62 kofta recepten

INGREDIENTEN

Knorr Wereldgerechten Griekse Kofta - 400 gram rundergehakt - 6 tomaten - 125 gram gesneden ui - 2 courgettes - Bertolli Classico olijfolie - gemengde slaschotel - Bertolli Dressing Aglio

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterd gehakt (kofta) met yoghurtsaus.

INGREDIENTEN

500 g lams- of rundergehakt, 1 ui, 1 eetlepel djinten (gemalen komijn), ? eetlepel ketoembar (gemalen koriander), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, Zout, versgemalen peper, Olijfolie, paprikapoeder, 3 lente-uitjes, 2 dl yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte verse munt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van rundvlees

INGREDIENTEN

75 g bulgur, 2,5 dl water, 750 g rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 1 tn knoflook, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl kaneel, 30 pijnboompitten, 1 ei, 2 el gehakte bladpeterselie, 2 tl zout, 1 tl peper, satestokjes of spiezen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marokkaanse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 g gehakt, 1 geraspte ui, 2 eetl. gehakte peterselie, 1/4 teel. oregano, 1/8 teel. komijn, 1/8 teel. koriander, 1/4 teel. ras el hanout (in de winkel of zelf maken - zie kruidenmengsels), peper, 1/8 teel. cayenne

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Vegetarische Indiaase stoofpot

INGREDIENTEN

500 gram oranje pompoen (zonder schil,pitten en vezels), 3 eetl fijngehakte koriander, 1 fijngehakte chilipeper (groen), 2 knoflooktenen uitgeperst, 3 cm geraspte gemberwortel, of het sap van een wortel uitgeperst in een knoflookpers., 75 gram kikkererwtenmeel ("gram"genoemd in oosterse winkels), zout, *voor de curry, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 1 tot 5 rode chilipepers ( ik gebruik er 2), 1/2 theelepel kurkuma, 50 gram gedroogde gemalen kokos, 2 grote uien fijngehakt, , 4 eetlepels sesamolie, 4 tomaten ontveld en gehakt, 1 eetlepel suiker, ongeveer 60 gram santen in stukjes gesneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  •  …
  •  10-20 min.

Geroosterd gehakt met yoghurtsaus

INGREDIENTEN

* 500 gram mager rundergehakt, * 1 ui, * 4 theelepels djinten, * 2 theelepels ketoembar, * 3 eetlepels geknipte peterselie, * zout, peper, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 theelepel milde paprikapoeder, * 3 lente-uitjes, * 2 deciliter yoghurt, * 1 eetlepel fijngehakte munt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echte Griekse Kofta, een eenvoudig en verrukkelijk recept voor iedere gelegenheid!

INGREDIENTEN

- 750 G Gehakt (lamsgehakt, maar H.O.H. kan ook), - 450 G tomaat in blik, - 5 EL tomaten ketchup, - 1 EL zetmeel of maizena, - 1 TL zout, - 2 TL (riet)suiker, - 1 grote ui gesnipperd, - 2 EL komijn poeder, - 1 EL knoflook, vers of poeder, - naar smaak peper uit de molen, - 2 TL tijmblad, gedroogd, - 2 TL laurier, gemalen, - 2 EL oregano, - 2 TL kaneel gemalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk!
Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas.
Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept is erg lekker. Het kost wat meer tijd, maar het is de moeite waard

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ui, 1 ei, 1 klein groen pepertje, 500 g tomaten, 1 kleine groene paprika, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels mild kerriepoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kaneel, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 vleesbouillontablet, chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kali Orexi! (Eet smakelijk)

INGREDIENTEN

1 pak Knorr Griekse Kofta, met daarin:, - - 1 zakje Kofta-kruidenmix, - - 1 zakje Kofta-saus, - - 1 zakje Kofta-rijst, , - 350 gram Gehakt, - 400 gram Tomaten uit blik, - 1 Courgette, - 1 eetlepel Olijfolie, - 200 ml Water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kofta,  Turkse Bulgur,  1 ui,  1 ei,  Bosje peterselie,  Gehakt (half rund half lam),  1 eetlepel gedroogde munt,  Gedroogde rode peper (naar smaak),  Zwarte peper,  1 eetlepel pul biber (gedroogde paprika),  bloem, Soep,  1 eetlepel tomatenpuree,  Pan water,  Flinke klont boter,  zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels blanke rozijnen, 50g zwarte olijven zonder pit, 1 ui, 1 ei, 3 eetlepels paneermeel of witbroodkruim, 1 theelepel gemalen komijn(djinten), 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes(vers of diepvries), 500g rundergehakt of kalfsgehakt.VOOR DE DRESSING:2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels rodewijnazijn, 1 theelepel honing, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes(vers of diepvries), peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kofta is een Grieks gerecht.
Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking.
In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam.
En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken.

INGREDIENTEN

* 1 kilo rundergehakt, * 2 eetlepels amandelmeel, * 2 Eieren, * 2 Uien, * 2 teentjes knoflook, * 2 theelepels komijnpoeder (djinten ), * 2 theelepels laurierpoeder, * 2 theelepels oregano, * 2 theelepels tijm, * peper en zout, * kokosolie, * 1 rode en 1 gele paprika, * 1 courgette, * zakje roerbakgroenten of eigen mix, * 2 blikjes tomatenblokjes 400 gram, , Kruiden voor de saus:, , * 4 teentjes knoflook, * 3 theelepels komijnpoeder (djinten), * 3 theelepels laurierpoeder, * 2 theelepels kaneel, * 4 theelepels oregano, * 4 theelepels tijm, * peper en zout, * 4 theelepels honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lamsgehakt met pijnboompitten

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 500 g lamsgehakt, 1 1/2 ei, 1/2 tl djinten (gemalen komijn), zout, vers gemalen peper, 1 el gesnipperde munt, 1 ons pijnboompitten, 75 g boter, 1 citroen, 6 el gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 750 g gehakt, - 450 g tomaat in blik, - 1 Courgette, - 5 el tomaten ketchup, - 1 el zetmeel of maizena, - 1 tl zout, - 2 tl (riet)suiker, - 1 grote ui gesnipperd, - 2 el komijn poeder, - 1 el knoflook, vers of poeder, - naar smaak peper uit de molen, - 2 tl tijmblad, gedroogd, - 2 tl laurier, gemalen, - 2 el oregano, - 2 tl kaneel gemalen, - verse peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2011
  •  …
  •  60-120 min.

Het verschil met de normale kofta is dat deze niet aan een spiesje op de grill gaat maar in de oven op een pita/platbrood.

INGREDIENTEN

- 1 eetlepel korianderzaad, - 1 eetlepel komijnzaad, - 4 sjalotjes, in dunne plakjes, - 1 teentje knoflook, in dunne plakjes, - 1 bosje koriander, - 500g rundergehakt, - 1 citroen, schil fijn geraspt, - 1 ei, - 5 eetlepels zachte witte broodkruimels, - 1 eetlepel grove mosterd, - 1 pita brood, - 1/2 kleine rode ui, gepeld, - Extra vierge olijfolie, - zout, - 2 baby komkommers (of 1 grote komkommer), - Dikke Griekse yoghurt, - koriander takjes, - gefrituurde sjalotjes (gedroogde uien)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2012
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht uit griekenland, door Rudolpf van Veen (uit zijn kookboek!)

INGREDIENTEN

1 pak Knorr Griekse Kofta, 350 gram gehakt, 1 courgette, 400 gram tomaten, 50 gram gemengde olijven zonder pit, 1 eetlepel Bertolli olijfolie Classico, 50 gram feta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Grieks recept waaraan blokjes feta kunnen worden toegevoegd.

INGREDIENTEN

2 courgettes * 4 eetlepels olijfolie * 2 eetlepels pijnboompitten * 2 eetlepels blanke rozijnen * 2 eetlepels citroensap * 2 eetlepels rode wijnazijn * 1 theelepel honing * 2 teentjes knoflook * 2 eetlepels gehakte muntblaadjes * versgemalen peper * versgemalen zeezout * 50 gram zwarte oliven zonder pit * 1 ei * 3 eetlepels paneermeel * 1 theelepel hemalen komijn * 500 gram rundergehakt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Grieks
  •  20-30 min.

Kleine gehaktballetjes (kofta) met een heerlijke kruidenpasta.

INGREDIENTEN

450 gr. mager rundergehakt* 1 flinke teen knoflook, geperst* 1 tl garam massala* 1-2 gesnipperde verse groene pepers(zonder zaad)* zout naar smaak* 2 el fijngehkate korianderblaadjes* 3 el olie* 1 grote gesnipperde ui* 0,5 cm geschilde, geraspte gemberwortel* 2 tl gemalen koriander* 1 tl gemalen komijn., MAAK EEN PASTA VAN DE VOLGENDE 5 INGREDIENTEN: 0,5 tl chilipoeder* 2 uitgeperste teentjes knoflook* 0,5 tl gemalen kurkuma* 2 el tomatenpuree* 1,2 dl koud water., OVERIGE INGREDIENTEN: 2,2 dl warm water* 60 gr. diepvrieserwten* 1/4 tl garam masala* 2 el gehakte koriandderblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere gehaktballetjes in saus

INGREDIENTEN

Voor de kofta's:, 450 gr (runder)gehakt, 1/2 tl gemberpasta, 1 tl knoflookpasta, 1 ei, 1 tl garam masala, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl zout, Voor de saus:, 1 gesnipperde ui, 3 el olie, 1 tl kardemompoeder, 1 kaneelstokje van 2,5 cm, 6 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1 tl knoflookpasta, 1 tl gemberpasta, 1 tl komijn, 1/2 tl chilipoeder, 1/4 tl kurkuma, 2 tl koriander, 2 el tomatenpuree, 5,7 dl water, zout naar smaak, 2 groene pepers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke kruidige curry met groenten en gehakt.

INGREDIENTEN

300 gr basmati rijst, 500 gr half-om-half gehakt of rundergehakt, 1 aubergine, 6 tenen knoflook, 1 kleine ui, 2 cm verse gember, 1 ei, 15 gr verse koriander, 4 tl gemalen komijn (djinten), 8 tl kerriepoeder, 1 blik tomatenblokjes (400gr), 1,5 tl gemalen kaneel, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Brik (letterlijk baksteen) komt oorspronkelijk uit Tunesie. Het is een feestelijk hapje in deeg. Dit is een recept met gehakt. De meest traditionele vorm is brik met ei en tonijn.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, geperst, 200 g lamsgehakt, 2 tl komijnpoeder, mespunt cayennepeper, 1 1/2 el tomatenpuree, 50 g jonge doperwtjes (diepvries), 1 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden koriander, zout, peper, olie om te frituren, 4-5 vellen fillodeeg, ontdooid, 8-10 kwarteleitjes, 1 eiwit,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Heerlijke saus met gehaktballetjes voor bij de rijst

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 3 eetl. paneermeel, 1 ei + zout, 2 eetl. djahe (gember poeder), , 1 ui, 1 klein groen pepertje, 500 gram tomaten (blikje blokjes tomaten), 1 kleine groene paprika, 4 eetl. olie, 1 blikje tomaten puree, 1 vleesbouillontablet, 2 eetl. milde kerrie, 2 eetl. ketoembar, 1 eetl. kaneel, 1 teentje knoflook, chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaans recept

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt,2-3 theelepels gemberpoeder,1 ei,1 ui, 1 spaans pepertje,1 gele 1 groene paprika,2-3 eetlepels kerriepoeder,1.5 pak gezeefde tomaat,1-2 theelepels kaneel,1 teen knoflook,1 vleesbouillonblokje,paneermeel,zout,2-3 theelepels ketoembar.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische balletjes in pittige saus.

INGREDIENTEN

4 a 5 aardappelen; ca 300 gr diepvriesdopperwtjes; 2 eetlepels zeer fijngesneden verse gember; 2 theelepels korianderpoeder; 2 a 3 eetlepels currypasta (Pataks); blikje Korma saus; 1 ui; peper; (plantaardige)olie; paneermeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kleine gehaktballetjes in kruidenpasta

INGREDIENTEN

450 gr gehakt, 1 teen knoflook, 1 tl garam masala, 1 gesnipperde groene peper, 1 flinke tl zout, 3 el olie, 1 grote gesnipperde ui, 1 el gembersiroop, 2 tl koriander, 1 tl komijn, Maak tomatenpasta van de volgende ingredienten:, 1/2 tl chilipoeder, 2 tn knoflook, 1/2 tl kurkuma, 2 el tomatenpuree, 1,2 dl koud water, 2,2 dl warm water, 60 gr doperwten(diepvries), 1/4 tl garam masala,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiase curry met gehaktballetjes en tomaten

INGREDIENTEN

Balletjes: pond gehakt; twee theelepels gemberpoeder; zwarte peper; zout; 1 ei; eetlepel paneermeel. saus: pond tomaten; blikje tomatenpuree; groene paprika; groene peper of rode als die er niet zijn; twee uien; twee tenen knoflook. kruiden: twee EETLEPELS milde kerrie; twee THEELEPELS koriander of ketoembar; halve theelepel kaneel. olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 500gr runder gehakt, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetl paneermeel, zout, 1 ei, 1 ui, 1 klein groen pepertje, 500 gr tomaten, 1 kleine groene paprika, 4 eetl olie, 2 eetl milde kerrie poeder, 2 thl ketoembar, 1 thl kaneel, 1 teentje knoflook, 1 klein blikje tomaten puree, 1 vleesbouillion tablet, chilipoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

80 gram gehakt, Amandelmeel (i.p.v. paneermeel voor gehaktballetjes), 1/3 ei, Gezeefde tomaten of tomatenblokjes uit blik (of vers voor de echte keukenprinses), 2 theelepels honing, 1 ui, 200 gram roerbakgroenten*, 1 theelepel komijnzaad, 1 teentje verse knoflook (of een halve), Peper en zout, 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 1 theelepel laurierblad, gemalen, Kaneel: een snufje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

2 Curries uit India met kalfsgehakt balletjes, een is met een iets hartiger tomatensaus, en de andere heeft een yoghurtbasis.

INGREDIENTEN

Voor de vulling en balletjes:, 1 ui, 1 knoflook, 2 groene chilipepers (met zaad), 3 cm verse gember, 25 g verse koriander, 25 g verse munt, 1 tl zout, 450 g kalfsgehakt, 1 ei, , , A) curry:, 1 ui, fijngesnipperd, 1 knoflook, geplet en fijngesnipperd, 1 cm verse gember, fijngehakt, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 el gemalen koriander, 6 kerrie blaadjes, 25 g tomatenpuree, verdund in 300 ml water, , B) yoghurtvariant:, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 knoflook, 1 cm gember, zaadjes van 6 kardamompeulen, 1/2 tl zout, 1 tl komijn, 150 ml dikke yoghurt, koriander blaadjes, ter garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 g mager rundergehakt, 1 tl garam masala, 1 tl gemalen komijn, 1 el fijngehakte verse koriander, zout, versgemalen peper, 2 el olie, 3 uien, 1 teentje knoflook, 2,5 cm verse gemberwortel, 1 groene peper, 3 groene kardemoms, 4 kruidnagelen, 6 zwarte pepers, kaneelstokje (5 cm), 1 laurierblad, 2 tl gemalen koriander, 1/2 tl kurkuma, 300 ml yoghurt, 150 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 2 el djahe, 3 el paneermeel, 1ei, 1ui, 1 klein groen pepertje, 500 gram tomaten, 1 kleine groene paprika, 4 el olie, 2el kerriepoeder, 2 tl ketoembar, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, Chilipoeder, Kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  …
  •  10-20 min.

Curry met gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 2 theelepels gemberpoeder (djahe), 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ei, 1 ui, 1 klein groen pepertje, 500 gram tomaten, 1 kleine groen paprika, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels milde kerriepoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kaneel, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 gram), 1 vleesbouillontablet, chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry van vleesballetjes

INGREDIENTEN

600gr.mager lamsgehakt] 150gr.oud wittebrood], 1 ei] 1 vers chilipepertje] 1 gedroogde chili, peper] 1.5tl.gehakte gemberwortel,zout,korian, derzaad] 1 tl.kardemom,kurkama,komijn,suiker], 3 kruidnagels] 2 uien] 2 el.olie,gerapste, kokos] 1mesp.kaneel] 750 ml.vleesbouillon]., halve tl. zout].

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 el zonnebloemolie;, 2 uien, fijngesneden;, 2 tl gemalen komijn (djinten);, 1/2 tl gemalen kaneel;, 1 cm verse gember (zakje 150 g), geschild;, 1 bakje koriander (15 g), grof gesneden;, 3 tenen knoflook, fijngesneden;, 500 g lamsgehakt;, 1 ei;, 2 tl kerriepoeder;, 1 blik tomatenblokjes (400 g);, 1 aubergine, in dunne plakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke curry met gehaktballetjes heerlijk met rijst,kokommer salade en chutny.

INGREDIENTEN

500gram runder gehakt--2 THL.Djahé--3 ETL.Paneermeel--1Klein groen pepertje--500Gr tomaten--1kleine groene paprika--4 ETL.olie--1 ei-- 1ui gesnipperd--2ETL Milde kerrypoeder--2THL Ketoembar--1THL Kaneel--1Teen knoflook--1bl.Tomatenpuree 70gr net--1Vleesbouillon tablet--Chilipoeder naar smaak--zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktrolletjes met pijnboompitten.
Een specialiteit uit Aleppo in Syrie

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 2 middelgrote uien, 2 eieren, 1 kg mager lams of rundvlees, zout en zwarte peper, 4 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels boter of margarine, gehakte peterselie en partjes citroen ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kruidige Indiase gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gram mager lamsvlees, in blokjes, 3 groene chilipepers, in ringetjes, 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes, 1 centimeter gember, fijngehakt, 1/4 theelepel gemalen kruidnagels, 1/2 theelepel gemalen folie, snufje garam masala, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel ghee of boter, Saus: 2 eetlepels ongeroosterde cashewnoten, 2 eetlepels geblancheerde amandelen, 1 volle eetlepel ghee of boter, 3 uien, fijngehakt, 1 theelepel uitgeperste knoflook, 1 theelepel geplette gember, 1/2 theelepel gemalen kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 3 tomaten, fijngehakt (in de keukenmachine), 4 eetlepels geklopte yoghurt (zie ander recept voor dahi), 1 theelepel zout, 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes, snufje garam masala,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige gehaktballetjes in kerriesaus

INGREDIENTEN

VOOR DE BALLEN, , rundergehakt 1 pond, 1 ei, enkele tenen knoflook, een halve eetlepel gember uit een potje, zout en peper, garam massala, 0,5 tl chilipoeder, , VOOR DE SAUS, , 4 eetlepels olie, 1 grote ui, 1,5 dl yoghurt of een blikje tomatenpuree, 1,5 a 2 eetlepels kerriepasta uit een potje (of 6 kleine kardamomen, 2,5 cm kaneel, 6 kruidnagelen, 1 laurierblad, 2 geperste tenen knoflook, een theelepel gember uit een potje, 1 tl gemalen komijn, 0,5 tl chilipoeder, 0,25 tl tarmeriekpoeder, 2 tl ketoembar), 6 dl water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies