Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

236 kippendijen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Pittig kipgerecht

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen, 1 grote ui, 4 rode lomboks (of meer natuurlijk), flink stuk gember 10 cm. ongeveer, 5 tenen knoflook, 1 blikje tomatenstukjes, santen of kokosmelk, 2 theelepels laospoeder, 2 theelepel ketoembar, 1 theelepel serehpoeder, Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1 eetlepel boter. *1 middelgrote ui,in stukjes. *1/2 rode paprika,ontveld en in blokjes gesneden. *3 eetlepels blanke rozijnen. *2 kruidnagels.*1/2 dl rodewijnazijn.*2 eetlepels lichtbruine suiker. *3 eetlepels gehakte pecan-of walnoten.*1 kleine theelepel fijngehakte salie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De dijen van een kip zijn heerlijk zacht en sappig. Laat deze traktatie, aangevuld met zoetzure uien, daarom niet aan je voorbijgaan. Weer eens wat anders na al die zware winterkost. Een gemakkelijk recept en met een uurtje klaar!

INGREDIENTEN

500 g kippendijen zonder been, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl grof zeezout, 0.5 tl versgemalen zwarte peper, 1 zoete ui, gesnipperd, 250 ml droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 el honing, 2 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.

INGREDIENTEN

- 1 kilo kippendijen, - 250 gram sjalotten, - 1 flesje bruin bier (Ik had Leffe dubbel), - 1 el bruine suiker, - 1 takje verse tijm, - 1 laurierblad, - 10 jeneverbessen, - 2 kruidnagels, - zwarte peper, zeezout, nootmuskaat, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk totale hoofdgerecht

INGREDIENTEN

KIP: 700 gr kippendijen, 5 dl kippenbouillon, 50 gr bloem, 0,5 liter zonnebloemolie, , RIJST: 1 ui, 1 el kerriepoeder, 200 gr rijst, 3 dl kippenbouillon, , PAKSOI: 1 krop paksoi, 5 el sojasaus, 3 el gembersiroop, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, , eventueel 1 el gebakken sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vinden de kinderen ook heerlijk!

INGREDIENTEN

4 kippenpoten, 2 sinaasappels, 2 appels(Elstar), 2 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, 1 blik tomatenblokjes, 1 rode, groene en rode paprika, 500 g. aardappelen(binten), 1 teen knoflook, boter, melk, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit eenvoudige glazuur is een makkelijke en heerlijke manier om extra smaak aan de kip of wild, zoals eendenfilets.

INGREDIENTEN

-8 kippedijen (elk 180 g met vel en bot), -2 el olijfolie, - zout en versgemalen zwarte peper, -4 eetlepels honing, -2 eetlepels balsamico azijn, -1 el gehakte verse salie of 1,5 th lepel gedroogde salie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittige en sappige kip uit Thailand. Je kunt het ook mat kipfilet maken natuurlijk - of net wat je lekker vind. Altijd goed, altijd Smullen!

INGREDIENTEN

750 gr kippendijen, in stukken gesneden, 2 el Thaise vissaus, 1 el vloeibare honing, 1 Spaanse peper, in ringetjes, 2 rode uien, fijngesneden, 1/2 stengel sereh, gekneusd, 1 volle tl korianderpoeder, 1 volle tl kurkuma

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

4 stuks kippendijen, 660 milliliter Swinckels, 100 milliliter kokosmelk, 1 stuks sinaasappel geraspt, 1 stuks gember ca. 3 cm, 4 stuks sjalotten, 1 stuks fles pompoem, 2 eetl rozemarijn, 2 eetl tijm, 5 eetl olijfolie, 3 eetl zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor dit gerecht kun je ook kippenborst gebruiken, maar de dijen hebben iets vet en maken dit gerecht heerlijk smaakvol.

INGREDIENTEN

2 ontbeende kippendijen, 1 venkel, 1 flinke wortel, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1/4 kippenbouillonblokje, 250 ml. water, bakolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben gek op kip en op kokos dus dit recept is een van mijn favorieten uit de Indische keuken Het is een recept van Danny Jansen maar zoooo lekker dat ik hem gewoon moet delen met iedereen, en het is best makkelijk te maken  

INGREDIENTEN

8 Kippendijen, 2 rode uien, 3 tenen knoflook, 4 rode pepers, 2 serehstengels (citroengras), 2 cm verse gemberwortel, 6 Kemirinoten (toko), 1 tl koenjit (kurkuma), 200 ml kokosmelk, 500 ml water, 2 Indische limoenbladen (toko), 1/2 kippenbouillon blokje, zonnebloemolie, 350 gr witte rijst, kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kippendijen met Masala kerrie

INGREDIENTEN

± 400 gram kippendijen/medaillons, 1 grote ui, halve rode of groene paprika, 1 eetlepel kerrie, half bakje kastanje champignons, half theelepeltje djintan, 2 deciliter kippenbouillon, maizena om het iets te binden en peper/zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemakkelijk te bereiden recept met kippedijen

INGREDIENTEN

4 Kippendijen, Go-Tan Dikke Ketjap Rode Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk vleesgerecht met malse kippendijen en dikke ketjap.

