465 koolrabi recepten

Heerlijke rauwe koolrabi met een sausje. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, knoflooksaus (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een makkelijk recept voor koolrabi.

INGREDIENTEN

1 kg koolrabi, 40 gr boter, zout, aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g koolrabi, zout, ? vleesbouillontablet, 2 eetl. bloem, 1 theel. kerriepoeder, ? theel. paprikapoeder, 1 druppel tabasco, 100 g geraspte oude kaas.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Slank en lekker pittig.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1 tl gemberpoeder, 2 tl sambal tjampoer, 1 tl ketoembar, zout, zwarte peper(molen)2 el ketjeap manis, 1 el roerbakolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * zout * 3 dl bechamelsaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * zout * boter * nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koolrabi heeft een frisse smaak en is goed rauw te eten

INGREDIENTEN

Koolrabi, 1 grote wortel, gember op siroop, of verse gember, mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Europees
  •  0-10 min.

1 PERSOONSGERECHT

INGREDIENTEN

1 koolrabi - peper - zout - bloem - bakboter - peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi * 1 ei * normuskaat * paneermeel * olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijke en bijzonder lekkere roomsoep

INGREDIENTEN

-4 grote koolrabi, -4 dl groentebouillon, -zeezout, peper, snufje cayennepeper, -gistextract, -nootmuskaat, -room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Een "weer eens wat anders" groentegerecht!

INGREDIENTEN

2 kleine Koolrabi (dit is geen koolraap), 100 gr geraspte kaas (naar keuze), slagroom, boter, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een bijzondere groente met een bijzondere paddestoel

INGREDIENTEN

1 koolrabi (let op: GEEN KOOLRAAP!!), 250 gram cantharellen, lepel boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een eenvoudig maar heerlijk vegetarisch recept.

INGREDIENTEN

350 gram Penne Rigate, 400 gram tomatenblokjes ( blik ), 1 koolrabi, 1 prei, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, 2 dl room, 1 takje rozemarijn, olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 koolrabi, 200 gram courgette, 50-75 gram walnoten, 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 3 eetlepels (soja)room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.

Weer een heerlijke ovenschotel met koolrabi en champignons. Lekker snel klaar en heel goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

750 gram koolrabi - zout, peper - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 30 gram boter - 2 eetlepels gehakte peterselie - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 125 ml slagroom -, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: Menu 1993

INGREDIENTEN

1 grote koolrabi of 2 kleine (ca 400 gr.), 15 gr. boter, 1 dl. appelsap, 1 tl. kruizemunt, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Salade met koolrabi en hazelnoten

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 25 g gepelde hazelnoten, 1 sjalotje, 1/2 el boter, 1 tl kerriepoeder, 1 el mayonaise, 1 el zure room, 1/2 tl gemberpoeder, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  •  …
  •  10-20 min.

Met zwitserse kaas

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 4 worteltjes, 1 sjalotje, 4 eetl. olijfolie, 5 dl. groentenbouillon, 200 gr. doperwten, 2 eetl. komijnzaad, 5 plakken emmenthaler kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een groentengerecht voor de Maagd, van 23-08 tot en met 23-09

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 25 gram gepelde hazelnoten, 1 sjalotje of kleine ui, 1/2 eetlepel boter, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel zure room, 1/2 theelepel gemperpoeder, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Koolrabi salade

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 koolrabi, lente uitjes, naar eigen smaak, 2 eetlepels sesamzaadjes, 150 gram salami, 1 deciliter olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel gembersiroop (je kunt ook honing nemen), peper,zout,tuinkers

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Nog een gevulde koolrabi, maar dan met een andere vulling.

INGREDIENTEN

200 gr. champignons1 kleine ui1 eetl. zonnebloemolie100 gr. risottorijst, 250 gr. paddestoelenbouillon5 gr. gladde peterselie2 eetl. creme fraichezout, vers gemalen peper700 gr. koolrabi (6 kleine)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eens wat anders dan die eeuwige vegetarische pasta voor vegetariers.Dit is erg lekker.!

INGREDIENTEN

200 g champignons (roze), 1 kleine ui, 1 el zonnebloemolie, 100 g risottorijst, 250 g paddestoelenbouillon, 5 g gladde peterselie (1/2 bos), 2 el creme fraiche, 1 snufje zout, 1 snufje vers gemalen peper, 700 g koolrabi (6 kleine),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept heeft mijn vader afgelopen zondag bedacht en het was heerlijk, vandaar dat ik het graag met jullie wil delen. En het is ook nog eens makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 koolrabi, 1 grote wortel,1 zoete puntpaprika, 15 zilveruitjes, zonnebloemolie,mayonaise, azijn, kerrie, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Eens iets andersmet koolrabi, eerst gekookt daarna gegratineerd, zacht van smaak

INGREDIENTEN

2-3 koolrabi knolletjes, 200ml slagroom, 200 ml melk, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, 125 gerookte spekjes, 100 g geraspte kaas, 1 el verse tijm ( blaadjes gerist)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 koolrabi; 250 g gehakt (half om half); 1 ei; 2 eetlepels paneermeel, saus: spekreepjes; 1/4 liter bouillon; slagroom; peterselie; 1 theelepel bloem; 1 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

* Kelerabe nadevene mozgom *
Een recept uit 'Eten is een ambacht' door Johannes van Dam. Zo eten ze hersens in Kosovo. Voorgerecht voor 8 personen, als hoofdgerecht geschikt voor 4 personen.

