Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

60 krakelingen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een middag koekjes bakken met de kinderen bak dan eens krakelingen

INGREDIENTEN

, voor 14 stuks:, 4 plakjes bladerdeeg, 1 eidooier, 3 el room, 100 g rietsuiker, 1 tl kaneelpoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

4 Grote krakelingen, op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny. 

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 1 eigeel, 3 el melk, 30 g rietsuiker, 1/2 tl kaneel

  •  …
  •  
  • Geplaatst op04-09-2014
  •  
  •  

Lekkere koekjes, wie houdt er niet van?

INGREDIENTEN

1 pakje diepvriesbladerdeeg / 1 ei / kristalsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  •  
  •  20-30 min.

Lekker

INGREDIENTEN

Suiker en bladerdeeg

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Heel makkelijk een eigen gemaakte krakeling bij de koffie of thee.

INGREDIENTEN

, 4plakjesbladerdeeg, 1eidooier, 3elroom, 100grietsuiker, 1tlkaneelpoeder, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Krakelingen ovenvers smullen!!!

INGREDIENTEN

Tarwebloem 250gr., Instand-gist 1,5 tl., Kristalsuiker 2 el., Zout 0,25 tl., Melk handwarm 50 ml., Boter 100gr. gesmolten., Ei 1st. goed losgeklopt., Basterdsuiker (lichte) 200gr. , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g bloem, 400 g boter, 1 1/2 dl melk, 50 g gist, 2 eieren, 1 ei voor het doreren, een mespuntje gist

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Lekker

INGREDIENTEN

100 gram boter, 200 gram bloem, 60 gram suiker, 1 smifke zout, 2 zakjes vanillesuiker en 1 eiwit.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Het recept van deze krakelingen is afkomstig uit de Elzas, een landstreek tussen de Rijn en de Vogezen. Voor 8 stuks.

INGREDIENTEN

500 gr tarwebloem(en wat extra voor het verwerken), 1 zakje gedroogde gist(7 gr), 1 tl suiker, 2 dl lauw water, 1 tl zout., VOOR HET BESTRIJKEN; 1 eierdooier, 1 tl ketjap.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Voor: 20 krakelingen

INGREDIENTEN

450 gr bakkersbloem - 1 tl zout - 6 gr instant gist (zakje) - 25 gr boter - 3 dl melk - 1 ei losgeroerd - grof zeezout om mee te strooien.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Nog zo'n ouderwets Nederlands koekje. Ze blijven lekker!

INGREDIENTEN

Voor ca. 14 stuks: , 1 ei en 2 eierdooiers, 250 gram boter, 250 gram boter, 13 gram zout, 300 gram patentbloem, 100 gram melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Leuk om met de kinderen te maken

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, snufje zout, 10 gr. gist, 75 ml melk, 100 gr boter, 1 el keukenstroop, suiker, boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gr bakkersbloem, 1 tl zout, 6 gr instant gist (zakje), 25 gr boter, 3 dl melk, 1 ei losgeroerd, grof zeezout om mee te strooien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Duits
  •  30-60 min.

Voor: 20 krakelingen

INGREDIENTEN

450 gr bakkersbloem, 1 tl zout, 6 gr instant gist (zakje), 25 gr boter, 3 dl melk, 1 ei losgeroerd, grof zeezout om mee te strooien, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  •  
  •  30-60 min.

Een december lekkernij

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 30 gr gist, 2 ? dl melk, 75 gr zachte boter, 1 ei, snufje zout, ? theel geraspte citroenschil, mespunt gemberpoeder, bloem om te bestuiven, frituurvet of olie, suiker.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

We krijgen vanavond koffievisite en OEPS ik heb niks bij de koffie!! SUPER simpel: bladerdeeg heb je altijd wel in huis

INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries bladerdeeg 6 el suiker 6 el water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Van "M."

INGREDIENTEN

250 g tarwebloem, 1 theelepel kaneel, 5 g gist, 1 dl lauwe melk, 1 theelepel suiker, 100 g zachte boter, ? theelepel zout, melk, kristalsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Geen 16 personen maar 16 stuks

INGREDIENTEN

250 g boter, 250 g suiker, 3 eieren, geraspte schil van 1 citroen, zout, 600 g bloem, 1:2 pakje bakpoeder, bloem om te bestuiven, 1 ei om te bestrijken, boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Duits
  •  30-60 min.

Palmiers au Basilic is de Provencaalse naam. Heerlijk bij wat fruitige rode Rhone wijnen en heel erg makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

450 g bladerdeeg, 30 verse blaadjes basilicum, 5 tenen knoflook, 5 eetl. olijfolie, zeezout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Ik heb deze heerlijke monchoutaart gisteren gemaakt. Maak normaal altijd koude monchou taarten, maar deze keer eens uit de oven. Vooral de krakelingen bodem is erg lekker. Heerlijke taart!

