Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kippenlever recepten (190) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kippenlever, spek, champignons en tomaten. Als éénpans gerecht te bereiden.

INGREDIENTEN

Ca 500 gr. Kippenlevertjes 200 gr. Gerookt spek, 250 gr. champignons, 2 à 3 rode uien ca 4 cm doorsnee, 4 à 5 fatsoenlijke trostomaten, naar smaak peper, zout, kipkruiden en/of (hot-)kerry

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bij de lunch of diner

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

INGREDIENTEN

1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gebakken met ui en champions.

INGREDIENTEN

Kippenlever, bakje champions, 2 uien, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Snel klaar en heeeel lekker

INGREDIENTEN

1 grote ui*doosje champignons*300 gram tuinbonen*zout peper, sambal*en ong. 350 gr. kippenlever*azijn*sambal(naar smaak)*klei beetje water*eetlepel mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

12 stuks bitterballetjes gemaakt van kippenlevers

INGREDIENTEN

60 gram boter, 200 gram kippenlever, 50 gram augurken, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel paprikapoeder, 2 Eieren, peterselie of dille, 60 gram paneermeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram jonge bladspinazie - 1/4 friseesla - 2 eetlepels arachide-olie - 2 dikke plakken ongerookte bacon zonder zwoerd - 1 sne oud brood - 115 gram kippenlever - 5 kerstomaatjes - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200gr kippenlever/1 el.boter/zout en peper/2cl rode port/2 el.kippenbouillon/wat tijm/1 el. boter (VOOR DE OMELETTEN):/2 eieren/zout en peper/2 el.boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakversterker in dit gerecht en geeft deze een bite. Soort gerecht: Als voorgerecht, amuse of bittergarnituur

INGREDIENTEN

250 g kippenlevertjes, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels madeira, 3 eetlepels (witte) dessertwijn, 1 dl slagroom, ongezoet, ½ dl melk, 100 g eidooier, 25 g eiwit, 1½ dl gevogeltebouillon, 50 g rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 25 g boter, 2 g kleurzout, en zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kippenlever paté.  Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

INGREDIENTEN

- 250 gr kippenlevers, - 2 plakken bacon in reepjes, - 1 ui gesnipperd, - 30 gr gezouten roomboter, - 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde, - 1 teentje knoflook, fijn gesneden, - 3 laurierbladen, - 100ml port (of rode wijn), - 20 ml room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Eenvoudig en smakelijk.

INGREDIENTEN

300 gr. kippenlevertjes, 2 grote uien, ketjap manis, adjinomoto (i.p.v. Vetsin), 1 tl sambal oelek, boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Als je gek bent op kippelevers (zoals mijn vader) probeer dit eens!

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 75 g mager spek, 250 g gehakt, 150 g kippelevertjes, 400 g gesneden soepgroenten, klein blikje tomatenpuree, 2 dl bouillon, boter, 50 g geraspte kaas, scheutje room, 1 ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g kippenlevertjes/1 sjalotje/1/2 eetl kappertjes/6 eetl olijfolie/2 eetl groge witte wijn/zout/peper/6 sneetjes witbrood/4 sprietjes bieslook

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk als voorafje op een toastje of bij de borrel! Een heerlijke zelf gemaakteleverpastei waarbij je alle registers open kunt trekken! Hoe decadent wil je het hebben? Lever Room Boter Alle verdere ingredienten naar keuze om het uw fijnproevers naar de zin te maken!

INGREDIENTEN

Kippenlevers: ca 500 gram, 2 Sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, Azijn voor het zuurtje:, ca 15 ml sherryazijn of, ca 7 ml witte wijnazijn + 10 ml witte balsamico azijn, 150 gram boter, 100 ml room, 25 ml cognac (of vieux) om af te blussen, 10 gram zeezout (of kleurzout om de kleur van de pastei langer te bewaren), peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlevers, lekker romig en zoet

INGREDIENTEN

400 gr. kippelever, 1 zakje kerriesaus, 4 eetl. geraspte kokos, 3 niet al te rijpe bananen, 1 eetl. milde kerriepoeder, 50 gr. boter of margarine, 0.25 ltr slagroom, 2 eetl. ketjap manis, 2 eetl. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slanke keuken