INGREDIENTEN

8 kleine koolrabi, zout, 400 g kalfshersens, 1 kleine ui, 1 ei, 1/4 l creme fraiche, boter, peper, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Joegoslavisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg koolrabi - zout - 25 gr boter - 25 gr bloem - 1,5 dl melk - 1 tl oregano - 50 gr geraspte belegen kaas - peper - 4 takjes peterselie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 gram koolrabi in blokjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 ui gesnipperd, 40 gram feta, 1/2 theelepel tijm, 150 gram room, 1 eidooier, scheut witte vermouth, 800 ml kippenbouillon ( van 2 tabletten), 1/2 theelepel karwijzaadjes, Peper, zout ., 1/4 wortel, enkele champions

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g champignons (roze), 1 kleine ui, 1 el zonnebloemolie, 100 g risottorijst, 250 g paddestoelenbouillon, 5 g gladde peterselie (1/2 bos), 2 el creme fraiche, 1 snufje zout, 1 snufje vers gemalen peper, 700 g koolrabi (6 kleine),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijk wintergerecht

INGREDIENTEN

-8 even grote koolrabi knollen (circa 1,5 kg), -zout, -150 g rundergehakt en 100 g varkensgehakt, -1 ei, -witte peper, -1/2 geraspte ui, -4 eetlepels vers wit brood kruim van 1 sneetje, -2 eetlepels melk, -30 g vet gerookt spek, -1/4 l hete bouillon, -1 th lepel bloem, -4 eetlepels zure room, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De belangstelling voor het eten van koolrabi is in ons land nog steeds vrij bescheiden. Wellicht dat met de komst van de biologische geteelde koolrabi's daarin verandering komt.

INGREDIENTEN

4-5 koolrabi's, samen ca, 900 gram, zout, 35 gram boter, 30 gram bloem, gezeefd, 3? dl melk, 1 theelepel (Zaanse)mosterd, 125 gram geraspte belegen Goudse kaas, witte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke romige koolrabi.

INGREDIENTEN

4 middelgrote koolrabi's (+/- 800 gram)- 35 gr margarine - 30 gr bloem - 200 ml slagroom - 100 ml melk - 1 el grove mosterd - mespunt bouillonpoeder - peterselie, bieslook, peper en zout naar smaak - 50 gram geraspte kaas.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koolrabi salade met walnoten en olijventapenade

INGREDIENTEN

2 koolrabi`s, 50 gr gepelde walnoten, 1/2 potje groene olijventapenade (AH), 2 el olijfolie, 1 el dille, 3 el citroensap, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

De bekende koolrabiknol met een kaassausje uit de oven.

INGREDIENTEN

3 koolrabi's, zout, 25 gr. boter, 3 el. bloem, 3 dl. melk, 1 tl. mosterd (zelf gebruiken we meer, dit is afhankelijk van je smaak), 100 gr. geraspte jongbelegen Leidse kaas (andere kaas kan ook, ook hiervan kun je uiteraard meer gebruiken als je dat lekker vindt), versgemalen witte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht.
Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

INGREDIENTEN

, 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering), 2 sjalotjes, 1 e.l. zonnebloemolie, evt. ½ e.l. walnootolie, 4 versgemalen witte peper, kruidenzout (bijv. Herbamare), versgeraspte nootmuskaat, 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine), klein bosje verse kervel (50 g), 50 g grofgehakte walnoten,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2007
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kleurig gerecht om te serveren, gemakkelijk klaar te maken

INGREDIENTEN

400 gr kalkoenfilet, 2 eetl sherry, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 koolrabi's, 1 cm gemberwortel, (of bakgember uit een potje), 3 eetl sojaolie, 1 teen knoflook, 50 gr rozijnen, zout, peper, 1 theel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (kruimig), zout, 2 koolrabis, 1 zakje witte sauspoeder, 2 eetlepels creme fraiche, 150 g geraspte Leerdammer of belegen Goudse kaas, 3 1/2 dl melk, 25 g boter of margarine, peper, nootmuskaat, 60 g ongezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische carpaccio

INGREDIENTEN

200 gr. studentenhaver1 bosje Italiaanse, verse kruiden bv, oregano, basilicum etc.2 teentjes knoflook4 eetl. balsamico, azijn8 eetl. olijfolie2 kleine koolrabi'szout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 koolrabi`s geschild, 2 stevige appels (bv Jonagold of Elstar), 200 gram geitenkaas, 2 eetlepels olijfolie met Toscaanse kruiden van Oil & Vinegar, 2 theelepels dipper `Tuscany Blend` van Oil & Vinegar, 2 eetlepels honing met walnoten van Oil & Vinegar, 10 walnoten fijn gehakt (uit honing met walnoten), Verse peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies