5.491 koffie recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil)

Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken.
Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Top 100

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.
N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes, 125 gram roomboter op kamertemperatuur, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk op kamertemperatuur, 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  …
  •  30-60 min.

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt), Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!, 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml, 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht.

Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op28-06-2000
  •  …
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 125 gram mascarpone, 5 eetlepels kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram pure chocolade (70% cacao), 1 pak amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 1 kopje koffie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!!
Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) – mijn 4 eieren wogen – met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

We willen graag dat je van elk kopje maximaal kunt genieten. Daarom bundelen we hier een paar handige tips waarmee je keer op keer een perfect kopje kan maken.

INGREDIENTEN

Water en gemalen koffie.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk herfst gerecht voor bij de thee of s avonds bij de koffie!

INGREDIENTEN

Appels, (room)boterbladerdeeg, suiker, kaneel en een ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Een uiterst verkwikkend drankje na een nacht lang zwieren- en bovendien erg lekker.

INGREDIENTEN

1 theel bruine basterdsuiker, 1 eierdooier, 2,5 dl volle melk, 2,5 dl sterke hete koffie, 2 stukken pijpkaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  •  …
  •  0-10 min.

Koffie zetten met de duwpot (cafetiere).
Deze methode van koffiezetten levert lekkerdere koffie dan die gezet met de gangbare filterapparaten. Daar blijft een belangrijk deel van de koffiesmaak in het filter zitten...

INGREDIENTEN

2 a 3 scheppen koffie, bij voorkeur ongemalen arabica koffiebonen (koffie-speciaalzaak), 1 1/2 beker water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-1998
  •  …
  •  0-10 min.

Na lang in de keuken staan om een veelgangenmenu te koken, is dit nog het meest ideale nagerecht om te serveren.

INGREDIENTEN

Afhankelijk van het aantal gasten een x-aantal scheppen gemalen koffie met naar verhouding gepaste hoeveelheid koud water

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes.

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzendbakmeel, 200 gr d.bruine basterdsuiker, 125 gr boter evt margarine, 150 gr HO havermout, 1 eetlepel melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Met een vleugje vanille

INGREDIENTEN

(2 glazen), = dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, = eetlepel suiker, 2 kopjes hete koffie, geraspte pure chocolade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bolletje vanille ijs, sterke koffie, slagroom, Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Ik had al een heel lekker recept van Brownies maar ik ben eens gaan stoeien met ingrediënten. Gelukkig alles opgeschreven wat ik gebruikt heb. Het eerste "probeersel" was al heerlijk en ik heb ze nu al meerdere keren gebakken en uiteraard ook foto`s van gemaakt.
Ik zet het op Smulweb, niet alleen om dit recept te delen, maar tevens om het niet meer kwijt te raken! Ik kreeg geen mooi gesneden vierkante stukken, ze zien er "rustiek" uit.Maar zo moeten brownies er ook uitzien zeggen ze. Je bent gewaarschuwd… je kan er echt niet van af blijven!
Uit een bakblik van 20 x 20 cm krijg je 16 stukken.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocola (72 %) – Met kleine nootjes maar dat is niet noodzakelijk., 100 gr witte chocola., 100 gr melkchocola., 200 gram roomboter., 175 gr bruine basterd suiker., Een flinke theelepel vanille suiker., 1 tl vanille extract. (indien je dit niet hebt gebruik dan vanille essence), 3 grote eieren (of 4 kleine)., 100 gr bloem., 2 tl rasp van een schoongeboende sinaasappel. (let op niet het wit mee raspen)., 1 el sinaasappelsap., 2 tl bakpoeder., 1 tl zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Je serveert het dan ook in een heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

INGREDIENTEN

100 ml geslagen room (23 procent vet), 80 ml melk, 100 gr chocolade (70 procent cacao), 50 ml versgezette, sterke (espresso)koffie. Gewone sterke koffie kan ook., Mespuntje kaneelpoeder, 25 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

270 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 zakje bakpoeder, 2,5 dl melk, 1 ei, 4 eetlepels plantaardige olie, 30 gr amandelschaafsel, 1 eetlepel donkere basterdsuiker of kristalsuiker, eventueel 2 eetlepels halfzoete jam,bv aardbeien of rozenbottle

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje!

eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram bloem, 175 gram geraspte kokos, 1 zakje vanillesuiker, ¼ schil citroen, Snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 pakjes stroopwafels, 75 g boter, 5 eetl. amandellikeur, 9 blaadjes witte gelatine (18 g), 50 ml sterke koffie, 5 dl vanilleyoghurt, 250 ml slagroom, stijfgeklopt, 1 theel. cacaopoeder, 1 theel. kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Anders, Koffie, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-10-2001
  •  …
  •  
INGREDIENTEN

Koffie, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op08-07-2001
  •  …
  •  
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op15-05-2000
  •  …
  •  
INGREDIENTEN

Koffie, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-11-1998
  •  …
  •  
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-11-2006
  •  …
  •  
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies