Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Konijn recepten (1.132) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Konijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Gebraden konijn, in bier gestoofd.

INGREDIENTEN

1 konijn; 1/2 liter bier; 2 laurierblaadjes;, 1 winterwortel; 1 prei; 1 grote ui; 2 appels;, 3 teentjes knoflook; wat boter of margarine; scheutje olie; peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerd konijn

INGREDIENTEN

1 konijn peper 100-250 g. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Konijn zoals oma hem klaarmaakte

INGREDIENTEN

Konijn, azijn, 1 ui, pakje boter, 2 appels, laurierblad, pakje appelmoes, een paar plakken peperkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Op mijn vlaamse wijze.

INGREDIENTEN

Konijn : ui, boter en olijfolie, trapist of geuze, thijm, rozemarijn, marjolijn, sali,laurier, (soms ook paprika )

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gestoofd

INGREDIENTEN

, , * 1 konijn (kilo), * 1 winterwortel, * 250 gram Champignons, * 3 blaadjes laurier, * 4 kruidnagelen, * Bloem, * Witte wijn ( alle droge witte wijn is goed), * 250 gram gerookte spekjes, * 2 grote uien., * 1 blikje tomatenpuree., * Room of koffiemelk, * Zout, * Versgemalen zwarte peper., ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Konijn, bereid met zoet tafelbier.

INGREDIENTEN

1 konijn, 5 a 6 uien, 2 laurierblaadjes, thijm, peper en zout, bakboter, bloem, 2 flessen donker tafelbier Piedboeuf, 1 rundsbouillontablet, maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn, 3uien, doos zwarte donkere gedroogde pruimen of rozijnen, peper, zout, 1 laurierblad, 3 kruidnagels, 1 fles donker bier, zuiker, azijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 diepvries konijn in stukken, zout, 1 ui, 1 worteltje, 200 g boter, 3 eetl. tomatenpuree, 1 theel. mosterdpoeder, 2 eetl. bloem, 1 theel. bouillonpoeder, 3 eetl. madera.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Konijn met appel en groene kool

INGREDIENTEN

1 ui, 1 tam konijn in delen, versgemalen peper, zout, 1 el. mosterd, 2 el. olijfolie, 50 gr. boter of margarine, 1 dl. cider, 1 dl. (kippen)bouillon, 1 groene kool, 100 gr. shii-take, 2 appels (bijv. Elstar)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Konijn in rode wijn

INGREDIENTEN

Konijn, zout, paprikapoeder, bloem, uien, boter, 1/2 ltr. rode landwijn, 2 in stukken gesneden tomaten, bouillonblokjes, scheutje room., rijst, doperwten., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1konijn,Twee(rode),uien, 2 flesjes Geuze,laurierblaadjes, , 2 wortelen.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 st konijnenbouten, , 150 gr. paddestoelen, , 1 snee wit brood (2 dagen oud), , 1 ei, , 2 el. Tuinkruiden, , 1 el dragonmosterd, , varkensnet, , 100 gr.boter, , 2dl. wildbouillon, , 1 dl. room, , 250 gr. volkorenmeel, , 2 st eieren, , 1 dl melk, , 1 mp. gemalen nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 jong

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Pruimen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 konijnenbouten,boter,zout peper,2 grote uien,3 dl droge witte wijn,worchestersaus,3 tomaten,2laurierblad,1 theentje knoflook,2a 21/2 dl bouiljon van 1/2 tablet.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Typisch maastricht gerecht,overigens ook in Belgisch Limburg

INGREDIENTEN

Konijn in stukken;4,5 kopje azijn;1,5 kopje water;1 grote ui in ringen gesneden;'4 kruidnagels;1 laurierblaadje;1 eetlepel stroop;1 flinke schijf ontbijtkoek;1 theelepel suiker;10 peperkorrels;zout en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Eenvoudig recept maar***SUCCES VERZEKERD***

INGREDIENTEN

*1.5 kilo konijn in delen.*7 eetlepels mosterd.*5 eetlepels olijfolie of boter.*, bier naar keuze of water.*peper en zout*herbes de provence*5 eetlepels(kook)room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse klassieker

INGREDIENTEN

-1 konijn (versneden in stukken), -60 g bloem, -peper en zout, -2 wortelen en 2 uien, -2 tenen knoflook (uit de knoflookpers), -250 g kleine champignons, -100 g gerookt spek (in blokjes), -75 g boter, -1/2 th lepel droge tijm, -1/2 th lepel paprikapoeder, -1 flesje Trappist van Rochefort (33 ml), -1 dl bouillon (1 blokje in 100 ml water)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien

INGREDIENTEN

4 stuks konijnenbouten, 500 gram Zuurkool, 50 gram uien, 25 gram wortelblokjes 10 mm, 1 dl rode wijn, 2.5 el ketjap manis, 2 tel sambal, 5 gram gemalen verse peper, 5 gram zout, 20 gram boter of margarine, Voor de smaakstoffen geldt:, Uiteraard zijn dit indicatie gewichten afhankelijk van hoe je eigen smaak is voeg je meer of minder kruiden zout of ketjap toe.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Konijn gebraden in Romertopf

INGREDIENTEN

1 flink konijn, 1 eetl. boter, ca. 100 gr. vet rookspek, 1/8 l slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijk herfst recept

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken, 1 fles trapisten bier (gistend), boter, tijm (vers), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Standaardrecept

INGREDIENTEN

?1 tam konijn in delen ?50 gr. boter of margarine ?zout en peper of konijnkruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 konijn, , 3 el. olijfolie, , 2 t. verse rozemarijn, , 6 el salie, , 1,5 dl. wittewijn droog

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 konijn *, 3 eetlepels boter *, zout *, peper *, 1 ui *, 1 dl droge witte wijn *, 1 blikje tomatenpuree.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Klassiek stoofgerecht met verrassende ingredienten in de nieuwe BK Slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gr konijn in stukken, 1/2 bleekselderij, 4-6 gedroogde vijgen, 1/2 bakje kastanje champignons, 1/2 pot wildfond, 1/2 flesje bruinbier, 5-7 schoongeraspte worteltjes, 1/8 bekertje creme fraiche, eetlepel mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het konijn in handzame stukken snijden. droog wrijven met keukenpapier. in wrijven met zout en peper. 150 gram boter smelten in de braatpan. hierin het konijn aan alle kanten bruin braden,doch niet helemaal gaar. konijn uit de pan nemen en op een bord leggen. voeg bij de braadboter een fijn gesnipperde ui,een uitgeperst teentje knoflook,2 volle eetlepelsmosterd en 3 eetlepels bloem. roer alles krachtig door elkaar en laat het geheel lichtbruin van kleur woeden. schenk nu 5dl bouillon in de braadpan,roer van het geheel een gladde saus. naar smaak zout en vers gemalen peper toe voegen. indien nodig nog wat mosterd,een scheut koffieroom. leg het konijnin de saus terug en laat het met deksel op de pan 1uur stoven. er tussendoor het konijn keren. hierbij gekookte aardappelen,spruitjes,gekookte witlof met ham en kaas. eet smakelijk zoutje.

INGREDIENTEN

1 tam konijn., 1teentje knoflook., 2 eetlepels mosterd., 3 eetlepels bloem., 5 dl bouillon., vers gemalen peper naar smaak., zout., aardappelen voor 2 pers., spruitjes 500 gram., 500 gram witlof., 1ons achterham., en geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn van 2 kg in stukken, 2 blaadjes laurier, een tak tijm, 2 uien, 1 sjalot,1 (of 2) donkere trappist

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

"Conejo morisco"

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken - 1 kg middelgrote uien - 1 bolletje knoflook - 1/4 liter droge witte wijn - 50 gr rozijnen - olijfolie - 1 dopje saffraan - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Konijn minimaal 10 uur vooraf marineren.,, 500 gr gedroogde pruimen, 1 liter rode wijn, 1 tam konijn van circa 2 kg, 3 uien, gepeld en in ringen gesneden, 2 worteltjes, geschrapt en in plakjes gesneden, 6 zwarte peperkorrels, geplet, 2 takjes petereselie, mespuntje gedroogde tijm, 1 laurierblad, 100 gr boter, 150 gr ontbijtspek, in blokjes gesneden, 2 eetlepels bloem, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, zwarte peper uit de molen, 3 eetlepels rode-bessengelei,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn *, 3 eetlepels boter *, zout *, peper *, 1 ui *, 1 dl droge witte wijn *, 1 blikje tomatenpuree.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk receptje in combinatie met pruimen bijvoorbeeld!

INGREDIENTEN

1 konijn, 3 eetl boter, 1 grote ui, 1 dl droge witte wijn, 1 blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met kest

INGREDIENTEN

Peper konijn lavendelbladeren azijn peperkoek slaolie en nog wat pittige dingen.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Mexicaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn -, 3 eetlepels boter -, zout -, peper -, 1 ui -, 1 dl droge witte wijn -, 1 blikje tomatenpuree, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een konijn,2 ajuinen,4 wortels,33 cl geuze,3 eetl boter,peper en zout,bruine maizena roux,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 konijn*, 3 eetlepels boter*, zout en peper*, , 1 ui*, 1 dl droge witte wijn*, 1 blikje tomatenpuree.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 jong konijn, 2 Jonagold appelen, 100 g boter, 1 l water, 2 eetlepels graanmosterd, 2 eetlepels sherryazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 in stukken gesneden konijn, 70 gram boter, mosterd, peper en zout, 1/2 dl room, peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Konijn, 200 gr gedroogde pruimen, 1 donkere trappist, 200 ml bouillon van blokje, 2 uien, een blaadje laurier, tijm, zout, peper, maïzena., 1 sneetje brood, mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 45 minuten

INGREDIENTEN

1 jong konijn - 2 jonagold-appelen - 100 g boter - 1 L water - 2 soeplepels graanmosterd - 2 soeplepels sherryazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top