Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koeksisters recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een van de dingen die je niet moet missen als je naar Zuid-Afrika gaan is koeksisters. Koeksister, is een tot een vlecht geknede lekkernij uit de Zuid-Afrikaanse keuken. De koek wordt gefrituurd en vervolgens door een speciale siroop gehaald en wordt daarna gedroogd. Koeksisters zijn erg populair in Zuid-Afrika en worden als zoet nagerecht of tussendoortje gegeten. Ze zijn ook vaak op kerk bazaars en op straat te kopen.

INGREDIENTEN

, voor deeg, 320 g bloem , 2 tl bakpoeder , 30 g roomboter , 150 ml melk , 1 tl zout , 1  ei,  , olie voor frituren,  , 1. Zeef meel, zout en bakpoeder tezamen en wrijf boter met de punten van je vingeren erin., 2. Voeg melk en ei erbij en kneed tot een zachte soepel deeg., 3. Laat deeg met folie bedekt voor een uur in koelkast wat opstijven., 4. Rol deeg uit tot 1 cm dik., 5. Rol deeg uit tot een rechthoekige plak en verdeel het deeg in 13 gelijke plakjes., 6. Snijd de plak in lengte in 3 repen, maar laat de bovenkant vast zitten (als een soort kam), 7. Vlecht de 3 repen in elkaar en druk het uiteinde vast. Herhaal dit bij elke plak., 8. Verhit de olie tot 180 ºC Frituur de koeksisters om en om in circa 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn., 9. Leg ijsklontjes in een diepe bak en voeg wat water toe. Doen een kleiner bak erin en doen de stroop in bak/schaal., 10. Dompel koeksisters direct naar frituren in de ijskoude siroop en leg ze op een uitlek rek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

`n Baie lekker Suid-Afrikaanse nagereg wat die kinders mal oor is.

INGREDIENTEN

Stroop:, 1L (4 k) Suiker -, 375ml (1 ½ k) Water -, 2.5ml (½ t) Kremetart (in Engels word dit cream of tartar genoem) -, 2.5ml (½ t) fyn Gemmer -, Twee stukke heel Kaneel -, 5 tot 10 ml (1 tot 2 t) Gliserien, , Deeg:, 1 L (4 k) Koekmeelblom -, 2.5ml (½ t) Sout -, 30ml (2 e) Bakpoeier -, 60ml (4 e) Botter of Margarien -, 1 Eier -, 250 tot 375ml (1 tot 1 ½ k) Melk of Water -, Olie om in te bak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2007
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

(Zuidafrikaanse kleurlingen-koekjes): worden vooral op zondagmorgen op straat verkocht. van "M."

INGREDIENTEN

100 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 600 g bloem, 2 ? theelepel bakpoeder, ruim 2 dl melk, 4 lepels room, 1 theelepel zout, frituurolie, 2 lepels kaneel of nootmuskaat,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Een Zuidafrikaanse lekkernij(ipv koekjes)

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepeltje zout, 25 gram boter, 1 ei, 125 ml. melk, (en frituur olie om in te bakken), , Voor de siroop:, 750 gram suiker, 350 ml. water, 1/2 theelepeltje geraspte verse gemberwortel of 2 kardemonpitten, snufje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Dit is typische Zuid Afrikaans{malays}en wordt meestal op een zondag ochtend gegeten,een soort oliebol.

INGREDIENTEN

500g tarwebloem, 2 eetlepels suiker, kneepje zout, 1 zakje droge gist, 1 theelepel fijne cardamon, 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel fijne droge gember, 1/2 theelepel fijne anijszaad, 125 ml zonnebloem olie, ongeveer 1 kopje warm water., Ingredienten voor de stroop:3 kopjes suiker, 1 1/2 kopjes water,1 kaneel stokje.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Zuid Afrikaanse lekkernij

INGREDIENTEN

240 gr bloem, 20 ml bakpoeder, 3 ml zout, 25 ml boter, 125 ml karnemelk, olie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Soete suid-afrikaanse lekkers...′n moeilike tegniek maar as jy dit eenmaal beheer is dit verruklike spul met gemmer en kaneel....mmmmm, ons het dit altyd gekoop as kinders op die kerk-basaar

INGREDIENTEN

Deeg: , 480 gram meelblom -, 50 ml (2 eetlepels) botter of margarien -, 2 eiers -, 250 ml melk -, 30 ml ( 6 teelepels) bakpoeier -, 2 ml south, olie vir bak, Stroop:, 800 gram suiker -, 375 ml water -, 2 ml kremetart (kan ook weggelaat word) -, 2 ml fyn gemmer -, 3 stokkies kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Men zegt dat de naam van dit gebak afkomstig is van de woorden 'koek' en 'sissen'. Hoe dan ook: koe(k)sisters waren en zijn populair en worden ook veel op straat verkocht, vooral op zondagmorgen. Ze worden in frituurolie gebakken.

INGREDIENTEN

Voor het gebak:, 100 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 600 g bloem, 2.1/2 tl bakpoeder, ruim 2 dl melk, 4 el room, 1 tl zout, desgewenst 2 el kaneel en/of nootmuskaat, frituurolie, Voor de stroop:, 600 g suiker, 1 el boter, 3 dl water, gemalen kokos

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Dit is een typisch Zuid Afrikaans recept mierzoet maar heerlijk en typisch vooral onder de Afrikaanse bevolking

INGREDIENTEN

Deeg:, , * 500 gr. cakemeel, * 50 gr. boter, * 1/2 theel. zout, * 1 ei, * 2 theel. bakpoeder, * 250 ml. water., , Siroop:, , * 1 kg. suiker, * 1/2 theel. gemberpeder, * 500 ml. water, * 1 schijfje citroen met schil, * een snufje zout, * plantaardige frituurolie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

VOLSTRUIS FILET IN ROOIWYN

INGREDIENTEN

4 volstruis fillete -, 250 g repies spek -, 6-8 klein uie, in die helfte gesny -, 1 bottel rooiwyn -, so 10 klein wortels -, 3 lourierblare -, 'n paar takkies vars tiemie -, 250 g sampioene -, 1 rooi soetpeper(paprika) -, 30 ml tamatiepasta -, olyfolie -, 2 eetlepels botter -, sout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top