1.953 kookroom recepten

  • Top 100

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!!

Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel.

Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Macaroni/spaghetti, Winterwortels 3 stuks, Prei 2 stuks, knoflook naar wens, Kookroom light, spekjes bakje, z/p

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje room culinair of kookroom - 250 gram champignons - 1 + 1 eetlepel olijfolie - zout, peper - 400 gram kipfilet - 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten.
Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.

INGREDIENTEN

1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto)
De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon.
De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.

Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken.

Eet smakelijk!

Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen.
Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past.

Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

INGREDIENTEN

- 500 gram (runder)gehakt, - 500 gram witlof, - 1 kg vastkokende aardappelen, - 150 gram gerookte spekjes, - 250 gram (kastanje)champignons, - 2 uien, - 3 eieren, - 250 ml kookroom, - 2 tot 3 lepels mosterd, - 200 gram geraspte kaas, - peper (weinig of geen zout i.v.m. de gerookte spekjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust!

INGREDIENTEN

6 pl. hartigetaart bladerdeeg, 1 kilo shoarma, 6 eieren, 500 gr champions, 2 rode paprikas, 4 flinke uien, 200 ml kookroom [Light], 200 gr geraspte kaas, 1 el. cajunkruiden, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Komt er onverwacht bezoek dan heb je maar weinig ingredienten nodig om een lekkere traktatie bij de koffie te maken.

INGREDIENTEN

50 gr bloem, 40 gr boter, Beetje zout, 80 cc water, 2 eieren, 2 dl slagroom, 1 el candarel, 25 gr pure chocolade, 25 cc kookroom light,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2010
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!

INGREDIENTEN

, 10 trostomaten, 2 rode paprika`s, 2 uien, 1 teen knoflook, 1liter water, 2 tl tuinkruiden bouillon, 3/4 tl cayennepoeder, 1 tl paprikapoeder, 3 tl kruiden voor brushetta (plaatje), 1 el oregano, peper, zout, 2 laurierbladeren, 1tl gemberolie, 2 el olijfolie, 2 el kookroom,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.


Heerlijk Bijgerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 600 g voorgekookte krieltjes, 3 takjes platte peterselie, 1/2 bosje bieslook, 2 eieren, 2 dl melk, 2 bakjes Boursin Ail & Fine Herbes, goeie scheut kookroom, 1 zak geraspte jong belegen kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 800 gram prei, - 4 eieren, - 3/4 flesje kookroom (light), - pakje bladerdeeg, - zakje geraspte kaas, - teentje knoflook of knoflookpoeder, - kerriepoeder, - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een fluweelzachte, prachtig romige en oranje pompoensoep, met wat extra parmezaan on the side

INGREDIENTEN

1 pompoen, 1 teentje knoflook, 1 grote ui, 2 groentebouillontabletten, 75 - 100 ml kookroom (light), 850 ml water, 1 tl paprikapoeder, verse basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g roquefort, 2 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpele traditionele uienquiche

INGREDIENTEN

6-8 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, 4 grote rode uien, 200 ml kookroom, 200 gram oude kaas, olijfolie, verse tijm, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Eindeloos lekker en heel gezond visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. tilapiafilet; 125 gr. roomkaas met kruiden; 900 gr. verse aardappel puree; geraspte oude kaas( +/- 100-150 gr) ; 700 gr. gesneden prei; vers gemalen peper en zout; 3 eetlepels roomboter; olijfolie; 125 mililiter kookroom; 1 rode paprika; 1 eetlepel dijon mosterd; melk voor de aard. puree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een machtig lekker gerecht met een fluweel-zachte smaak!

INGREDIENTEN

Olijfolie -, 100 gr. Vers geraspte Parmezaanse Kaas -, 250 gr. Groene Asperges -, 2 teentjes Knoflook -, 1 zakje Cepes (gedroogd eekhoorntjesbrood -, 2 dl Kookroom -, 2 Sjalotjes -, 2 dl droge witte Wijn (of vervang door bouillon)-, 1 L. Groenten - of Kippenbouillon -, 250 g (Kastanje)- Champignons - 100 gr. Oesterzwammen -, 400 g Risotto.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



    Perfect voor een luie dag
    Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond.
    Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm

    Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen.

INGREDIENTEN

, , 600 g kabeljauw (ik gebruik een zak diepvries kabeljauw van de Aldi en laat die op tijd helemaal ontdooien. Als er dikke stukken bij zijn, die in twee plakken snijden), 4 stengels prei (enkel het wit), 250 ml room (ik gebruik een flesje Campina kookroom light 7 % vet), 150 g geraspte kaas, 2 flinke uien, 1 el kerriepoeder, wat hete melk en wat vocht van de gekookte aardappels, boter, peper, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 50 gram blokjes ontbijtspek, 3 dl witte wijn, 4 kg mosselen, 2 dl Room Culinair of kookroom, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibare honing;, 50 ml sojasaus;, 50 ml droge sherry;, mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;, 1 teentje knoflook, geperst;, 125 g kipfilet, in repen;, 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;, 100 g kastanjechampignons, in plakjes;, 50 g peultjes;, zout en versgemalen peper;, een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte kippenragout

INGREDIENTEN

1 kilo soepkip of kipfilet, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 40 gram bloem, beetje citroensap, 2 eidooiers, 125 ml slagroom of kookroom, 2 el peterselie en nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ovenschotel met witlof, ham en eierenBron:www.Deen.nl

INGREDIENTEN

Bereidingstijd:, , (60 min., ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter) Ingredienten:, 4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke pasta die in een handomdraai gemaakt is.

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti of een andere soort pasta, 1/2 pakje gerookte spekreepjes, 1/2 doosje kastanje champignons, 250 gram mascarpone magor of iets minder gorgonzola (maak dan de saus met kookroom), klein bosje peterselie, 1 teentje knoflook, Zout en peper, 1 zakje geraspte, pittige kaas (bijv. parano)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr pompoen, schoongemaakt, in blokjes, 2 rode uien, 1 eetl olijfolie, 100 g magere spekblokjes, 4 plakjes bladerdeeg, 2 eieren, 1 dl kookroom of soyacuisine, versgemalen peper, basilicum, 35 gr geraspte kaas, paneermeel, boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat.
Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas.

INGREDIENTEN

1 aubergine (dunne), 1 courgette (dikke), 3 tomaten, 250 g aardappelen, 200 ml kookroom, 50 g zachte roomkaas, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels vers gehakte basilicum, 70 g geraspte oude kaas, zwarte peper en zout, 1 eetl olijfolie, 7 klontjes boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 lapjes bladerdeeg (diepvries), 350 g witlof, 2 sjalotjes of 1 ui, 1 dikke plak ham van 150 gram, 25 g boter of 2 eetl. olijfolie, 3 eieren, 1 dl kookroom, 1 theel. paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 100 g geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige spruitjes ,voor na een lekkere gure dag

INGREDIENTEN

750 gr spruiten, 1 flesje kookroom, 1 el kerriepoeder, 250 gram spekjes, 250 gr champignons, 1 kippen boullionblokje,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf.
De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 10 plakjes bladerdeeg of een rol (diepvries), 3 dikke stengels prei, 8-10 x wortels van een bos verse bospeen (even schrapen), 3 flinke sjalotjes (smaken anders dan uien), 200 gr kastanjechampignons, Olijfolie, Handje verse peterselie, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 2 t paprikapoeder mild, 2 t knoflookpoeder, 2 t provencaalse kruiden, 100 gr katenspek, 1 punt brie (President), 1 verpakking Danish Blue, ½ zakje geraspte oude kaas AH, 1 ei geklutst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Fusion
  •  30-60 min.

Dat je voor uitgelezen gerechten met witlof bij onze zuiderburen moet zijn is bekend, maar de allerheerlijkste specialiteit met witlof hebben we gegeten aan de Donkssteenweg in Brasschaat. Helaas kan dat sinds enkele jaren niet meer. Nog altijd hebben we er moeite mee wanneer we er langs rijden. Je zou er nog eenmaal willen proeven van die witlof met die kostelijke romige saus.

INGREDIENTEN

1 kg witlof, bij voorkeur kleine stevig gesloten struikjes, 50 gram boter, 2 el limoen- of citroensap, 2 dl kippenbouillon, bij voorkeur zelf getrokken, 2 eieren, 2 dl (kook)room, 25 gr fijn geraspte oude of overjarige Goudse kaas, zout, witte peper uit de molen, vleugje nootmuskaat, 12 - 16 plakken gekookte (York)ham, niet al te dun gesneden (samen ca. 450 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere vegetarische hartige taart

INGREDIENTEN

- 6 velletjes roomboterbladerdeeg, - 250 gram broccoli, - 1 courgette, - 150 gram verbrokkelde geitenkaas (Bettine Blanc), - 50 gram pijnboompitten, - 2 el Italiaanse kruiden, - 3 el pesto, - 4 eieren, - 2 dl kookroom, - zout en peper, - handje geraspte kaas, - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke, makkelijk te maken ovenschotel die bij de meeste kinderen goed in de smaak valt.

?renske54

INGREDIENTEN

1 pak diepvriesspinazie (deelblokjes), 1 pak macaroni, 2 ons spekreepjes, 1 pakje Boursin (knoflook), een scheut kookroom, 1 rode ui, gesnipperd, peper en zout, geraspte belegen kaas, 1 beschuitje, olijfolie en boter, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik van boodschappen.nl geplukt en smaakt verrassend lekker.....

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 2 eetlepels olie, 1 teen knoflook, 2 lenteuitjes, 100 gram mais uit blik, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie, 1 dl kookroom, 100 gram roomkaas, 4 tortilla's, 8 eetlepels tomatenketchup, 1/2 eetlepel chilipoeder, enkele druppels tabasco, 50 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto is er in veel soorten en maten. Veel risotto`s verdrinken in een zee van smaken, daarom hierbij een ouderwets, puur risottogerecht.

INGREDIENTEN

- Risottorijst; ga uit van 100 gram rijst per persoon, - Champignons en andere paddestoelen; 200 gram per persoon, - (Italiaanse) Droge witte wijn; 100 ml, bij voorkeur Orvieto, - Bouillonpoeder of -blokjes; groentebouillon, - Paddestoelenfond; potje, geen voorgeschreven hoeveelheid, - Oude kaas; Pecorino, hollandse oude kaas of wat je hart je ingeeft, - Verse tijm; enkele takjes, - Sjalotjes; hoeveelheid naar smaak, - Kookroom (naar smaak),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Na alle heerlijke kerst verwennerijen weer een gezonde schotel die gemakkelijk te maken is en weinig tijd kost voor de voorbereidng

INGREDIENTEN

, , 4 kipfilets, 2 uien in halve ringen, 3 paprikas in ringen, 400 gr. tomatenstukjes, 2 gehakte teentjes knoflook, 125 gram geraspte JONGE kaas, 125 ml. kookroom, 15 gr. boter, 2 EL. olijfolie, 125 ml. water, 1 groente bouillon blokje, 1 EL Italiaanse kruiden, 1 Theel. nootmuskaat, Naar smaak: Gemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies