Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

84 kippendij recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke linzencurry, eenvoudig te bereiden

INGREDIENTEN

2 blikken linzen (a 400 g), uitgelekt, 1 blik kokosmelk (a 400 ml), 3 el olie, 1 ui, in halve ringen, 300 g kippendij, in stukjes, 1 bakje boemboe groene curry (100 g), 2 zakken verse spinazie (a 300 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Een chique gerecht voor 2 personen. De kip is enorm mals. De zijdezachte saus is eenvoudig een dag van te voren te maken. Mijn gast heeft het er nog steeds over.

INGREDIENTEN

Kip, 4 kippendijen met vel(op kamertemperatuur), kneepje citroensap, scheutje olijfolie, klontje boter, , Paddenstoelen bouillon, 25g gedroogde paddenstoelen (gemengd), handjevol verse champignons (in plakjes), 4 tenen knoflook (geplet), 1 ui (gehalveerd), 2 wortels (gehalveerd), 1/2 tl peperkorrels, paar takjes verse kruiden (tijm, rozemarijn, dragon, salie etc), 2 el zwarte koffie (gezet), , Saus, 1l goede kippenbouillon, 1 el sherry (optioneel), 300ml slagroom, paar blaadjes/takjes dragon of tijm, kneepje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vanavond stond deze op het menu en o la la wat was dat lekker. Slank, gezond, niet duur en snel klaar. Kippendij is qua smaak veel malser en dus nog lekkerder dan kipfilet, maar de laatste gaat ook prima. Doet er niets aan af want dit simpele, zomerse gerecht is super lekker en bevat alle smaken die er zijn!

INGREDIENTEN

Voor malse Griekse kippendij:, , 4 malse kippendijtjes, ontbeend, 1 ½ el olijfolie, 2 tl citroensap, 3 tl oregano, 1 tl majoraan, 2 teentjes knoflook, geperst, Vleugje korianderpoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , Voor Mediterrane boontjes:, , 400 gr sperziebonen, 150 gr champignons, ½ rode paprika, 2 rode uien, 1 flinke teen knoflook, 75 gr pancetta, bacon of ontbijtspek, 2 blikjes tomatenpuree, 2 tl oregano, Vers gemalen zwarte peper, Scheutje rode wijnazijn, Snufje zeezout, Olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen! 

INGREDIENTEN

4 kippendijtjes, 200 g krieltjes, 2 venkels, in kwarten gesneden, 1 sinaasappel, 4 wortels, 2 eetlepels groene olijven, , Voor de dressing/ marinade:, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl olijfolie, sap van een halve sinaasappel, rasp van een halve sinaasappel, 1 tl worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept dat ik een keer tegen kwam en graag via smulweb wil delen.

INGREDIENTEN

200g Tagliatelle, 200g kippendij (eventueel kipfilet kan ook), 1 citroen, Olijfolie, Verse peterselie, Verse peper, Zeezout, 50g verse basilicum blaadjes, 1 teen knoflook, 20g pijnboompitjes, 25g Parmagiano Reggiano, 25g Pecorino,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hmmmm€. Weer eens iets anders, maar zo lekker smullen is dit. Dit gerecht is, op de marineertijd niet meegenomen, erg makkelijk en snel te maken. Wij vinden het erg lekker en is ook een ideaal recept voor de snelle vakantie maaltijd en zeker als je kinderen hebt want kleine smullertjes zijn hier dol op. Eet met een tortilla of Turks brood of met bulgur, witte gekookte rijst, salade of extra groente.

INGREDIENTEN

500 gr kippendij, 1 groene paprika, 1 rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tl paprikapoeder, pikant of gerookt, 1 ½ tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, Snufje cayennepeper, ½ tl gedroogde rozemarijn, 1 ½ tl gedroogde basilicum, 1 tl majoraan, 2 tl oregano, Vleugje kurkuma (geelwortel), Zeezout, 1 el vers gesnipperde peterselie, 2 el olijfolie, Vleugje citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ooit heb ik eens gezien hoe iemand iets fabriceerde met kipfilet zonder dat er een recept van was (of bestaat) dus heb ik het recept er zelf maar bij bedacht. Dit is echt een ontzettend lekker stukje snel klaar kip voor mensen die haast hebben en toch heerlijk willen smullen. Kippendij is doorgaans malser dan kipfilet en ik kies daarom voor dit vlees. Als je het zo koopt zit er vaak een botje in, maar met een uitbeenmesje heb je dat er zo uit of vraag de verkoper om het te doen.

INGREDIENTEN

8 verse kippendijtjes, uitgebeend, 8 plakken pancetta (Italiaans spek of gerookt ontbijtspek), 2 el olijfolie, 4 el groene pesto, 4 el kruidenboter met knoflook van goede kwaliteit, Sap van een halve citroen, 2 klontjes roomboter, Vers gemalen zwarte peper, Heel klein vleugje zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht smaakt voortreffelijk in combinatie met een klassieke Chardonnay van Jacob's Creek! 

INGREDIENTEN

350 g penne, 1 kippenbouillonblokje, 4 kippendijtjes, rasp van een halve citroen, peper en zout, 30 g roomboter, 3 knoflooktenen, fijn gesneden, 1 tl chilipeper, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 3 el bloem, 300 ml volle melk, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 10 g verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

En shii-take.

INGREDIENTEN

4 ontbeende kippendijen== 300 gr taro== 120 gr verse shii-take== halve lp gehakte gember==halve lp zout==halve lp peper== eiwit== 1 stengel bosui== 1 lp zonnebloemolie==100 gr waterkers==, VOOR DE SAUS:100 ml teriyaki-saus==halve lp gembersiroop===100 ml kippenbouillon==halve lp sesamolie==halve lp maizena==..,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept uit 'wat te doen met kip' van het Smult herfstnummer. Het nummer staat boordevol herfstkost klassiekers met een nieuwe twist. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

INGREDIENTEN

6 bladerdeeg pasteibakjes, bouillon, 4 kippendijfilets, 1 kippenbouillonblokje, 10 g peterselie, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 1 grote wortel, in stukken, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, 1 tl rode peperkorrels, ragout, 60 g boter, 80 g bloem, 400 g shiitakes, in plakjes, 1 teen knoflook, fijngesneden, 10 g peterselie, 2 el slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige kip op een Oosterse wijze bereid met udon noedels, voorjaarsgroenten en verse koriander.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 rode peper, Gember (5 cm), 4 kippendijen, 2 prei, 20 radijsjes + blad, 10 takjes verse koriander, 100 g taugé, 400 g udon noedels, 9el sojasaus, 4 el honing, 2 el zonnebloemolie, Peper & zout naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk, maar heel simpel kipgerechtje. Als je broccoli en bloemkool over hebt maak er dan dit mee want is zonde om weg te gooien. Dit gerechtje is slank, dus weinig calorieën.

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen (van blije kip), 1 el olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 500 gr bloemkool roosjes, 500 gr broccoli roosjes, ½ t chilipoeder, 1 e citroensap (vers geperst), 4 el korianderblaadjes (fijn), 1 citroen (partjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb momenteel, mede uit m'n eigen tuin, veel groente- en kruiden over, ware explosie, dus heb dit lekkers ermee bedacht. Echt helemaal anders, maar super, super lekker en gezond dit zomerse recept. Even een beetje snijwerk, maar erg makkelijk te maken. Ook geschikt voor kinderen, ze smullen er van.  

INGREDIENTEN

Voor Provencaalse boontjes:, , 400 gr verse sperziebonen, 1 gele paprika (voor de fraaie kleur), 2 kleine rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui of 2 sjalotjes, 200 gr verse champignons, 100 gr verse cantharellen (weglaten mag ook), Handje cherry tomaatjes, ½ el Provencaalse kruiden, Lente ui ter garnering, Flinke scheut olijfolie, Blikje tomatenpuree, Scheut stevige droge Franse rode wijn, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , Voor Provencaalse kippendij:, , 4 stukken malse kippendij, 1 el olijfolie, ¼ el citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, Vleugje komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 el Provencaalse kruiden, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In het najaar vind ik paddenstoelen risotto een van de lekkerste Italiaanse gerechten die er zijn. Deze is bedacht door een goede chefkok en ontzettend lekker. Iedereen weet dat paddenstoelen en kip hele goede vriendjes van elkaar zijn. Zeker op z'n Italiaans kun je er een schitterend culinair gerecht mee maken. Risotto vraagt weliswaar om geduld want je moet erbij blijven en voortdurend kijken, maar kun je het geduld opbrengen dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

400 gr risotto rijst (Arborio), 3 sjalotten, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 50 gr roomboter, bosje verse salie blaadjes, 200 gr gemengde paddenstoelen melange, in stukken, vers geraspte Parmezaanse kaas, 2 verse kippendij filets, 6 el olijfolie, 1.5 liter kippenbouillon van goede kwaliteit, 1 glas droge witte wijn (150 ml), Vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker stukje kip met een beetje zon. Ras al hanout: Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling. Er bestaan drie samenstelingen die afhankelijk van het gerecht en gebruik gemengd worden : L`msagna, Lamrouzia en Monuza. Het wordt gebruikt bij wild, lamsvlees, kip, couscous en rijst.

INGREDIENTEN

3 Kippendijen zonder bot met huid, 6 gedroogde abrikozen, , MARINADE, 1 teen knoflook, Kwart rode peper, 1 el Provençaalse kruiden, 1 tl ras al hanout [ is een Marokkaans kruidenmengsel van 20 of meer specerijen.] Toko., 1 el olijf olie, 0,5 tl zout, , SAUS, Vocht van gewelde abrikozen, 1 borrelglas port, 0,5 borrelglas sherry, Kip bouillon blokje, 1 cm verse gember door de lengte gesneden, 1 ster anijs, Peper, Maïzena,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yummie een complete, pittige oosterse maaltijd voor een hele redelijke prijs voor 4 personen van een Nederlandse chefkok met indo roots. Dat spreekt me gelijk aan. Heerlijk pittige Javaanse bami met botermalse hete kippendij en verse sambal. Heet, de vlammen slaan alle kanten op, maar past er helemaal bij. Met gaartijd en voorbereiding meegenomen kan het binnen 40 minuten op tafel staan. Ideaal voor het weekend.

INGREDIENTEN

De bami:, , 500 gram spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl Trassi, 10 gr verse gember, 6 el zoete ketjap (manis), 1 bosje blad selderij, 1 bouillon blokje, Peper, Kokosolie, , De kippendij:, , 600 gram kippendijen, 1 sereh (is stengel citroengras), 10 gram gember, 2 Salamblaadjes, 1 Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 tomaat, 2 tl korianderpoeder (ketoembar), 2 tl komijnpoeder (djinten), 2 tl 5 kruidenpoeder, 2 piment korrels, 1 bouillonblokje, 6 el zoete ketjap, Kokosolie, , De sambal:, , 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 madame Jeannettes, 1 el suiker, 2 el azijn, 1 el kokosolie, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Calzone sticky chicken

INGREDIENTEN

1 Focaccia calzone, 10 g eikenblad sla melange, ¼ komkommer, 1 tl sesamzaadjes, ½ kippendij filet, 10 ml ketchup, 10 ml ketjap manis, 10 ml vloeibare honing, 10 gr bruine suiker, 1 tl mosterd, 1 teentje knoflook , peper, zout, , voor de knoflookyoghurt dressing:, 100 ml olijfolie , 15 ml citroensap, 25 ml yoghurt , 1 teen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g kippendij (ontveld) of kipfilet, 1 groene paprika, 1 ui, 1 komkommer (optioneel), 100 g ananas (blikje), 10 stuks gedroogde chili, 3 tenen knoflook, 2 tl olie, 1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus, 50 g bloem, 25 g maïzena, 100 ml water, ½ tl zout, 300 ml plantaardige olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik ben nog altijd geïnspireerd door saté, maar dan wel de beste en de lekkerste. Dit is een echte authentieke Indonesische marinade. Deze hemelse marinade kun je voormaken en bewaren en is geschikt om saté ajam en babi mee te maken (kip en varkensvlees). Geen ingewikkelde halve toko in huis, geen gedoe en binnen 10 minuten klaar. Met dit eenvoudige recept krijg je een hemels sateetje dat je nooit meer vergeet. Geweldig nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Khao Pad Kai is gebakken rijst met kip, ei en groente. In Thailand wordt dit 'op straat' bereid. Je zou het gerecht vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door tofu. 

INGREDIENTEN

300 gram rijst, 300 gram kippendij in blokjes, 100 gram wortel in halve schijfjes, 4 eieren, 200 gram sperziebonen, 200 gram bimi, 1 bosui, 1 knoflookteen fijngehakt, 1 centimeter gember geraspt, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker snel.  

INGREDIENTEN

400 gram kippendij, 200 gramsugar snaps, 100 gram tauge, 2 bosuitjes in dunne ringetjes, 3 eiwiten, bord bloem, bord panko, zakje hoisin roerbaksaus, 1el zoete soya, 2 tl chinees 5 kruidenpoeder, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Voor satévlees:, , 400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken, 400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken, , Voor verse marinade:, , 250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in. Lekker met mijn Spaanse risotto.

INGREDIENTEN

8 stuks kippendij, zeezout, versgemalen zwarte peper, Marinade:, plm. 1/8 liter (vers geperst) sinaasappelsap, 1/8 liter droge sherry, 1 eetlepel vloeibare honing, 1/2 eetlepel gedroogde tijmblaadjes, 1/2 eetlepel gedroogde oregano, 1 laurierblaadje (liefst vers), 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt in kleine stukjes zonder pitjes en zaadlijsten), 4 teentjes knoflook (gepeld en fijngesneden), 10 olijven zwart en groen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 1 bosje lente uitjes, 350 gr kipfilet of kippendij, 1 teentje knoflook, geperst, 1 cm verse gember, geraspt, 1 klein rood chilipepertje zonder zaadjes, fijn gehakt, 3 el abrikozen chutney, Half blikje kokosmelk, 1 t kerriepoeder, 2 t garam masala, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Halve t ketoembar (korianderpoeder), Halve t djinten (komijn), 2 el olijfolie, 1 el vers geperst limoensap, 2 kopjes droge basmatirijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet of kippendij ontbeend, 1 rode paprika, 1 grote ui, ½ el oregano, gemalen zwarte peper, snufje zeezout, ½ tl kaneelpoeder, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 t uienpoeder, 1 t komijn (djinten), 1 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder (ketoembar), Vleugje chilipoeder, Citroensap van halve citroen, Scheut Griekse olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke ovenschotel met malse kip nu het wat frisser wordt.

INGREDIENTEN

1 kg kippendijen, zonder been, 500 ml kippenbouillon (check, hoeveelheid die nodig is om, kippendij onder te laten staan), eetlepels olijfolie, ui, in halve ringen, bosje lente-ui, in stukken van 5 cm, 200 g wortel, in plakjes, 200 g gesneden spitskool, 200 g gebroken sperziebonen, 2 hardgekookte eieren, in plakjes, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel rietsuiker, 800 g aardappelpuree, 50 g paneermeel, 25 g boter, handvol cashewnoten, grof gehakt, zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt gewoon weer eens hele erge zin in Indonesisch eten en heb dus deze versie bedacht en gemaakt. Echt super lekker en makkelijk en vrij snel te maken. Houd wel rekening met marineertijd van kip en met het feit dat je gekookte rijst eerst moet afkoelen alvorens nasi te gaan wokken. Dat komt de geweldige smaak alleen ten goede. Echte Indonesische saté is gegrild, de bijbehorende nasi goreng is gewokt. Deze is iets pittiger dan van de afhaal Chinees, maar veel lekkerder en kippendij is veel malser en dus lekkerder dan kipfilet. Houd je van authentiek Indonesisch eten, dan moet je dit simpele combi gerecht echt eens proeven. Ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

INGREDIENTEN

Voor Indonesische saté Ajam:, , 500 gr kippendij of kipfilet, 200 ml ketjap manis, 1 rode lombok peper, 2 limoenen, 3 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 50 ml gembersiroop, Snufje zeezout, Snufje korianderpoeder, , Voor pittige authentieke Indonesische nasi goreng:, , 400 gr jasmijn- of basmatirijst, 2 flinke stengels prei, 3 eieren, 100 gr gerookte bacon, 60 gr varkensfricandeau, 60 gr ham, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 1 rood pepertje, Vleugje komijnpoeder, Vleugje korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, Mespuntje Ve-Tsjin, Zeezout, 1 el zonnebloem- of arachideolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept voor chinese bami die erg lijkt op wat je in China zelf in restaurantjes kan eten. Een van de belangrijkste geheimen om het zo te krijgen is dat je dunne "steamed tarwe noodels" gebruikt, die zijn net wat zachter van struktuur (verkrijgbaar bij de toko/chinese supermarkt).  Eventueel kan je ook "chow mein" noodles van lidl of aldi kopen. (ze weten niet hoe je het spelt...).

INGREDIENTEN

125 gram dried steamed noodles (dit is essentieel), 2 kippendijen (met vel, vind ik lekkerder), 2 of 3 lenteuitjes, eventueel soepgroente., 100 gram tauge, 1 TL 5 spices poeder, 1 EL Maizena, 3 El chinese lichte soja saus, 1 EL sesamolie, 2 EL arachide olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin. 

INGREDIENTEN

Voor de loempia':, 400 gram kippendij, 8 loempia vellen, 1 eetlepel 5 kruidenpoeder, 1 geraspte knoflook teen, 1 eetlepel geraspte gember, 1 theelepel sojasaus, , Voor de bouillon:, 100 ml kookvocht van het pocheren van de kip, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 cm gember, 1 knoflookteen, 1 bosui, , Zonnebloemolie om in te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke en gezonde Oosterse wokschotel barst van de vitaminen door de paprika en de broccoli en is daarbij ook nog eens een slank gerecht. Ik heb deze keer eens kippendij filet gebruikt omdat het malser is en meer smaak heeft dan gewone kipfilet. Het is een gerecht dat voldoet aan de eisen;  snel, makkelijk, gezond  en erg lekker.  Ideaal dus voor een dag dat je niet veel tijd aan je eten kunt besteden maar wel iets fatsoenlijks op tafel wilt zetten. En ik heb nogal veel van zulke dagen ;)

INGREDIENTEN

- 500 gram kippendij filet, - 1 struik broccoli, - 2 uien, - paprika stoplicht (1 rood, 1 geel, 1 groen), - 2 tenen knoflook, - 2 ½ cm verse gember, - 1 rode peper, - 4 el zoete chilisaus, - 4 el katjab manis, - 2 el limoensap, - Wok olie, - 500 gram noedels of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke pittige kipcurry

INGREDIENTEN

Kippendij vlees, limoen, verse sereh, knoflook, pepertjes,uien, bosui, blikje kokosmelk, oestersaus, sesamolie, gember (beetje)zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een echte aanrader, het eerste recept wat ik heb gemaakt in m`n nieuwe crockpot. ga het zeker vaker maken.

INGREDIENTEN

Circa 500 Gram Kippendij filet (kan ook met gewone kipfilet), 250 Milliliter Yoghurt, 2 Eetlepels Garam Masala, 1 Blikje Tomatenpuree, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 eetlepel gemalen komijn (zelf gebruik ik alleen komijn zaadjes en rooster deze heel even in de pan waarna ik deze fijn maal met de Vijzel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel cayennepeper, 3 laurier blaadjes, 2 eetlepels Maizena, peper en zout naar smaak, rijst, verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kipspies in rode wijn marinade

INGREDIENTEN

Kippendij (kippenbout), Ui, Rode wijn, Knoflook, Wortel, Champigons, Sjalotje of lenteuitje, Druif, Boter, Maizena, Rode wijnazijn, Peper en zout, Tijm en laurier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Er zijn heel veel recepten van pindasoep te vinden. Ik heb van een aantal recepten de ingrediënten genomen en een beetje bij elkaar gevoegd. Het is dus niet echt een eigen recept maar ook geen recept dat ik ergens heb gezien. Gewoon mijn eigen smaak eraan gegeven. De "rode" garnering op de soep zijn gedroogde chilireepjes die ik toevallig in de supermarkt tegenkwam. Vond ik wel leuk als garnering.

INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie, plm. 500 gram ontbeende kippendij of een flinke kippenpoot, 1,5 liter water, 3 kippenbouillontbletten, 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook,gepeld en fijngehakt, 1 groene Spaanse peper, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden, 1 prei, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden, 1 laurierblad, 1 stengel sereh = citroengras, beetje plat geslagen of 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 2 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel), 1 theelepel gemlen komijn (djinten), 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 1/2 pot pindakaas (pot van 350 gram), 2 theelepels sambal badjak, 4 eetlepels ketjap manis, 1/2 eetlepel citroensap, 1 afgestreken eetlepel donkerbruine basterdsuiker, peper, zout, 50 gram schoongemaakte taugé, 1 eetlepel fijngesneden bladselderij, 4 hardgekookte eieren, 4 lenteuitjes (schoongemaakt en in ringetjes gesneden)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2016
  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De basis van de Surinaamse keuken is bami. Dit gerecht is op zichzelf al heerlijk maar je kan hem in combinatie met alle Surinaamse gerechten eten. Deze bami komt oorspronkelijk uit de Javaanse keuken maar is met immigranten meegekomen naar Suriname, vandaar dat je veel Aziatische invloeden tussen de =10ptingrediëntenlijst ziet staan. 

INGREDIENTEN

Voor de bami:, 400 g kippendij, in stukjes en gemarineerd in 2 el sojasaus en 2 el ketjapsaus, 400 g spaghetti, gekookt in 1 kippenbouillonblokje, gemarineerd in 2 el ketjapsaus en een eetlepel sojasaus, 1 kippenbouillonblokje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 1 witte ui, fijn gesneden, 2 tl 5 kruidenpoeder, 10 g selderij, fijn gesneden, koolzaadolie om in te bakken, , Voor het zuur:, een halve komkommer, in grove stukken, 1 kleine paprika, in grove stukken, 3 kruidnagel tenen, 1 knoflookteen, 50 ml witte wijn azijn, 50 ml water, 1 el witte basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yummie, heerlijk knapperige, snelle, pittig, gewokte kipblokjes in een pikante zoetzure saus met gefrituurde ui en pepers. Dit kipgerecht is snel te maken, prima voor te bereiden en heel erg lekker. Geweldige kip om te smullen op je schoot bij de buis als Nederland speelt tegen Chili maandag a.s. op WK2014 !!

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet of kippendij zonder bot, 4 uitjes, zeer grof gehakt, 8 groene pepertjes, gehalveerd zonder zaad., 1 e tomatensaus, 1 e chilisaus, 2 e sojasaus, 2 e witte wijnazijn, 1 e maizena, 2 eieren, Mespuntje ve-tsin (Conimex), Zeezout, Arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fajita is een zachte tortilla gevuld met kip, paprika en ui. Ik doe ze graag in het tosti-ijzer met kaas. Zodat de kaas lekker smelt en je ze makkelijk uit de hand kunt eten. Daarbij serveer ik graag zelfgemaakte guacomole. 

INGREDIENTEN

300 gram kippendij in stukjes, 2 puntparika's in reepjes, 2 uien in ringen, 1 teentje knoflook, fijn geperst, 1 theelepel komijnzaadpoeder, 1 theelepel pimenton (gerookte paprika poeder), 4 tortilla's, peper en zout, een zakje geraspte kaas, , Voor de guacamole:, 2 avocado's, 75 ml crème fraîche, sap van een halve limoen, 1 teentje knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes), 500 gr kipfilet of kippendij, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 1 flinke el kerriepoeder, 3 el bloem + extra voor het uitrollen van het bladerdeeg, 0.25 liter kippenbouillon van tablet, 2 zoetzure appels, 1 eidooier, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top