1. Home
  2. Recepten
  3. Kouseband

Kouseband recepten (357) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kouseband

Lekker bij lamsvlees massala

INGREDIENTEN

300 g kouseband, 1 fijngesnipperde rode ui, 1 rode peper in dunne ringetjes, 1/2 groentebouillonblokje, 1 t knoflook (of meer als je dat lekker vindt), beetje olie om in te fruiten, zout.

Bereidingswijze

Kouseband in schuine stukjes snijden. Ui en knoflook samen met peper even fruiten, kouseband toevoegen. Ca. 10 min. al omscheppend doorbakken. Paar eetlepels water en bouillonblokje toevoegen en dan nog ca. 15 min. laten stoven. Zout naar smaak toevoegen.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband

INGREDIENTEN

5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kouseband

Lekker bij Roti

INGREDIENTEN

500 gr kouseband1 ui5 el olie of 75 gr margarinezwarte peper1 a 2 runderbouillonblokjes1 tl ve-tsin

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2002
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband

Kouseband Aantal personen 4-6 Tijd 1 uur Herkomst Suriname Omschrijving De bekendste Surinaamse groente.De bekendste Surinaamse groente.

INGREDIENTEN

Ingredienten, , 5 bossen kouseband, 40 gram margarine, 2 bouillonblokjes, zout, nootmuskaat, ,

  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband

INGREDIENTEN

400 gr kouseband, 1 ui, 1 teentke knoflook, 2 etl olie, 1 bouillonblokje, peper, noormuskaat

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband

Lekker makkelijk Surinaams groentegerecht

INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 2 eetl. olie, 1 ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 bouillonblokje, peper en nootmuskaat naar smaak.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

kouseband

Surinaams gerecht voor bij de roti of rijst

INGREDIENTEN

1 pond kouseband, 2 maggieblokjes, 1 teen knoflook, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 tomaat, 1/4 gele peper, adjoema of madam Jeanet.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kouseband

Groentegerecht.

INGREDIENTEN

In stukjes gesneden: 200 gram Kouseband, 4 volle eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (Roerbaksaus), trassie, 5 eetlepels olie, zout, ,

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

KOUSEBAND:

HET POPULAIRSTE SURINAAMSE GROENTEGERECHT

INGREDIENTEN

1 potje Faja Lobi Kouseband-Mix, 200 gr kouseband gesneden, olie, trassie., De Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn en C1000.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband

INGREDIENTEN

4-5 ons kouseband - 1 flinke ui - 2 teentjes knoflook - 2 middelgrote aardappels - 2 tomaten - 1 rode lombok of 1/2 madame jeanet peper (of een tl sambal)- 1 1/2 el massala kerrie

  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband

INGREDIENTEN

1 kg kouseband, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 2 el tomatenpuree, 1 ? dl runderbouillon van een blokje, olie, zout

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

kouseband

Kouseband is een soort persie bonen. Het komt uit suriname .

INGREDIENTEN

1uitje fijn gesneden, 2 teentjes knoflook ., wat zout en zwarte peper.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband

INGREDIENTEN

1 kg.kouseband, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode spaanse peper, 30.gr. bakboter, 2 eetl.tomatenpuree, 1 1/2 dl bouillon

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kouseband.

Hartige surinaamse haricoverts.

INGREDIENTEN

200a250 gr spekblokjes,1 gr ui,1 gr blik haricoverts(of spercibonen)1 blikje tomatenpuree,scheutje ketjap en evt. sambal.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse Kouseband

Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker.

INGREDIENTEN

500 gr kouseband, 1/2 ui, 2 eetl olie, klein stukje peper 2 knoflook, 1 tl aji no moto, 2 tl masala, 1 bouillonblokje

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roti Kip Kerrie

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met garnalen

INGREDIENTEN

400 gram kouseband, 1 madam jeanette, 2 tenen knoflook(geperst), 5 el Faja Jobie kouseband-mix(toko), zout, 3 tl tomatenpuree, 12 el olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 300 gr middelgrote garnalen

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Stofoe Kouseband

Gestoofd kouseband met zoutvlees

INGREDIENTEN

250 gr zoutvlees, 600 gr kouseband, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 15 gr boter, 1/2 tl geraspte nootmuskaat, 1/2 tl paprikapoeder, 1 tomaat, peper en zout

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kouseband met Zoutvlees

Lekker recept voor bij Roti Dalbhari. Recept uit Exclusieve Surinaamse Recepten van Mariana Diepenhorst.

