Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 kreeft thermidor recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

"Homard Thermidor"Een klassieker uit de Franse keuken en een van de lievelingsgerechten in mijn gezin, kreeft eten zij allemaal graag, maar al dat peuzelwerk is wat anders, dus maak is hem maar zo. Bovendien kan je hem bijna helemaal van tevoren klaarmaken en moet je hem alleen maar op het laatste moment gratineren.

INGREDIENTEN

1 kreeft (vers of gekookt en in zout water diepgevroren) - 2 eetl. boter - 2 eetl. bloem - 1/4 L melk - 2 koffiel. scherpe mosterd - 1 scheutje room - 4 eetl. liefst versgeraspte emmentaler van een stukje - 1 ei - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Gebakken kreeft met kaas-wijnsaus; niet goedkoop, maar als je echt indruk wilt maken...

INGREDIENTEN

2 verse kreeften, 25 ml olie, 1 middelgrote ui, 100 gram Parmezaanse kaas, 150 gram champignons, 2 eetl. broodkruimels, 2 eetl. boter, 200 ml bechamelsaus, 175 ml droge witte wijn, 185 ml ongeklopte slagroom, 10 ml droge sherry, 1 theel. mosterdpoeder, 1 mespuntje paprikapoeder, 1 mespuntje cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Franse klassieker; niet goedkoop , maar 'feestelijk' lekker. Dit recept was voorheen 'een geheim recept' !!!!

INGREDIENTEN

-3 kreeften elk van 600 g, -6 liter visfumet om de kreeften te koken, VOOR DE VISFUMET:, -4 kg koppen, graten, vellen en afsnijdsels van tong, tarbot en wijting enz....., -6 liter water, -1 liter droge witte wijn, -60 g boter, -160 g preiwit (gesnipperd), -100 g ui (gesnipperd), -60 g selderij (fijn gehakt), -100 g peterseliestelen, -2 laurierbladen, -40 g zout, -1 dl bechamelsaus, -5 dl Bercy saus, VOOR DE BERCY SAUS:, -4 dl visveloute, -1 dl droge witte wijn, -1 dl visfumet, -1 th lepel fijngehakte sjalot, -70 g boter, -1 th lepel fijngehakte peterselie, , VOOR DE VISVELOUTE:, -4 dl visfumet, -20 g bloem en 20 g boter, -5 g Engelse mosterdpoeder, , OM TE GRATINEREN:, -geraspte Parmezaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Luxe gerecht, maar wel heerlijk.

INGREDIENTEN

2 kreeften van 900 gram - peterselie - dragon - 1 sjalot - 12 peperkorrels - laurier - 2 dl droge witte wijn - 3 dl melk - 1 dl slagroom - 1 eetlepel mosterd - 75 gram geraspte kaas - 40 gram bloem - 75 gram boter - 1 ui - 1 wortel - 2 dl azijn - 1 dl cognac - zout, peper - tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften-, blaadjes veldsla-, blaadjes rood witloof-, blaadjes witloof-, 2 lepels mosterd-, 250 gr champignons-, 50 gr. sjalot-, 2 dl room-, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas-, 100 gr. Basmatirijst., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

kookhulp kreeft. 1.Zet het puntje van een koksmes                            op de kop van de kreeft. Tussen de ogen, snijd de kreeft in de lengte door. Stap 2.Verwijder de ingewanden. Stap 3.Het vlees kan er desgewenst worden uitge-           haald. Stap 4.Kraak de scharen met een kreeftentang of           de achterkant van een koksmes. Stap 5.Verwijder het vlees uit de scharen, gebruik           eventueel een kreeftenvork.

INGREDIENTEN

=1 kg.gekookte Kreeften [koelvers], =75 gram Boter  =  1 bak Champignons[250 g],    in blokjes.  =  2 stengels Bleekselderij.,     in kleine stukjes. = 1 teentje knoflook [fijngehakt], =2 Sjalotten,fingesnipperd. ° 300 ml Visbouillon., °100 ml droge witte Wijn.  °1 bekertje Slagroom.,   ¨125 ml. ° 1 eetl.Mosterd. ° 1 2 tl.Citroensap., °1 eetl Peterselie, bakje 30 gram. fijngehakt., °75 gram Parmezaanse kaas. geraspt, °, , , , , , , , , , ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften, blaadjes veldsla, blaadjes rood witloof, blaadjes witloof, 2 lepels mosterd, 250 gr champignons, 50 gr. sjalot, 2 dl room, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas, 100 gr. Basmatirijst.,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Belgisch Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften, blaadjes veldsla, blaadjes rood witloof, blaadjes witloof, 2 lepels mosterd, 250 gr champignons, 50 gr. sjalot, 2 dl room, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas, 100 gr. Basmatirijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(in de schaal gegratineerd dus).Er is een groot aantal handelingen nodig om een goede kreeft Thermidor te maken. Mede daarom is het niet vreemd dat dit gerecht in restaurants een fortuin kost. Het is echter geen moeilijk recept. Alles kan van tevoren klaargemaakt worden en het gerecht hoeft voor het opdoienen alleen maar te worden bijgewarmd. Deze versie van Thermidor ziet er extra aantrekkelijk uit, omdat het kreeftenvlees in boter wordt gebakken, waardoor het mooi roze van kleur wordt. Koop flinke kreeften van 1 kg per stuk, zodat de schalen groot genoeg zijn om te vullen. Heb je principiele bezwaren om de kreeft levend en wel open te splijten of in kokend water te leggen, dan is er ook een nog ietsje humanere manier. Steek de punt van een dun mes in de kop van de kreeft, precies tussen de ogen of op de plaats waar de staart aan de romp vastzit. Het centrale zenuwstelsel wordt hierdoor uitgeschakeld en de kreeft is op slag dood.

INGREDIENTEN

1 fles droge witte wijn en een 1/2 l water, 1 grote ui in plakjes, 1 middelgrote wortel, in plakjes, 1 stengel bleekselderij in stukjes, 6 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1/4 tl tijm, 6 peperkorrels, 1 el verse dragon, 3 levende kreeften van 1 kg. (*), 250 grotchampignons in plakjes, 1 el boter, 1 tl citroensap, 1/4 tl zout, pan met deksel (**)., Voor de saus: 5 el boter, 6 el bloem, 1 el slagroom., *)1/2 el scherpe mosterd, 2 eierdooiers, 11/2 dl slagroom, snufje cayennepeper, 4-6 el slagroom (of zoveel als nodig)., 4 el boter, 1 glas cognac., 50 g gruyere, 2 el boter in blokjes.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Dit is een variatie saus op de visveloutesaus zonder room(zie recept),die heerlijk smaakt bij kreeft en ook bij in de pan gebakken sint jakobsschelpen.(ca 3 dl)

INGREDIENTEN

*visveloute met room(zie recept)gemaakt van 1 dl visbouillon,1 dl melk,20 gr boter en 2 tl.bloem*50 gr boter*50 gr fijngesneden sjalotten*1 dl droge witte wijn*2 dl visbouillon*1 dl slagroom*2 tl Dijon-mosterd*zeezout*vers gemalen zwarte peper*2 klontjes ijskoude boter uit de vriezer*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top