Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5.138 koekjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha

INGREDIENTEN

200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

INGREDIENTEN

*250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3 Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr. Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

INGREDIENTEN

De bodem:, 200 gram theebiscuitjes, 80 gr. boter, , De vulling:, 6 bakjes roomkaas, 2 eetlepels bloem, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren en 2 eidooiers, 200 gr creme fraiche, rasp van een gewassen citroen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

Lekkere koekjes

INGREDIENTEN

Koekjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koekjes

INGREDIENTEN

Koekjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-1998
  •  
  •  0-10 min.

Hier kan je altijd koekjes mee maken, je kan er natuurlijk nog veel meer met de koekjes doen!

INGREDIENTEN

225 g zachte boter, 100 g suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 2 eierdooiers, 280 g bloem, ? theelepel zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacao, 200 gram Maria koekjes, 2 eieren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Makkelijk zandkoekjes deeg

INGREDIENTEN

200 g bloem, 100g witte basterdsuiker, 150g koude boter, 1 eidooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  •  
  •  60-120 min.

Lekkere koekjes voor alle dagen bijv. Bij de koffie of als tussendoortje

INGREDIENTEN

100 gram Witte bloem, 100 gram suiker, 50 gram margarine, 1 theelepel bakpoeder, 0.5 theelepeltje vanillesuiker, o.5 theelepel melk(mag alle soorten melk), 1 goed geklopt ei, En een snufje zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Leuk voor de kinderen

INGREDIENTEN

250gram zachte boter, 100gram witte basterdsuiker, 350gram bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Lekkere en vooral bijzondere australische koejes

INGREDIENTEN

250 gr. boter, 1.5 kopje suiker, 2 kopjes rozijnen, 2 eieren, 2 kopjes zelfrijzend bakmeel, cornflakes, ps. 1 kopje in dit recept is ongeveer 250 ml

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Zo lekker om zelf koekjes te maken en ook erg simpel vaakop woensdag middag als het regent en de kids vervelen zich stel ik voor koekjes te bakken vrienden en vriendinnen nemen steevast een zakje zelf gebakken mee.

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 100 gr witte basterdsuiker, 150 g koude boter in blokjes, 1 eidooier,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  •  
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

CRANBERRIE KOEKJES, Ca 35 minuten, , NODIG ca 24 stuks 100 gr boter, 200 gr bloem, 75 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 theel kaneel, mespunt zout, 1 ei, 4 eetl cranberriecompote of rode vruchtenjam., , MARSEPEINHARTJES, Ca 15 minuten, , NODIG ca 12 stuks: 8 plakken cake, rode jam naar keuze, 100 gr marsepein, poedersuiker, rode en groene gekonfijte kersen, , MINI VRUCHTENTAARTJES, Ca 15 minuten, , NODIG ca 16 stuks: 1 doosje saladecups, 1 reep bittere chocolade, 2 eetl vanillevla, fuit in verschillende kleuren, 2 eetl abrikozenjam, , ZOETE SALAMI, Ca 1,5 uur, , NODIG ca 16 plakjes: 1 sinaasappel, 50 gr geroosterde hazelnoten(zonder zout), 100 gr tutti frutti, 1 eetl honing, 2 eetl chocoladepasta, 100 gr marsepein, poedersuiker om te bestrooien, , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Gemakkelijke koekjes supersnel klaar heerlijk 

INGREDIENTEN

55 gr boter, 55 gr bloemsuiker, 45 gr ei, 100 gr zelfrijzende bloem, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2015
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze koekjes werden vroeger gemaakt in het dorp waar mijn moeder vroeger woonde ,deze koekjes werden gebakken als er bruiloften waren.deze koekjes zijn niet heel zoet ,ze zijn lekker met turkse thee.

INGREDIENTEN

1 glas fijne suiker-1 glas olie-1glas natuuryoghurt of melk-1 bakpoeder-1 vanillesuiker-en bloem zoveel toevoegen tot het niet meer te fel plakt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2008
  • Turks
  •  30-60 min.

Het zijn zandkoekjes

INGREDIENTEN

125 g boter, 250 g bloem, 75 g suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lekkere koekjes.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 3 dl. melk, 12,5 gram gist, 100 gram krenten en rozijnen (of twee gesnipperde appelen), tl. zout, 50 gr. roomboter.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een lekker gerecht voor de kinderen als tussendoortje!!

INGREDIENTEN

125 gram witte basterdsuiker, 200 gram zachte roomboter, 250gram bloem, 1/2 ei, 2 druppels vanille aroma, 150 gram pure chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 eierdooiers, 1.2 dl water, 180 g suiker, 180 g amandelpoeder, 300 g broodkruim, kaneelpoeder, 100 g bloem (tarwebloem), 75 g boter (roomboter), 25 g boter (bakboter)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Zandmoppen

INGREDIENTEN

250 gram boter, 150 gram witte bastaard suiker, 3 eetlepels melk, 375 gram bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Soep:P ik heb geen idee wak er neer moeten zetten groetjuhs de hacker van sharon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

120 gr boter, 100 gr basterdsuiker, 160 gr bloem of meel, 1 ei, een scheutje melk, een klein beetje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr bloem, 150 gr basterdsuiker, 125 gr margarine, 100 gr braadgoud, snuf zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

(Wasgoedbonneltjies)

INGREDIENTEN

3 koppies koekmeel - ? teelepel sout -, ? pond botter - 2 teelepels bakpoeier -, 1 eier - maalvleis,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst)

INGREDIENTEN

150 g zachte roomboter. (of wat meer, de massa moet wat smeuig zijn), 100 g bruine basterdsuiker. 15 ml (1 eetlepel) gewone stroop (of Maple syrup)., 3 verkruimelde Weetabix, (Bij de ontbijtgranen- o.a. A.H.), 150 g zelfrijzend bakmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader! Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken. Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken? Verser kan je ze niet hebben! De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe. Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken. Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt

INGREDIENTEN

50 g witte basterdsuiker., 100 g roomboter.(ongezouten), 100 g bloem., Plus 25 g zelfrijzendbakmeel., Iets geraspte citroenschil (van ± ½ citroen = ± 3 gram), Wat zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker zelf koekjes bakken!

INGREDIENTEN

Nodig, 300 gram bloem, 150 gram boter, 150 gram suiker, mespunt zout, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, Om het extra lekker te maken kun je door het deeg wat koek kruiden doen, 2 mespuntjes is al heel apart., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Heerlijke chocolade cheesecake.

INGREDIENTEN

# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr), # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling, # 50 gr roomboter, # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet), # 75 gr witte basterdsuiker, # 1 zakje vanillesuiker, # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens), # 2 zakjes klopfix (à 8 gr), # 3 dl slagroom, # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2009
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit zijn heerlijke hartige courgette pannekoekjes. je kunt het eten als vleesvervanger bij een maaltijd, maar ook lekker als lunch of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 eieren, 1 kopje besan(kikkererwten-)meel of volkorenmeel, 1/2 kopje melk, zout, kerrie, 1 teentje knoflook (of poeder), 1 sjalotje, olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten! Tip van lapaulina: op de bodem van je springvorm bakpapier leggen en de randen goed in smeren.

INGREDIENTEN

200 g chocolade- of bastognekoeken, 50 g boter, 120 g witte basterdsuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 400 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 2 blikjes vlaaivulling (bv aardbei)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Je wilt eigenlijk niet weten wat er in d echte zit! Daarom een recept hoe je ze zelf kan maken!

INGREDIENTEN

Ingrediten voor het deeg, 260 g patent bloem of Zeeuwse bloem, 5 g (ruim 1 tl) bakpoeder, 40 g cacaopoeder (wij gebruiken Valrhona, snufje zout, 110 g zachte boter, 170 g poedersuiker, 1 ei, 15 g melk, 25 g 100% pure cacao chocolade, geraspt, 1 tl vanille extract, , Ingrediten voor de vulling, 250 g poedersuiker, 50 g zachte boter, 30 g melk, 1/2 tl vanille extract

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-05-2014
  •  
  •  

Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.

INGREDIENTEN

Voor de basis:, 140 gr digestive koekjes., 100 gr haver of tarwe meel., 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter )., 3 sl bruine suiker., , Voor de creme:, 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas., 100 gr ricotta., 90 gr poedersuiker., 130 gr room., 2 eieren., 1 sl sinaasappelschil rasp., 1 sl meel voor elk gebruik., , Om te garneren:, 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen., 200 gr bramenjam., 60 ml kersenlikeur.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.

Kerstkoekjes worden in vele landen gebakken in vrolijke vormpjes, al dan niet om in de kerstboom te hangen. Dit recept is een rijk recept met boter en amandelpoeder voor een heerlijk volle smaak. Eenvoudig te maken, ook voor kinderen, en het allerleukste is voor hén natuurlijk het versieren: zorg voor parels, kleurglazuur, hagelslag e.a. voor stapels creativiteit

INGREDIENTEN

Voor 40 amandel-boterkoekjes:, 250 g bloem, 125 g suiker, 50 g amandelpoeder, 125 g boter, op kamertemperatuur, 1 ei + 2 dooiers, , + geraspte schil van 1 onbehandelde citroen of sinasappel en/of 1 tl koekkruiden (kaneel, anijs, gember, nootmuskaat, kruidnagel) of kaneel, , 1 eigeel om de koekjes te bestrijken, , voor het glazuur: bloemsuiker, een half eiwit en eventueel kleurstof naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  •  
  •  30-60 min.

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

INGREDIENTEN

10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  30-60 min.

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke, echte ouderwetse hollandse koekjes. Dat doet je toch aan de knusse tijd van lang geleden terugdenken.

INGREDIENTEN

Voor 20 stuks: 125 gr. zachte boter (plus extra om in te vetten); 150 gr. pindakaas met stukjes noot: 225 gr. kristal suiker; 1 ei, losgeklopt; 150 gr. gezeefde bloem; 1/2 theel. bakpoeder; snufje zout; 75 gr. ongezouten gepelde pindas; (voor een knapperig resultaat de koekjes voor het bakken bestrooien met grove bruine suiker).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top