Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 konijn kriek recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

-1 kg inlands konijn, -1 bokaal noordkrieken op sap, -1 flesje Kriek Belle-Vue, -100 gr ontbijtspek in reepjes, -1 gehakte ui, -bruine suiker, -2 sneden brood ingestreken met mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn, 2 flesjes kriek, 1 bokaal krieken op lichte siroop, 2 (bij voorkeur) rode uien, peper, zout, tijm, laurier, boter of margarine, 2 koffielepels maiszetmeel, suiker (facultatief)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor wie wat meer tijd heeft: konijn met kersenbier en pruimen. Erg lekker !!

INGREDIENTEN

4 Konijnenbouten, zout/peper, 1 flesje Kriek Lambic, 150 gr. gewelde pruimen (zonder pit), schil van 1 halve citroen, 1 eetlepel citroensap, 2 kruidnagels, mespunt kaneelpoeder, 40 gram boter, 2 dl. wildfond, 2 eetlepels kersenjam of cranberrygelei.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geur en smaak om U tegen te zeggen. Konijnenbouten die gaar gestoofd worden in Kriek-bier met kaneel en pruimen.

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten, z p, 1 flesje Kriek, 150 gram gewelde pruimen zonder pit, schil van een halve citroen, 1 el citroensap, 2 kruidnagels, mespuntje kaneel, 40 gram boter, 2 dl wildfond, 2 el kersenjam of cranberrygelei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1konijn,Twee(rode),uien, 2 flesjes Geuze,laurierblaadjes, , 2 wortelen.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Eenpansgerecht

INGREDIENTEN

Benodigdheden, 1 konijn gesneden + konijnenkruiden (als je je konijn koopt vraag naar konijnenkruiden), 1 doos gedroogde pruimen, 1.5 kilo ajuin witte en rode, 2 flesjes oud brugs donker bier, en 1 kriek, 1 lepel honing, 1 lepel mosterd, peper zout en aromat (maggi), paar takjes verse thym, 3 laurierblaadjes vers uit de tuin, olijfolie boter, en 25 gram bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

We kennen konijn met pruimen, konijn gebakken...

INGREDIENTEN

1 in stukken gehakt konijn, , 4 sneetjes spek, , 2 uien en 1 lookteen, , 5 forse wortelen en een kwart knolselder, , een klein bakje champignons, , boter, peter, zout, ca. 5 klontjes suiker, een kleine halve kop azijn, sausbinder en graantjesmosterd., , 3 flesjes kriek (of een ander biertje naar keuze)en, , gekookte aardappeltjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echt iedereen vindt dit lekker!

INGREDIENTEN

* 1 zakje gedroogde pruimen, * 2 dl witte wijn, * 4 achterbouten, * peper en zout, * 100 gr boter en een scheut olijfolie, * 1 flesje kriek (bier), * 2 el rozijnen, * 1 tl komijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees.

INGREDIENTEN

1 kg. konijn (in stukken), 2 fl. kriek (of bruin bier), 400 gr. gedroogde pruimen, 3 grote uien, 1 eetl. mosterd, 1 takje tijm, enkele blaadjes laurier, peper & zout, 50 gr. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk klaargemaakt konijn met kriekbier, krieken, rozijnen en pruimen

INGREDIENTEN

Vers tam konijn, rozijnen, krieken, pruimen, bloem, peper en zout, laurierblad, 3 uien, 2 flesjes liefst zoetere kriek, sap v d krieken en boter, 2 plakken ontbijtkoek en donkere chocolade.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpotje met typische Vlaamse ingredienten

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 200 g gedroogde pruimen, ontpit, 2 Appelen, geschild en in stukken gesneden, 1 koffielepel mosterd (Dijon), 25 cl room, 600 g gepelde uien, grof gehakt, 100 g boter, 2 flesjes Rodenbach (33 cl), 1 takje tijm, 1 blad laurier, witte peper, versgehakte peterselie, zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top