Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

562 kreeft recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gerecht van Finland.

INGREDIENTEN

, - 10 a 20 rivierkreeften per persoon, - 2 a 3 el grof zout, - 1 a 2 tl suiker, - 3 a 4 el dillezaad, - 4 a 5 bosjes verse dille., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een basismanier om kreeft te koken

INGREDIENTEN

1 St. kreeft (vers en levend), Prei, Wortel, Ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Het is ozo simpel te maken.

INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften van 500 a 600 gr per kreeft - 1 snuf zout en witte peper - 4 eetlepels - boterklontjes -2 citroenen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heel erg lekker - smakelijk gerecht. Ideaal als opener van een diner! Bovendien snel klaar!

INGREDIENTEN

4 middelgrote - niet gekookte! - noordzeekreeften, 60 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel peterselie, 0.5 eetlepel dragon, 30 a 50 g geraspte emmental kaas, peper uit de molen naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries) 2 dl mayonaise 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 4-6 eetlepels limoensap (flesje) versgemalen zwarte peper enkele sprietjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een HEEEERLIJK BBQ-recept!!

INGREDIENTEN

-2 gekookte kreeften van 500 a 600 gr per kreeft - 1 snuf zout en witte peper - 4 eetlepels - boterklontjes -2 citroenen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk feest gerecht

INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften van 500 a 600 gr per kreeft - 1 snuf zout en witte peper - 4 eetlepels - boterklontjes -2 citroenen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 of een halve kreeft per pers.(naargelang voorgerecht of hoofdgerecht), vers geperste citroen, echte boereboter, peper uit de molen, vers gesneden peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

"Homard Thermidor"Een klassieker uit de Franse keuken en een van de lievelingsgerechten in mijn gezin, kreeft eten zij allemaal graag, maar al dat peuzelwerk is wat anders, dus maak is hem maar zo. Bovendien kan je hem bijna helemaal van tevoren klaarmaken en moet je hem alleen maar op het laatste moment gratineren.

INGREDIENTEN

1 kreeft (vers of gekookt en in zout water diepgevroren) - 2 eetl. boter - 2 eetl. bloem - 1/4 L melk - 2 koffiel. scherpe mosterd - 1 scheutje room - 4 eetl. liefst versgeraspte emmentaler van een stukje - 1 ei - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries), ? 2 dl mayonaise, ? 1 bekertje creme fraiche (125 ml), ? 4-6 eetlepels limoensap (flesje), ? versgemalen zwarte peper, ? enkele sprietjes bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries), ? 2 dl mayonaise, ? 1 bekertje creme fraiche (125 ml), ? 4-6 eetlepels limoensap (flesje), ? versgemalen zwarte peper, ? enkele sprietjes bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blik kreeft * 150 gram champignons * 3 dl witte wijn * 1/2 dl room * 1 eetlepel mosterd * 30 gram boter * 40 gram bloem * peper * zout * 20 gram gruyere *4 schelpen of potjes.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram groene en zwarte olijven - 1 kreeft - 2 eieren - 1 eetlepel kappertjes - 10 ansjovisfilets - 2 tomaten - zout, peper - 1,5 dl mayonaise - 1 kropje sla

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk.

INGREDIENTEN

1grote kreeft gekookt-1stukje gembergehakt-1ui gehakt-1eetlepel groene currypasta-sap van 1citroen-1blikje kokosmelk-zonnebloemolie-zout-peper-1bakje champignons-50g tauge-1handvol miehoen gefrituurd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Fusion
  •  30-60 min.

Bijzonder lekker kreeftenrecept met een heerlijke Vlaamse saus

INGREDIENTEN

-4 kleine kreeften van circa 300 g per stuk, -een handvol kervel, -25 cl room en 25 cl Gueuze, -10 el bisque van kreeft, -5 el extra fijne erwtjes, -5 el kleine bolletjes (zo groot als erwtjes)van wortel, -aromatische groentebouillon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Hollandse Kropsla, 2 Kreeft a 500 gr, 1 Grapefruit rood, 4 L Groenten bouillon, 4 L Groenten bouillon, 3 dl Mango Kerry dressing, 2,5dl Kreeften soep, 2 Coquilles, 1 Bladerdeeg 1 eigeel, 50gr Oude beemster, Peper en Grof zeezout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mmmmmmmmmmmmmmmm!

INGREDIENTEN

-8vierkante plakjes bladerdeeg., -1gekookte kreeft of 400gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes., -1eierdooier., -5cl melk., -2teentjes knoflook., -4eetl.olijfolie., -30gram boter., -10cldroge witte wijn., -4eetl.gehakte dille., -peper ut de molen en zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rijpe mango geschild en in plakjes gesneden, 450 gr gekookte kreeft, 8 kleine st-jakobsschelpen, GEMNEGDE SALADE van krulandijvie, eiekbladsla en veldsla 4 eetlepels DRESSING van walnotenolie en frambozenazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk gerecht, u waant zich een dagje in Zeeland.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 1 kreeft van 750 g, 30 g roomboter, 2 sjalotjes, gesnipperd, 600 ml visbouillon, 50 ml Noilly Prat, 75 ml slagroom, 1 tl mosterd, 2 el verse kruiden (dragon, peterselie, kervel), 1 tl citroensap, zout en versgemalen peper, 4 el geraspte Parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 100 g wit van kippenvlees, 300 g kreeft, 20 g pistaches, 1/2 truffel, 50 g champignons, 1,5 eiwit, 1/8 l room, 1/2 cl cognac, komkommer, fleurons, , Voor de saus:, 1/2 l olie, 4 eierdooiers, 1 tl mosterd, cayennepeper, geraspte schil van 2 citroenen, sap van 1 citroen, slagroom, fijne tuinkruiden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 kreeften a ca. 450 gram, 5 selderijblaadjes fijn gehakt, 6 tomaten, 1 verse knoflook, 1 komkommer, 1 witte ui, sap van 2 citroenen, 6 eetlepels olijfolie, 5 blaadjes magieplant, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wie eens iets heel aparts en erg lekker wil...zal ervoor moeten betalen! Dit recept is wonderbaarlijk lekker!!!!

INGREDIENTEN

-3 liter visfumet, -zout, -1 th lepel kummel, -1 kreeft (600 a 650 g) diepvries, -125 g verse champignons (in plakjes), -2 uien (fijngehakt), -25 g boter, -enkele blaadjes dragon of 1 snufje gedroogde dragon, -4 cl sherry, -2 cl cognac, -zout, cayennepeper, -1/4 l room, VERDER:, -40 g boter en 25 g bloem, -sap 1/2 citroen, -boter om in te vetten, -geraspte kaas (belegen Goudse of Parmezaanse, -1 eetlepel paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pittige kreeft uit de Zweedse keuken Smaklig måltid!

INGREDIENTEN

2 kreeften (diepvries) , 2 sjalotjes of 1 gele ui , 1 eetlepel boter of margarine , 1 groene chili peper , 1 kopje zure room , 1/2 kopje witte wijn , 1 eetlepel kreeft boullion (fonds), 1 eetlepel maïzena o, 2 eetlepels gehakte peterselie , 1 kopje geraspte kaas , brood voor het serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op12-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
INGREDIENTEN

1 kleine gekookte kreeft ( ongeveer 400g. ), 90g. boter, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 5 cl cognac, ? l. droge witte wijn, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 vleestomaten, 1 l. visfumet, 2 afgestreken eetlepels bloem, 1 dl. Room, 6 takjes peterselie, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, verse oregano of marjolein, zoete paprikapoeder, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pittige kreeft uit de Zweedse keuken Smaklig måltid!

INGREDIENTEN

2 kreeften (diepvries) , 2 sjalotjes of 1 gele ui , 1 eetlepel boter of margarine , 1 groene chili peper , 1 kopje zure room , 1/2 kopje witte wijn , 1 eetlepel kreeft boullion (fonds), 1 eetlepel maïzena o, 2 eetlepels gehakte peterselie , 1 kopje geraspte kaas , brood voor het serveren,

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op12-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Kreeft is een dure liefhebberij maar het is mijn standaard verjaardagscadeau voor mensen die alles al hebben.

INGREDIENTEN

P.p. een grote (800 gram), spartelende Oosterscheldekreeft Bestel ze ruim vantevoren (een week) bij een betrouwbare visboer. Die dingen uit zo`n aquarium zijn volgens Johannes van Dam niet meer optimaal en ik ben het met hem eens., 4 liter visbouillon (blokjes), 1/8 liter kookroom, Bechamelsaus (uit een pot maar de echte smulwebber maakt het zelf), 100 gram Emmenthaler, geraspt, Nootmuskaat, Zeekraal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken kreeft met kaas-wijnsaus; niet goedkoop, maar als je echt indruk wilt maken...

INGREDIENTEN

2 verse kreeften, 25 ml olie, 1 middelgrote ui, 100 gram Parmezaanse kaas, 150 gram champignons, 2 eetl. broodkruimels, 2 eetl. boter, 200 ml bechamelsaus, 175 ml droge witte wijn, 185 ml ongeklopte slagroom, 10 ml droge sherry, 1 theel. mosterdpoeder, 1 mespuntje paprikapoeder, 1 mespuntje cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een explosie van nieuwe smaken.

INGREDIENTEN

4 levende babykreeften, voorjaarsgroenten naar keuze: pijpajuin, mange-tout(sluimererwt), wortelen, erwten, wilde asperges,komkommer, schil van citroen in fijne sliertjes (zeste)....., Voor de court-bouillon: ajuin, selder, wortel, schil sinaasappel, lookteentjes, roze peper en zout, verse gember, witte wijn, witte wijnazijn., Voor de saus: verse gember, citroensap, 20 cl room, klontjes boter, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse klassieker; niet goedkoop , maar 'feestelijk' lekker. Dit recept was voorheen 'een geheim recept' !!!!

INGREDIENTEN

-3 kreeften elk van 600 g, -6 liter visfumet om de kreeften te koken, VOOR DE VISFUMET:, -4 kg koppen, graten, vellen en afsnijdsels van tong, tarbot en wijting enz....., -6 liter water, -1 liter droge witte wijn, -60 g boter, -160 g preiwit (gesnipperd), -100 g ui (gesnipperd), -60 g selderij (fijn gehakt), -100 g peterseliestelen, -2 laurierbladen, -40 g zout, -1 dl bechamelsaus, -5 dl Bercy saus, VOOR DE BERCY SAUS:, -4 dl visveloute, -1 dl droge witte wijn, -1 dl visfumet, -1 th lepel fijngehakte sjalot, -70 g boter, -1 th lepel fijngehakte peterselie, , VOOR DE VISVELOUTE:, -4 dl visfumet, -20 g bloem en 20 g boter, -5 g Engelse mosterdpoeder, , OM TE GRATINEREN:, -geraspte Parmezaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Ok, kost een paar centen, maar een paar goede ossenhazen op de bbq kost je ook al gauw een eurie of 20. sinds kort nieuw in het schap bij de ap. gekookte kreeft, 18 euro , is dat het waard , ja! het zeewater zit er nog in, ( niks mis mee ) beter dan de diepvries versies. even opmerking , misschien is het handig als er bij het kopje "keuken " ook een bbq optie komt yust a tought..  

INGREDIENTEN

2 kreeften ( gekookt ), 200 gram ongezouten roomboter, 2 tl. gehakte peterselie, vers, 4 tenen knoflook fijngehakt, 2 tl chilli poeder, sap van 1 citroen, olijf olie, zout /peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Luxe gerecht, maar wel heerlijk.

INGREDIENTEN

2 kreeften van 900 gram - peterselie - dragon - 1 sjalot - 12 peperkorrels - laurier - 2 dl droge witte wijn - 3 dl melk - 1 dl slagroom - 1 eetlepel mosterd - 75 gram geraspte kaas - 40 gram bloem - 75 gram boter - 1 ui - 1 wortel - 2 dl azijn - 1 dl cognac - zout, peper - tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk begin van een Paasmaaltijd

INGREDIENTEN

3 Kreeften,wiskey, room, verse kruiden, prei, wortel, laurierblad, kruidenbuideltje of verse soepkruiden,selderij, witte wijn., Belegen kaas voor gratin

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel lekker voorgerecht.En snel gemaakt.

INGREDIENTEN

3 avocados, sap van 1/2 citroen, kreeft uit blik, 2 el mayonaise, klein bekertje slagroom, cayenne peper, zout, peper, sla, tomaten, en komkommer om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote diepvrieskreeft (750 g), 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels ciroensap, peper, zout, 2 eetlepels fijngehakte dille, 2 takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kreeft met Port

INGREDIENTEN

2 kreeften van 900 gram - 3 uien - 4 sjalotjes - 0,4 dl cognac - 190 gram boter - 1 groot glas witte port - 1/2 citroen - cayennepeper - kerrie - zout, peper - 1/2 liter slagroom

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kreeften van 750 g, sap van 1/2 limoen, 4 lepels boter, 2 lepels knoflook, 1 lepel bieslook, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tussengerecht Zeeuws Kerstmenu. Heerlijk door de gewaagde combinatie van Nootmuskaat en Gember.

INGREDIENTEN

2 soepkreeften uit de Oosterschelde (te herkennen aan de blauwe kleur) , 2 tomaten , halve winterpeen , halve prei , halve ui , olijfolie , 2 el tomatenpuree , 2 dl vieux , 5 dl witte wijn , 2 tenen knoflook , 1 takje rozemarijn , anderhalf liter visbouillon (tablet) , 3 dl slagroom , verse gemberwortel , 100 g suiker , verse nootmuskaat

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  60-120 min.

Recept gevonden in een culinaire agenda

INGREDIENTEN

1 Kreeft, 50 gr sjalotten in brunoise, 50 gr appel brunoise, 50 gr komkommer brunoise, 10 gr bieslook gesnipperd, 1 el mayonaise, peper en zout, tempura beslag met kerriepoeder.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2015
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften-, blaadjes veldsla-, blaadjes rood witloof-, blaadjes witloof-, 2 lepels mosterd-, 250 gr champignons-, 50 gr. sjalot-, 2 dl room-, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas-, 100 gr. Basmatirijst., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hoe een diepvries kreeft heel lekker maken

INGREDIENTEN

Diepgevrozen kreeft, visbouillon (cour-bouillon),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Kreeft

Kreeft

Kreeft is een culinair hoogstandje wat je waarschijnlijk niet zo snel zelf zult gaan klaarmaken. Toch is het een stuk makkelijker dan het lijkt en zou je het eigenlijk gewoon een keer moeten proberen. Bestel van tevoren kreeft bij de visboer en haal het vers op, zorg dat je een pan hebt waar ze inpassen. Zoek een recept uit en volg secuur de instructies, dan kan het niet mis gaan. Geniet aan tafel van de exclusieve smaak van de kreeft en serveer het met een frisse salade en lekkere sausjes. Echt een gerecht om indruk te maken als je gasten krijgen.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top