707 koude soep recepten

Een lekkere frisse soep

INGREDIENTEN

9 kiwi's, 120 ml. vanille yoghurt, 120 ml appelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Heerlijk, frisse, koude soep met zure room.

INGREDIENTEN

L liter dunne bouillon, 5 kleine aardappelen in stukjes, 2/3 handje rijst, 2 zure augurken (heel groot, als zure bommen), 2 gekookte eieren, paar lente-uitjes, dille, teentje knoflook, zout naar smaak, zure room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Lekker op een warme dag

INGREDIENTEN

800 gram komkommer zonder schil en zaad, 4 dl koude kippenbouillon, 5 dl volle yoghurt, 8 blladjes mint, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker als voorgerecht op een warme dag

INGREDIENTEN

12 asperges, 3 deciliter melk, 5 deciliter kippenbouillon, 1/2 rode paprika zonder zaadjes, 1/2 gele paprika zonder zaadjes, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gazpacho, een heerlijke koude soep. Gemaakt op basis van tomaten.

INGREDIENTEN

1 liter tomatensap, 1 bosje basilicum, 1 komkommer, 1 of 2 paprika`s, 1 knoflookteentje, geperst, scheut olijfolie, scheutje balsamico azijn (of gewone azijn), 2 eetlepels honing, 3 bosuitjes, beetje peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2008
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht. De zoete smaak van de sjalot is een goede smaakcombinatie met de iets bittere smaak van de paprika.

INGREDIENTEN

½ komkommer, 1 sneetje witbrood zonder korst, 1 sjalot, 8 pomodori tomaten, ½ teentje knoflook, geperst, 2 rode paprika’s, ½ dl olijfolie, Peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is van Jeremiah Tower, chefkok en restauranteigenaar in San Francisco

INGREDIENTEN

-8 rijpe peren (geschild, klokhuis verwijderd, in 4 gesneden (bewaar schillen en klokhuizen!), -125 g waterkers (blaadjes en steeltjes gehakt), -25 g waterkersblaadjes, -1 liter kippebouillon, -2 eetlepels citroensap, -zout en peper, -1,5 dl slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Een stuk of 4 tomaten, 1 komkommer, 1 rode en 1 goene paprika, 1/2l water, 2 lepels olijfolie, 1 lepel wijnazijn, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Exotisch getinte soep, die makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-1 kleine courgette, -150 g bloemig kokende aardappelen, -500 g groene moesappels, -1 kleine steel prei van circa 200 g, -4 dl groentebouillon, -1/2 liter karnemelk, -sap 1/2 citroen, -zout en vers gemalen peper, -1 mespunt kaneel, -1,5 th lepel gemalen steranijs, -2 eetlepels geelwortel (kurkuma), -2 eetlepels worcestersaus, -4 eetlepels sesamzaadjes, -2 takjes citroenmelisse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Soep voor de warme dagen

INGREDIENTEN

Look 1 teentje(s), komkommer(s) 1,olijfolie munt 4 takje(s),peper en zout radijsje(s) 2 bosje(s), wittewijnazijn, Bulgaarse yoghurt 70 cl

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 prei, 20 gram margarine, ? eetlepel kerrie, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels bloem, 7? dl kippenbouillon, 1 kleine appel, 1 klein blikje maiskorrels, 100 gram gebraden kiprollade (vleeswaar), peper, zout, 2 eetlepels zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Makkelijk en goedkoop, 6 pers.

INGREDIENTEN

4 preiwitten, 1 grote aardappel, 3 rode paprika?s, 1 blokje kippenbouillon, tijm, laurier, peterselie, zout, peper, 2 dl slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Weer een zomers soepje.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 4 el sinaasappelsap, 1 el geraspte sinaasappelschil, een snufje geraspte gember, 1 tl zout, een snufje zwarte peper, 2,5 kopjes melk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Lekker als het warm is

INGREDIENTEN

1 komkommer (ongeveer 375 gram), zout, 300 gram tomaten, 1 bekertje zure room, 125 ml slagroom, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 zeer rode tomaten, 2teentjes knoflook, 1 eierdooier, +/- 8 droge witte boterhammen zonder korst in blokjes, 125 ml olijfolie, 125 ml water, azijn naar smaak, zout en serrano ham.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 avocado, 1 komkommer, 4 sjalotten, 1 teentje look, 1 el olijfolie, 1 l groentebouillon, 12 cl room, 4 el zure room, 2 el gehakte koreander, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pittige koude vegetarische soep

INGREDIENTEN

2 1/2 dl. tomatensap, 1 rode paprika, 2 rode pepertjes, 1 rode ui, 1 komkommer, 1 blik gepelde tomatenstukjes op sap, 1 theelepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, zeezout, 1 eetl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg. rijpe tomaten=1 teentje knoflook=2 sjalotjes=1 kruiden bouillon blokje=1 bosje bieslook=3 eetl rode wijnazijn=4 eetl.olijfolie=1 bekertje zure room=zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Koude soep met heerlijk subtiele smaken voor zomerse avonden.

INGREDIENTEN

Anderhalve liter kippebouillon (goede), 4 of 5 afgestreken eetlepels langkorrelrijst (geen snelkook of zo, die kan niet tegen langer koken), 3 eierdooiers (de eiwitten kan je invriezen om later een schuimomelet mee te maken of zo), 4 eetlepels citroensap, Zout en peper, Schijfjes verse citroen (flinterdun), Gehakte peterselie (of lavas, of selderijblad)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter vleesbouillon, 8 mooie tomaten, 2 kleine komkommers, 1 1/2 dl slagroom, 4 eetlepels griesmeel, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke goede gazpacho

INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 2 grote witte uien, 1 stengel bleekselderij, 1 groene paprika, 4 sneetjes wittebrood zonder korst, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 vleestomaten, 3 teentjes knoflook, 1 l water, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 volle theelepel cayenne peper, 1 mespuntje oregano, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter kippenbouillon, 1 peper, 1 doosje geconcentreerde tomatenpuree, 4 vese tomaten, 1 mespunt cayennepeper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Op een warme zomeravond wordt deze zeer verfrissende soep op het laatste moment bereid!

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 potje met 500 g vette platte kaas, 200 g slagroom, het sap van 1 citroen, bieslook, munt, verse peterselie, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr: boter, 150 gr: bloem, 50 gr uien fijn gehakt, 1 liter koude kippen bouillon, 500 gr verse champignons, zout, peper, vers geraspte nootmuskaat, 1 bosje peterselie, 2 eidooiers, 1 dl slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Ligt, zomers en helemaal anders

INGREDIENTEN

6 lenteuitjes fijn gesneden, 500gr groene asperges fijn gesneden, 1200ml kip- og groenten bouillon, 80gr ganda fijn, olijfolie, 25gr boter in blokjes, 5cl room, 250gr room, 100gr melk, 1 verse geitenkaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  •  …
  •  10-20 min.


Paasbrunch

INGREDIENTEN

1/2 komkommer1 sjalot4 takjes munt2 eetlepels volle yoghurt1/2 eetlepel olijfolie250 ml groentebouillon van tabletzout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep voor warme dagen in de zomer. Ook een hele leuke amuse voor een dinertje.

INGREDIENTEN

3 grote gele paprika`s -, 1 sjalotje of kleine ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 groenten- of kruidenbouillontbaletten -, 2 theelepels pittige paprikapoeder -, 1 eetlepel witte (balsamico-) azijn -, 1 theelepeltje suiker -, 3 eetlepels yoghurt -, eventueel paar druppels tabasco -, peper, zout -, om te garneren:, crema di balsamico (verkrijgbaar kleine plastic flesjes o.m. bij supermarkten), wat fijngesneden basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.



Een echte zomersoep, groen, fris en vol vitamines.

INGREDIENTEN

2 komkommers - 2 avocado's - 200 gr Noordzeegarnalen - 4 dl kippenbouillon (verse ontvette of van geconcentreerde kippenfond van Garde d'Or, zie mijn productrecensie) - sap van 1 citroen - 2 dl lichte room - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Deze pittige soep wordt ijskoud geserveerd,maar smaakt(lauw)warm ook best.

INGREDIENTEN

1dl olijfolie1ui,fijngesneden4tenen knoflook,fijngesneden2tomaten,ontveld,zaad verwijderd,in blokjes1ltr. kruidenbouillon100g haricots verts,gehalveerd50g peultjes,gehalveerd1grote vastkokende aardappel,in blokjes1courgette,in blokjes30g parmezaanse kaas,gerasptzout en vers gemalen peper.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Frans
  •  120 min. <

Een lekkere combinatie van guacemole en Spaanse koude soep op kamertemperatuur

INGREDIENTEN

4 grote rijpe avocado's, 5 dl. koude kippenbouillon, 1 dl. slagroom, sap van 1-2 limoenen, zout, peper, 4 tomaten, ontveld, zaad en vocht verwijderd, in blokjes, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 6 el. grof gesneden koriander, 1 el. arachide- of maisolie, 1 dl. zure room, losgeroerd, 75 gram tortillachips

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Recept uit grootmoeders keuken.

Bereiden: 20 min.

Koelen:2 uur.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 kleine ui, 1 bosje peterslie, 450 ml zure room, 400 ml koude kippenbouillon, zout, peper, gemalen nootmuskaat, citroensap naar keuze, en:, 1 stuk komkommer, blaadjes munt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor als het te warm is om te eten.

INGREDIENTEN

, 1 kg AARDAPPELS 1 Uitje, gesnedenKNOFLOOKBOTER of OLIE om in te bakken1 liter koude groentenbouillonzout, peper evt een beetje citroen maar smaak, 100ml CREME FRAICHE, 3 eetl diepvries ITALIAANSE of FIJNE KEUKENKRUIDEN 1 glas medium dry SHERRY, of, WITTE WIJN

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een zomers en fris komkommersoepje.

INGREDIENTEN

, 1 grote komkommer, 2 potjes yoghurt (romig/naturel), 20 cl tomatensap, 1/2 liter koude kipbouillon (1/2 blokje in een 1/2 liter water), 25 cl room, 1 teentje knoflook, 1 handje fijngeknipte verse muntblaadjes en 6 blaadjes voor de garnering., snuifje cayenne peper of een scheutje tobasco., versgemalen peper en zout uit de molen.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Frans
  •  120 min. <

Een koude salade als hoofdgerecht.
Deze salade wordt klaar gemaakt met gerookte zalm, en voor de niet visliefhebbers ,met gebakken kippenfilet. (blokjes)

INGREDIENTEN

400 gram gerookte zalm (Aldi), 2 bakjes champingnons, gele en rode paprika, 2 grote rode uien, verse peterselie, verse koriander, 1 zak gemengde sla, soep croutons, citroensap, courgette,blokjes oude kaas( 50 gram) en zwarte olijven zonder pit.Dressing Balsimico van Bertolli op basis van olijfolie( o.a. verkrijgbaar bij de Konmar)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

** voor de soep:, , 300 g. komkommers, , ? l. tomatensap, , sap van een halve citroen, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 theelepel zout, , ? liter ijskoud water, , 40 g. witbrood zonder korst, , 50 g. gesnipperde ui, , 2 uitgeperste teentjes knoflook, , 400 g. paprika?s van verschillende kleur, , 400 g. rijpe tomaten, , ** om te garneren:, , 2 hard gekookte eieren, , 80 g. milde Spaanse groente-uien, , 150 g. groene, rode en gele paprika?s, , ? kopje groene en zwarte olijven, , 1 kopje geroosterde blokjes witbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 komkommers - 1 uitje - 1 eetlepel korianderblaadjes - 1 1/4 bekertje creme fraiche - 3 1/2 eetlepel magere yoghurt - 1 theelepel kerriepoeder - 3 druppels tabasco - 2 dl koude kippenbouillon van tabletten - zout en peper - 4 eetlepels slagroom - kleine blokjes komkommer

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Fris en toch stevig en snel klaar voor een warme dag

INGREDIENTEN

Pak volkoren pasta. Bakje cherry tomaatjes, potje kleine augurkjes zoet zuur, komkommer, ui, olijfolie, citroen, salamiworst, jonge kaas of feta, paprika.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heel apart soepje, ook leuk bij een avondje met allerlei kleine hapjes of tapas. Denk aan 2 uur om de soep af te laten koelen.

INGREDIENTEN

25 g boter, 6 bosuitjes, 1 sjalot, 1 liter tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten), 2 aardappels kruimig, 1 bekertje crème fraiche (125 ml), peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een koude - liefst ijskoude - soep die zowel bij een koud buffet als bij een barbecue open doekjes haalt, voor 4 personen.

INGREDIENTEN

100 gr champignons, 7,5 dl witte wijn, 3 eetl maizena, 1 citroen, 2 eieren, 2,5 dl room, peper, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*750 gr rijpe tomaten, ontveld, in stukjes*1 kleine courgette, klein gesneden*1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, in blokjes*4 stengels bleekselderij, in plakjes*1 rode ui, fijngesneden*2 teentjes knoflook, uitgeperst*1/2 dl olijfolie*2 el citroen- of limoensap*3 el fijngesneden peterselie*3-4 dl koude kippenbouillon(pot of van tablet), gezeefd*zout*cayennepeper*1 zakje croutons met peterslie*

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies