2.013 kroepoek maken recepten

  • Top 100
INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet
, 5 el zonnebloemolie
, 3 grote gesnipperde uien
, 2 teentjes knoflook
, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
, 2 el (keuken)azijn
, 9 el ketjap manis
, 4 el ketchup
, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
, 2 el sambal (oelek)
, 4 el pindakaas
, 300 gram tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kroepoek
garnalenchips

INGREDIENTEN

3 dl zonnebloemolie om in te frituren, 100 g kleine stukken kroepoek, of 4 grote stukken

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rijst/deegwaren

INGREDIENTEN

1. Bak de kroepoek bij kleine hoeveelheden in frituurvet van 180*C. 2. Druk met schuimspaan de kroepoek onder. 3. Niet kleuren, laat kroepoek uitlekken op keukenpapier en zout het indien nodig.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

50stuks.

INGREDIENTEN

50kroepoek chips-50gekookte en gepelde scampi's-potje zoete chilisaus.Peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Voor ons een snelle (vaak) zondagse hap.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1/2 liter satésaus, 1 zakje gebakken uitjes, 1 zak kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een feetelijk hapje!

INGREDIENTEN

1 stengel bleekselderij, 1 bosuitje, 100 gram roze garnalen, 1 theelepel citroensap, 2 eetlepels knoflook- of kerriesaus, 1/2 theelepel sambal oelek, 1 zak borrel kroepoek, 4 takjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Chinees
  •  30-60 min.

Een Borrelhapje met een Thais tintje

INGREDIENTEN

1 kogelbiefstuk, 1 zak kroepoek (kleine kroepoekjes) 1 teentje knoflook, 3 theelepels sesamolie (grote theelepels) 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel maizena, halve theelepel serehpoeder, peper en zout, bosuitjes, olijfolie, pinda's of pistache nootjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Thais
  •  10-20 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ja het kost even tijd, maar zo voorkom je heel wat chemische toevoegingen zoals smaakversterkers! Deze is erg pittig, maar je kan de chilli weglaten.

INGREDIENTEN

250 gr garnalen, gekookt en dan geroogd; 250-300 gr tapioca meel; 1 tl zout; 1/2 tl suiker; 1 kein ei; 1 kleine rode peper, een stukje (5cm) stengselderij; een stukje (5 cm) prei; 1/2 tl crushed birds-eye chilli; 1 teentje knoflook, fijngewreven; 1 cm gemberwortel (vers); 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk verrassend hapje van Ramon !

INGREDIENTEN

200 gr gepelde gamba's, 1 zak kroepoek, 2 eetlepels sesamzaadjes, 1 eiwit, 4 eetlepels zoete chilisaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2006
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bevat per portie:
800 kcal/32 gr eiwitten/22 gr vet/119 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

400 gr rijst, 1 kropsla, 2 rode paprika`s, 1 komkommer, 400 gr gepelde ongekookte garnalen, Conimex Wok Olie, 1 potje Conimex Gado Gado, 2 zakken Conimex Kroepoek Naturel (grote plakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram sperziebonen
, 100 gram tauge
, 1 rode paprika
, 1 gele paprika
, blikjes ananasstukjes a 225 gram
, half krop ijsbergsla
, kuipje javaanse pinda satesaus (conimex)
, 4 el ketjap manis
, grote stukken kroepoek
, gefruite uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  •  …
  •  10-20 min.

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 500 gr sperziebonen, Peper & zout, 1 tl masala ( kerriepoeder ), eventueel 1 tl bouillonpoeder, 1 zakje kaassaus, 100 gr geraspte kaas, scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak ), Eventueel klein blikje maïs

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een van de delicatessen van Pascal Jalhaij, chef-kok van Vermeer.

INGREDIENTEN

1 varkenssnuit, ganzenvet, knoflook, tijm, jeneverbessen, ei, peper, zout, bloem, kroepoek, gemalen, olie

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Voorgerecht
  •  120 min. <

PITTIG EN ZONDER VLEES

INGREDIENTEN

12 kleine bakbananen, , 6 el. kroepoek, ongebakken, , 2 stuks eiwitten, losgeklopt, , 3 el. bloem, , peper, , zout, , 500 gr. witlof, , 1 stuk peper, rode, , 2 el. peterselie, verse, grofgehakte, , 3 el. schenkhoning, , 100 gr. geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van AH, dus ook met van die typische (makkelijke) AH-ingrediënten. Erg lekker, mijn vriend dacht dat ik het bij de toko had gehaald!

INGREDIENTEN

Nasi-bamivlees ca 245 gr * AH oosterse roerbakmix 400 gr * AH hamreepjes 200 gr * snelkookrijst ca 350 gr * AH mix voor nasi * kant & klare satésaus (Verstegen bijv) * paar eieren * kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je kroepoek in de magnetron "bakt" is hij minder vet.

INGREDIENTEN

De smaak is iets anders, meer uitgesproken en de kroepoek rijst ook iets minder., Leg een stuk kroepoek (evt. in stukjes gebroken of een aantal kleine stukjes) op een bord of de bodem van de magnetron en verwarm het, afhankelijk van grootte 20 a 60 seconden op ca. 700 Watt. Verwijder eventuele ongare stukjes aan de rand

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-1999
  •  …
  •  0-10 min.

Knoflook Koriander nasi met zwarte peperomelet en Kroepoek

INGREDIENTEN

• 400 gram witte rijst, • 2 rode uien, • 4 eieren, • Grofgemalen zwarte peper, • Conimex Wok Olie, • 600 gram nasigroenten, • 10 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander, • 0.5 zak Conimex kroepoek Cassave

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2013
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om zelf een verbeterde versie te maken. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot het recept dat ik hier wegzet.
Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip.
Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid.
Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

12 stukken kip (poten, vleugels, billen), 50 gram roomboter (of olie);, 3 eetlepels zonnebloemolie;, 1 paprika;, 1 grote ui;, 2-3 ontvelde tomaten;, 1-2 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras);, 200 ml yoghurt;, 1 appel;, water;, peper, zout;, Basmatirijst., , Onderstaande ingrediënten zitten meestal ook in de currypasta maar kunnen naar smaak nog worden toegevoegd:, knoflook;, gember;, Specerijen (koriander, komijn, kurkuma);, suiker;, rode peper (ontpit).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 g kogelbiefstuk of haasbiefstuk, 1 lepel vissaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel maizena, 1 teen knoflook, 1 theelepel serehpoeder, zout, peper, kroepoek, ouwel, pinda's met vlies, bosui, 2 lepels olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

INGREDIENTEN

, , 500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes, zout en peper om het vlees te kruiden, 2 eetlepels appelstroop, 2 grote uien fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesnipperd, 3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker, 5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex, 2 theelepels sambal oelek, 1 (runder) bouillonblokje, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook, evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind., olie om in te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een
Indonesisch gerecht,
waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met
rijst.
Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham.
En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker gerecht dat heerlijk is met nasi of bami.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 6 el slaolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter kippenbouillon, 2 el azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 2 el sambal, 5 el bruine suiker, 4 el pindakaas, 250 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fantastisch pittig kipgerecht. Zoet/zuur/pittig.
Lekker met rijst en kroepoek en atjar.

INGREDIENTEN

7 ons kipfilet, 4 preien, 4 uien, 2 bananen, 1/2 liter blik ananas(gezoet)., Voor de saus: 3 tenen knoflook (mag minder als je de volgende dag moet werken) 2 theelepels sambal oelek, 1 kop ketjap (manis), en 8 eetlepels chilisaus (hot)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g pandan rijst; 400 g kipfilet; 250 g champignons; 1 rode Spaanse peper; 500 g gesneden groenten (bijv. kool, prei, ui, tauge) of 1 voorgesneden bami-groentepakket a 500 g; 3 el oestersaus; 1 blikje sperzieboontjes (uitlekgewicht 110 g); 2 el olie; 75 g cashewnoten; zout; witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip met een indisch tintje, lekker met witte rijst of met stokbrood

INGREDIENTEN

400-500 gr kipfilet, paprika, uien, champignons, ketjap manis, zoete chilissaus (of sambal), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

INGREDIENTEN

1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s), 2 L kippenbouillon, 300 gr fricandeau (in kleine blokjes), 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 el gembersiroop, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 Spaans pepertje, 2 cm gemberwortel (geraspt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tomaat (in blokjes), 1 flinke tl trassi, 1/2 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie, 400 gr Chinese roerbakgroente, 150 gr schouderham (plak, in blokjes), 2 eieren (geklutst), 125 gr roze garnaaltjes, 4 el bladselderij (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g witte rijst, 300 g sperziebonen, Wok Olie, 400 g kipreepjes, 300 g gesneden kool, 1 zak Conimex Roerbaksaus Milde Pindasaus, 0.5 zak Kroepoek Java, 2 el grof gehakte bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ben & Linda Baruel.( de makers)
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens proberen. Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Aanbevolen. !!!!

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet (of kippenpoulet) -, 5 eetl (zonnebloem)olie -, 3 grote gesnipperde uien -, 2 teentjes knoflook -, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder) - ( zelf gebruik ik iets minder is de saus dikker), 2 eetl (keuken)azijn -, 9 eetl ketjap manis -, 4 eetl ketchup -, 6 eetl bruine basterdsuiker -, 2 eetl sambal (oelek) -, 4 eetl pindakaas -, 250 a 300 gr. tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies