442 koolraap recepten

  • Eigen recept

Overheerlijke koolraap

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, 1,2 kg koolraap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 gr bloem, 1? kg koolraap, 20 gr boter, 2? dl melk, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ouderwetse'koolraapeen beetje oosters aangekleed met kokos en rozijnen

INGREDIENTEN

1 koolraap, 3 el rozijnen, zout, 2 el mango chutney, 2 el santen (of meer naar smaak)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Winterse vergeten groente.
koolsoort die beslist de moeite waard is

INGREDIENTEN

1 koolraap, zout, 2 dl melk, 50 dl water, nootmuskaat, theel. kerrie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

Water tot 1 cm boven den panbodem, Een knolraap, 2 ? dl melk, 20 g bloem, 25 g boter, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram koolraap, , ? zout, suiker, , ? 5 el vloeibare honing, , ? tijmblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolraap * zout * 1 1/2 dl melksaus * nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg koolraap, 100 g gerookte spekreepjes, 2 tl kerriepoeder, zout, 25 g boter,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolraap * zout * boter * nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg koolraap, 100 g gerookte spekreepjes (C1000 Selectie), 2 tl kerriepoeder, zout, 25 g boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine koolraap (ca 400 g), 75 g Kernhem kaas, zout, 2 el gefruite uitjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Superlekkere groente die volgens mij niet veel gebruikt word!

INGREDIENTEN

2 koolraap, creme fraiche bekertje, nootmuskaat, 1,5 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 koolraap (ca. 1 kilo), , ? 3 el boter, , ? 1 el bruine basterdsuiker, , ? 3 el (bak)gember, , ? 2 takjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nu eens geen boerenkool

INGREDIENTEN

1 koolraap, 750 gr. aardappelen, melk, 1 zakje oude kaas, 1 rode peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

400 gr koolraap in stukjes, 200gr orane linzen, gember(1 cm) 1theel komijn, 2 theel kerrie, 1 ui, teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 koolraap, 750 gr. aardappelen, melk, 1 zakje oude kaas, 1 rode peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 100 g sugar snaps, ? 1 pak Marokkaanse couscous (317 g), ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 zak koolraap in blokjes (300 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


Stevige winterkost

INGREDIENTEN

Koolraap van 1 kg.2 uien20 gr.boter15 gr.bloem3/4 l.vleesbouillon4 speklappenblaadje laurier1 kg.aardappelenzout,peper,nootmuskaatpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg aardappelen, 1grote koolraap of twee zakjes van een pond, 250 gr gerookte spekdobbeltjes, 1 verse worst(lekker gekruid/of schoudercarbonade, 1el zout of meer, 1teelelep witte peper, 3/4 eetlepels suiker of meer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

650 gr koolraap, , 250 gr oesterzwam, , 50 gr rode ui, , 50 gr rode linzen, , 60 gr olijfolie, , ? l groentenbouillon, , 50 gr oer- of rietsuiker, , zout en peper, , snufje cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gister weer eens deze koolraap schotel gemaakt.
Heb er weer van gesmuld, dus toch maar eens op smulweb zetten. Overheerlijk en in een handomdraai te maken.

INGREDIENTEN

1 koolraap, 4 vastkokende aardappelen, 3 a 4 uien in parten (rode en gewone), 4 a 5 tenen knoflook, verse rozemarijn, grof gemalen zeezout/ versgemalen zwarte peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Volgens pointsprogram.9 point pp.Recept is voor 2 pers.

INGREDIENTEN

120 gr runderknakworst 60gr ger kaas,400gr koolraap in blokjes,400gr aardappelen.2dl magere melk,1eetl dieetmargarine,zout peper nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 koolraap a 1 kilo -, 1 zakje Maggi Groentesmoor Kerrie-Garni -, 1 eetlepel boter -, 1 gesnipperde ui -, 1 a 2 theelepel sambal -, 1 eetlepel gesnipperde peterselie of koriandergroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hutspot, maar dan net even anders.

INGREDIENTEN

1 kg. kruimig aardappelen, geschild en in stukkenzout500 gr. winterwortels, geschrapt en in plakjes500 gr. panklare koolraap1 rookworst (Hema)2 eetl. boter, 1 flinke ui, in ringenpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken, zout, 30 g boter, 1 koolraap, geschild en in blokjes, 2 tl suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, 1 zakje Knorr jus voor stamppot, 4 gehaktballen a la minute

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g sugar snaps, ? 1 pak Marokkaanse couscous (317 g), ? 4 tartaartjes, ? zout en peper, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1 zak koolraap in blokjes (300 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 750 g koolraap, 2 appels, 1 eetlepel citroensap, 25 g boter, ½ dl cream sherry of ½ dl appelsap, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Oostpruisische specialiteit.

INGREDIENTEN

1 koolraap van 1 kilo # 2 uien # 20gr boter # 15gr bloem # 3/4 ltr vleesbouillon # 4 speklappen # 1 blaadje laurier # 1 kg aardappelen # zout, witte peper # nootmuskaat (geraspt) # peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolraap * peper * zout * 2 uien * boter * 2 sneetjes oud brood * melk * paprikapoeder * half blikje tomatenpuree * 1 eierdooier * nootmuskaat * suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo koolraap * 50 gram boter * 1 ui * 1 eetlepel suiker * kippenbouiillon * peper * zout * aroma * peterselie * 200 gram ham.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 gram bloem *, zout *, peper *, nootmuskaat *, 3 eieren *, 2 dl melk *, 2 uien *, 1 koolraap (500 gram) *, 2 dikke plakken gekookte ham (ca. 200 gram) *, 50 gram geraspte kaas *, boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 g bloem, zout, peper, nootmuskaat, 3 eieren, 2 dl melk, 2 uien, 1 koolraap (500 g), 2 dikke plakken gekookte ham (ca. 200 g), 50 g geraspte kaas, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kruimig kokende aardappelen(geschild en in stukken), zout, 500 g winterwortels(geschild en in plakjes), 500 g panklare koolraap, 1 rookworst (375 g), 30 g boter, 1 ui(in ringen), peper, 1 zakje Knorr jus voor stamppot,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht.

INGREDIENTEN

750 gr. koolraap - in blokjes of reepjes gesneden - 750 gr. aardappelen (geen afkokers) in blokjes of reepjes gesneden - zout - 1.25 dl creme fraiche - 1.25 dl groentenbouillon of eenvoudige droge witte wijn - zoals Chardonnay (Jardin de la France) -125 gr. fijngeraspte oude Goudse kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker stamppotje met koolraap. Anders door de stroop en de room die toegevoegd wordt.

INGREDIENTEN

1 koolraap van ongeveer 750 gram - 750 gr kruimige aardappelen - 2 groentebouillontabletten - zout - peper - nootmuskaat - 125 ml room - 2 eetlepels keukenstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere stoofschotel van koolraap met andere groenten.

INGREDIENTEN

1 koolraapknol/ 1 prei/ 2 uien/ 3 vleestomaten/ 1 teen knoflook/ 1 eetlepel tomatenpuree/ zout en peper naar smaak/ 1 theelepel majoraan/ 4 eetl. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg. koolraap, zout, 30 g. boter, 30 g. bloem, 3 dl. melk, 1/2 bouillonblokje, 100 g. geraspte belegen kaas, nootmuskaat, maggi of ketjap manis, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

135 calorieen

INGREDIENTEN

500 gram koolraap
, zout
, 3 sprietjes bieslook
, 1 pakje kerriesaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g gesneden koolraapzout? theel. nootmuskaat100 g geraspte kaas.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.


Zoet met hartig bijgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. koolraap3 appels100 gr. boterzoutpeper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies