Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Knoflookbrood recepten (235) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

HEERLIJK STOKBROOD MET KNOFLOOK EN OLIJFOLIE

INGREDIENTEN

1 voorgebakken stokbrood 4 teentjes knoflook, 6 el olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano 2 tl grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.

HEERLIJK BIJ DE BARBECUE

INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor de BBM

INGREDIENTEN

350 gr. witte bloem/210 ml. melk/2 tl. knoflookpoeder/2 el. gedr. peterselie/1 el. suiker/1 tl. zout/1 el. olie/5 gr. gedr. gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Heerlijk zelfgebakken knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 pak witbrood mix1 eetl. cajun kruiden2 eetl. olijfolie1 eetl., gevriesdroogde uitjes1 theel. gedroogde basilicum of Italiaanse kruiden1 theel., knoflookpoedervers gemalen 4 seizoenen peper naar smaak1 theel. zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-2003
  •  
  •  > 120 min.

Oud (stok)brood opmaken

INGREDIENTEN

Oud brood of stokbrood, olie, knoflook, (zee)zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Voor dit recept raad ik je aan het deeg zelf te maken, het loont echt de moeite. Gebruik een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.

INGREDIENTEN

Voor het deeg (2 porties*):, , 15 gram kristalsuiker, 7 gram gedroogde gist, 240 milliliter warm water, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout, 350 gram patentbloem, , Toppings:, , 3 eetlepels gezouten roomboter, verse peterselie naar smaak, 3 teentjes knoflook, 1 bol mozzarella, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, , *De helft van het deeg vries je straks gewoon in, dit kun je later prima nogmaals gebruiken.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit brood past zowel bij vleesfondue, visfondie, Chinese fondue als kaasfondue.

INGREDIENTEN

150 gr boter - 2 tot 3 teentjes knoflook - zout - peper - 1 stokbrood.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit kan ook goed in de oven en is een lekker hapje bij feestjes

INGREDIENTEN

* 1 groot vers stokbrood, * 12 tenen knoflook gehakt, * 5 eetl fijngesneden munt, * 5 eetl fijngesneden peterselie, * 1 theel gedroogde tijmblaadjes, * 150 gr boter op kamertemperatuur losgeklopt, * zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een bijgerecht dat zo lekker is dat je het hoofdgerecht bijna zou vergeten

INGREDIENTEN

1 a 2 stuks voorgebakken stokbrood, boter of margarine, verse knoflook, selderie, citroen, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Variatie op een recept van "the Naked Chef"

INGREDIENTEN

*1 pak Koopmans broodmix;*1 bol knoflook;*flinke bos rozemarijn;*olijfolie;*zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Heerlijk bijvoorbeeld bij mosselen

INGREDIENTEN

Bij de molen (b.v. in Dommelen) herbes meel halen. (of mix zelf wat herbes de provence door het meel), olijven (zwart), 3 teentjes knoflook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Snel en lekker als borrelhapje of voorafje. Niet aan te raden als je morgen een sollicitatiegesprek hebt!!!

INGREDIENTEN

1 vers stokbrood, verse pesto, verse knoflook, verse parmezaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Weight Watchers, vegetarisch, 2 porties, 120 Kcal p.p. OF totaal p.p.: 1 V, 1 ZLekker als voorafje of met een frisse salade.

INGREDIENTEN

2 theel olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 theel fijngehakte basilicum, 1/2 theel fijngehakte oregano, msp zout, 60 gr stokbrood in dunne plakjes,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tapas- warm opdienen

INGREDIENTEN

4 sneden wit brood of stokbrood; 2 eieren; 2 eetlepels melk; 2 teentjes knoflook; 3 eetlepels olijfolie; peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Lekker recept voor een hartig knoflookbrood

INGREDIENTEN

*1 el gedroogde gist, *2.5 dl warm water, *3 el olie, *1 tl zout, *1/4 tl suiker, *360 g wit meel, *12 uitgeperste teentjes knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst, 2 el olijfolie, 2 el gehakte verse peterselie, 2 el vers gehakte tijm of 2 tl gedroogde, 2 el vers gehakte marjorein of 2 tl gedroogde, 1/2 tl paprika poeder, 2 el geraspte parmezaanse kaas (optioneel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk recept en wanneer je de knoflookteentjes door (gehakte)geroosterde uien vervangt, heb je een heerlijk uienbrood!

INGREDIENTEN

250 gr tarwebloem, half pakje droge gist, 1/8 l melk of water, 1 afgestreken theelepel zout, 10 teentjes knoflook, 1 el olie, bloem om te kneden, olie om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  •  
  •  60-120 min.

Broodbakamchine recept

INGREDIENTEN

*500 gr wit broodmix all-in (met gist), indien men gewoon broodmix gebruikt dan nog gist toevoegen), *1 eetl cajun kruiden, *30 ml olijfolie, *1 eetl gedroogde uitjes, *1 theel gedroogde basilicum of italiaanse kruiden, *1 theel knoflookkruiden, *vergemalen vierseizoenen peper naar smaak, *1 theel zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  •  
  •  > 120 min.

Lekker voor bij de barbeque

INGREDIENTEN

150 gr boter, 3 teentjes knoflook, zout en versgemalen peper, 1 stokbrood

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittig borrelhapje

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 100 gram zachte boter. 2 eetl. gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook uit de knijper en wat zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Heerlijk bij bv bbq je eet je vingers er bij op!!

INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  •  
  •  20-30 min.

Het lekkere bijgerecht voor tijdens de bbq

INGREDIENTEN

1 groot, dik stokbrood (hoe verser, hoe beter), 12 tenen knoflook, gehakt, 5 el. gesneden munt, 5 el. gesneden peterselie, 1 tl. gedroogde tijmblaadjes, 150 gram boter, op kamertemperatuur, losgeklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  •  
  •  20-30 min.

Knoflookbrood met Mozzarella

INGREDIENTEN

* 1 stokbrood, * 4 eetlepels olijfolie, * 3 teentjes knoflook, * 4 eetlepels tomatensaus, * 2 eetlepels pesto, * 1 bol mozzarella, * 3 takjes peterselie, * 6 stuks zwarte olijven zonder pit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  •  
  •  10-20 min.

Tapa

INGREDIENTEN

Gesneden witbrood,olijfolie,knoflookpasta, peterselie,zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - 100 gram boter - citroensap - 2 teentjes knoflook - peterselie - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker bij de borrel of buffet of zoiets

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 100 gram zachte boter, 5 tenen knoflook, zout en peper, 1 theelepel vers gehakte kruiden (naar keuze),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, 100 g boter, 5 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1 tl citroensap, 2 el groene peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 afbakstokbrood, 4 el olijfolie, 1 teen knoflook, oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

HEERLIJK BIJ DE BARBECUE

INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Lekker bijgerecht of op en zomeravond met een glas wijn

INGREDIENTEN

1 Frans stokbrood, 1 in teentjes verdeelde bol knoflook, olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stokbrood gevuld met kruidenboter

INGREDIENTEN

- bruin of wit stokbrood, - kruidenboter, - aluminiumfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudige bereiding

INGREDIENTEN

240gr. zachte boter, 2eetl. fijngeknipte peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 grote stokbroden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 stokbroden - 8 tenen knoflook - zout - 250gr boter - bosje peterselie - glaasje pernod - cayennepeper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 wit stokbrood, 4 tenen knoflook, 125 gram boter (even zacht laten worden), zout, paprikapoeder, 100gr geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

10 gr. verse gist., 500 gr. witte bloem., 300 ml. water., 8 gr. zout., 10 gr. suiker., 20 gr. boter., 2 teentjes knoflook, gesnipperd., 2 eetl. peterselie., 50 gr. boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  •  
  •  0-10 min.

Knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 groot Frans stokbrood, 125 gr boter, 1 teentje knoflook fijngewreven, 2 eetlm gehakte peterselie, alu-folie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top