202 kip tandoori recepten

INGREDIENTEN

Kip

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Authentieke kip tandoori

INGREDIENTEN

1/2 kg kipfilet, 2 el yoghurt, 2 el olie, 1 el tandoori masala (of de mix hieronder), 1 el citroen sap, zout naar smaak, 1 tl chat masala, verse koriander, , -----------, voor de tandoori massala, 6 zwarte kardemoms, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl foeli, 1/2 tl chili, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 tl venkelzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Kipfilet met kerriesaus

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet, zakje silvo tandoorikruiden, ui, knoflook, massala (kerrie), creme fraiche, 2 eetlepels zonnebloemolie of welke olie er voor handen is, 2 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak Kip Tandoori van Knorr, 350 gr kipfilet, 125 ml creme frache

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De wereldkeuken ligt tegenwoordig binnen ieders bereik. Nu een uitstapje naar India met Kip-Tandoori.

INGREDIENTEN

1 kip in 8 stukken., 1 deciliter tandoori-pasta of 3 eetlepels tandoori-kruiden, 2 deciliter yoghurt, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie, , Voor het gerecht kan een hele kip worden gebruikt. Wie niet van botjes houdt kan de kip vervangen door een pond kipfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas Curry gerecht

INGREDIENTEN

Knorr Kip Tandoori, 300-35- gr kipfilet, 125 ml creme fraiche (klein bekertje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, 4 eetlepels olie, 1 pak Kip Tandoori van Knorr, 1 bekertje creme fraiche (125 ml),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

300 gram basmatirijst, 400 gram kipfiletblokjes, 1 zakje kruidenmix voor kip tandoori, 20 gram, 2 el zonnebloemolie, 400 gram oosterse wokgroenten, koelvers, 1 blik gepelde tomaten, 400 gram, 100 ml volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gerecht met exotisch tintje. Ook lekker voor kinderen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 1/2 pakje kip tandoori van Honig, 1 bekertje creme fraiche, 200 gram peultjes, nasi/bamipakket van 400 gram, scheutje olie, 1 ui, 1 klein blikje peer, allesbinder, water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met rijst en komkommersalade

INGREDIENTEN

* 1 pak snelkookrijst, * 500 gr kipfilet, * 1 groene paprika, * 1 prei, * 150 gr peultjes, * 1 pakje Kruidenmix voor Kip Tandoori, * 1 bekertje creme fraiche, * 1 komkommer, * 1 tl komijnzaad, * 1 rode peper, * 125 gr Bulgaarse yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 pak Knorr Kip Tandoori, met daarin:, - - 1 zakje Tandoori-marinade, - - 1 zakje Tandoori-saus, - - 1 zakje Indiase rijst, - Klaarzetten:, - 300 gram Kipfilet, - 250 cc (ml) Water, - 125 cc (ml) Creme fraiche, - Olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr worteltjes,schoongemaakt en in plakjes snijden, zout, 1 pak knnor wereldgerechten kip tandoori a 275 gr., 2 el zonnenbloemolie, 200 gr kipfilet,in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 gr studentenhaver, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip tandooribron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

300 g worteltjes, schoongemaakt en in plakjes, zout, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 g, 2 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet, in reepjes, 125 ml creme fraiche, 50 g studentenhaver, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram worteltjes, schoongemaakt en in plakjes -, zout -, 1 pak Knorr wereldgerechten, kip tandoori a 275 gram -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 200 gram kipfilet, in reepjes -, 125 ml creme fraiche -, 50 gram studentenhaver, grof gehakt, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koken op de camping

INGREDIENTEN

2 zakjes kruidenmix voor Kip Tandoori3 el. olie300 gr. pandan rijst300 gr. kipfilet in dunne reepjes6 bosuitjes in ringetjes gesneden1 mango in blokjes1 blikje babymais125 gr. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram kipfilet , 4 eetlepels olie , 2 eetlepels magere yoghurt , 2 eetlepels rozijnen , 1 pak Kip Tandoori van Knorr , 1 bekertje creme fraiche (125 ml),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een echte recept van een meneer uit india

INGREDIENTEN

15 drumsticks 3pp., yoghurt 1ltr.100 gr verse gember, 2 bollen knoflook., cayennepeper 2 theelepels, 3 citroenen., 2 eetlepels koriander., zout., tandori pasta (a.h)_, 1/2 fles., 2dl olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ca. 500 g kipfilet, 1 zakje rijke kruidenmix voor Kip tandoori (Honig), 6 1/2 dl yoghurt, 1 klein Turks brood, 1 komkommer, 1 kleine rode ui, 2 vleestomaten, verse koriander, enkele blaadjes sla, mangochutney,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

(2 pers.):van "jerckbird"

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 zakje tandoori kruiden (silvo), 2 uien, 1 pakje roomculinair, 1 zakje cashewnoten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

Ca. 500 g kipfilet, 1 zakje rijke kruidenmix voor Kip tandoori (Honig), 6 1/2 dl yoghurt, 1 klein Turks brood, 1 komkommer, 1 kleine rode ui, 2 vleestomaten, verse koriander, enkele blaadjes sla, mangochutney,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Van "Vifke"

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, tandoori kruiden (2 1/2 tl ), scheut olie, ? eetl. Kerrie, ? eetl. Ketoembar, ? eetl gemberpoeder ? eetl anijs, , Voor de saus : 1 ? eetl. Tandoori kruiden 1 eetl. Aardappelzetmeel, ? theel. Chilikruiden, ? eetl. Kurkuma (Mierikswortel), ? 300 ml water 1 potje creme fraise, , Voor de rijst : rijst, 2 prei, 1 grote rode paprika, 3 tomaten, 1 theelepel Kurkuma handje vol rozijnen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De kip moet minstens 6 uur marineren, houdt hier dus rekening mee. Je kunt ¿m ook de avond van tevoren maken en in de koelkast laten staan. Om de kip een extra rode kleur te geven, gebruiken ze in de Indiase keuken Tandoori kleurstof. Dit zou je kunnen gebruiken (bijvoorbeeld van een Toko). Gebruik, voor extra smaak, niet-gemalen versies van de kruiden en warm deze op in een bakpan voordat je ze fijnmaalt met een vijzel. Dit geeft het gerecht extra smaak. Verwacht hier niet een romige, sauzige tandoori zoals je hem misschien weleens gegeten hebt uit een pakje. Dit is het Indiase recept voor kip tandoori. De kip wordt oorspronkelijk gebakken in een hete kleioven (de tandoori), wat de smaak van de kip bijzonder lekker maakt.

INGREDIENTEN

* 350 gr kipfilet, * 2 cm verse gember, * 3 teentjes knoflook, * 3 eetl citroensap, * 1 rode peper, * 2 eetl verse koriander, * 60 ml yoghurt, * 1 theel gemalen koriander, * 0.5 theel gemalenkomijn, * 1 theel garam masala, * 0.5 theel zwarte peper, * 1 eetl tomaten puree, * naar smaak zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk gerecht uit de Indische keuken

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, tandoori kruiden (2 1/2 tl ), scheut olie, ? eetl. Kerrie, ? eetl. Ketoembar, ? eetl gemberpoeder, ? eetl anijs, Voor de saus : 1 ? eetl. Tandoori kruiden, 1 eetl. Aardappelzetmeel, ? theel. Chilikruiden, ? eetl. Kurkuma (Mierikswortel), ? 300 ml water, 1 potje creme fraise, , Voor de rijst :, rijst, 2 prei, 1 grote rode paprika, 3 tomaten, 1 theelepel Kurkuma, handje vol rozijnen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pakistaans kipgerecht. Lekker pittig en makkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

= hele kipfilet, = tandoorikruiden, = 2 grote uien, = 1 theelepel kerrie, = 3 eetlepels tomatenketchup, = 3 eetlepels ketjap manis, = 2 eetlepels mango chutney, = 1 theelepel sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijzonder lekker, zacht en toch pittig van smaak en snel klaar. Een echte verrassing!

INGREDIENTEN

400 grs kipfilet (500 voor grotere eters), groot potje creme fraiche, blikje gemengd fruit, Tandoori kruiden van Silvo, Bulgaarse yoghurt, komkommer en witte rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een Tandoori is een klei oven die ze in India gebruiken.Tijdens onze reis door India hebben wij veel Tandoori gerechten gegeten, waaronder deze kip! Probeer maar eens hoe lekker!!!

INGREDIENTEN

500gr kipfilet, klein bekertje Bulgaarse yogurt, 1,5 tl tandoorikruid (koop je bij de toko}1 knoflookteen, scheutje zonnenbloemolie, wat verse munt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 1 hele kip, ontveld, 3 tl limoensap, 2 tl rode chili poeder, 2 dl yoghurt, 1 teentjes knoflook, 2 cm gemberwortel, 1 tl garam masala, 1 el olie, zout, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sinfully Spicy says:

The most popular dish from the Indian subcontinent which is relished the world over. Tandoori chicken is known for its vibrant orange color, the aromatic spices and the tender texture of chicken. The chicken can be marinated a day in advance and can be roasted, broiled or grilled just before serving.

Marinating the chicken in yogurt along with a lots of spices & then slowly cooking in an evenly distributed temperature, makes it aromatic & tender on inside and the high temperatures of the oven /grill give it a crispy texture outside.The grilled option also infuses a smokiness which makes the flavor almost similar to the tandoor cooked version. Since I do not own a tandoor, I normally use my broiler to cook the chicken and it comes out wonderful every time.

The first time I made it I used the orange food color because I was trying to make it appear restaurant like. But after that I stopped using food color and lived with it.

INGREDIENTEN

1.5 lb skinless chicken drumsticks [bone in works best], 1 tbsp canola oil for brushing, , Slices of red (Spanish) onion, tomato and lemon, for garnish [optional], , For the Tandoori Paste/Marinade:, , 3/4 cup plain yogurt, 1 tbsp lemon juice [preferably freshly squeezed], 2 tsp Red chili powder [or Cayenne powder ](as per taste), 1 tsp oil, 1.5 tsp dry coriander powder, 1.5 tsp fresh garlic paste, 1.5 tsp fresh ginger paste, 1/2 tsp turmeric powder, 2 tsp dry fenugreek leaves [kasuri methi, available at indian stores], 1/2 tsp ground cumin powder, 1/4 tsp ground cinnamon, Salt to taste, Few drops of orange food color [optional], , Note: This tandoori paste is readily available in indian grocery stores under the name "Tandoori Masala".You can also buy it instead of preparing at home.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 dubbele kipfilet, - 1 zakje tadoori-kruiden, - 1 blik (½ liter) gemengde vruchtjes, - 1 klein bekertje crème fraiche, - ½ rode paprika,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het beroemnde Tandoori-gerecht. Let op moet lang marineren!!!

INGREDIENTEN

1350 gr kipfilet in stukken, 250 ml yoghurt, 100 ml limoensap, 4 thl. Cayennepeper, 3 thl. Paprikapoeder, 1 kleine ui, gesnipperd, 5 knoflooktenen, gehakt, 1 eetl. Gemberwortel, fijngesneden, 0.5 thl. Kurkuma (geelwortel), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui., 2 tenen knoflook., 1 rode paprika., 1 gele paprika., 100 gr.peultjes., 500 gr.kipfilet., 3 eetl.olie., 1 zakje kip tandoori-mix., 125 ml.creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak roerbak groentemix (a 400 g), 1 duopak krieltjes (a 700 g), 2 pakken (struik) Kip in Romige Tandoorisaus (a 500 g), 3 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Kip, 70 gr Tandooripoeder, 125 ml volle yoghurt, 1 tl zout, 1 eetl mosterdolie (toko), 2 grote spaanse uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 2 eetl rode peperolie 2 limoenen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip in 4 delen, 10 safraandraadjes, 1 eetl geraspte gemberwortel, 1/2 fijngesneden ui, 3 teentjes knoflook, 2eetl korianderblaadjes, 1-2 thl chillipoeder, 1thl gemalen korianderzaadjes, 1thl gemalen komijn, 2-3 thl garam masala, 1/2-1 thl geelwortel, 1/2 thl zout, 1-2 eetl citroensap, 3-4 eetl volle yoghurt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2007
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De bijzondere smaak van kip tandoori, gebakken in je eigen oven.

INGREDIENTEN

- 500 gr kipfilet, - 250 ml volle yoghurt, - halve kleine ui, - 2 cm verse gember, - 4 teentjes knoflook, - 2 el korianderzaad, - 2 el komijnzaad, - 1 citroen, - zout, - 1 el milde paprikapoeder, - 1 tl rode voedingskleurstof (toko), - 1 tl chilipoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Op deze manier een snel Indiaas ovengerecht

INGREDIENTEN

10 a 12 kipdrumsticks, ca 2 dl volle yoghurt, 4 el tandoorikruiden, 2 t knoflook, 1/2 tl chilipoeder, 1 el munt vers gehakt, 1 el verse koriander, 1 tl gemalen koriander, 2 el citroensap, 2 el versgeraspte gember, zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker Indiaas Rijstgerecht

INGREDIENTEN

300 gram rijst, 3 eetlepels olie, 400 gram gesneden roerbakgroenten, of een groentepakket

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies