1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaans Mosselen

Koreaans mosselen recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebakken Mosselen uit Korea

Mosselen uit de wok, lekker en super pittig !

INGREDIENTEN

-700g mosselen met schelp -1/2 ui -1 stengel lente-ui -4 teentjes look -3 droge chili pepers -1 eetlepel hete chili peper olie (u kan deze chilipepr olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!) -125 ml mosselen kooknat Kruiderijen : -2 eetlepels hete chinese chili saus -2 eetlepels hete chili peper poeder -2 eetlepels suiker -1 eetlepel sherry of chinese wijn -1 eetlepel soya saus -1/3 theelepel gember poeder -1/2 eetlepel sesam olie -zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

-Was de mosselen onder stromend koud water en verwijder de "baarden": alles wat op draden lijkt en aan de mossel hangt. -Schrob alle onzuiverheden van de schelp (want we serveren de mosselen in de schelp op het bord) -Neem een grote pot, doe er de mosselen in, voeg water toe tot de mosselen onder staan en kook de mosselen tot ze openen. (kook niet langer, anders worden de mosselen taai en rubberachtig) -Neem de mosselen uit de pot en bewaar 125 ml kookvocht voor de saus. -Snij de ui, look en lente-ui zeer fijn. -Hak de droge chili pepers in zeer kleine stukjes. -Meng alle ingredienten van de "kruiderij" : hete chili peper poeder, chinese chili saus, suiker, wijn en soya saus en zet apart.

Bereidingswijze

-Doe in een wok of grote pan de chili peper olie. -Verwarm en voeg de ui, lente-ui, knoflook en gember toe onder voortdurend roeren. - Als de olie aromatisch wordt voegt u het kruiderij-sausje toe en roerbak een beetje langer. -Voeg dan het mosselkookvocht en de mosselen in de schelp toe. -Roer zeer goed om zodat de saus gelijkmatig over de mosselen wordt verdeeld. -Sprenkel peper en sesam olie over de mosselen en dien op.

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hong hap cho

Korea; Mosselen in gember-sojasaus

INGREDIENTEN

500 gr. mosselen, schoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl., suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel., sesamolie

  • Koreaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Koreaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sengsun Maeuntang (Koreaanse Visstoofpot)

Dit is een van Korea's meest populaire recepten. De ingrediënten ervoor vindt u in winkels in de Chinese buurt of op het internet.

INGREDIENTEN

1 grote rode snapper (25 cm lang), schoongemaakt en in stukken gesneden, 4-8 mosselen of 16 kokkels, 4-8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, , 2 grote gedroogde shiitake paddenstoelen, 250 g Koreaanse radijs, geschild en in stukken van 2.5 cm bij 0.3 cm gesneden, 1 pak gedroogd zeewier (kombu), 1.75 liter water, , 7 tenen knoflook, 1/2 ui, in reepjes gesneden, 1/2 eetlepel gember, 2 eetlepels kookwijn (soju goud), 2 eetlepel gochugaru (Koreaans rood chilipoeder of pepervlokken), 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipeperpasta), 2 eetlepels vissaus, , 120 g eetbare chrysantbladeren (ssukgat; optioneel), in stukken van 7 cm, Japanse peterselie (minari), in stukken van 7 cm, 200 g enoki champignons, onderste stuk verwijderd, gewassen en uit elkaar gehaald, 2 lenteuien, in stukjes van 2.5 cm gesneden, 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1 kleine groene peper, zaadjes verwijderd indien gewenst, vervolgens in dunne plakjes gesneden, 1/2 theelepel zout

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2019
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste koreaans mosselen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top