit van 1 ei, , paneermeel, , veenbessenmoes, , gemengde salade

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 doosje President camembert, , eiwit van 1 ei, , paneermeel, , veenbessenmoes, , gemengde salade, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

ZE ZIJN ZO LEKKER.

INGREDIENTEN

, , 50 gr. boter., 1/2 theel. kruidenbouillonpoeder., 60 gr. bloem., ca. 3 1/2 dl. melk., 150 gr. achterham., 20 sprietjes bieslook., 1 ei., Frituurvet., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een stamppot met een indonesisch accent. Origineel komt het recept uit de volkskrant en dient de stamppot als basis voor aardappelkroketjes. Dit vond ik tijdens mijn studententijd vaak te veel werk en het lekkerste was toch de vulling. Voor meer personen natuurlijk eenvoudig de ingredienten verveelvoudigen.

INGREDIENTEN

3 aardappelen, 1 ui, een stukje broccoli, 1 theelepelpuntje sambal, 1 theelepel ketjap, 1 ei, (paneermeel),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zelfgemaakte aardappelpuree., Gesneden ui, Gerookte zalm, Bieslook, Ei, Paneermeel, Arachideolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2010
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 32 personen, 150 gr bloem, , 150 gr maiszetmeel, , 500 gr mozzarella, , 2 eieren, losgeklopt, , 375 ml water, , 100 gr broodkruim (of paneermeel), , plataardige olie om te frituren.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Kostelijke kroketjes uit de keuken van een Italiaanse kok. Ze smaken net even anders dan de kroketjes die wij gewend zijn. Het heeft onder andere met aceto balsamico en de parmaham te maken.

INGREDIENTEN

250 gram kastanje champignons, - 8 bladpeterseliestelen, - 1,5 theel. aceto balsamico, - 1,5 dl gevogeltefond, uit potje, - 100 gram parmaham, dikke plak, - 30 gram boter, - 25 gram bloem, gezeefd, - 1 dl kookroom, - 1,5 eetl. fijngehakte bladpeterselie, - zout, - witte peper uit de molen, - enkele druppels aceto balsamico, - 1 ei, losgeroerd met 1 eetl. water, - ca. 125 gram droog kruim van witbrood of paneermeel,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g aardappelen, gekookt, 2 el creme fraiche, 100 g Bleu d'Auvergne, zout, witte peper uit de molen, 1 el bloem, gezeefd, 1 ei, losgeroerd, 5 el paneermeel, frituurolie, 75 g rucola,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 3 opgehoopte eetlepels bloem, 100 g serrano (of andere gedroogde ham), 4 a 5 dl melk, 2 eieren, paneermeel, zout en peper, frituurolie.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Lekker speciaal voor de feestdagen maar ook te gebruiken als aperitiefhapje.

INGREDIENTEN

Voor de kroketten:, * 500 g aardappelen, * 2 eetlepels bloem, * 1 eierdooier, * 1 ei, * peper, zout, nootmuskaat, * paneermeel, * frituurvet of olie, voor de vulling:, * 300 g brie (gaat ook met halfzachte kazen)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

130 gr kaas 1/2 liter melk 60 gr boter 80 gr bloem 3 eieren 100 gr gerookte hesp 100 gr peterselie Paneermeel, zout, peper en muskaatnoot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top