Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.426 krieltjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijdrage van janou

INGREDIENTEN

400 gr krieltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met bleekselderij en spaanse peper

INGREDIENTEN

500 gram krieltjes, 2 lente uitjes, 1 spaanse peper, 2 eetlepels olijfolie, 4 stengels bleekselderij, 1 theelepel provencaalse kruiden, 2 eetlepels water, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk Bijgerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 600 g voorgekookte krieltjes, 3 takjes platte peterselie, 1/2 bosje bieslook, 2 eieren, 2 dl melk, 2 bakjes Boursin Ail & Fine Herbes, goeie scheut kookroom, 1 zak geraspte jong belegen kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zomerse, pittige maaltijdsalade van krieltjes, tomaat, sla, feta en chorizo. Lekker pittige avondmaaltijd op een zonnige dag. Ook zeer geschikt voor picknicks.

INGREDIENTEN

- pond krieltjes, - zakje eikenbladsla, - 2/3 tomaten, - halve plak Dodoni feta, - ca. 150 gram chorizo in plakjes, - half bekertje creme fraiche, - 2/3 bosuitjes, - teen knoflook, - 2 eetlepels olijfolie, - peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

, 100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart !

INGREDIENTEN

Voldoende bladerdeegplakjes voor de vorm. (Meestal zijn 5 à 6 plakjes voldoende). Je kunt natuurlijk ook deeg voor hartige taart gebruiken!-, 250 gram magere gerookte spekreepjes -, plm. 10 kleine aardappelen (vaste soort) -, 2 uien -, 200 ml slagroom -, 100 ml melk -, 2 eetlepels fijngesneden bieslook -, 100 gram geraspte gruyère of pittig belegen kaas -, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roergebakken andijvie met krieltjes en spekjes.

INGREDIENTEN

400 gr. gesneden andijvie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olie, 150 gr. magere spekblokjes, 400 gr. voorgekookte krieltjes, 1 mespunt gedroogde tijm, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.

INGREDIENTEN

500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke krieltjes in rozemarijn uit de oven

INGREDIENTEN

Kleine aardappeltjes met schil, (krieltjes), Rozemarijn, Olijfolie, knoflook, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gr krieltjes, 150 gr camembert, 1 bakje champignons, 200 gr ham, 100 ml slagroom, dille, peper, zout en bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste nieuwe aardappeltjes van bij mijn moeder thuis

INGREDIENTEN

600 gr krieltjes, geschrapt, 1 bos peterselie, 50gr roomboter, herbamare(kruidenzout)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere Antilliaanse krieltjes

INGREDIENTEN

Zakje krieltjes + Antilliaanse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2015
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekruide krieltjes....

INGREDIENTEN

Krieltjes, 2 a 3 teentjes knoflook, patatkruiden en/ of paprikapoeder, olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Krieltjes in een heerlijk boursin-sausje uit de oven. Om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

500 gram voorgekookte krieltjes, 1 groot pakje boursin, 250 dl. creme fraiche, zout & peper, 2 theelepels gedroogde tijm (gekneusd).

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

60 gram boter, 800 gram voorgekookte krieltjes, zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Peterselie, Bieslook, 1 teentje knoflook, 50 gram roomboter, 750 gram geschrapte krieltjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500gram krieltjes, 1/2dl olijfolie, 100gram spekblokjes, 200gram kleine worteltjes, 150gram champignons, 1 gehakte ui, 200gram doperwten, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zakje krieltjes,1 theelepel bouillonpoeder,bekertje creme fraiche, halve eetlepel verse bieslook.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk bijgerecht bij een Italiaans etentje!

INGREDIENTEN

1 kilo geschrapte krieltjes, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram gerookt ontbijtspek, in reepjes, 2 el fijngehakte peterselie, nootmuskaat, peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gr krieltjes, 2 sjalotjes, bosje peterselie, 5 sprietjes bieslook, 1 el kappertjes, 4 kleine augurken, 5 el olijfolie, 1 el azijn, 1 tl mayonaise, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g krieltjes in de schil, 1 theelepel zure room, 1/2 theelepel rode kaviaar (imitatie)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een overheerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

- 500 gr gehakt, - 750 gr krieltjes, gekookt, - 600 gr andijvie, gesneden, - 2 uien, gesnipperd, - olie, - 1 theelepel rozemarijn, - 1 theelepel oregano, - zout, - peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien - 25 gram boter - 20 gram cherrytomaatjes - 750 gram panklare krieltjes - 375 gram rookworst - 1 zakje jus

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Gare krieltjes, spekblokjes, , uien, champignons, , pot worteltjes/doperwtjes, knoflook, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Het is superlekker met de kaas erover

INGREDIENTEN

125 ml room, 125 ml melk, 1 eetlepel tijmblaadjes, 450 gram krieltjes voor gekookt, 50 gram geraspte grana padona

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gr. krieltjes voorgekookt., olijfolie., 2 sjalotjes, gesnipperd., 2 teentjes knoflook gesnipperd., 2 eetl. fijngehakte peterselie (vers of diepvries)., 100 gr olijven zonder pit, in plakjes., zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*2 zakken mini krieltjes.*4 eetlepels creme~fraiche.*2 eetlepels kappertjes.*150 gram geraspte kaas.*1 courgette.*3 bosuitjes.*4 eieren.*zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

En dan nog de sperzieboontjes en de worteltjes en je hebt een complete maaltijd

INGREDIENTEN

* 200 gr kipfilet, * 200 gr worteltjes in stukjes, * 300 gr geschrapte krieltjes, * 150 gr sperziebonen in stukjes, * 3 takjes dragon, * peper en zout, * 2-1/2 dl kippenbouillon, * 3 el room, * 2 tl maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vaak gemaakt, makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

400 gr. Hamlappen in dobbelsteentjes, 4 el olie, 1,5el cajunkruiden, 3 gesnipperde uien, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika in stukjes. 1 bakje champignons in plakjes, 1 dl rode wijn, 0,5 dl salsa, peper, zout, 750 gr. Voorgekookte krieltjes gehalveerd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Groente roerbakschotel met krieltjes en kip of Quorn

INGREDIENTEN

1 zakje krieltjes, 2 kipfiletjes of 1 bakje Quorn naturel stukjes (voor de vegetarische versie), 1 bakje champignons, 1 rode paprika, 1 stronkje broccoli, 1 klein potje mais, Zakje nasikruiden, Ketjap manis, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekruid gehakt met cherrytomaatjes en krieltjes

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 pak AH krieltjes, 400 gr rundergehakt, 2 el bouillionpoerder, tabasco, 2 tl basilicum, 40 sprietjes bieslook, zout, peper, 3 el gefruite uitjes, 1 bakje cherrytomaatjes, creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met moestuingroenten

INGREDIENTEN

500 g krieltjes (in schil), Sap en rasp 1 sinaasappel, olijfolie, 2 eetl (EL) azijn, 1 teen knoflook, 1 TL oregano, 2 stengels bleekselderij, bieslook, 2 EL kappertjes, 25 g ijsbergsla, 25 g rucola

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2016
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend lekker

INGREDIENTEN

450 gr,voorgekookte krieltjes., 100 ml.droge witte wijn., 1 sjalotje (gesnipperd)., 200 ml. kookroom., 75 gr.geraspte belegen kaas., versgemalen peper, zout..

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met een stuk vlees erbij zo een volledige maaltijd op tafel

INGREDIENTEN

800 gr Krieltjes, grote wortel, 150 gr gerookte spekblokjes, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200 gr sperziebonen, 4 el olie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super snelle ovenschotel

INGREDIENTEN

600 gr voorgekookte krieltjes, 2 blikjes tonijn (naturel in water), tomaten puree, 125 ml creme fraiche, 1 ui, 100 gr gemalen kaas, 2 dl witte wijn, 15 gr dille (vers of diepvries), zout, peper, worcestershire sauce

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Genieten zonder vlees

INGREDIENTEN

1 aubergine, zeezout, 16 krieltjes (in schil), 1/2 potje gedroogde tomaten in olie, 1 zakje verse basilicum, zwarte peper, 16 cherry tomaatjes, 4 el olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top