Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

33 krentenbollen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor 24 krentenbollen

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 40 gr gist, 3 dl lauwwarme melk of water, 3 el basterdsuiker, 300 gr krenten, 2 eieren, 10 gr zout, 2 thl citroenrasp, 40gr margarine of boter, 40gr zachte margarine, 40 gr bloem

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

800 gram bloem 25 gram gist 15 gram zout400 gram melk2 losgeslagen eieren100 gram boter100 gram krenten100 gram rozijnen70 gram sukade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

12 Krentenbollen

INGREDIENTEN

Sponge, 37 gram tarwebloem, 190 gram lauwwarme melk, 9 gram suiker, 7 gram droge gist of 17,5 g verse gist, , Deeg, 360 gram tarwebloem, 57 gram zachte ongezouten boter, 37 gram ei, 57 gram suiker, 5 gram zout, 1 theelepel kaneel, , Vulling, 125 gram rozijnen, 75 gram krenten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gram bloem - 25 gram gist - 15 gram zout - 400 gram melk - 2 losgeslagen eieren - 100 gram boter - 100 gram krenten - 100 gram rozijnen - 70 gram sucade,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere krentenbollen voor het zondags ontbijt.

INGREDIENTEN

2 eieren80 gr.suiker250 gr.magere kwarkmespunt zoutzakje bakpoeder125 gr.volkorenmeel250 gr.tarwebloemkrenten en/of rozijnen, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 20 gram gist, 2? dl lauwe melk, 350 gram krenten en rozijnen, 50 gram sukade, 1 ei, 8 gram zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 20 gram gist, 2? dl lauwe melk, 350 gram krenten en rozijnen, 50 gram sukade, 1 ei, 8 gram zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 Krentenbollen, 100 gr kwark, 6 eetlepels bruine suiker, 2 theelepeltjes kaneel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 handappels, 50 g boter 100 g basterdsuiker, 2 krentenbollen, 25 g boter, 1 bekertje creme fraiche, 2 zakjes vanillesuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Uit het BB kookboek van Willem

INGREDIENTEN

600 gram witte bloem, 25 gram verse gist, lauwwarm water, 1 geraspte appel, 80 gram krenten of rozijnen geweld in warm water met wat suiker en limonadesiroop

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Dit authentieke recept voor krentenbollen heb ik gekregen van een echte warme bakker waar het recept al vanaf 1936 in de familie is en de bakkerij van vader op zoon en weer van vader op zoon is overgegaan.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 300 gram krenten, 50 gram boter, 15 gram gedroogde gist, 10 gram zout, 300 mililiter melk, 2 eieren, 1 citroen, 3 grote eetlepels witte basterdsuiker,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem, 20 gr gist, 3,5 dl melk 75 gr boter, 50 gr basterd suiker, 350 a400 gr krenten,rozijnen,gesnipperde sucade tezamen, de geraspte schil van een citroen ? afgestreken dessertlepel zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lijkt heel wat!

INGREDIENTEN

4 krentenbollen., 2 appels., (riet)suiker., kaneel., poedersuiker.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 krentenbollen, 4 plakjes kaas, Enkele plakjes appel, Verse peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 krentenbollen, 250 gram aardbeien, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels frambozen- of abrikozenjam, poedersuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 krentenbollen, 250 g aardbeien, 0.125 l slagroom, 2 eetl. suiker, 2 eetl. frambozen- of abrikozenjam, poedersuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 krentenbollen, 1/2 verse mango, geschild of 1 blik mango, uitgelekt, 1 limoen, 6 eetlepels gemberjam, 1-2 eetlepels verse korianderblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 (oude) krentenbollen, 4 eieren, 300 ml melk, 2 el suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 el + een beetje boter, 3 appels (ca. 500 g), 75 g amandelen (zonder vlies), 3 el vloeibare honing, poedersuiker om te bestuiven

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Weeskinderen - vleesgerecht met krentenbollen.

INGREDIENTEN

- 150 gram vlees (kan ook vlees zijn dat over is), - 100 gram mager rookspek of ham, - 8 krentenbollen, - 1 ui, - 1 eetlepel melk, - 2 eetlepels tomatenketchup, - zout, - verse peper (gemalen), - boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Verrassend lekker,maar machtig!Dus niet te dikke plakken snijden.

INGREDIENTEN

Wit brood zonder korsten besmeerd met boter, 4 krentenbollen, 125 ml slagroom, honing, 3 eieren, pistachenoten grof gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 konijn, laurier, azijn, ui, boter, 4 krentenbollen, 2 flesjes oud bruin, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, peper en zout, scheutje droge witte wijn, 1 eetlepel mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn*laurier,azijn,ui*boter*4 krentenbollen*2 flesjes oud bruin* 1 eetl. bruine basterdsuiker*peper/zout*scheutje droge witte wijn*1 eetl. mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met Pasen kun je rozijnen-krentenbrood of krentenbollen in een feestelijk jasje steken!

INGREDIENTEN

12 plakjes rozijnen/krenten brood (of 4 grote krentenbollen), 60 g boter, 170 g sinasappel marmelade, 2 eieren, 75 g suiker, 500 ml melk, 250 ml slagroom, ? tl nootmuskaat of kaneel, Als bijgerecht, vanille-ijs (of dikke room ? b.v. Mascarpone),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 (oudbakken) krentenbollen, 50 gram gesmolten boter, kaneel, 1 eetlepel rozijnen, 3 eetlepels rum of appelsap, 4 stevige appels, bijvoorbeeld cox orange, 2 eetlepels jam naar keuze, 125 ml slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 1 dl vanillevla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 beklede plaat, 30 x 20 cm rechthoekige cake, 4 krentenbollen, 1 portie glazuur, gele, paarse, karamel en roze kleurstof, snoepjes en gekleurde musketpillen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

0,5 ltr boeren yoghurt, 0,5 dl slagroom, half stijf geklopt met suiker naar smaak, 2 dl volle melk, 2 eieren, mespunt kaneelpoeder, 4 st mini krentenbollen, gehalveerd, 2 st Granny Smith, geschild, 2 el rietsuiker of poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit is een bijdrage van anthony_h Oliebollen! Het is bijna weer zo ver Oud en nieuw! Dus,komen de oliebollen weer goed van pas!

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben: 500 gram bloem, 35 gram gist, ? liter lauwe melk, 2 eierdooiers, 50 gram suiker, 15 gram zout, 40 gram boter, 250 gram rozijnen, 2 liter olie, Poedersuiker., Hulpmiddelen Verder gebruik je: Kom, Steelpannetje, Houten lepel, 2 eetlepels, Pan om in te bakken,bij voorkeus een frituurpan, Keukenrol, Schuimspaan, Theedoek, (voor krentenbollen)250 gram krenten.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een leuk Hollands recept. Ik zal nog eens nazoeken waar de naam vandaan komt.

INGREDIENTEN

4 grote stevige krentebollen, 1 el room, 1 el boter, 50 g bacon, fijngehakt, 1 klein gesnipperd uitje, 200 g mager rundergehakt, peper en zout naar smaak, een mespunt gemalen kruidnagel, een mespunt kaneel, 1 kleine geraspte goudrenet, wat bruine suiker.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 2 tl zout, een beker lauwe melk, 25 gram gist, 70 gram boter,3 el basterdsuiker, 1 ei, 2 kopjes krenten, 1 kopje rozijnen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Cholesterol arm!

INGREDIENTEN

1 friszure appel, citroensap, 4 reuzenkrentenbollen, 80 g appelperenstroop, 4 plakken pittige 30 kaas (bijv. Milner gerijpt),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zoet gerecht dat je zowel voor de lunch als voor het diner kan eten, maar ook als ontbijt lekker kan zijn

INGREDIENTEN

6 krentebollen of 8 sneden krentenbrood, 1 zak tuttifrutti, het liefst ook met appel (ah), 1 pot (350 gram) appelmoes (light) of twee kleine potjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Snel "budget" toetje vooral geschikt voor kinderen en de "jeugdige" volwassenen onder ons. I.p.v. brood wordt er een krentebol als basis voor het wentelteefje gebruikt.

INGREDIENTEN

2 krentebollen, 2 eieren, scheutje melk, kaneel, kristalsuiker, vanilleijs (goedkope is prima), smarties.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 20 gram gist, 2? dl lauwe melk, 350 gram krenten en rozijnen, 50 gram sukade, 1 ei, 8 gram zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top