INGREDIENTEN

2 eieren, goed losgeklopt2 el kippenbouillon 2 kippenlevertje (vet en velletjes verwijderd)uienzout naar smaak mespuntje cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 3 eetl. boter of margarine, 400 g kippelevers, 1 teentje knoflook, 1 eetl. bloem, 1 dl. witte wijn, zout, peper, 1? eetl. mosterd, 2 eetl. Bulgaarse yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als warm borrelhapje. Maar met stokbrood en salade ook goed als maaltijd

INGREDIENTEN

250 gr. kippelevertjes, peper en zout, 1 theelepel tijm, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zoetzure uitjes, 3 eetlepels droge sherry en 2 dl. kant en klare tomatensaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Pittige kippenlever - Van garnalen kan dit gerecht ook worden gemaakt

INGREDIENTEN

, 500 g kippenlevertjes of 250 g garnalen, 3 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 3 rode lomboks, 1 tl trassi, 1 tl asem, 1 tl laos, 1 tl goela djawa, 2 salamblaadjes, 4 djeroek poeroet blaadjes, 1 stengel sereh, 10 petehbonen, ? cm santen, zout, olie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voor oven grill of op BBQ Één recept uit Zuid-Afrika.

INGREDIENTEN

500 g kippenlevertjes, 125 ml olijfolie, 1/4 e rozemarijn, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 30 ml witte wijnazijn, 1 t geraspte citroenschil, 1 t zout, stukjes rode paprika

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g kippelevertjes, bloem, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, 250 g champignons, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 zakje jachtsaus, 2 eetl. melk, tabasco of sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram kippenlevers -, 2 eetlepels olie -, 2 gehakte uien of 4 gepelde gehalveerde sjalotten -, 2 a 4 teentjes kleingesneden knoflook -, 1 rode paprika in reepjes -, 1 gele paprika in reepjes -, 1 groene paprika in reepjes -, 2 dl rose of appelsap -, 2 theelepels Worcestershiresauce -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit suid-afrika

INGREDIENTEN

500 g hoenderlewers -, 80 ml sjerrie/port -, 250 g botter -, 1 groot ui, fyn gekap -, 30 ml brandewyn -, 1 knoffelbol -, bietjie olyfolie -, 5 ml Engelse mosterdpoeier -, 2 ml gemengde kruie -, knippie neutmuskaat -, paar druppels Tabasco/chillisous -, sout en swartpeper na smaak -, 125 ml slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Hoenderlewer Risotto

INGREDIENTEN

500g hoenderlewer -, 2 gekapte uie -, vars knoffel (na smaak) -, 1 pakkie gesnyde sampioene -, gekapte groenrissies en chilli (na smaak) -, sout en vars gemaalde swartpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 1 persoon; 3 groente-variaties, 4 eiwit-variaties, 3 vet-variaties, 2 zetmeel-variaties en 10 Kcal / 40 Kj

INGREDIENTEN

100 gr gesnipperde ui, 1 eetl dieetmargarine, 120 gr kippenlever, 100 gr in plakjes gesneden wortel, 1 zure in blokjes gesneden augurk, 1 eetl tomatenpuree, 1/2 eetl juspoeder, ca. 1 dl water, peper en zout, dragon, 120 gr gekookte rijst, 30 gr geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 theelepels Knoflook, < Pinda-Satesaus, 2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), 1-2 Madam Jeanette peper, handjevol Aardappelsticks (frietsticks), 1/2 ui, 1/4 rode paprika, 2 theelepels tomatenpuree, 350 gram kippenlever, 15 eetlepels olie, 2 takken selderij, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -400 gr. kippenlever, -2 dl. bouillon, van tablet, -1 stuk ui, rode, -3 teentjes knoflook, gehalveerde, -0.5 el. kemiriepasta, -2.5 el. citroensap, -1 el. olie, -1 tl. laos, gemalen, -0.5 tl. zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

- 4 Lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 500 gram Kippenlever, 2 dl Bouillon, van tablet, 1 Rode ui, 3 tenen Knoflook, halve eetlepel Kemiriepasta, 2,5 eetlepel Citroensap, 1 eetlepel Olie, 1 theelepel gemalem Laos, halve theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, -2 wortels, -50 gr. ontbijtspek, -100 gr. kippenlever, -400 gr. rundergehakt, -70 gr. tomatenpuree, -40 gr. boter, -40 gr. bloem, -100 gr. kaas, Parmezaanse, -1 dl. wijn, rode, -2 dl. bouillon, -0.5 el. kruidenmix, Italiaanse, -6 dl. melk, -2 el. olijfolie, -0.5 pakje lasagnevel, -1 stengel bleekselderij, -Nootmuskaat, -Peperkorrel, zwarte, gemalen, -Zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 theelepels Exotimex Knoflook, -Faja Lobi Pinda-Satesaus, -2 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -1-2 stuks Madam Jeanette peper, -handjevol Aardappelsticks (frietsticks), -1/2 ui, -1/4 rode paprika, -2 theelepels tomatenpuree, -350 gram kippenlever, -15 eetlepels olie, -2 takken selderij, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui -, 2 wortels -, 50 gram ontbijtspek -, 100 gram kippenlever -, 400 gram rundergehakt -, 70 gram tomatenpuree -, 40 gram boter -, 40 gram bloem -, 100 gram Parmezaanse kaas -, 1 dl. rode wijn -, 2 dl. bouillon -, 1/2 eetlepel Italiaanse kruidenmix -, 6 dl. melk -, 2 eetlepels olijfolie -, 1/2 pakje lasagnevellen -, 1 stengel bleekselderij -, nootmuskaat -, zwart gemalen peperkorrels -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 dunne plakken pancetta, 200 g kippenlever, 2 el plantaardige olie, 1 sjalot, gesnipperd, ½ rode peper, ontzaad en in dunne reepjes, 4 el cognac, 1 glas witte wijn, 3 el slagroom, 120 g koude boter, in kleine blokjes, 10 blaadjes salie, gescheurd, 1 el plantaardige olie, 250 g tagliatelle, 3 el parmezaanse kaas, 2 el bladpeterselie, peper en zout (uit de molen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige kippenlevertjes

INGREDIENTEN

, 100 g petehbonen, 500 g kippenlevertjes, 1? el sambal ulek, 1 ui, 3 knoflooktenen, 1 a 1? tl trassi, 2 schijfjes laos, 3 daon salam, 2 a 3 kopjes dikke santen, zout, suiker, ? kopje olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kippelever op een pittige manier

INGREDIENTEN

2 eetl lichte soja saus, 2 eetl sherry met 1/2 theelepel suiker, 500 gr kippelevers schoongemaakt en gehalveerd, 2 eetl arachide-olie, 1 groene paprika in stukjes, 4 voorjaarsuitjes in plakjes, 1 teentje knoflook geperst, 2,5 cm verse gemberwortel geschild en geraspt, 1/4 theel cayennepeper, 2 eetl suiker, 3 eetl donkere soja saus, 1 theel sesamolie, reepjes eadijs om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500g kippenlevers, melk, 50g boter, 150g ontbijtspek, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1dl rode wijn, 1dl kippenbouillon (tablet), zout, peper, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 laurierblad, 1 theelepel tijm, 1 klein potje zilveruitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, , VOOR VULLING, 100 g kippenlevertjes, 1 uitje, fijn, 3 e boter, zout, peper, 3 plakken fijngesneden ham, 2 e peterselie, fijn, 1/4 t gedroogde salie, 1/4 t tobasco, 1+1/2 t worcestersaus, , VOOR JUS:, bloem, 50 ml witte wijn, 3 e tomatenpuree, 100 ml runderbouillon, 1/2 bekertje zure room (2 - 3 e), 2 e bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker voor de lijn en alles zit erin

INGREDIENTEN

1/2 bakje kippenlevertjes, champions, paprika, ui, aardappel

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram eendenlevertjes -, 250 gram kippenlevertjes -, 250 gram ongezouten boter -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels marjolein, bieslook en peterselie -, 2 eetlepels Grand Marnier -, 2 verse laurierblaadjes -, 90 gram warme gesmolten boter, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 ons kippenlevers * 1 bakje champions * 2 uien * zout * peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top