Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5.013 kokosmelk recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.

INGREDIENTEN

- 500 g pompoen, - 1 preiwit, - 1 banaan, - 165 ml kokosmelk (blik), - 2 cm verse gember, - 8 dl kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), - 2 eetl. olijfolie, - 2 koffiel. kerrie, - peper en zout, , Voor de afwerking:, , - 1 dl room, - 1 mespunt kerrie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen.

INGREDIENTEN

1 stronk broccoli, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt of 1 theel. gemberpoeder, 1/2 groen pepertje, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. grove mosterd, 150 gr. geitenkaas of verse roomkaas, 2 kippenbouillon blokjes, 1 l. gekookt water, 1 blikje kokosmelk, olie om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat!

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk van friese vlag (te vinden bij de kokosmelk) 2 eetlepels boter, 350 gram pure chocolade, vulling naar keuze. Nootjes, gedroogd fruit of iets dergelijks.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Dit is eens wat anders dan de klassieke pompoensoep..zeker eens proberen !

INGREDIENTEN

-50 cl kokosmelk, -50 cl kippen-of groentebouillon, -600 g pompoen (geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden), -1 pepertje (zonder zaadjes en gehakt), -2 sjalotten (gehakt), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -rasp van 1 limoen, -3 takjes citroengras (versnipped), -sap 1 limoen, -zout en peper, -enkele takjes koreander (garnering)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

INGREDIENTEN

3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Fluweelzachte, romige soep die met de komende koude dagen erg lekker zal zijn!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen (in blokjes); 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 1 spaanse peper (in reepjes); ca 3 cm gemberwortel (in fijne reepjes); 2 el olijfolie; peper&zout, 1 tl ketoembar; 6 dl kippenbouillon; blikje kokosmelk (ca 4 dl); evt 1 el korianderblaadjes (gehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker pittige soep waar je automatisch warm van wordt op koudere dagen!

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden), 2 el gember (vers, geraspt), 2 sjalotjes (gesnipperd), 2 el kerriepoeder Madras of Garam Massala, 1 el koenjit, 2 el bloem, 1,5 L warme kippenbouillon, 400 gr kipfilet (in heel dunne reepjes), 2 flinke stangen prei (in dunne ringetjes), 2 dl kokosmelk, 2 el koriander (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige, kruidige en redelijk pittige Indonesische stoofschotel, je eet er je vingers bij op als je niet uitkijkt! Je kunt er ook nog schelpdieren - bv mosselen of St. Jacobsschelpen - in doen, maar persoonlijk zijn wij daar niet zo heel erg dol op... Hou je niet van vis, dan kun je het ook met kip maken; de bereidingstijd wordt dan wel iets langer natuurlijk..

INGREDIENTEN

2 stengels citroengras (sereh), buitenste bladeren verwijderd en de rest fijngesneden, 2 el arachide-olie, 2 groene pepertjes, fijngesneden, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 1/2 bosje wortelen, geschild en in dunne schuine plakken, 3 dl visbouillon, van 1 tablet, 4 dl kokosmelk, 1 volle tl trassie, 1 pond tijgergarnalen, vers of diepvries (dan ontdooid) en darmkanaaltje eruitgehaald, 1 pond stevige witvis (bv kabeljauw, zeeduivel of zeewolf), in stukken, 3 lentje-uitjes, in schuine stukjes, rasp en sap van 1 limoen, fijngesneden bieslook, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Deze lekkere kokossoep is een gerecht uit het lentenummer van Smult.  Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

3 el olie, 1 ui, gesnipperd, 150 g kipfilet, in heel kleine blokjes, 1 l kippenbouillon, rasp en sap van ½ biologische citroen, 100 ml kokosmelk, 2 laurierblaadjes, ½ rode + ½ gele paprika, in blokjes, 3 bospenen, geschild en in blokjes van 1 cm, 100 g bloemkool, in heel kleine roosjes, 100 g broccoli, in heel kleine roosjes, handje sperziebonen, in stukjes van 1 cm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Heerlijk, en zo snel klaar.

INGREDIENTEN

6 dl kokosmelk., 75 gr poedersuiker., 1 halve thl zout., 200 gr bananen.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2007
  • Thais Nagerecht
  •  0-10 min.

Een fantastische soep voor koude dagen....

INGREDIENTEN

, 800 gr pompoen, in dobbelsteentjes gesneden, 600 gr wortel, in plakjes, 1 grote ui, gesnipperd, verse gember, 5 cm, 2 el boter, 1 liter groentebouillon (van bouillonlokjes), 500 ml kokosmelk, sap van een citroen, sojasaus, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 redelijke grote ui, gesnipperd, * 3 kipfilets, * 1 blik kokosmelk, * 1 eetlepel kerriepoeder, * voor diegene die het lekker pikant willen, naar smaak sambal, * 4 takjes verse koriander, * 2 zakjes gekookte rijst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  0-10 min.

Agar-agar met kokosmelk .Een lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

1 pak agar-agar poeder, 1 liter melk, 1 blik kokosmelk, 8 el suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Uit : De grote chefs. Alain Ducasse.

INGREDIENTEN

25 cl kokosmelk, 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie (extra vierge), peper, zout, 750 g kabeljauwfilet, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke feestsoep.Een zalig begin voor een gezellig etentje.

INGREDIENTEN

800 gr spinazie,1 nootje boter,4 fijngesneden sjalotten,3 liter visbouillon(zelfgemaakt of van blokjes)6 dl kokosmelk,3 dozen kingkrab van 170 gr, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Ongelofelijke lekkere feestsoep

INGREDIENTEN

1/2 kg. courgettes, 1 preiwit, 1 ui, vetstof, peper en zout, 2 l. kippenbouillon, 3 dl. kokosmelk uit blik(natuur),1/2 dl.room, 30 g. bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 mespuntje saffraan; 80 gram basmatirijst; 4 dl. kokosmelk (blik); 50 gram suiker; 2 eetlepels geraspte kokos; 1 theelepel gemalen kardemom; 25 gram amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 2 blikken kokosmelk van 400 gram elk, - 6 eetlepels suiker, - 1 1/2 dl koude melk, - 1 1/2 kg honingmeloen (1 of 2),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht met vis!

INGREDIENTEN

2 rode uien400 gr. kabeljauwfiletzoutzonnebloemolie1 eetl. kerriepasta of 2 eetl. kerriepoeder of garam masala1 blikje kokosmelk ca. 150 mlenkele korianderblaadjes,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 rode uien, 400 gr kabeljauwfilet, zout, zonnebloemolie, 1 el kerriepasta of 2 el kerriepoeder, 1 blikje kokosmelk (ca. 150 ml), enkele korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tijdens mijn stage in Duitsland heb ik deze soep meerdere malen gemaakt. Toen mijn huisgenoot vroeg of ik iets in zijn receptenboek wou schrijven heb ik dit recept dan ook voor hem naar het duits vertaald. De soep bevalt zo goed dat ik hem sinds mijn terugkomst in Nederland herhaaldelijk heb gemaakt.

INGREDIENTEN

, 1 pompoen, 2 uien, 3 wortels, 1 chilipeper, groente- of tuinkruidenbouillon, 1 blik kokosmelk, 1 rookworst, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Kofta`s zijn gehaktballen en word meestal gemaakt van schape (lams), rundvlees of witte vis.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKTBALLEN:, 500 g rundergehakt, 2 uien, fijn, 1/2 t knoflookpoeder, mespunt zwarte peper, mespunt kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, mespunt gemalen kardamom, 2 groene pepers zonder zaden, fijn, aardappelpuree gemaakt van 2 grote aardappelen, 1 t zout, 1 ei, 50 g margarine, , VOOR SAUS:, 2 uien, fijn, 3 tomaten, fijn, 1 t korianderpoeder, 1/2 t geelwortel, 1/2 t cayenne, 1/2 t komijnpoeder, 1/2 t gemberpoeder, 1/2 t zout, 3/4 e citroensap, 1 kop kokosmelk (250 ml), 1/2 t zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

"Clafoutis aux poires et lait de coco"

INGREDIENTEN

Boter - 2 dikke rijpe peren (Packham of Guyot) - 4 eieren - 40 gr griessuiker - 1 dl room - 1 dl kokosmelk - 1 tl rozenwater - 1/2 vanillestokje - cacaopoeder - enkele takjes munt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Spitskool, rode ui, knoflook, sambal badjak,gember, kokosmelk, peper en zout, gebakken uitjes, olie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor 2 pers. Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:47; 366 KiloCalorien

INGREDIENTEN

50 g kipfilet; 50 g peultjes; 20 g boter (room-); 1.50 cm Kokosmelk of santen; 1 pak soep (kerrie-), , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg lamsschouder in blokjes, 1 el venkelzaad, 1 el cayennepeper, 1 el kerriepoeder, 1,5 cm verse gember, 3 teentjes knoflook, 4 el arachideolie, 2 uien, 2 tomaten, 3 dl kokosmelk, 1 groentebouillonblokje, 1 bosje koriander, peper en zout, rijst,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk Oosters vispannetje dat we serveren met basmatirijst , smullen maar ! 

INGREDIENTEN

Solo Vloeibaar (boter), 2 teentjes look, 1 theelepel korianderzaadjes, 1 limoen, zout, 1 bosje verse koriander, 450 g zalmfilet, 450 g roodbaarsfilet (of andere vaste vis), 1 stukje verse gember, 1 paprika, saffraan, 4 dl kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak.

INGREDIENTEN

Circa 750 gram geschilde stukken pompoen, 250 ml kokosmelk, 750 ml kippenbouillon, 2 tenen uitgeperste knoflook, 2 sjalotjes, 1 bosje lente uien, 1 rode peper, ½ theelepel citroengraspoeder, Gemberpoeder (na eigen smaak, doe dit altijd op gevoel),  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zoet, scherp en geel. P.P. 385 kcal.

INGREDIENTEN

500 ml olie , 1 blik kokosmelk a 400 ml , 250 gram chinese eiernoedels , 250 gram tofu , 100 gram oesterzwammen , 4 teentjes knoflook , 2 stengels citroengras (sereh) , 1 rode paprika , 1 stengel prei , stukje gemberwortel (1-2 cm) , 2-3 el ketjap manis , 2 tl sambal oelek , 2 tl kurkuma , 2 tl gemalen koriander , 2 tl gemalen komijn , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere saus voor over rijst met garnalen, kokos, prei, en tomatenpuree

INGREDIENTEN

200 gram garnalen, 100 ml kokosmelk, 1/2 tube tomaten puree van heinz (hier is geen zout aan toegevoegd, je kan ook een blikje tomaten puree nemen als je wel zout mag hebben), 1 theelepel mostertzaad, 1 theelepel korianderzaad,1 theelepl paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 1 prei, verse peterselie, verse selerie, cayennepeper, zonnebloem olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk weer eens wat andere soep. De kokos geeft er een aparte smaak aan. Moet je echt eens proberen.

INGREDIENTEN

600ml:water400gr:kipfilet400ml:kokosmelk100gr:oesterzwammen2 middelgrote tomaten1 stuk galangal of eventueel gember (3 cm:)2 stengels citroengras1 rode chilipeper4 eetlepels vissaus4 eetlepels limoensapsuikerzoutverse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2006
  • Thais
  •  20-30 min.

Mtuzi wa Samaki: (oost afrikaanse gerecht) Met witte visfilet.

INGREDIENTEN

3 e olie, 750 g witte vis filet, zout, peper, 1 grote ui in halve dunne ringen, 2 groene paprika`s in halve dunne ringen, 6 teentjes knoflook, fijn, 100 g tomaten, in stukjes, 200 ml kokosmelk, 2 e garam masala, 2 e tamarinde pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze snelle curry is gebaseerd op een klassiek Thais gerecht. De fijngesneden chilipeper en verse kruiden die op het laatste worden toegevoegd, geven hem een mooie groene kleur.

INGREDIENTEN

225 g kleine schoongemaakte pijlinktvis, 225 g rauwe tijgergarnalen, 4 dl kokosmelk, 2 kaffir-limoenblaadjes, fijngesneden, 2 el Thaise vissaus, 450 g stevige witvisfilet, zonder vel en graten, in stukken, 2 verse groene chilipepers; zonder zaadjes, fijngehakt, 2 el gescheurd vers basilicum of koriander, kneepje vers limoensap, gare Thaise jasmijnrijst, voor erbij, , Voor de currypasta:, 6 lente-uitjes, grof gehakt, 4 verse korianderstengels, grof gehakt, plus 3 el gehakte verse koriander, 4 kaffir-limoenblaadjes, gescheurd, 8 verse groene chilipepers, zonder zaadjes, grof gehakt, 1 stengel citroengras, grof gehakt, stukje verse gemberwortel van 2,5 cm, geschild en grofgehakt, 3 el verse basilicum, in stukjes gescheurd, 1 el plantaardige olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2013
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Kokosmelk soep erg lekker en vult goed is eigenlijk maaltijd soep

INGREDIENTEN

(6personen), 400gr koolvis, 1 Grote winterwortel, 250 gr Noedels, 400gr Chinese groentemix, (of witte kool,tauge,prei), 3 Eetlepels olie, 2 Eelepels curry pasta (bakje a 100 gr), 2 Kippenbouillontabletten, 400ml Kokomelk (blik,flesje,of pakje ), 1 Zakje verse koriander 15 gr, 4 diepe borden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke romige soep van pompoen. het snijden is even een karweitje, maar dan heb je ook wat. door gebruik van de kokosmelk is het een romige, lactosevrije soep.

INGREDIENTEN

1 pompoen, 1 teen knoflook, 4 sjalotjes, 1 el citroengras (potje van go-tan), 1 aardappel, kokosmelk, basilicum (doosje strooibaar uit de diepvries), kippebouillon, rode peper vlokken (chili vlokken)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2012
  • Fusion
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top