59 kleine gebakjes maken recepten

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 6 eigelen, 120 g bloemsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 3 eetlepels gezeefde bloem, 2 koflp. bakpoeder, 2 koflp. cacao, 80 g fijn griesmeel (griesmeelpap), 100 g geraspte amandelen, 5 eetlp. Amaretto, 1 flesje rumaroma, 300 g geschilde, ontpitte appels, 6 eiwitten, 120 g suiker, , Voor het bestrijken, 200 g melkchocoladeglazuur, 50 g boter., , Voor de garnering, enkele gedroogde appelschijven., enkele gedroogde abrikozen., enkele gedroogde pruimen., enkele geschilde, geroosterde amandelen., een beetje chocoladeglazuur., enkele gehakte pistachenoten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lekkere taartjes uit de oven/magnetron

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 g boter of margarine, 65 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 25 g gemalen hazelnoten, 25 g gemalen amandelen, 25 g gemalen walnoten, 75 g beschuitkruimels, 1 tl bakpoeder, 2 el oploskoffie, 3 eiwitten, 65 g suiker, voor de glazuur:, 1 pakje glazuur notenessence, hele noten voor garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is géén goedkope taart maar wel voor 24 stukken!
En iets heel bijzonders voor een feest. Verrukkelijk!!

Dit recept is een echte uitdaging voor hobby bakkers/baksters. De bodem moet gebakken worden in de oven en de vulling moet goed koelen in de koelkast!

INGREDIENTEN

, , 1. boter voor het bakblik, 2. 6 eieren, 3. zout, 4. 375 gram suiker, 5. 3 zakjes vanille suiker, 6. 125 gram bloem, 7. 1 theel. bakpoeder, 8. 125 gram allesbinder, (b.v. maizena), 9. 1,75 kg. appels, 10. 250 ml. appelsap, 11. 250 ml. advocaat, 12. 1 kg. magere kwark, 13. 500 gram mascarpone, 14. 500 gram slagroom, 15. 2 zakjes slagroomversteviger, 16.100-150 gr. schuimkoekjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, ? 100 g ontbijtspek (in plakjes), ? 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 grote ui, ? 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), ? 6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden), ? 2 eieren, ? 4 eetlepels melk, ? 100 g kaas (jong belegen), ? zout, ? peper, ? 4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm doorsnede

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijke cake(jes). Ook voor kinderfeestjes

INGREDIENTEN

120gr. suiker, 150gr. chocolade (fondant), 75gr. zelfrijzende bloem, 80gr. boter, 3 eieren

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Degene die hier nee tegen kan zeggen, die moet ik nog tegen komen. HEERLIJK!!!! en liefst 24 stukken gaan uit deze taart. ideaal voor een feestje. Dus wil je minder stukken b.v. 12, dan de aantallen halveren)
je moet er wel tijd voor nemen om de taart te maken, hij is niet moeijlijk te maken, maar kost wel wat tijd. dus als het weer eens regent dat het giet: heerlijk gaan bakken samen met de kids of kleinkids.

INGREDIENTEN

Boter voor het bakblik; 6 eieren; zout; 375 gr. suiker; 3 zakjes vanillesuiker; 125 gr. bloem; 1 tl. bakpoeder; 125 gr. allesbinder; 1,75 kg. appels; 250 ml. appelsap; 250 ml. advocaat; 1 kg. magere kwark; 500 gr. mascarpone;; 500 gr. slagroom; 2 zakjes slagroom versteviger; 100-150 gr. schuimkoekjes;

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Met spek, ui en gedroogde tomaat.

INGREDIENTEN

100 gr. plakjes ontbijtspek, 4 plakjes bladerdeeg(diepvries), 1 grote ui, 4 gedroogde tomaten op olie en 2 el. van de olie, 6 el verse roomkaas met kruiden, 2 eieren, 4 el. melk, 100 gr. belegen kaas, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  •  …
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

? 100 g ontbijtspek (in plakjes), ? 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 grote ui, ? 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), ? 6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden), ? 2 eieren, ? 4 eetlepels melk, ? 100 g kaas (jong belegen), ? zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? peper, ? zout, ? 1 grote ui, ? 100 g kaas (jong belegen), ? 100 g ontbijtspek (in plakjes), ? 2 eieren, ? 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), ? 4 eetlepels melk, ? 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 6 eetlepels roomkaas (vers, met kruiden), ? 4 kleine lage bakvormpjes, ca. 10 cm doorsnede

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.



Zoek je iets voor bij de koffie of de thee ? Met deze gebakjes breng je hartige vullertjes op tafel. Nog een kopje alstublieft !

INGREDIENTEN

Voor 42 gebakjes : 2 eieren - 50 g griessuiker - 1 blaadje gelatine van 3 g - 80 g fondant chocolade (callets) - 200 g room - 2 repen biscuitdeeg (30x8 cm) - 1,5 g gelatine (=1/2 blaadjes gelatine) - 3 eetlepels karamel

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Belgisch
  •  120 min. <



Zachte stukjes perzik geven aan deze gebakjes hun fruitige smaak. Dit recept maakt ook handig gebruik van het perzikensap.

INGREDIENTEN

Voor 42 gebakjes : 2 repen biscuit (30x8 cm) - 2 blaadjes gelatine van 3 g - 1 groot blik perziken (in stukjes)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Belgisch
  •  120 min. <



Als het om gebak gaat, mag het oog ook iets hebben. Met dit recept maak je gebak waar niemand naast kan kijken!

INGREDIENTEN

Voor 40 gebakjes : 60 g eiwit - 55 g griessuiker - 55 g suiker - 55 g amandelpoeder - 12 g bloem - boter - 300 g marsepein - 2 eetlepels suikerstroop - 1 eetlepel kirsch - enkele gekonfijte kersen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze verrukkelijke appelgebakjes zijn favoriet bij ons thuis. Snel klaar en overheerlijk!

INGREDIENTEN

Per persoon een 1/2 plakje diepvries bladerdeeg -, per persoon 1/4 kleine appel (liefst Elstar) -, amandelspijs -, abrikozenjam

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Recept uit Jamie Oliver's boek "The Naked Chef is terug"

INGREDIENTEN

150 gram geschaafde amandelen, 150 gram fijngemalen walnoten, 300 gram chocolade, 1 volle el. cacaopoeder, 250 gram boter, 100 gram kristalsuiker, 6 grote scharreleieren, gesplitst, zout, boter om in te vetten, bloem

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Een belgische klassieker uit de topgastronomiie door sterrenkok Peter Goossens (Hof van Cleve).
In het recept zijn ook basisrecepten aanwezig voor
-een roux
-hollandaise saus
-bladerdeeggebakjes

INGREDIENTEN

Voor de bouillon: , 1 kip ca. 1,2 kg, 3 teentjes geplette knoflook, 5 peterseliestengels, 2 uien in grove stukken, 1 wortel in grove stukken, 2 stengels bleekselder in grove stukken, 1 stengel prei in grove stukken, 3 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 5 zwarte peperbollen, , voor de kalfszwezerik: , 400 g kalfszwezerik, 15 g boter, , voor de champignons: , 300 g parijse champignons in partjes, 200 g shii take in reepjes, 30 g boter, 1 el citroensap, , voor de bladerdeeg gebakjes: , 600 g bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, extra: ronde uitsteekvormpjes van 7 en 5 cm doorsnede, , voor de balletjes: , 400 g kalfsgehakt, 1 ei, 3 el broodkruim of paneermeel, , 300 g ongepelde grijze garnalen, , voor de roux: , 45 g boter, 70 g bloem, , 1 el citroensap, 1 el room, , voor de Hollandse saus: , 3 eidooiers, 2 el water, 2 el citroensap, 45 g koude klontjes boter, gemalen witte peper - zout, , voor de afwerking: , 4 el gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Voor het deeg:450 g gezeefd meel, 1 zakje Gist, 100 g zachte boter, 80 g poedersuiker, 1 snuifje zout, 1 zakje Vanillesuiker, geraspte schil van 1 middelgrote citroen, 4 eidooiers, ? liter lauwwarme melk., Voor de vulling:1 eidooier, 2 eetlepels poedersuiker, 3 eetlepels Mascarpone, 3 blaadjes Gelatine, een beetje rum, ? liter room., Ter versiering:gezeefde frambozenjam.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Baklava is een zoete delicatesse uit het Ottomaanse Rijk, het hedendaagse Turkije. Het gerecht bestaat uit laagjes bladerdeeg gevuld met gemalen noten (meestal walnoten of pistachenoten) doordrenkt met suiker, honing en kaneel. Dit recept kunt u in een uurtje bereiden en opdienen als nagerecht of serveren bij de koffie

INGREDIENTEN

400 gr roomboter, gesmolten, 400 gr geplette amandelen, 400 gr geplette walnoten, 4 tl kaneel, 1 tl kruidnagelpoeder, 400 gr rietsuiker, 400 gr honing, 4 el water, 1 el water, 400 gr roomboterbladerdeeg (uit de vriezer)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Krokant bladerdeeg gevuld met een hartig mengsel van geitenkaas, tomaat, bieslook en rauwe ham.

INGREDIENTEN

100 g geitenkaas Chavroux "Tendre Buche", 4 plakjes bladerdeeg 10 x 10 cm, 1 klein tomaatje, 1/2 (of 1) sneetje rauwe ham (vb Bayonne, Parma, ...), 1 eetlepel verse, genipperde bieslook, 1 koffielepel herbes de Provence, Peper naar smaak, 1 losgeklopt eigeel vermengd met wat water

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ze kwamen er elk jaar weer terug, zowel voor, tijdens en na de Tweede Wereeldoorlog. De echte Haagse familie uit het toen nog stille deel van het Bezuidenhout bij het Stuyvesantplein.

INGREDIENTEN

Vervolg: Zeker voor drie generaties van die familie hield de zomervakantie een verblijf in dat in-en inkeurige familiepension in Velp aan de Veluwezoom in. Ze waren er dan elk jaar ook weer allemaal bij: de grootouders, hun kinderen, de aangetrouwden en de kleinkinderen. Juffrouw Nel stond al die jaren in de keuken van het pension. En steevast zorgde ze er voor dat de familie niet een, maar enkele malen tijdens hun verblijf kon genieten van haar vruchtengebakjes. Ze vulde ze met aardbeien, kersen, frambozen, soms bramen en heel vaak met rode bessen die dan ook in de tuin van het pension bij de Keijenberg groeiden. De Haagse familie woont allang niet meer in het Haagse Bezuidenhout, het pension in Velp is verdwenen maar de herinnering aan de gebakjes van fuffrouw Nel is gebleven. Na het overlijden van oma trof een van de kleinkinderen het aan op een papiertje in de zesde en verbeterde druk van het kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool van C.J. Wannee....

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker

INGREDIENTEN

Cup cakes zijn hot! Bijna iedereen bakt ze, gewoon omdat ze lekker zijn,simpel te maken en je kunt zo zo mooi decoreren waardoor het mooie gebakjes worden. En niet te vergeten iedereen lust cup cakes., Een cup cake is luchtiger dan muffins, Het beslag van een cup cake is dan ook heel anders dan het beslag van een muffin., Muffins komen oorspronkelijk uit Amerika en worden daar ook wel hartig gemaakt en gegeten bij ontbijt. Cup Cakes komen uit Engeland ene Eliza Leslie heeft in 1828 het eerste cupcake recept beschreven in haar kookboek., Dit cupcakeje was ooit bedoeld voor bij de High Tea waar de engelsen om bekent staan., Deze sjieke gebakjes werden in de vorm van theekopjes gepresenteerd omdat ze goed bij de thee passen. Om het al helemaal passend te maken werden deze cupcakes soms in theekopjes of ramekin gebakken. Vandaar de naam CUP cakes., 1. Voor het bakken van cupcakes kun je een muffinbakblik gebruiken met papierenvormpjes,die er vrij wel in iedere kleur en designe te krijgen zijn., , 2. Omdat het resultaat van je cupcake afhankelijk is van je matriaal zeg ik, gebruik een goed stevig en zwaar muffin blik.Een goed blik bak je 6 of 12 cups per keer., , 3. Mocht je geen papieren vormpjes in het blik willen gebruiken, vet je bak blik dan heel goed in, zelf gebruik ik altijd wel papieren vormpjes in het blik omdat deze dan mooier lossen,na het bakken., , 4. Zorg voor de juiste hoeveel heid beslag in de cups, dit is ongeveer ¾ beslag in 1 cupje, zelf gebruik ik altijd mijn ijstang voor het vullen van de cups is precies de juiste hoeveelheid, bij een te veel aan beslag worden je cakes niet mooi ze zullen uit lopen, slecht garen, niet te lossen zijn. Bij te weinig beslag krijg je kleine cakes., , 5. Het meel en bakpoeder altijd zeven., , 6. Cupcake maak je met ingredienten die op kamertempratuur zijn, het beslag moet goed gemengt zijn maar kort, gemixed worden, de laatste meelsliert moet net weg zijn en dan kun je stoppen met mixen, ga je toch langer door zullen je muffins niet lekker luchtig worden maar zwaar ipv lekker smeuig., , 7. Zorg bij het bakken van cupcakes dat je de oven op tijd hebt voorverwarmd., , 8. Cup cakes zijn snel klaar tussen 15 en 20 min afhankelijk van het recept en grote., , 9. Doe ook bij cup cakes de gaartest, door er met een satéstokje in te prikken.is deze schoon dan is de cup cake klaar., , 10. Laat de cup cake goed afkoelen en dan is deze klaar om hem te eten, of te decoreren met frosting., , bewaartip:, Zonder frosting kun je ze 2 tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel cupcake tray of ongeveer 3 maanden in de vriezer. Laat ze wel eerst afkoelen voordat je ze in de vriezer zet., , Veel succes en plezier bij het maken van jou cup cakes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Krokant bladerdeeg met zalm enerzijds - lekker verse licht gerookte zalmplakjes anderzijds - en dat alles vergezeld van een gemengd slaatje met vinaigrette. Makkelijk te maken en heel erg lekker - proberen maar!!!!

INGREDIENTEN

400 g licht gerookte zalm in blok (niet voorgesneden), 4 plakjes bladerdeeg van 10 cm x 10 cm, verse bieslookpijpjes, 8 flinke koffielepels boursin nature, peper naar smaak, 200 g gemengde sla, 2 kleine tomaatjes, 1 eigeel, fijn schaafsel van comte of parmezaan kaas, Voor de vinaigrette:, 4 delen olijfolie (eventueel 1ste persing) (= 8 eetlepels), 1 deel balsamicoazijn (= 2 eetlepels)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, Basis:, , 4 eiwitten (100 g), 200 g suiker, 75 g gemalen hazelnoten, 25 g maizena, ? zakje vanillesuiker, Creme:, , ? l melk, ? vanillestokje, 4 eierdooiers, wat zout, 125 g suiker, 180 g boter, mokkapoeder, Verder:, , gemalen hazelnoten, gehakte hazelnoten, poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  •  …
  •  0-10 min.

1 van onze favorieten

INGREDIENTEN

150g. zachte boter, 150g. zelfrijzende bloem, 150g. fijne suiker, 3 eieren, 75g. pure chocolade in kleine stukjes, een mespunt zout, 12 eetl. chocopasta

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een lekker deegje voor veel soorten gebak

INGREDIENTEN

250 gr.bloem., 125 gr.roomboter (Margarine mag ook maar is niet zo lekker)., 5 gr. zout., 25 gr.fijne tafelsuiker., 1/2 dl. ijskoud water.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Frans
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

150 gr zalmfilet - 1 pakje voorgerold bladerdeeg - 1 hardgekookt ei - 1 el dikke room - 2 verse kleine uien - 1 el fijngehakte bieslook - peper - zout - sla en groenten als garnituur.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke en makkelijke kleine tarte-tatins. Super als toetje na een (franse) maaltijd. Of als gebakje. Ook als grote taart te maken: plak dan het bladerdeeg aan elkaar (gebruik desgewenst meer ingrediënten). Verder op dezelfde manier bereiden.

INGREDIENTEN

4 plakken roomboter bladerdeeg, 75 gram boter, 2 appels, bijvoorbeeld Granny Smith (liefst hard en zuur), 100 gram suiker (op gevoel!), Eventueel citroensap en kaneel.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een geheel eigen experiment! Erg, erg leuk om te maken en lekker, iedereen zat ervan te smullen (:

INGREDIENTEN

Voor het biscuitdeeg:, - 3 eieren, - 120 gram suiker, - 95 gram bloem, - 25 gram maizena, - mespuntje zout, , voor de afwerking:, - marsepein, - chocolade (glazuur), - Ongeklopte slagroom, - zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, , Voor de vulling:, 8 kleine appelen, 1 eetlepel rozijnen, 1 eetlepel suiker, , Om te bestrijken:, koffiemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 gram boter, 150 gram bloem, 1-1/2 theelepel bakpoeder, 200 gram bruine suiker, 2 kleine eieren, 50 gram cacao, snufje zout, 100 gram fijngehakte dadels, 100 gram fijngehakte noten, 50 gram rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pittig gehakt met een jasje

INGREDIENTEN

800 gr gehakt, 2 rechthoekige vellen deeg van 20 x 30 cm, , 1 fijngehakte ui, 4 fijngehakte teentjes look, , 2 eieren, 4 soeplepels gehakte peterselie, , 8 soeplepels bruine fond, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg snel en makkelijk recept!

INGREDIENTEN

8 kant en klare kleine taartbodempjes, 1/4 liter slagroom, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 500 gram frambozen, 2 dl gezoet bessensap, 4 blaadjes gelatine

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 gram boter, 150 gram bloem, 1-1/2 theelepel bakpoeder, 200 gram bruine suiker, 2 kleine eieren, 50 gram cacao, snufje zout, 100 gram fijngehakte dadels, 100 gram fijngehakte noten50 gram rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Deeg: 250 gr zelfrijzend bakmeel; 125 gr suiker; 125 gr boter of margarine, in kleine blokjes; 1 ei; 1 beetje zout. Vulling: 500 gr kwark; 50 gr witte basterdsuiker; sap en rasp van 1 citroen; 2 eieren; 2 el maizena; 1 zakje vanillesuiker. Saus: 100 gr gemengde bosvruchten (vers of diepvries); 50 gr suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram boter, 150 gram bloem, 1-1/2 theelepel bakpoeder, 200 gram bruine suiker, 2 kleine eieren, 50 gram cacao, snufje zout, 100 gram fijngehakte dadels, 100 gram fijngehakte noten, 50 gram rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

CAKE

INGREDIENTEN

540 GRAM GELE CAKE MIX (BIJ BENADERING 2 KOPJES).BEREIDEN VOLGENS DE AANWEIZING OP HET PAK., 1 EETLEPEL ZACHTE BOTER OFMARGARINE, 2 EETL; BRUINE SUIKE, 2 RINGEN ANANAS, 2 MARASCHINO KERSEN, 1/4 KOPJE SAP VAN DE RINGEN.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

115 gram ongezouten zachte boter - 50 gram fijne kristalsuiker - 1/2 vanillestokje - 115 gram bloem - extra bloem om te bestuiven - 50 gram griesmeel - poedersuiker om te bestrooien - Voor de vulling : 3 dl slagroom - 1 eetlepel poedersuiker - 1/2 theelepel rozenwater - 450 gram frambozen - Voor de decoratie : 12 kleine onbespoten roosjes -1 opgeklopt eiwit -fijne kristalsuiker om te bestrooien -6 takjes munt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 g boter, 65 g griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eetlepels yoghurt, 1 banaan, zout, 140 g zelfrijzende bloem, 1 onbehandelde citroen, 4 eetlepels mascarpone, 25 g poedersuiker, 2 mini banaantjes of 1 kleine banaan

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pasen

INGREDIENTEN

4 kleine chocoladevormpjes(Dessert cups, Chocolux)**2 blaadjes gelatine**1 dl dessertsaus aardbeien(Teo of Tova)**1/8 liter slagroom**1 eetlepel suiker**garnering: 1 kiwi of 4 aardbeien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

1928

INGREDIENTEN

600 gram suiker, 4 uitgeperste sinaasappelen, geraspte schil sinaasappel, 1 flesch roode wijn, vruchtvleesch van 6 sinaasappelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de koek, 250 gr amandelmeel, 250 gr bloemsuiker, 50 gr bloem, 200 gr eiwit, , voor de creme a beurre:, 4 eigelen, 125 gr suiker, beetje water, 1 vanillestokje, 250 gr boter, wat bloemsuiker, , 200 gr eiwit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies