1. Home
  2. Recepten
  3. Kletskoppen

Kletskoppen recepten (220) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kletskoppen

Uit een kookboek dat ik op mijn werk heb gekregen toen Kerst en ik verloofden, tante Puntje als je dit leest laat het dan even weten.

INGREDIENTEN

75 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker en 50 gram gewone suiker, 1 of 2 lepels water,100 gram bloem, 0,5 theelepel kaneel, iets zout, 125 gram gehakte amandelen of pinda's, wat boter voor de bakplaat

Voorbereiding

Bakplaat, -platen invetten met boter, oven voorverwarmen tot 200 graden

Bereidingswijze

De boter tot room roeren. de gezeefde suiker, bloem, kaneel en het zout toevoegen en door elkaar roeren. Zonodig wat water toevoegen. De amandelen erdoor mengen en met behulp van twee lepeltjes kleine bergjes op de ingevette bakplaat leggen op een afstand van 6 tot 8 cm. van elkaar. De koekjes 5 tot 7 minuten bakken. De plaat uit de oven nemen, iets laten afkoelen en de koekjes met een slap mes van de plaat nemen, zodra ze stevig genoeg maar nog niet bros zijn. De koekjes dadelijk vlak neerleggen. Heb je geen extra bakplaten, laat de oven dan aan staan en herhaal het proces tot het deeg op is. Tip: De nog niet brosse koekjes kan je ook om een houten lepelsteel wikkelen en bros laten worden, gevuld met slagroom is dat erg lekker

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Kletskoppen

Heerlijk ouderwetse zelfgemaakte kletskoppen!

INGREDIENTEN

25 gram boter of margarine, 25 gram bloem, 55 gram bruine basterdsuiker, 20 gram amandelen (walnoten kan ook), Mespunt kaneelpoeder

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

KLETSKOPPEN

INGREDIENTEN

* 135 gramwitte basterdsuiker, * 60 gram bloem voor patisserie, * 2 gram kaneel, * 2 gram zout, * het merg uit 1 vanillestokje, * 75 gram zachte boter,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

25 g boter of margarine, 100 g witte basterdsuiker, 50 g bloem, zout, ? theelepel kaneel, 40 g blanke amandelen, grof gehakt

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

Kletskoppen

INGREDIENTEN

50 g bloem, 1/2 theel.gemberpoeder, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden, 2 eetl.stroop, 1 eetl.slagroom, 1 eetl.gembernat, 4 eetl.fijngehakte bakgember, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 eetl.suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

50 gr. ontvliesde amandelen, 75 gr. boter of margarine, 250 gr. bruine basterdsuiker, 100 gr. bloem, zout, water,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

200 g bruine basterdsuiker, 100 g boter, 75 g bloem, 100 g geschaafde amandelen, 1/2 tl zout, 1/2 tl kaneel, 1 el water

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

Kletskoppen Bron:www.Becel.nl

INGREDIENTEN

50 g bloem *, 1/2 tl. gemberpoeder *, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember(sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

kletskoppen

Gewoon een heel lekker koekje, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

250 gram basterdsuiker, 100 gram bloem, 75 gram boter, 75 gram amandelen.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

Een recept uit 1933,voor elctrisch koken.

INGREDIENTEN

125 g donkerbruine basterdsuiker, 50 g boter, 40 g bloem, 25 g amandelen.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

50 gr gepelde amandelen,150 gr bruine bastaard suiker,50 gr bloem en 40 gr zachte boter

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

KletskoppenBron:Becel

INGREDIENTEN

50 g bloem *, 1/2 tl gemberpoeder *, 50 g Becel Voor koken,(roer)bakken en bradeb *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember *, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kletskoppen.

INGREDIENTEN

125 gr boter, 200 gr bruine basterdsuiker, 50 gr suiker, 100 ge bloem, ? theel kaneel, mespunt zout, 125 gr gepelde, grof gehakte amandelen., ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 300 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram boter, 100 gram amandelen, kaneel, wat water

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

100 gram amandelen, 75 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 125 gram bloem, 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 eetlepel water.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kletskoppen

Heerlijke Bush en Bush koekies oftewel DE KLETSKOP.

INGREDIENTEN

250 gram basterdsuiker, 75 gram gehakte amandelen, 125 gram Zeeuwse bloem, 75 gram boter, 1/2 theelepel kaneel, 1 gram zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen.

Lekker koekje voor bij de koffie,maar ook lekker voor bij een coupe ijscréme.

INGREDIENTEN

* 150gr boter., * 500gr lichte basterdsuiker., * 250gr bloem., * 125gr fijngehakte of gemalen amandelen., * 100gr water.

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Kletskoppen

Heerlijke koekjes waar je de boter in proeft

INGREDIENTEN

150 g bruine suiker, 75 g bloem, 75 g amandelpoeder, 75 g boter, 2 el water, 1 mespuntje maagzout (eventueel)

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

110 gram bruine basterdsuiker * 40 gram boter * 55 gram bloem * beetje zout * beetje kaneel * 1 eetlepel water * 150 gram grof gehakte amandelen.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kletskoppen

Voor 24 koekjes

INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kletskoppen

De after-dinner koffie moet een juweel zijn.Een kroon op de maaltijd, het TOPPUNT van de avond.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 200 gram basterdsuiker, 50 gram fijne tafelsuiker, 1/2 theel. kaneel, 100 gram bloem, 125 gram blanke grofgehakte amandelen, zout.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

250 gram bruinebasterdsuiker - 75 gram gehakte amandelen - 125 gram, zeeuwse bloem - 75 gram boter - 1/2 theelepeltje kaneel - 1 gram zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

125 g amandelen zonder vlies, 125 g zachte boter, 250 g bruine basterdsuiker, 125 g bloem, mespunt kaneel, mespunt zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen.

INGREDIENTEN

25 gr.boter, 100 gr.basterdsuiker, zout, 10 gr.water, 40 gr.bloem, ? theel.kaneel, 25 gr. gehakte pinda's of amandelen.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

110 gram bruine basterdsuiker, 40 gram boter, 55 gram bloem, een snufje zout, een snufje kaneel, 1 eetlepel water, 150 gram hazelnoten.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

KLETSKOPPEN

Met zoete amandelen en kaneel

INGREDIENTEN

, * 200 g witte basterdsuiker, * 100 g boter, * 100 g bloem, * 100 g gepelde zoete amandelen, * 1 dl water, * 1 tl kaneel

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

kletskoppen

Een overheerlijk koekje met amandel.

INGREDIENTEN

- 40g bloem, - 125g lichtbruine basterdsuiker, - 50 g boter of margarine, - 1 dessertlepel water, - 25g amandelen, - mespunt kaneel, - klein snufje zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

* 125 g kristalbloem, * 75 g boter, * 100 g witte basterdsuiker, * 100 g bruine basterdsuiker, * 1 - 2 el koud water, * 1/2 tl kaneel, * 50 g blanke amandelen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

75 gram boter, 100 gram bloem, 250 gram gezeefde basterdsuiker, snufje zout, 1-2 eetlepels water

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kletskoppen.

INGREDIENTEN

* 150 gr boter., * 500 gr basterdsuiker of bleke cassonadesuiker., * 250 gr bloem., * 125 gr gemalen amandelen., * 100 gr water.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kletskoppen

Knapperig koekje

INGREDIENTEN

*60 g boter of margarine*200 g bruine bastersuiker*4 eetl. water*100 g bloem*mespunt kaneel*flinke hand gezouten pinda's

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  •  
  •  10-20 min.

Kletskoppen

Lekker ouderwets

INGREDIENTEN

Voor ca 25 stuks, , 50 gr gepelde amandelen, 150 gr bruine basterdsuiker, 50 gr bloem, 40 gr zachte boter

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

25gr boter*80gr bruine basterdsuiker*30grbloem*een mespunt kaneel*snufje zout*1el water*40gr grof gehakte ongezouten pinda's.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

kletskoppen

INGREDIENTEN

150 gr. amandelen-35 gr. boter-, 100 gr. bruine suiker-50 gr. bloem-zout-, snufje kaneel-1 eetlepel water

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

125 gr. kristalbloem, 75 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. bruine basterdsuiker, 1-2 el. koud water, 1/2 tl. kaneel, 50 gr. blanke amandelen.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

10 gram gepelde amandelen, 15 gram boter, 50 gram bruine basterdsuiker, 1/4 eetlepel water, zout, 15 gram bloem, 1/4 theelepel kaneel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

IJs met kletskoppen.

INGREDIENTEN

? 250 ml kaneelijs, ? 16 kletskoppen (koekjes)., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

kletskoppen met chocoladerand

INGREDIENTEN

8 kletskoppen, 75 g extra bittere chocolade

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeienmascarpone met kletskoppen

Voedingswaarde per persoon: 301 kcal/8 gr eiwit/25 gr vet, waarvan 14 gr verzadigd/11 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

8 kletskoppen, 50 ml slagroom, 1 pakje vanillesuiker, 250 gr aardbeien, 200 gr mascarpone

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kletskoppen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top