Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

41 koffiebroodjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit zijn heerlijke luchtige koffiebroodjes met onder andere amandelspijs, krenten en rozijnen. De broodjes worden bestreken met warme abrikozenjam. Verrukkelijk bij een kopje koffie of thee.

INGREDIENTEN

90 gr. boter, 275 gr. amandelspijs, 2 eieren, 1 tl. citroenrasp, 150 gr. rozijn, 150 gr. krent, Water, warm, 1 deel deeg, 50 gr. sinaasappelschil, gekonfijte, 200 gr. abrikozenjam,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ben m,n voorraad kast aan het leegmaken

INGREDIENTEN

350 gram bloem, 1 theelepel zout., 1 zakje gedroogde gist, 2 eetlepels basterd suiker, 2 dl. lauwe melk, 25 gram boter,(gesmolten), 25 gram krenten, 150 gram rozijnen, abrikozenjam of poedersuiker voor glazuur.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker voor 's avonds bij de koffie.

INGREDIENTEN

1 pakje verse roomkaas, ca.8 druppels vanille aroma, 100 gram ongezouten noten, 75 gram tutti frutti, 1 blik croissantdeeg, 1 eidooier, 6 eetlepels vloeibare honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

90 gr. boter, -275 gr. amandelspijs, -2 eieren, -1 tl. citroenrasp, -150 gr. rozijn, -150 gr. krent, -Water, warm, -1 deel deeg, -50 gr. sinaasappelschil, gekonfijte, -200 gr. abrikozenjam,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

Lekkere koffiebroodjes.als tussendoortje of natuurlijk, bij de koffie !Let wel op de tijd van het rijzen.Zo`n anderhalf uur alles bij elkaar.

INGREDIENTEN

300g bloem, 7gr instantgist, 50gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 thl.kaneel, snufje zout, 110-120 ml lauwe melk, 1 ei, 50gr boter, Vulling:, , 125g gedroogde perziken of gedroogd fruit naar keuze.(geweekt), 40gr bruine bastersuiker, 1/2 flesje citroen-aroma

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2008
  •  
  •  20-30 min.

Koffiebroodjes - lekker bij de koffie

INGREDIENTEN

250 g bloem * snufje zout *, 1 dl melk * 15 g verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist *, 50 g witte basterdsuiker * 25 g zachte boter *, 1 ei * 100 g amandelenspijs *, 3 eetl. melk * 75 g rozijnen *, 1 eetl. geraspte sinaasappelschil * 1 ei *,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 koppen bloem - 1/3 kop melkpoeder - 1/2 theelepel zout - 1 theelepel koekkruiden - 2 x 7 gram gedroogde gist - 1/2 kop basterdsuiker - 1/2 kop krenten - 1/2 kop rozijnen - 50 gram gesmolten boter - 2 1/2 dl warm water - 1 ei 1 kop extra bloem - 30 gram gesmolten boter - 1/2 kop bruine suiker - 1 theelepel kaneel - honing - voor de glazuur : 2 koppen poedersuiker - 30 gram boter - 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Recept gehad van een collega. Bedankt Michel!!

INGREDIENTEN

Een pak broodjesmix wit van koopmans, 300ml lauwe melk, 25 gr roomboter (zacht), 50 gr suiker, 2 potjes appelcompot, 150 gram gesnipperde amandelen, 1 ei, greinsuiker (grove suiker of glazuur kan ook),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

DEEG, 1 pak mix voor wittebrood, 2 eetl suiker, 50 gr zachte boter, 1 eierdooier, , VULLING, 1 pakje banketbakkersroom, 100 gr amandelspijs, 1 theel citroenrasp, 150 gr rozijnen, 75 gr gesnipperde sukade, abrikozenjam om te bestrijken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 el rozijnen, gewassen, 2 el rum, 1 blikje gekoeld croissantdeeg, 2 el gepelde walnoten, grof gehakt, 3 el suiker, 1 1/2 thl kaneelpoeder, vershoudfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Eeen aangepast broodje

INGREDIENTEN

Margarine, 175 gram rijstebloem, 1 theelepel zout, 1 zakje bakpoeder of wijnsteen bakpoeder, 60 gram suiker of 40 gram fructose, 2 eieren, 3/4 dl melk of water, 2 eetlepels olie, 5 gedroogde dubbele abrikozen of pruimen, of rozijnen, 4 eetlepels eiwit, poedersuiker of fructose

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 25 gram boter, 3/4 zakje gedroogde gist, 2 eetl witte basterdsuiker, 1 1/2 dl melk, snufje zout, 125 gram poedersuiker, 2 eetl heet water, 2 theel limonadesiroop, 100 gram rozijnen, evt. 30 gram sukade, Kaneel,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  •  
  •  > 120 min.

Geglazuurde koffiebroodjes

INGREDIENTEN

1 pakje baguettedeeg van ( Danerolle), 1/4 l melk, 50 gr rozijnen, 200 gr poedersuiker, citroensap, 1 eiwit, 1 pakje puddingpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje verse roomkaas(100 gr mon chou), ca 8 druppels vanille-aroma(boukje), 100 gr gemengde ongezouten noten, 75 gr tuttifrutti, 1 blik croissantdeeg(240 gr danerolles), 1 eidooier, 6 eetl vloeibare honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Cake/broodrol met kaneel-appel. Makkelijk en goedkoop.

INGREDIENTEN

1 rond wit brood (casino), pakje roomboter, 2 zachte zoete appels, citroensap, (licht) bruine basterdsuiker, flink wat kaneel, zakje amandelschaafsels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een traktatie bij de koffie

INGREDIENTEN

150 gram rozijnen, 1/2 dl rum, 1 dl koud water, 100 gram grofgehakte walnoten, 75 gram geschaafde amandelen, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel kardamon, 1 groot blik croissant deeg, 50 gram boter, 4 eetlepels eiwit, poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  •  
  •  20-30 min.

Broodjes met hazelnoten en pecannoten, lekker gekruid en gebakken in een laagje stroop.

INGREDIENTEN

100 g bruine basterdsuiker, 100 g bloem, 1? theelepel kaneel, ? theelepel kardemompoeder, sap van ? sinaasappel, 2? eetlepel honing, mespunt kruidnagelpoeder, 50 g gehakte pecannoten, 150 g volkorenmeel, 2 eetlepels suiker, 50 g gemalen hazelnoten, 1? eetlepel bakpoeder, ? theelepel zout, scheutje maisolie, 2 dl melk, rasp van 1 sinaasappel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze koffiebroodjes wil je dit weekend maken! 

INGREDIENTEN

200 ml banketbakkersroom, 2 handjes rozijnen, 50 ml Caribische rum, 1 pak croissantdeeg XL

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor 8 porties, 2 broodjes per portie

INGREDIENTEN

200 gr bloem, snufje zout, 5 eetl plus 1 theel halvarine, 1,25 dl magere yoghurt, 100 gr donkere rozijnen, fijngehakt, 60 gr amandelschaafsel, 3 eetl halfzoete jam, 1 eetl plus 1 theel honing,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g bruine basterdsuiker, 100 g bloem, 1,5 theelepel kaneel, 0,5 theelepel kardemompoeder, sap van 0,5 sinaasappel, 2,5 eetlepel honing, mespunt kruidnagelpoeder, 50 g gehakte pecannoten, 150 g volkorenmeel, 2 eetlepels suiker, 50 g gemalen hazelnoten, 1,5 eetlepel bakpoeder, 0,5 theelepel zout, scheutje maisolie, 2 dl melk, rasp van 1 sinaasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2005
  •  
  •  30-60 min.

Met dank aan kp

INGREDIENTEN

- 800 gr bloem, - 40 gr gist, - 4 dl lauwe melk, - 80 gr suiker, - 140 gr zachte roomboter, - zout, - 2 tl kaneel, Voor de vulling:, - 100 gr zachte roomboter, - 140 gr suiker, - 1 el kaneel, - 1 a 2 eieren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Bullar is de echte naam voor deze geurige versnapering uit het hoge noorden. Ca. 20 a 25 stuks

INGREDIENTEN

* ca. 75 gram rozijnen, * 80 gram boter, * 2 1/2 dl melk, * 25 gram verse gist, * 1 theelepel zout, * 500 gram bloem, * 100 gram suiker, * 2 theelepels kardamon, * kaneel, * 1 ei, * 1 eetlepel greinsuiker( of gewone suiker)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  •  
  •  60-120 min.

Lekker slanke broodjes, ook als tussendoortje. ca 125 kcal per stuk.

INGREDIENTEN

200 gr katenspek, 150 gr fetakaas, 1 ui, 100 gr gevulde olijven, 1 tl franse tuinkruiden, peper, ca 2 el bloem, 2 blikjes croissant deeg.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Voor bij feestjes

INGREDIENTEN

2 plakken croisantdeeg(super),100 g olijven, 150 g zachte geitenkaas (of feta),200 g katenspek,italiaanse kruiden,peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker broodjes voor bij de koffie of thee.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor ca. 10 stuks:, 250 gram bloem, 200 gram rozijnen, 1/2 dl rum, 10 gram gist (dat is ruim 3 gram instant gist), 1 dl lauwe melk, mespunt zout, 1 tl vanillesuiker, 1 tl kardemom, 1 tl kaneel, 40 gr suiker, 1 ei, 50 gr koude boter, 100 gram gehakte walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ben jij ook zo gek op koffiebroodjes, dit is een super snel recept en zo lekker!

INGREDIENTEN

50 gram rozijnen, 2 el sinaasappelsap, , 250 ml slagroom, 15 gram custardpoeder, merg uit 1 vanillestokje, 35 gram suiker., snufje kaneel., , 1 blik croissantdeeg,360 gram., , 3el abrikozenjam+ 1el water, 4 el poedersuiker en citroensap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke koffiebroodjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en krenten en rozijnen

INGREDIENTEN

Deeg:, 500 gr bloem , 100 gram zachte roomboter, 180 ml lauwwarme melk , 40 gr verse gist , 25 gram witte basterdsuiker , 1 ei , 5 gram zout, , Banketbakkersroom:, 500 ml melk, 100 gr suiker, 45 gr custardpoeder, 2 eidooiers, 1 vanillestokje, mespuntje zout, , Vulling:, 100 gr krenten, 100 gr rozijnen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Semlor:, 75 gr margarine, 2,5 dl melk, 25 gr gist, 0,5 dl suiker, 7,5 dl fijne, witte bloem, theelepeltje kardemom, theelepeltje zout, , Vulling:, ca 300 gr amandelspijs (een rolletje kant-en klaar), 1 dl melk, 3 dl slagroom, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 225 gr. tarwebloem -, 70 gr.volkorenmeel -, 1 eetl. poedersuiker -, ? zakje bakpoeder -, ? theel. zout -, ? dl sojamelk -, 2 eetl. zonnebloem-olie -, geraspte schil van een sinaasappel -, Voor de vulling, 2 eetl.poedersuiker -, 1 eetl. tarwebloem -, 1 theel. kaneel -, 50 gr rozijnen -, Voor de siroop-walnoten -deklaag, 80 gr. poedersuiker, 2 eetl. ma?smoutstroop -, ? dl sinaasappelsap -, 30 gr.gehakte walnoten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

(10 stuks) van "moesje2"

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 225 gr tarwebloem, 70 gr volkoren tarwemeel, 1 eetl oersuiker, ? zakje bakpoeder, ? theel zout, ? dl sojamelk, 2 eetl zonnebloemolie, geraspte schil van een (onbespoten) sinaasappel, Voor de vulling:, 2 eetl oersuiker, 1 eetl tarwebloem, 1 theel kaneel, 50 gr rozijnen, , Voor de siroop-walnotendeklaag:, 80 gr oersuiker, 2 eetl maismoutstroop, ? dl sinaasappelsap, 30 gr gehakte walnoten,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

10 stuks

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 225 gr tarwebloem, 70 gr volkoren tarwemeel, 1 eetl oersuiker, ? zakje bakpoeder, ? theel zout, ? dl sojamelk, 2 eetl zonnebloemolie, geraspte schil van een (onbespoten) sinaasappel, Voor de vulling:, 2 eetl oersuiker, 1 eetl tarwebloem, 1 theel kaneel, 50 gr rozijnen, Voor de siroop-walnotendeklaag:, 80 gr oersuiker, 2 eetl ma?smoutstroop, ? dl sinaasappelsap, 30 gr gehakte walnoten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Semlor:, 75 gr margarine, 2,5 dl melk, 25 gr gist, 0,5 dl suiker, 7,5 dl fijne, witte bloem, theelepeltje kardemom, theelepeltje zout, , Vulling:, ca 300 gr amandelspijs (een rolletje kant-en klaar), 1 dl melk, 3 dl slagroom, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2012
  •  
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

* 1 Pak mix voor koffiebroodjes, * 250 Ml lauwwarm water, * 1 Ei, * 50 Gr suiker, * 50 Gr boter, in kleine stukjes, * Halve tl kaneelpoeder, * 1 El geraspte citroenschil, Voor het glazuur:, * 100 Gr poedersuiker, * 1 El citroensap, * 1 El geroosterd amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak mix voor koffiebroodjes, 250 ml. lauwwarm water, 1 ei, 50 gram suiker, 50 gram boter, in kleine stukjes, halve theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel geraspte citroenschil, , voor het glazuur:, 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak mix voor koffiebroodjes-, 250 ml. lauwwarm water-, 1 ei-, 50 gram suiker-, 50 gram boter, in kleine stukjes -, halve theelepel kaneelpoeder-, 1 eetlepel geraspte citroenschil., , Voor het glazuur:, 100 gram poedersuiker-, 1 eetlepel citroensap-, 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  •  
  •  10-20 min.

Zweeds van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 pak mix voor koffiebroodjes (IKEA Sweden shop), 250 ml. lauwwarm water, 1 ei, 50 gram suiker, 50 gram boter, in kleine stukjes, halve theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel geraspte citroenschil, , voor het glazuur:, 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Briochekrans

INGREDIENTEN

1 pak mix voor koffiebroodjes (IKEA Sweden shop), 250 ml. lauwwarm water, 1 ei, 50 gram suiker, 50 gram boter, in kleine stukjes, halve theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel geraspte citroenschil, , voor het glazuur:, 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Niets zo lekker als een smeuïg koffiebroodje. Ook heel lekker bij de thee.

INGREDIENTEN

,     250 g superpatentbloem (Heel Holland Bakt),     1 zakje droge gist (Heel Holland Bakt),     25 g broodpoeder (Heel Holland Bakt),     25 g vruchtenbroodpoeder (Heel Holland Bakt),     1 el fijne kristalsuiker,     1 mespunt zout,     160 ml kraanwater (handwarm),     50 g basis voor gele room (Heel Holland Bakt),     150 ml volle melk,     75 g rozijnen,     60 g abrikozenjam

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-09-2014
  •  
  •  

Lekker zoet brood (uitgebreid)

INGREDIENTEN

SUIKERBROOD, 200 gram Boerenluxe, 200 gram Frans krokant, ongeveer 240 ml water, (tijdens kneden voelen, eventueel wat water of meel toevoegen tot je een mooi soepel deeg hebt), 12 gram droge gist, 8 gram zout, 8 gram suiker, 20 gram roomboter, 250 gram suikerchips met kaneel, (toevoegen na 1e rijs, daarna schoepje uit de broodmaker halen),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voor onverwacht bezoek.

INGREDIENTEN

1, pakje verse roomkaas (100g, monchou). ca,8 druppels vanille-aroma (flesje a 24 ml, baukje). 100g, gemengde ongezouten noten. 75g, tuttifrutti. 1 blik croissantdeeg (240g, Danerolles). I eidooier. 6, eetlepels vloeibare honing,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top