1. Home
  2. Recepten
  3. Kofte Kebab

Kofte kebab recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kofte kebab met tomatensaus en yoghurt

Yoghurtlu kofte kebabi

INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus: 1 klein fijngesnipperde ui 2el extra virgin olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngeperst 1 chilipeper ontzaden en fijn snijden 750g gepelde fijngehakte tomaten of (2 blikjes gepelde tomaten in blokjes) zout en zwarte peper 1el Tomatenketchup. Voor de kebap 2 -4 pita broodjes 750g runder- of lamsgehakt zout en peper 1 middelgrote ui, fijngesnipperd 50g fijngesneden bladpeterselie 1tl sumak 1/2 ltr naturel (volle) yoghurt of Turkse yoghurt 10% 2el extra vergine olijfolie of 2el boter 2-3 el pijnboompitten.

Bereidingswijze

Begin met de tomatensaus: smoor de ui glazig, voeg de knoflook en chilipeper toe en roer kort. Doe de tomaten met zout, peper en ketchup in de pan.Laat ze 10 minuten op half hoog vuur sudderen tot ze zachter zijn. Houd warm. Open de pita broodjes, rooster ze knapperig en breek ze in uw handen in stukjes. Voeg zout en peper aan het gehakt en vermeng alles met de hand tot een soepele massa. Meng de ui en de peterselie erdoor, goed kneden. Vorm er 2 cm dikke en 7 cm lange worstjes van. bak ze in een beetje boter of gril ze op een met aluminium beklede rooster gedurende 8 minuten onder de hete gril, tot ze goudbruin maar van binnen nog sappig roze zijn, keer ze halverwege de tijd. Verdeel de stukjes pita op een schaal en bestrooi met een snufje sumak. Giet de tomatensaus eroverheen en schep daarop een lepel yoghurt. Verhit de boter met de pijnboompitten en roer de lepel sumak erdoor. zodra het begint te sissen het vet van het vuur nemen en over de yoghurt strooien. Schik de koftes er meteen op en dien onmiddellijk op.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Acili Antep Ezme (Turkse tomaten-pepersaus)

Een dikke, fris/pittige koude saus van fijngehakte tomaten, pepers, lente-uitjes en nog wat meer. Een heerlijke begeleider van gegrild vlees zoals köfte en kebab. Ook heerlijk bij gegrilde courgettes en aubergines, op een broodje of gewoon `zo` als meze.

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, zo smakelijk mogelijk, zaad verwijderd, 4 lente-uitjes (evt te vervangen door een rood uitje), 1 rode paprika, 1 spaanse peper (evt te vervangen door 1 theelepel chilipoeder), 1 eetlepel tomatenpasta, Sap van een halve citroen, Handje peterselie (vers) of wat meer, naar smaak, Olijfolie (extra vergine), Zout en peper, , Optioneel:, Munt en/of, 1-3 teentjes knoflook en/of, 1 theelepel Turkse granaatappelsiroop

  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kofte kebab recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top