Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

216 kippenragout recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zelfgemaakte kippenragout

INGREDIENTEN

1 kilo soepkip of kipfilet, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 40 gram bloem, beetje citroensap, 2 eidooiers, 125 ml slagroom of kookroom, 2 el peterselie en nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke simpele kippenragout

INGREDIENTEN

2 a 3 kipfilets, 2 blokjes kippenbouillon, 1 liter water, 2 theelepels kerriepoeder, 250 gram champignons, 2 a 3 eetlepels bloem, 50 gram boter, circa 250 ml melk, 1 bosje peterselie, zout, peper, 1 eetlepel rozemarijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

ONDER EEN BLADERDEEGDAKJE. Een leuk tussendoortje voor de kinderen,maar kan natuurlijk ook als voorgerecht gebruikt worden.

INGREDIENTEN

400 gr. kippenragout., 6 plakken roomboter bladerdeeg., 1 ei,losgeklopt., 1/2 theel. grof zeezout., 1 theel. sesamzaad.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 dl kippenbouillon, 200 g kipfilet, 150 g champignons, 60 g boter, 40 g bloem, 2 theelepels citroensap, 1 eidooier, 1 ui, .25 bosje peterselie, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Behalve in een pasteibakje kan kippenragout ook geserveerd worden met vers of geroosterd brood, in een rijstrand. Er zijn kant en klare bakjes verkrijgbaar maar je kunt ze ook zelf maken. Snijd plakjes bladerdeeg uit de diepvries in twee gelijke stukken, bestrijk ze met water en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden goudbruin. Snijd ze met een gekarteld mes horizontaal doormidden en leg de bodems op de bordjes. Schep er de ragout op en dek af met de deegdeksels.

INGREDIENTEN

1 soepkip van 1 kilo, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnageltjes, een paar blaadjes foelie, 50 gram boter, 40 gram bloem, scheutje citroensap, versgeraspte nootmuskaat, zout, versgemalen peper, 2 eierdooiers, 1/8 liter slagroom of koksroom, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ipv kippen vlees is kalfsvlees ook lekker Voeg ev 75 gr reepjes ham toe of laat 150gr van de champignons weg

INGREDIENTEN

* 300 gr kippenvlees, * 4 dl water, * 2 gr zout, * 1 stuks ui, * 1 stuks wortel, * naar smaak verse peterselie, * naar smaak tijm, * naar smaak foelie, * naar smaak peperkorrels, * 200 gr verse champignons, * 30 gr boter, * 30 gr bloem, * 2 lepels (koffie)-room, * naar smaak witte wijn of citroensap, * 1 stuks eidooier, * naar smaak peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke zelfgemaakte kippenragout. Vers, kinderen komen er voor thuis met de kerst.

INGREDIENTEN

Roomboeter, bouillon, champions, kip, witte wijn, kruiden, bloem.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kippenragout voor bij de rijst of in een pasteitje

INGREDIENTEN

2 a 3 kipfilets. 4 kippenbouilonblokken. 250gr champignons. 150 gr bakboter. 100 gr bloem. peper zout 1 eierdooier 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel ketjap 1 eetlepel kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, bakje champignons, 1 stengel prei,1 zakje champignonsoep, 1 roomkaasje,(monchou),shoarmakruiden, peper en zout., 1/2 liter water. beetje boter om te bakken., Garnering verse bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kippenragout op basis van een rouxsaus.

INGREDIENTEN

1 ui, 200 gr kipfilet, half kippenboulionblokje, 200cc melk, 100ccwater, snufje nootmuskaat, 1.5 eetlepel bloem, (vloeibare)Margarine

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een super makkelijke en heerlijke ovenschotel. Succesverzekerd, handig voor een groot aantal personen, lekker makkelijk in het weekend, niet duur. En vooral: alle werkzaamheden vooraf,het kan niet mislukken (timing luistert niet zo nauw).

INGREDIENTEN

4 ons kipfilet, 2 uien, 2 blikken geconcentreerde champignonsoep (dus niet verdund), 1 klein pakje boursin, 2 ons geraspte kaas, blikje champignons.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mag bij een buffet niet ontbreken

INGREDIENTEN

1 ui, 1 l kippenbouillon, 3 takjes selderij, 3 takjes peterselie, 2 laurierbladen, 1 mais- of braadkip, 50 g boter, 50 g bloem, 125 ml slagroom, zout, cayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 braadkip * 1 liter kippenbouillon * 50 gr boter * 50 gr bloem * 1 ui * 125 ml slagroom * 3 takjes peterselie * 3 takjes selderij * 2 laurierblaadjes * cayennepeper & zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel lekker en een beetje van mezelf en een beetje van maggi. zo kun je het het beste omschrijven. heerlijk in een pasteibakje, zalig met rijst en doperwten, doet het fantastisch op een warm buffetje

INGREDIENTEN

1 grote pan, 1 pakje honig franse champignonsoep ( 6 borden), 3 kipfilets, 2 uien, 1 a 2 bakjes champignons, verse bieslook en of peterselie, 1 citroen, 1 pakje boursin, 1 beker creme fraiche.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht al meerdere keren gemaakt. Wij aten dit  niet alleen met de feestdagen.als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht in combinatie met pandan rijst.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 1,25 ltr Kippenbouillon, 2,5 kippen bouillon blok, 125 gr boter (eventueel roomboter),125 gr bloem, 1 eierdooier, 250 gr champignons, een stukje selderij, 2 tl worcestershiresaus, foelie, tijm, 1 ui, 1 wortel, 5 druppels tabasco, kikkoma en eventueel room culinair.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2015
  • Regionaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 150 g champignons, 50 g bloem, 50 g roomboter, 400 ml water, 2 stuks bouillonblokken, 1 pakje roomculinaire, peper, 1 bakje peterselie, 4 stuks pasteibakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Ik maak deze kipperagout van een soepkip,dus je hebt meteen een voor-en hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

*1 plak van 100 gr gekookte ham*50 gr boter*1 flinke ui gesneden*250 gr champignons*21/2 dl kippebouillon(schep deze uit de soep voordat je deze afmaakt)*21/2 dl witte wijn (niet te droge maar ook niet zoet)*zout*peper*250 ml slagroom*maggi*kerriepoeder*, VOOR DE SOEP;, 1 soepkip*zout naar smaak*1 ui in ringen*1 wortel gesneden*4 takjes peterselie*4 takjes selderij*stukje banda folie*mespuntje tijm*6 peperkorrels gekneusd*1 laurierblad*21/2l water*

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke vlugge Ragout.

INGREDIENTEN

400 gram Kipfile, 1 Blikje Kippen ragout[unox], 1 Blikje romige champignonsoep[unox], ? bosje Peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ragout van kipfilet met koksroom.

INGREDIENTEN

Kipfilet, Coberco koksroom, olie, ui, paprika, champignons, mosterd, zout, peper, tuinkruiden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke en heerlijke ragout als lunchgerecht of als borrelhapje

INGREDIENTEN

Kip - (kippen)bouillonblokken - aromat - evt pasteibakjes - boter - ui bloem - peper - zout en evt naar smaak bladselderij

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  •  
  •  20-30 min.

Ragout op grootmoeders manier.

INGREDIENTEN

1 soepkip of 2a3 kippenpoten., 4 kippenbouillonblokken, 1/2 pakje boter, ong.6 el bloem, 350 gr.rundergehakt, kerry, peper, maggi

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet, -250 gr. champignon, verse, petit, -250 gr. champignon, in plakjes, -0.5 l. kippenbouillon, van tablet, -2 stuks uien, gesnipperde, -1 dl. slagroom, -2 el. olie, -1 el. peterselie, verse, gehakte, -1 el. bieslook, verse, gehakte, -1 tl. sambal oelek, -1 tl. gemberpoeder, -Tartex biobin, -Peper, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kipragout met een aparte smaak. Prima voor een natriumarm dieet

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet,1 winterwortel, 1 a 2 preien, 1 kleine ui, 2 ons paddestoelen, 1 tl. majoraan, nootmuskaat, 1 tl. citroenrasp, ong. 5 cm. citroenschil, tarwebloem, boter en peterselie., Bouillonpoeder en na. aromat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk te maken ragout te eten bijv. in combinatie met pasta of rijst

INGREDIENTEN

1 hele kipfilet, /- 50 gr. margarine, champignons, 1 flinke ui, bloem, zout, peper, kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Van mijn oma

INGREDIENTEN

500 gram gaar kippenvlees, in blokjes gesneden. 100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden 60 gram boter. 1 kleine ui geraspt. 100 gram chapions doorgesneden, 50 gram bloem, 2 1/2 dl: warme kippenbouillon, gemengd met 2 1/2 dl:witte wijn, 1 tot 2 eetlepels citroensap-zout -peper. 1/2 dl:room, 1 eetlepel kervel of peterselie gehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kippenragout, gemakkelijk, van te voren te bereiden.

INGREDIENTEN

Kip, soepgroente,klein bosje verse peterselie, champignons, 250 gram rundergehakt(zout, peper,nootmuskaat, paneermeel, eetlepel melk), 3 larierblaadjes, 6 kruidnagels, kruidenbuideltje(kippesoep), witte wijn/sherry, peper, zout en nootmuskaat, aromat/maggi, 100 gr boter, 100 gram bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een zacht, gekruide ragout.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilets, 250 gram champignons in plakjes, 250 gram champignons (kleine verse), 5 dl. kippenbouillon van tablet, 2 gesnipperde uien, 1 dl. slagroom, 2 eetlepels olie, 1 eetlepels vers gehakte peterselie, 1 eetlepel vers gehakte bieslook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel gemberpoeder, tartex biobin (bindmiddel), peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept leent zich uitstekend voor grote groepen eters, doe er diverse groenten bij en gebakken aardappelen e.d. zeer variable

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1 bl.creme soep, 1 ds spekkies, 1 ds champignons, 1 bk paturain, 1 pk roomculinair, 2 uien

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een kipragout te serveren met stokbrood of gekookte rijst

INGREDIENTEN

1 kipfiletje per persoon, 50 gram champignons per persoon, 1 blik geconcentreerde champignonsoep, 1 pakje boursin met knoflook, verse bieslook, boter of margarine, rijst of stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel te maken kipperagout De ragout bevat p.p. 230 kcal; 25 gr. E; 5 gr. V; 2 gr. Kh.

INGREDIENTEN

Pakje cup a sauce champignons; 150 gram (dikke plak)kipfilet met tuinkruiden (vleeswaar) in reepjes; 100 gram druiven; magere melk; paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Voor kipkroketjes of ragoûtbakjes of met rijst

INGREDIENTEN

*3á4 kippenpoten, *uien 2á3, *5eetl bloem, *melk, *maggie ketjap sambal peper, *1/2 zakje nassiekruiden, *50g boter, *1/2liter bouillon,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 50 gram boter of margarine, 1 pot gevogeltefond (380 ml,AlbertHein), 1 stukje foelie, 1 theelepel tijm, 1 theelepel citroensap, zout, zwarte peper, 250 gram kipfilet, 3 takjes peterselie, 40 gram bloem, 1 dl. slagroom, 4 pasteibakjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 dl kippenbouillon van soepkip of soeppakket., 1 kuipje slanke smeerkaas of verse peperkaas., 2 grote uien, gehakt., 2 theelepels gemalen peper., 400 gram gaar kippenvlees, in stukjes of (gerookte kip in reepjes)., 6 pasteibakjes., 60 gram bloem., zout., 60 gra.m boter of margarine, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pond kipfilet in stukjes, Ca. 1/3 pakje Roomboter, Bloem totdat boter goed gebonden is (ca. 2 x hoeveelheid boter), 2 Kippen bouillonblokjes op2 liter water, Peterselie, Peper, Zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 l iter kippenbouillon, 3 takjes selderij, 2 laurierbladen, 1 mais- of braadkip, 50 gr boter, 50 gr bloem, 125 ml slagroom, zout, cayennepeper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Dit is een basisrecept je kan er zelf naar smaak allerlei ingredienten aan toevoegen

INGREDIENTEN

Saus: 1,5 dl kippenbouillon (tablet), 15g boter, 15g bloem, , Afmaakmiddelen: 1/2 lepel koffieroom, 1/2 lepel witte wijn, fijngehakte peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2004
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kippenragout voor bij de rijst of in een pasteitje

INGREDIENTEN

2 a 3 kipfilets. 4 kippenbouilonblokken. 250gr champignons. 150 gr bakboter. 100 gr bloem. peper zout 1 eierdooier 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel ketjap 1 eetlepel kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 250gr bleekselderij, 3 kleine bananen, sap van 1 citroen, 2 eetlepels olie, 2 uien, 2 eetlepels kerriepoeder, 2,5dl kippenbouillon (blokje), 1,25dl slagroom, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  •  
  •  30-60 min.
Kippenragout

Kippenragout

Kippenragout is een heerlijk pasteitje uit Frankrijk. Het is één van de bekendste soorten ragout. Van roomboter en bloem en bouillon bak je een goede roux. Deze voorzie je van allerhande culinaire decoratie. Natuurlijk gebruik je stukjes kip en champignons, maar je kunt nog veel meer ingrediënten toepassen. Kippenragout kun je ook als blik in de supermarkt kopen, als dat je handiger lijkt. Je kunt het gebruiken als voorafje bij een maaltijd, maar ook als onderdeel van een hoofdgerecht. Er zijn meerdere manieren om een goede kippenragout te maken, dus zijn er ook meerdere recepten. Je vindt ze hieronder.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top