INGREDIENTEN

, 125 gram ambachtelijke roomboter krakelingen (merk AH), 50 gr. roomboter, 300 gr. monchou (de vierkante pakjes van 100 gr. p.stuk), 60 gr. suiker, ik gebruik rietsuiker, 2 tl. citroensap, zaadjes van een half vanille stokje, 100 gr. crème fraîche, 50 gr. Griekse yoghurt (ik heb een klein bakje bij AH gehaald met 0 % vet), 2 eieren (m), 250 gr. blauwe bessen, Ik heb een pakje uit de diepvries gebruikt, en dat tijdig laten ontdooien., 5 -6 El. water, 2 tl. maizena, maar als je diepvries vruchten gebruikt dan iets meer maizena nemen, en ook iets meer of minder water, kijk zelf even of het dik genoeg wordt, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mestpunt kaneel, 6 krakelingen,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mespunt kaneel, 6 krakelingen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g kiwi's, 150 g suiker, 6 eieren, mespunt kaneel, 6 krakelingen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

EXTRA LUCHTIG TOETJE

INGREDIENTEN

2 EIEREN, 1/2 L VANILLEPUDING OF-VLA, 2 EETL. BESSENJAM, 100 G GEMENGDE BESSEN, 4 ZOETE KRAKELINGEN

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-1998
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Zomercoupe met aardbeien

INGREDIENTEN

250 g aardbeien,4 krakelingen,4 eetl.puddingsaus(vijfbosvruchten),8 bolletjes roomijs(stracciatella),toefje slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Deze Bretzeln und Salzstangen komen oorspronkelijk uit Duitsland, waar deze knappende hapjes bij de soep of in de avond bij een glas gekoeld tapbier worden gegeven. Maar persoonlijk ga ik voor een lekker glas wijn erbij!

INGREDIENTEN

, Voor 12 stengels en 8 krakelingen:, * 15 gram gist, * ruim 175 ml. warm water, * 1 theelepel suiker, * 300 gram bloem, * 2 theelepels zout, * 1 losgeklopt ei, * grof zout, * maanzaad, * karwijzaad, * sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

15 cl vers tropisch vruchtensap -, 125 gram mascarpone -, 125 ml slagroom -, een beetje poedersuiker -, verse krakelingen -, 2 passievruchten, , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 kop witte hele amandelen, 3,5dl room, 1,25 dl. melk, 6 eierdooiers, 160 gr witte basterdsuiker, 1/4 kop fijngehakte gekonfijte gember, eventueel krakelingen en gekonfijte gember ter garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere gekruide popcornmix als knabbeltje bij tv of tussendoor

INGREDIENTEN

-60 g boter, -1 el worcester saus, -1 el gedroogde oregano, -enkele druppels scherpe rode pepersaus, -4 kopjes wafeltjes van mais, tarwe of rijst (ontbijtgranen), -1 kopje zoute ringetjes of krakelingen, -150 g ongezouten pinda's, -4 kopjes popcorn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Dit gebak mag niet ontbreken op de paastafel. Wzeken na pasen worden deze koekjes nog bij de koffie geserveerd (waar ze in gedoopt worden)! Goed voor 48 stuks!!!

INGREDIENTEN

-800 g bloem, -1 eetlepel bakpoeder, -snufje zout, -175 g zachte boter en 175 g suiker, -2 eieren, -100 ml melk, -rasp van 1/2 sinaasappel en 1/2 citroen, -enkele druppels vanille essence, -1 eierdooier met 1 eetlepel sinaasappelsap om te bestrijken, -sesamzaad

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker als snack, maar ook bij de soep

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (500 gr.), 25 gr. boter, 1,5 el zout, 2 el karwijzaad, plastic folie, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere Haagse krakelingen, eenvoudig recept, goed voor 15 stuks

INGREDIENTEN

-500 g bloem, -3,75 dl melk, -20 g gist en 10 g zout, -25 g boter, -suiker en kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 gr. mix voor witbrood pak a 500 gr., grof zeezout, 1 eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2009
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 kg bloem, *snufje zout, *1 theelepel kaneel, *1 pakje safraan,opgelost in water, *2 geklutste eiren, *30 gr verse gist,opgelost in lauw water, *2 glazen lauw water, *olie om te bakken, *1 kg honing, *2 eetlepels oranjebloesemwater, *300 gr sesamzaad

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Eenvoudig te maken met de kinderen of alleen.:)

INGREDIENTEN

Kaneelkrakelingen, , 150 g boter, 20 g poedersuiker, mespuntje zout, mespuntje kaneelpoeder, 60 ml melk, 70 g suiker, 200 g bloem, Kaneelsuiker, , 2 el suiker, 1 tl kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Ca. 50 stuks

INGREDIENTEN

75 g zachte boter, 1 ei, 175 g geraspte oude Goudse kaas, 150 g bloem, 1/2 dl melk, zout, peper, selderijzout, nootmuskaat,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

LIMBURGSE BOTERKRAKELINGEN

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, 90 gram basterdsuiker, 90 gram boter of margarine, 1 ei, geraspte schil van 1/2 citroen, 1 deciliter melk, extra nodig: ingevette bakplaat en een spuitzak, met een gekartelde spuitmond

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker koekje voor bij de thee

INGREDIENTEN

200 gr.boter, 1 EL honing, 1,5 dl melk, 500 gr bloem, zout, 1 zakje gist, ca. 75gr. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Dit is het recept van een lekker koekje:de krakeling.Het is een streekgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr.boter*200 gr.suiker*2 zakjes vanillesuiker*3 eieren*500 gr. bloem*1 zakje bakpoeder*amandelschaafsel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top