1. Home
  2. Recepten
  3. Koe Loe Yoek

Koe loe yoek recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Koe Loe Yoek

Een simpele koe loe yoek, wel lekker! Bereidingstijd is exclusief marineertijd

INGREDIENTEN

400 gr hamlappen, *1/2-1 el sojasaus, *1-2 el ananassap (blik), *1 ei, *5 el bloem, *7 el water, zout, olie. Voor de saus: 2 plakken ananas, *1 sjalotje, *2 dl vleesbouillon, *1 el azijn, *1 el tomatenketchup, *1 el suiker, *2 el maizena, *peper, *gemberpoeder.

Voorbereiding

Vlees in kleine dobbelsteentjes snijden. Sojasaus met ananassap mengen. Vlees hierin marineren (hoe langer hoe beter, minimaal een uurtje)

Bereidingswijze

Van ei, bloem, water, zout een glad en dik beslag kloppen. Vlees uit de marinade halen. Marinade bewaren. Vlees droogdeppen en stukjes 1 voor 1 door het beslag halen. In een bodem olie het vlees goudbruin bakken en zorgen dat de stukjes elkaar niet raken. Het vlees uit laten lekken. Saus: ananas in stukjes en met geraspte sjalot en de rest van de ingredienten verwarmen. Marinade erbij. Het vlees in het sausje doen, en nog 5 minuten zachtjes verwarmen.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koe loe Yoek

Een zoet-zuur vlees-groentegerecht uit China. De blokjes vlees worden eerst door een beslag gehaald en daarna gefrituurd. Het frituren moet vlak voor het opdienen gebeuren,om te voorkomen dat het deegkorstje slap wordt.

INGREDIENTEN

4OO g hamlappen, zout, versgemalen peper, 2 el sherry, 3uien, I rode paprika, 1/4 komkommer, 1 blikje bamboescheuten (nettogewicht +/- 300 g), 2 schijven ananas (blik), 2 bolletjes gember, 1 el olie, 2 teentjes knoflook, 10 el tomatenketchup, 6 el (appel)azijn, 3 el sojasaus, 5 el suiker, 2 eieren, 2 el bloem, 5 el maizena, frituurvet/ olie,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2008
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koe Loe Yoek

Azieatisch gerecht met groenten en vleesblokjes omhuld met een korstje

INGREDIENTEN

A:1 theelepel sherry, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, B:1 ei, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel maizena, C:12 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels sojasaus, 10 eetlepels azijn, 5 eetlepels suiker, 4 eetlepels water, 3 eetlepels maizena, , 1 pond magere varkenslappen of kipfilet, 1 bakje champignons, 2 grote winterwortels, 3 grote uien, 1 komkommer, 1 kleine bloemkool, 2 stronken prei,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Koe Loe Yoek

Dit is een onderdeel van Oosterse  Maaltijd uit eigen keuken

INGREDIENTEN

400 gr hamlappen, zout, versgemalen peper, 2 e; sherry, 3 uien, 1 rode paprika, 1/4 komkommer, 1 blikje bamboescheuten (netto 300gr), 2 schijven ananas (blik), 2 bolletjes gember, 4 el olie, 2 teentjes knoflook, 10 el tomatenketchup, 6 el (appel)azijn, 3 el sojasaus, 5 el suiker, 2 eieren, 2 el bloem, 5 el maizena, frituurvet/olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste koe loe yoek recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top