INGREDIENTEN

150 gram kouseband, 100 gram Zoutvlees, 1/2 ui, 5 eetlepels olie, zwarte peper, 1 a 2 bouillon blokjes, 1 theelepel ve-tsin

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband met zoutvlees

Surinaams groentegerecht voor bij witte rijst.

INGREDIENTEN

* 300 gram kouseband * 250 gram Masterbeef zoutvlees * 1 teen knoflook * 1 middelgrote ui * 1 flinke tomaat * 2 el olie * 1/4 potje Faja Lobi Masterbeef Surinaamse roerbakmix

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband Met Rijst.

INGREDIENTEN

300 gr kouseband, 150 gr zoutvlees, 50 gr boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 bouillonblokje, zwarte peper, zout,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband met garnalen

Pond-per-dag-methode, eiwitrijk, visgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 gr kouseband (verse sperziebonen kan ook als kousenband niet te krijgen is), 2 uien, 20 gr boter, zout, 2 eetl koriander, 3 eetl ketjap, 250 gr gepelde gekookte garnalen,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband (Creools)

Kouseband zijn een soort lange groene langerekte Surinaamse bonen. Ze zien er uit als een specieboon, maar je snijdt ze schuin af als een snijboon.

INGREDIENTEN

300 gram kouseband - 100/150 gram spekblokjes (niet gerookt!) - 50 gram boter - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zwarte peper - zout.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tonijnsalade met kouseband

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

Blikje tonijn op water,, Olijfolie Extra Virgini,, 1 vleestomaat,, 1 rode ui,, 100 gram kouseband,, 2 flinke eetlepels mayonaise,, peper en zout naar smaak,, ciabatta broodjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  •  
  •  0-10 min.

Kouseband met Garnalen

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 1 Madam Jeanette peper -, 4 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, zout -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 tomaat -, 12 eetlepels olie -, 1/2 ui -, 1 kopje water -, 250 gram middelgrote garnalen, , , , , , ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip met kouseband

INGREDIENTEN

2 gesnipperde uien, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 200 gr gerookte kip in reepjes, 3 grote tomaten in stukjes, 1 kippenbouillontablet, 300 gr kouseband in schuine stukjes, peper.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met Garnalen.

Een smaakvol gerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. kouseband, 1 peper, 3 teentjes knoflook, een bakje roerbakmix voor groente, zout,1 ui, 1 tomaat, 3 theel. tomatenpuree, olijfolie, 1 kopje water, 250 gr. middelgrote garnalen., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband met Garnalen

INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 100 gram middelgrote garnalen (vers of gedroogd), 1 peper (madam jeanette), 1 ui, 2 eetlepels knoflook, 1/2 verse tomaat, 1 theelepel masala, 2 scheplepels olie, 3 bouillonblokjes, 1 mespuntje tung chun spice powder, 1 theelepel aji-no-moto

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband Met Rijst

INGREDIENTEN

500 gram kouseband, 250 gram rundervlees, 200 gram droge garnalen, 2 tomaten, 1/2 pak margarine, 2 kleine uien, 2 eetlepels aromat, 1 theelepel vetsin, 2 theelepels knoflook, 2 rijpe bananen, olie, rijst, zout en peper naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijst Met Kouseband

Rijst met kouseband is een traditioneel surinaams gerecht. Kouseband is een 30 cm lange boon en het wordt gemaakt met zoutvlees, een gepekeld stuk rundvlees. De ingredienten zijn verkrijgbaar bij chinese, indische of surinaamse winkels, toko's

INGREDIENTEN

1/2 pond kouseband, 200 gram zoutvlees of runderpoulet, 2 kopjes rijst, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 el olie, 25 gram margarine, sambal naar eigen smaak, 1 madam Janet, een scheutje zoute ketjap, 1/2 el tomaten puree

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband Met Kip

INGREDIENTEN

Kouseband, kippepoten, rijst, aromat, suiker, asinomoto, zwarte peper, knoflook, zoete soja saus.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met Garnalen

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, 1 Madam Jeanette peper, 4 theelepels Exotimex Knoflook, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), zout, 3 theelepels tomatenpuree, 1 tomaat, 12 eetlepels olie, 1/2 ui, 1 kopje water, 250 gram middelgrote garnalen

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband met Garnalen

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, -1 Madam Jeanette peper, -4 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -zout, -3 theelepels tomatenpuree, -1 tomaat, -12 eetlepels olie, -1/2 ui, -1 kopje water, -250 gram middelgrote garnalen,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband Met Notenrijst

INGREDIENTEN

300 gr Pandan-rijst(te koop in de wereldwinkel, beslist geen andere), zout, 6 kruidnagels, 3 etl olie, 4 sjalotjes, 300 gram kouseband, 2 tl milde kerriepoeder, 75 gr cashewnoten, 4 etl seroendeng, 2 tomaten, 1 etl verse koranderblaadjes

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met Aardappel

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, 1 Madam Jeanette peper -, mespuntje gemalen komijnzaad -, 4 aardappelen -, 12 eetlepels olie -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel suiker -, 1/2 ui -, 3/4 kopje water -, zout, , , , ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met Aardappel

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, -3 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -1 Madam Jeanette peper, -mespuntje gemalen komijnzaad, -mespuntje gemalen komijnzaad, -4 aardappelen, -12 eetlepels olie, -3 theelepels tomatenpuree, -1 theelepel suiker, -1/2 ui, -3/4 kopje water, -zout,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kouseband met kokos

INGREDIENTEN

Kouseband, knoflook, ui, spaanse peper, gember(poeder), tandoorikruiden, wijn, creme fraiche, creamed coconut

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kouseband met zoutvlees

Mooie bijgerecht als aanvulling bij Surinaams gerechten.

INGREDIENTEN

500 g zoutvlees (basis bereiding: uitkoken) (zien bereidingswijze hier onder), 500 g kouseband, 2 grote uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 100 gram margarine of olie, 2 tomaten, in blokjes, 3 pimentkorrels, 1 laurierblad, 1 madam Jeanette-peper, in stukjes gesneden;, 1 runderbouillonblokje, , 1. De kouseband wassen en de topjes eraf snijden. Daarna de kouseband in stukjes van circa 4 centimeter snijden., 2. De Madam Jeanette peper eveneens wassen, het steeltje verwijderen in de lengte doorsnijden, de zaadlijsten verwijderen en tot slot Madam Jeanette in stukjes snijden., 3.Fruit de ui en knoflook in de boter of olie. Voeg de zoutvlees, tomaat, water, bouillonblokje, laurierblad, madam Jeanette en pimentkorrels toe., 4. Laat het circa 20 minuten zachtjes sudderen. Dan de kouseband toevoegen en verder zachtjes koken met deksel op pan tot gaar.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2015
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kouseband Garnalen

Surinaamse kouseband met garnalen

INGREDIENTEN

350 gr kouseband(in de sur toko te krijgen), 175 gr noorse garnalen of gedroogde sur.garnalen., 1 sjalote ui, 1 desertlepel groente bouilonpoeder, teentje knoflook., eetlepe olie,bv slaolie

  • Surinaams Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Surinaams Tussengerecht
  •  10-20 min.

Suriname:Rijst met Kouseband

Traditioneel Surinaams gerecht

INGREDIENTEN

Gekookte Rijst,, stukje margarine,, 2 bosjes Kouseband,, Dobbelsteentjesspek of gezouten varkensvlees,, 2 tomaten,, 1 ui,, 2 teentjes knoflook

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kouseband Gerecht

Indisch

INGREDIENTEN

Een bos kousehand, liefst de dunne, 1 of anderhalf grote ui gesnipperd, drie theelepers drinkboullon opgelost in wat heet water, peper, 2 tomaatjes fijn gesneden, 1 blik mais, stukje fijngesneden santen (ongeveer 1 afgestreken eetlepel), een stukje braadboter,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
Kouseband

Kouseband

Kouseband is een peulvrucht, die erg veel weg heeft van sperziebonen. Het verschil tussen beiden is dat de kouseband een pittigere smaak heeft. Het wordt dan ook gebruikt bij veel gerechten uit de Surinaamse keuken, die overwegend pittige gerechten bevat. Kouseband is bijvoorbeeld een belangrijk ingrediënt voor roti, maar je kunt het ook eten in combinatie met rijst en kip. De plant waaraan de peulen hangen die wij kennen als kouseband, is afkomstig uit West-Afrika. In Zuid-Amerika en Zuidoost Azië groeit het echter ook. Er zijn veel recepten voor het bereiden van gerechten met kouseband. Je vindt ze hieronder.

Nieuwste kouseband recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top