INGREDIENTEN

4 Kippendijen, Go-Tan Dikke Ketjap Rode Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.`

INGREDIENTEN

12 st gamba, 300 gr kippendijen, 1 st paksoi, 1 st winterwortel, 1 zak glasnoodles, 1 tl madras curry, zonnebloemolie, 2 dl kokosmelk, 2 el aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

 

INGREDIENTEN

· 2 grote uien, · 3 teentjes knoflook, · 50 gram zeeuws spek (o.i.d.), · Scheutje witte droge wijn, · 1 eetlepel kokosolie, olijfolie of roomboter, · 4x flinke kippendijen, · 100 ml water, · 200 ml kokosmelk, · Zout, zwarte peper, koriander, kurkuma naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk maar zwaar gerecht. Dit recept heb ik van de kippenpoelier op de markt. Je moet dit in verband met de calorieën niet iedere week eten, maar voor zo af en toe is dit echt een aanrader

INGREDIENTEN

Ca. 1 kg kippendijen, 1 bakje slagroom a 500 ml., 1 pakje Franse uiensoep

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Frans
  •  60-120 min.

Kippendijen uit de oven, sappig en heeeel erg lekker! Dit is Smullen!

INGREDIENTEN

6 kippendijen zonder bot, in stukken gesneden, 1 grote citroen, schoongeboend en in dunne plakken, (Versgemalen) peper en zout, Olijfolie, 1 tl oregano, 1 flinke sjalot, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 dl kippenbouillon, 0.5 dl witte wijn of droge vermouth, 1 tl chiliflakes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus.

INGREDIENTEN

* Kippendijen - 1 kg, *Tapioca meel 2 eetlepels (bloem), *Zwarte peper - 1/2 theelepel, *Kokosolie - 2 eetlepels (archideolie), *Cashewnoten - 100 gram, *Lente-uitjes, *Witte sesamzaadjes - 2 eetlepels, Voor de saus:, *Knoflook - 3 teentjes geperst, *Tomatenpuree groot blikje, *Kokosbloesemsuiker - 1 eetlepel (bruine suiker), *Verse gember - 1 cm, geschild en geraspt (1 theelepel Djahe), *Sesamolie - 1 eetlepel, *Rijstazijn - 2 eetlepels (appelazijn), * Coconut aminos - 3 eetlepels verkrijgbaar PuurMieke internet (thaise vissaus), *Chilivlokken - snufje, *Keltisch zeezout - 1/2 theelepel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingredienten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet.

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 4el rode pesto, 5 tomaten, 5 rode bieten, voorgekookt, 26 zwarten olijven, 800g krieltjes in schil, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.  

INGREDIENTEN

300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g kippendij (ontveld) of kipfilet, 1 groene paprika, 1 ui, 1 komkommer (optioneel), 100 g ananas (blikje), 10 stuks gedroogde chili, 3 tenen knoflook, 2 tl olie, 1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus, 50 g bloem, 25 g maïzena, 100 ml water, ½ tl zout, 300 ml plantaardige olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb.

INGREDIENTEN

1 el gemberpoeder + 1 el verse gember geraspt (heb je geen verse gember dan laat je dat weg), 1 el komijnpoeder, 5 tenen fijngesneden knoflook (of minder naar smaak) 2 el Ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse supermarkt & slagers), Wat saffraandraadjes, ± 900 gram kippendijen, 3 el olijfolie (de gewone geen extra vergine), Klontje roomboter, 3 grote uien (in halve ringen), 2 handen gesneden peterselie, 1 kaneelstokje, ± 75 g groene olijven zonder pit, 1 flinke tl Pul biber, 1 gekonfijte citroen (ik had 2 kleintjes zie foto ingrediënten), Ps Heb je geen gekonfijte citroen neem dan een halve gewone citroen, boen goed af en snijd in dunne plakken., Vers gemalen peper en zout naar smaak, Marokkaans (of Turks) brood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk! Je maakt nooit genoeg!

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen, 100 ml ketchup, 100 ml ketjap manis, 100 ml vloeibare honing, 100 gr bruine suiker, 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, twee teentjes knoflook fijngesneden, stukje gemberwortel, geschild en fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

INGREDIENTEN

500 gram zoete aardappels 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes 1 gesnipperde ui 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd250 gram sperziebonen 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes 2 el zonnebloemolie 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko) 2 el gehakte bladselderij peper en zout uit de molen vloeibare Blue Band met roombotersmaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

*Gebruik in roerbakgerechten het liefst vlees van de kippendijen. Hieraan zit wat meer vet en bindweefsel dan in kipfilet. Het wordt daarom ook niet droog bij verhitting op hoge temperatuur in een wok. Kipfilet wel.   *Met baking soda kun je vlees malser maken. In de Chinese keuken doen ze dat ook. Let op: gebruik niet te veel anders krijg je een zeepsmaak.

INGREDIENTEN

400 g broccoli, 4 el olie, 200 g kipdijvlees, in stukjes*, 1/2 tl baking soda*, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 cm gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zaden verwijderd, in ringetjes, 250 g champignons in kwarten, 1 rode paprika, in reepjes, 75 g cashewnoten, grof gehakt, 4 el oestersaus, 2 el chilisaus, 800 g gekookte rijst, 2 el koriander, vers gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak.

INGREDIENTEN

1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades), 2 el olijfolie, 3 teentjes knoflook (fijn), 250 gr gerookte spekblokjes, 1 dikke prei (in fijne halve ringen), 3 blaadjes laurier, 250 gr oesterzwammen (paddenstoelen), 1 fles (750 ml) Riesling, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Takje rozemarijn, Bosje dille gesnipperd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix). Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje.

INGREDIENTEN

- 1 kg kippendijen (8stuks), - 1 el piri piri kruidenmix, - sap van 1 limoen (of citroen), - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblaadje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2017
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke ovenschotel met malse kip nu het wat frisser wordt.

INGREDIENTEN

1 kg kippendijen, zonder been, 500 ml kippenbouillon (check, hoeveelheid die nodig is om, kippendij onder te laten staan), eetlepels olijfolie, ui, in halve ringen, bosje lente-ui, in stukken van 5 cm, 200 g wortel, in plakjes, 200 g gesneden spitskool, 200 g gebroken sperziebonen, 2 hardgekookte eieren, in plakjes, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel rietsuiker, 800 g aardappelpuree, 50 g paneermeel, 25 g boter, handvol cashewnoten, grof gehakt, zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).

INGREDIENTEN

125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.

INGREDIENTEN

* 4 el Griekse yoghurt, * 1 tl komijn, * 2 tl gemalen koriander, * 1 tl kardemom, * 1 tl kurkuma(koenjit), * 4 kippendijen zonder bot, elk in 4 stukken, * 1 el zonnebloemolie, * 1 ui in dunneringen, * 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, * 1 groene chilipeper, fijngehakt en evt wat voor garnering, * 1 t knoflook, fijngehakt, * 100 ml kippenbouillon, * 2 el fijngemalen amandelen, * 1 tl garam masala

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk Romertopf recept waarbij de paprika goed tot zijn recht komt. Geinspireerd op een recept van Kramer 1274

INGREDIENTEN

250 gram zuurkool halve rode paprika 2,5 lepel creme fraiche 2 el currysaus cajun of kipkruiden 4 kippendijen met of zonder bot, zonder vel 2 el ontbijtspek blokjes fijngehakte peterselie peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik had drumsticks in de vriezer plus gekookte rijst en ik was mijn vriezer leeg aan het maken. Ik keek op internet en zag wat interessante Marokkaanse ingrediënten, leek mij leuk en ze stonden mij wel aan. Dus even `gestoeid` met de vertaling naar mijn smaak en dit is het geworden. Let op! Het gerecht neemt ongeveer 1 uur in beslag als je de drumsticks (of karbonades) een nacht hebt laten marineren. Zoniet dan moet je de marineertijd erbij rekenen. Ook geschikt voor in de slowcooker. Op 13.09.2012 heb ik dit een keer gemaakt met kipkarbonades, door de rijst heb ik een geraspte courgette gedaan. Het was weer heerlijk. Ondertussen heb ik dit al vele keren gemaakt. Van de week (juni 2013) gemaakt met kippendijen, dus welke kipdelen je ook neemt het is altijd lekker. Ik heb een paar nieuwe foto erbij geplaatst.

INGREDIENTEN

Voor in de vijzel:, 3 grote vette knoflooktenen., 1 tl zeezout vlokken `Maldon sea Salt flakes` o.a. bij AH of eventueel gewoon zeezout. (de `flakes` hebben een fijnere smaak) maar aan gebrek aan.. gebruik gewoon zeezout., ½ tl gerookte paprikapoeder., 1 flinke tl komijnzaad., 1½ tl kurkuma (geelwortelpoeder), 40 ml olijfolie., Voor in de braadpan:, 6 kippendrumsticks (of kipkarbonades/ kippendijen), 40 ml olijfolie (of minder naar smaak), 2 uien, grof gesneden., 1 (goed gewassen- liefst biologische- citroen, (helft voor in gerecht en rest te gebruiken voor garnering)., Snufje saffraandraadjes (als je die hebt), Wat groene olijven (ontpit)(optioneel) Lust je geen olijven laat je ze weg., Wat koriander naar smaak. Vind je koriander niet lekker? Vervang het dan door peterselie., Water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo vind ik curry het lekkerst; romig en met veel smaak. Het is echt een snelle maaltijd met een beetje hulp uit een pakje maar het het is heel lekker en ik vind het echt een aanrader!

INGREDIENTEN

- 3 cm gember, geraspt, - 1 rode peper, in ringetjes, - 1 ui, in ringen, - 1 teentje knoflook, geperst, - 400-500 gram kippendijen in blokjes, - 1/2 pot tikka masalasaus van Patak€s, - groot blik kokosmelk , - groot blik tomatenblokjes, - 3 eetlepels vissaus, - sap van 1 limoen , - Griekse yoghurt, - verse koriander, - evt gehakte cashewnoten ter garnering, - naanbrood (of witte rijst) 

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een goede soep begint, voor mij,  met een goede bouillon. Ik heb voor deze soep een gewone basis kippen bouillon gebruikt die je in principe in elke willekeurige andere soep kunt gebruiken. Misschien niet een authentiek Chinees recept maar wel net zo lekker als van de Chinees. Bovendien weet je zo ook wat er allemaal op je bord terecht komt. Kortom een (h)eerlijke soep dus deze Nederlandse/Chinese tomatensoep Het meest verrassende element is de pot appelmoes die erin zit Laat je hierdoor niet afschrikken want het smaakt echt heel erg lekker. Let wel op want de hoeveelheden zijn voor 10 personen, een grote pan soep dus. Als je het teveel vindt neem je gewoon van alles de helft.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, - 2 liter water, - 500 gram kippendijen of 1 soepkip, - 2 laurierblaadjes, - 1 kruidnagel, - 1 stukje foelie, - 10 peperkorrels, - 4 kippenbouillonblokken, - 4 maggiblokjes, , Overige ingrediënten:, - 4 tenen knoflook of 1 bolletje, - stukje verse gember van ongeveer 3 cm, - 1 rode peper (met pitjes), - 6 el suiker, - 6 el ketjap manis, - 4 el azijn, - 2 tl sereh (pasta of poeder) vers is nog beter maar had ik niet in huis, - mespunt vetsin (optioneel), - 1 pot appelmoes (720 gram), - 2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, - 1 blikje tomatenpuree (140 gram of 2 kleine van 70 gram), - 4 eieren, - beetje melk, - 1 prei, - Arachide olie, - 3 el maïzena

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Fusion
  •  > 120 min.

Iedereen heeft een moeiteloos kiprecept zoals dit nodig - het is het soort maaltijd waar je op kunt terugvallen als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Het is een kwestie van de ingrediënten die je lekker vindt snijden, snipperen, mengen, marineren en bakken. De voorbereiding is zo gepiept en vervolgens laat je de oven al het werk doen.

INGREDIENTEN

4 grote rijpe tomaten, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 6 kippendijfilets, zonder vel, 4 teentjes knoflook, ½ bosje verse tijm (15 g), 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een heelijke soep.

INGREDIENTEN

Garnituur, 200 g Surinaamse rijst, 4 eieren, 1 rode peper, 5 el zoute sojasaus, 1 takje bladselderij, 100 g taug200 g kleine frietchips, 4 el gebakken uitjes, Bouillon, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 4 cm laos, 1 stengel citroengras, zonnebloemolie, 1 kg kippendijen met bot, 1 salamblad, 4 gevogeltebouillonblokjes, 3 l water, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor in de zomer, op warme dagen, een heerlijke kip-maaltijdschotel met de smaak van de Middelandse zee. Erg smaakvol.

INGREDIENTEN

8 kippendijen zonder bot (uitgebeend), 2 citroenen in plakjes, 5 hele knoflooktenen, 1 aubergine, 4 aardappelen, Tijm (vers), Rozemarijn (vers), Oregano (vers), Handje groene knoflookolijven (versafdeling AH), Olijfolie, 2 el suiker, ¼ lt witte wijn, Zout, Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2012
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk gerecht, helemaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.

INGREDIENTEN

300 á 350 gram kippendijen in stukjes, 250 gram sperziebonen, bakje taugé (ik gebruik de helft), 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 ui in dunne reepjes, 2 eetl zwarte-bonen-knoflooksaus (Lee Kum Kee) of zoveel jij lekker vind, 1 eetl oestersaus, olie om te bakken, koriander om te garneren, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top