Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

229 kletskoppen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Uit een kookboek dat ik op mijn werk heb gekregen toen Kerst en ik verloofden, tante Puntje als je dit leest laat het dan even weten.

INGREDIENTEN

75 gram boter, 200 gram bruine basterdsuiker en 50 gram gewone suiker, 1 of 2 lepels water,100 gram bloem, 0,5 theelepel kaneel, iets zout, 125 gram gehakte amandelen of pinda's, wat boter voor de bakplaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Heerlijk ouderwetse zelfgemaakte kletskoppen!

INGREDIENTEN

25 gram boter of margarine, 25 gram bloem, 55 gram bruine basterdsuiker, 20 gram amandelen (walnoten kan ook), Mespunt kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 135 gramwitte basterdsuiker, * 60 gram bloem voor patisserie, * 2 gram kaneel, * 2 gram zout, * het merg uit 1 vanillestokje, * 75 gram zachte boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 g boter of margarine, 100 g witte basterdsuiker, 50 g bloem, zout, ? theelepel kaneel, 40 g blanke amandelen, grof gehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr. ontvliesde amandelen, 75 gr. boter of margarine, 250 gr. bruine basterdsuiker, 100 gr. bloem, zout, water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g bruine basterdsuiker, 100 g boter, 75 g bloem, 100 g geschaafde amandelen, 1/2 tl zout, 1/2 tl kaneel, 1 el water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een recept uit 1933,voor elctrisch koken.

INGREDIENTEN

125 g donkerbruine basterdsuiker, 50 g boter, 40 g bloem, 25 g amandelen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gewoon een heel lekker koekje, dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

250 gram basterdsuiker, 100 gram bloem, 75 gram boter, 75 gram amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen

INGREDIENTEN

50 g bloem, 1/2 theel.gemberpoeder, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden, 2 eetl.stroop, 1 eetl.slagroom, 1 eetl.gembernat, 4 eetl.fijngehakte bakgember, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 eetl.suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr gepelde amandelen,150 gr bruine bastaard suiker,50 gr bloem en 40 gr zachte boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kletskoppen Bron:www.Becel.nl

INGREDIENTEN

50 g bloem *, 1/2 tl. gemberpoeder *, 50 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember(sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

KletskoppenBron:Becel

INGREDIENTEN

50 g bloem *, 1/2 tl gemberpoeder *, 50 g Becel Voor koken,(roer)bakken en bradeb *, 2 el stroop *, 1 el slagroom *, 1 el gembernat *, 4 el fijngehakte bakgember *, (sesamzaad of gehakte pinda's), 2 el suiker *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 gr boter, 200 gr bruine basterdsuiker, 50 gr suiker, 100 ge bloem, ? theel kaneel, mespunt zout, 125 gr gepelde, grof gehakte amandelen., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem, 300 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram boter, 100 gram amandelen, kaneel, wat water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 gr. kristalbloem, 75 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. bruine basterdsuiker, 1-2 el. koud water, 1/2 tl. kaneel, 50 gr. blanke amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram amandelen, 75 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 125 gram bloem, 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 eetlepel water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

110 gram bruine basterdsuiker * 40 gram boter * 55 gram bloem * beetje zout * beetje kaneel * 1 eetlepel water * 150 gram grof gehakte amandelen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker koekje voor bij de koffie,maar ook lekker voor bij een coupe ijscréme.

INGREDIENTEN

* 150gr boter., * 500gr lichte basterdsuiker., * 250gr bloem., * 125gr fijngehakte of gemalen amandelen., * 100gr water.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijke koekjes waar je de boter in proeft

INGREDIENTEN

150 g bruine suiker, 75 g bloem, 75 g amandelpoeder, 75 g boter, 2 el water, 1 mespuntje maagzout (eventueel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Belgisch
  •  0-10 min.

De after-dinner koffie moet een juweel zijn.Een kroon op de maaltijd, het TOPPUNT van de avond.

INGREDIENTEN

125 gram boter, 200 gram basterdsuiker, 50 gram fijne tafelsuiker, 1/2 theel. kaneel, 100 gram bloem, 125 gram blanke grofgehakte amandelen, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor 24 koekjes

INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke Bush en Bush koekies oftewel DE KLETSKOP.

INGREDIENTEN

250 gram basterdsuiker, 75 gram gehakte amandelen, 125 gram Zeeuwse bloem, 75 gram boter, 1/2 theelepel kaneel, 1 gram zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram bruinebasterdsuiker - 75 gram gehakte amandelen - 125 gram, zeeuwse bloem - 75 gram boter - 1/2 theelepeltje kaneel - 1 gram zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 gr.boter, 100 gr.basterdsuiker, zout, 10 gr.water, 40 gr.bloem, ? theel.kaneel, 25 gr. gehakte pinda's of amandelen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 g amandelen zonder vlies, 125 g zachte boter, 250 g bruine basterdsuiker, 125 g bloem, mespunt kaneel, mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

110 gram bruine basterdsuiker, 40 gram boter, 55 gram bloem, een snufje zout, een snufje kaneel, 1 eetlepel water, 150 gram hazelnoten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 125 g kristalbloem, * 75 g boter, * 100 g witte basterdsuiker, * 100 g bruine basterdsuiker, * 1 - 2 el koud water, * 1/2 tl kaneel, * 50 g blanke amandelen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een overheerlijk koekje met amandel.

INGREDIENTEN

- 40g bloem, - 125g lichtbruine basterdsuiker, - 50 g boter of margarine, - 1 dessertlepel water, - 25g amandelen, - mespunt kaneel, - klein snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Met zoete amandelen en kaneel

INGREDIENTEN

, * 200 g witte basterdsuiker, * 100 g boter, * 100 g bloem, * 100 g gepelde zoete amandelen, * 1 dl water, * 1 tl kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

75 gram boter, 100 gram bloem, 250 gram gezeefde basterdsuiker, snufje zout, 1-2 eetlepels water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 150 gr boter., * 500 gr basterdsuiker of bleke cassonadesuiker., * 250 gr bloem., * 125 gr gemalen amandelen., * 100 gr water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Knapperig koekje

INGREDIENTEN

*60 g boter of margarine*200 g bruine bastersuiker*4 eetl. water*100 g bloem*mespunt kaneel*flinke hand gezouten pinda's

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

10 gram gepelde amandelen, 15 gram boter, 50 gram bruine basterdsuiker, 1/4 eetlepel water, zout, 15 gram bloem, 1/4 theelepel kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr. amandelen-35 gr. boter-, 100 gr. bruine suiker-50 gr. bloem-zout-, snufje kaneel-1 eetlepel water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25gr boter*80gr bruine basterdsuiker*30grbloem*een mespunt kaneel*snufje zout*1el water*40gr grof gehakte ongezouten pinda's.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker ouderwets

INGREDIENTEN

Voor ca 25 stuks, , 50 gr gepelde amandelen, 150 gr bruine basterdsuiker, 50 gr bloem, 40 gr zachte boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 250 ml kaneelijs, ? 16 kletskoppen (koekjes)., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top