313 kleine hapjes recepten

  • Top 100

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

  • 100 gr gerookte zalm,
  • klein handje spinazieblaadjes,
  • half pakje Boursin
  • beetjes bieslook fijngeknipt.,
  • 2 el creme fraiche

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op07-11-2004
    • Frans
    •  20-30 min.



    INGREDIENTEN

    Zie bereiding,

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op22-12-2002
    •  …
    •  10-20 min.

    Het is niet veel werk om het te maken en heel lekker

    INGREDIENTEN

    *1/4 bloemkool, *solo, *200 gr verse zalm in blokjes, *200 gr verse kabeljauw in blokjes, *1 eetlepel gehakte bieslook, *citroen

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op25-09-2002
    • Belgisch
    •  10-20 min.
    • Eigen recept

    Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op06-08-2011
    • Internationaal
    •  30-60 min.

    Groot succes verzekerd! Twaalf verschillende soorten hapjes om in te bijten!

    INGREDIENTEN

    Hapje 1:, meloen, ham, Hapje 2:, komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes, Hapje 3:, komkommer, hardgekookte eieren in plakken, paling, dille, olijven, Hapje 4:, ronde toast, waterkers, dungesneden gerookte zalm, Hapje 5:, toast, klein blaadje sla, haring, kleine augurkjes, Hapje 6:, toast, klein blaadje sla, paling, olijf, dille, Hapje 7:, rond roggebrood, ei, ansjovis, kappertjes, Hapje 8:, rond roggebrood, osseworst of biefstukworst, olijf, ansjovis, Hapje 9:, rond roggebrood, tuinkers, peperkaas, Hapje 10:, hardgekookte eieren, citroenmayonaise, garnalen, Hapje 11:, kerstomaatjes, zout en peper, garnalen, Hapje 12 blini's:, courgette, zout en peper, gerookte zalm, waterkers, creme fraiche, kaviaar, ,

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op27-06-2002
    • Nederlands
    •  20-30 min.
    INGREDIENTEN

    Een gerookte kipfilet, - blikje mandarijntjes, - 3 eetlepels mayonaise, - peper en zout, - bakje salade cups, - bakje veldsla, - lepeltje kerriepoeder.

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op15-12-2003
    • Nederlands
    •  0-10 min.

    Voor ongeveer 20 bolletjes

    INGREDIENTEN

    1/4 groene, 1/4 rode en 1/4 gele paprika, 4 dungesneden plakjes panchetta (Italiaanse gerookte ham), 2 el groene peper hele korrel (uit potje), 600 g mascarpone, 100 g mandarijntjes uit blik, zout en witte peper, milde paprika poeder, 30 g ongezouten pistachenootjes zeer fijn gesneden

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op18-04-2006
    • Italiaans
    •  20-30 min.

    KERST

    INGREDIENTEN

    *100 gr ossehaas, heel dun gesneden*1-2 el groene pesto(potje)*2 el olijfolie*30 gr oude kaas, geschaafd*zout*versgemalen peper*1 kleine meloen, in mooie schijven*100 gr parmaham, in mooie plakken*100 gr salami*2 vleestomaten, in plakjes*1 bolletje mozzerella*6 basilicumblaadjes*100 gr groene olijven met knoflook en kruiden*

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op28-11-2001
    •  …
    •  20-30 min.

    Borrelhapje of voorgerecht

    INGREDIENTEN

    Kleine mozzarella bolletjes, pesto,gedroogde tomaten, verse basilicum

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op11-09-1999
    • Italiaans
    •  20-30 min.

    Lekker voorafje of tussendoor bij de borrel

    INGREDIENTEN

    6 sneetjes wit brood-2 bolletjes verse knoflook-2 eetlepels ketchup-3 eetlepels olijfolie (extra vergine)-4 gedroogde tomaten(te koop in olie)-Stukje Grana Padana of andere oude kaas-Enkele blaadjes verse Basilicum-2 theelepels Oreganopoeder

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op28-07-2000
    • Italiaans
    •  10-20 min.

    Knapperig, fris en pittig!

    INGREDIENTEN

    Filovellen, zuurkool, munsterkaas, kerriepoeder, olijfolie

    •  Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op06-09-2006
    • Fusion Voorgerecht
    •  20-30 min.

    Lekker bij de borrel!

    INGREDIENTEN

    180 g fetakaas, 1/2 glas olijfolie, 10 ontpitte groene olijven, 10 ontpitte zwarte olijven, 1 kleine peper, 1 teentje knoflook, 1 bruin stokbrood, verse tijm en rozemarijn, zout en peper uit de molen.

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op05-03-2000
    • Grieks
    •  30-60 min.

    Tomaat en mozzarella

    INGREDIENTEN

    200 gram aardappel, 2 eetlepel basilicum (vers), 1 stuks tomaat, 1 eetlepel olie, 0.25 bolletje kaas mozzarella, -peper naar smaak, -zout naar smaak

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op07-06-2000
    •  …
    •  10-20 min.

    Lekker voor bij de borrel

    INGREDIENTEN

    Bladerdeeg, gekruide tomatensaus, ui, ham, olijven (zwart, groen of beide), basilicum en oregano

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op04-03-2003
    • Mediterraan
    •  0-10 min.



    INGREDIENTEN

    Zie bereiding

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op26-12-2002
    •  …
    •  10-20 min.

    Heerlijke loempia's en egg-rolls zijn vaak favoriet op een feestje i.p.v. de bitterbal. Als je het zelf maakt tijdens een vrije dag kun je voor weinig geld een flinke portie maken.

    INGREDIENTEN

    * Halve witte kool., * Grote winterpeen, * 100 gr. mihoen (de glazige!), * 500 gr. Gehakt halfom, * knoflook, * Djahe (toko), * Laos (toko), * Kerrie, * Suiker, * Blikje doperwtjes festini, * pak van 40 loempiavellen (toko, 21x21 cm), * Nam Pla, * 4 Eieren

    •  …
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op23-10-2004
    • Indonesisch
    •  60-120 min.
    INGREDIENTEN

    180 g fetakaas, 1/2 glas olijfolie, 10 ontpitte groene olijven, 10 ontpitte zwarte olijven, 1 kleine peper, 1 teentje knoflook, 1 bruin stokbrood, verse tijm en rozemarijn, zout en peper uit de molen.

    •  Bijgerecht
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op28-02-2002
    • Internationaal Bijgerecht
    •  0-10 min.

    Gefrituurde deeghapjes al dan niet met een vulling

    INGREDIENTEN

    -zout en peper, -100 gram noorse garnalen, -4 vellen filobladerdeeg, -50 gram dungesnipperde kool, -1 teen knoflook, -halve eetlepel olie, -kwart theelepel gemberpoeder, -mespunt gemalen koriander, -1 theelepel maizena, -een eiwit

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op12-02-2000
    • Aziatisch
    •  10-20 min.

    Weer eens wat andere hapjes.

    INGREDIENTEN

    Butterfly garnalen, zonnebloemolie, 24 grote garnalen (scampi), 3 eieren, 300 g Japans broodkruim (panko), 4 el gedroogde peterselie, Little gem met chili-mangodip, 1 mango, 100 g bieslook, 1 rawit, 1 rode ui, 1 el mayonaise, 2 el tomatenketchup, 2 el chilisaus, 1 krop little gem, Super sesamtomaatjes, 250 g cherrytomaatjes, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 70 ml zonnebloemolie, 250 ml rijstazijn, 2 tl sesamolie, 3 el wit sesamzaad

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op26-11-2011
    • Aziatisch
    •  20-30 min.

    Lekker als aperitiefhapje maar ook als tussendoortje op een gezellige herfstavond

    INGREDIENTEN

    Leg in het midden van een lapje bladerdeeg wat kruidenkaas en een tv-worstje (natuur). Toevouwen en 20 min. bakken in de oven.

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op12-10-2001
    • Belgisch
    •  0-10 min.

    Tussendoorhapjes voor diabetica

    INGREDIENTEN

    50 gr kokosvet, 100 gr diabeet chokolade, 50 gr gemalen kokos, 1 eetlepel strorum

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op22-02-2001
    • Belgisch
    •  0-10 min.

    Gezellig voorgerechtje met veel variatie

    INGREDIENTEN

    Zak ronde nacho chips, 250 gr. gehakt, blikje mais, potje olijven, kerstomaatjes, potje bruine bonen, potje kidneybonen, uitgeperste knoflook, peper en zout, creme fraiche

    •  Voorgerecht
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op20-07-2001
    • Mexicaans Voorgerecht
    •  0-10 min.
    • Eigen recept

    Hartige bladerdeeg driehoekjes verschillende vulling

    INGREDIENTEN

    Bladerdeeg, Feta, Paprika, los geklopt ei, paprikapoeder, ham, broccoli enz.

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op02-01-2013
    • Wereld
    •  30-60 min.

    Gebruik eetbare amuselepels voor ieders gemak

    INGREDIENTEN

    Voor het hoorntje met gerookte zalmtartaar, 1 pakje mini-hoorntjes, sprietjes bieslook, 50 g gerookte zalm fijngehakt, citroensap, 1 theelepel mierikswortelcreme of mosterd, , Voor de lepel met gerookte eendenborst, peper, 25 g verse roomkaas, gemengde sla ter garnering, 90 g gerookte eendenborst in plakjes, amuselepels, , Voor het pasteitje met gorgonzola en peer, 12 kleine bladerdeegpasteitjes, 12 blaadjes bleekselderij, Decoratiesaus balsamico bruin, 1 theelepel citroensap, 100 g gorgonzola, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 rijpe handpeer geschild en in kleine stukjes, , , Voor de lepel met eiersalade, zout en peper, krulpeterselie ter garnering, 150 g scharreleisalade, amuselepels, 12 groene mini asperges in drieen gesneden, , , Voor het hoorntje met chocolademousse, 0.5 eetlepel Mokka-chocolade hagelslag, 12 muntblaadjes, 1 schaal duo-mousse chocolade/witte choco, 1 pakje mini-hoorntjes, 1 tube mango decoratiesaus, , Voor het pasteitje met krabsalade, sla voor garnering, 1 theelepel seroendeng, 10 korianderblaadjes, 1 theelepel sambal, 2 takjes koriander fijngehakt, 10 kleine bladerdeegpasteitjes, 150 g krabsalade

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op14-12-2010
    • Nederlands
    •  20-30 min.

    Lekker borrelhapje

    INGREDIENTEN

    100 gr. volkorentarwemeel, 250 gr. rundergehakt, 100 gr. garnaal, 100 gr. witte kool, 100 gr. tauge, 1 stuk ui, gesnipperde, 1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 2 tl. gemberpoeder, 1 tl. ketoembar, 1 tl. sambal oelek, 1 stuk ei, Water, koud, Olie, Zout,

    •  …
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op26-05-2003
    • Aziatisch
    •  60-120 min.
    • Eigen recept

    Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
    N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

    INGREDIENTEN

    Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op17-01-2008
    • Nederlands
    •  10-20 min.
    INGREDIENTEN

    100 gram volkorentarwemeel -, 250 gram rundergehakt -, 100 gram garnalen -, 100 gram witte kool -, 100 gram tauge -, 1 gesnipperde ui -, 1 eetlepel ongesuikerde Japanse sojasaus -, 2 theelepels gemberpoeder -, 1 theelepel ketoembar -, 1 theelepel sambal oelek -, 1 ei -, koud water -, olie -, zout,

    •  …
    •  120 min. <
    • Geplaatst op06-10-2002
    • Japans
    •  120 min. <
    INGREDIENTEN

    100 gram volkorentarwemeel -, 250 gram rundergehakt -, 100 gram garnalen -, 100 gram witte kool -, 100 gram tauge -, 1 gesnipperde ui -, 1 eetlepel Japanse ongesuikerde sojasaus -, 2 theelepels gemberpoeder -, 1 theelepel ketoembar -, 1 theelepel sambal oelek -, 1 ei -, koud water -, olie -, zout,

    •  …
    •  120 min. <
    • Geplaatst op26-09-2002
    • Japans
    •  120 min. <
    INGREDIENTEN

    Gepofte krielaardappeltjes met zalm, 500 g krielaardappeltjes, eetlepels olijfolie, zeezout, peper, 1 lepel verse roomkaas, mierikswortel, , Garnalentostada, 4 bloemtortilla?s, roerbakolie, 200 g Hollandse garnalen, 2-3 eetlepels kerriesaus, ananas, 2 eetlepels fijngehakte koriander, rode paprika, , Pitapuntjes met paling, 100 g gerookte paling, citroensap, zout en peper, 4 pitabroodjes, wat zure room of creme fraiche, waterkers of rucola

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op12-10-2004
    • Nederlands
    •  10-20 min.

    20 hapjes

    INGREDIENTEN

    2 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, , 2 tl kerriepoeder, 1 aardappel, 200 gr gemalen kippevlees, 60 grdiepvrieserwten,1 el fijgehakte, peterselie, 20 plakjes bladerdeeg, 1 ei

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op25-11-2004
    •  …
    •  30-60 min.

    Makkelijk klaar te maken en heerlijk als tussendoortje

    INGREDIENTEN

    3 stukjes kipfilet, ui, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 1 teentje knoflook, 3 kleine pepertjes, tandoori kruiden, peper, zout, bladerdeeg, ei

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op29-01-2001
    • Goedkoop en snel
    •  20-30 min.
    • Eigen recept

    De Tapasschotel is een schaal /plateau met allerlei lekkere kleine hapjes in schaaltjes. Je kunt zelf iedere keer weer varieeren.
    Hieronder een mix van hapjes die je snel kunt presenteren al dan niet vergezeld van port/wijn.

    INGREDIENTEN

    1 doos dadels, 1 bakje Philadelphia light, 1 ons (serrano) gerookte ham, 1 ons gesneden kipfilet(naar smaak), 1 potje zoetzure augurken, 1 potje gemberbolletjes, 1 salamiworst, stuk kaas naar smaak., tomatendipper : 4 tomaat, 2 sjalotten, 1 halve rode puntpaprika, 2 blaadjes basilicum en 2 takjes peterselie, 1 bosuitje, 2 knoflook, halve tl sambal en 2 olijfolie., 1 zak naturel chips(lays baked), potje olijven(allerlei soorten), ,

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op19-10-2008
    • Multi-cultureel
    •  0-10 min.

    Voor op een gezellige avond

    INGREDIENTEN

    5 plakjes diepvries bladerdeeg, 150 gram geraspte kaas, 150 gram gekookte ham in plakken vaneen halve centimeter dik, 1 ei., ,

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op21-09-1999
    • Nederlands
    •  10-20 min.
    INGREDIENTEN

    2 kleine uien* 75 g pijnboompitten* 175 g lamsgehakt* paprikapoeder* kaneel* 4 kleine vellen filodeeg* 1 vierde (ca. 100 g) gehakte spinazie(deel blokjes).

    •  Voorgerecht
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op22-03-2000
    • Voorgerecht
    •  0-10 min.

    Bacon-met-iets-erin is een heerlijke snack.

    INGREDIENTEN

    Bacon, kerstomaatje, olijven-met-piment, (kastanje)champignon in., verse ananas of (uitgelekt) uit blik, gekookte garnalen, klein gesneden lente-uitjes, waterkastanjes, kleine knakworstjes.,

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op22-06-2000
    • Slanke keuken
    •  10-20 min.
    • Eigen recept
    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op10-03-2009
    •  …
    •  20-30 min.

    Gevulde komkommer

    INGREDIENTEN

    1 grote,of 2 kleine komkommers (ca.1 kg.)], 300 gr.tartaar] 1 ui,teen knoflook] 1 eier-dooier] 8 gevulde olijven] 400 gr.gepelde, garnalen.] 100 gr.roquefort] 125 ml.slagroom], 1 el.gehakte dille] 1 mesp.witte,zwarte peper] ? tl.zout,tabasco] sap van een ? citr, oen] 2 cl.wodka] toefjes peterselie]

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op11-03-2004
    • Nederlands
    •  20-30 min.

    50 Calorieen

    INGREDIENTEN

    Garnalen hapje, 25 gr. garnalen ?zout - peper - 1 eetl. zure room., Leg er een mooi blaadje sla onder.,

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op10-01-2000
    • Slanke keuken
    •  0-10 min.

    Hapjes met paling garnalen en gerookte zalm....

    INGREDIENTEN

    Palingfilet.Gerookte zalmfilet.Hollandse garnalen.

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op05-10-2003
    • Nederlands
    •  0-10 min.
    INGREDIENTEN

    180 g fetakaas, half glas olijfolie, 10 ontpitte groene olijven, 10 ontpitte zwarte olijven, 1 kleine peper, 1 lookteentje, 1 bruin stokbrood, verse tijm en rozemarijn, zout en peper uit de molen

    •  Voorgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op05-06-2001
    • Grieks Voorgerecht
    •  30-60 min.
    Meest bekeken

    Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

    Wok je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

    Top
    Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

    Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

    Om verder te gaan naar de website,
    verzoeken wij u om akkoord te geven.

    Gaat u hiermee akkoord?

    Ja, ik accepteer de cookies