Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5.919 kip oven recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 vleestomaten, 150 gram Boursin met tuinkruiden, 1 teentje knoflook, 2 eieren, zonnebloem olie/of olijf olie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.

INGREDIENTEN

Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks., Honing: ongeveer 10 eetlepels, Mosterd: 3 eetlepels, 75 g boter, kerriepoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter, 20 gram bloem, 2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld), peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje room culinair of kookroom -, 250 gram champignons -, 1 + 1 eetlepel olijfolie -, zout, peper -, 400 gram kipfilet -, 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 750 gr Broccoli, 1 Blikje champignoncreme soep Unox, Creme fraiche, Geraspte kaas, Paprikapoeder, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 bekertje creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram magere spekblokjes, 200 gram kipfilet, 3 lente-uitjes, 100 gram champignons, zout en versgemalen peper, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijke kip uit de oven, kruidig-zoet van smaak en eigenlijk in no time gemaakt!

INGREDIENTEN

DE MARINADE:, 60 ml olijfolie, 60 ml worcestershiresaus, 2 el tomatenketchup, 2 el ketjap manis, 2 el balsamico-azijn, 1 tl chilivlokken (of gemalen uit een molentje), 2 el donkerbruine basterdsuiker, 2 tl tijm, , EN VERDER:, 4 kippebouten, 4 grote rode uien (in partjes), 1/2 bakje tros-kerstomaatjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een heerlijk Slankgerecht,Snel Klaar (als je op tijd de oven aanzet);) Het kippakketje gaat in de oven en er komt geen boter of olie aan te pas. Met rijst/aardappelen en (roerbak)groenten is het slechts 375 Calorieen p.p. Ik geef op voor 1 persoon maar ben je met meer personen dan doe je gewoon 2-3 of 4x de hoeveelheden. Dit is een dieetgerecht en ik geef dus een dieet portie op, ben je niet op dieet neem je gewoon meer!Ik maak dit vaak voor 2 personen en verdubbel dan het recept. De foto`s zijn gemaakt toen ik het met aardappelen (in de schil gekookt) en gemengde groenten heb gegeten en nog een foto van dit gerecht toen ik het gemaakt had met rijst en oosterse roerbakgroenten.

INGREDIENTEN

100 g kipfilet., 25 g St.Moret light (of andere "lightkaas" bvb, Linessa van Lidl of Philadelphia light)., 1 eetl. Grove mosterd.(of gewone mosterd en grove dus half om half), 2 plakken rauwe ham., 80 gram gare rijst (of 2 aardappelen)., 1 tl (olijf) olie, (Roerbak)groenten naar smaak., Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

Een lekkere ovenschotel voor de knoflookliefhebber.

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken gesneden2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt1 eetl. verse citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap125 ml. olijfolie3 eetl. kippenbouillon1 bolletje knoflook, tenen losgebroken.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere italiaanse wraps

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 500 gr italiaanse roerbakgroente, pesto, mozarella, 8 wraps, geraspte kaas, 2 uien, Tomaten ketchup, knoflook, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  > 120 min.

Quiche kip en paprika In 30 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 kipfillet, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, 5 bladerdeeg plakjes, wat paprikapoeder, geraspte kaas (optioneel),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipdijfilet is vele malen lekkerder en sappiger dan kipfilet. Vooral in dit recept raad ik je aan kipdijfilet te nemen. Door de balsamico en honing krijgt de kip een super lekkere smaak. Onze gasten (en wij ook) vonden dit verrukkelijk.

INGREDIENTEN

Plm. 8 kipdijfilets, peper, zout, 100 gram Pancetta (=Italiaanse luchtgedroogde spek) of gewone plakjes ontbijtspek in reepjes gesneden, 4 flinke tenen knoflook (gepeld en in plakjes gesneden), 3 eetlepels olie, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn of wat gedroogde rozemarijn, 2 eetlepels vloeibare honing, 4 eetlepels balsamico-azijn (donkere), 250 gram champignons (schoongemaakt en in vieren gesneden), grof gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een populaire manier van kipfilet in de Verenigde staten, Australië en Groot-Brittannië. Ideaal als snelle maaltijd, die heerlijk is met gepofte aardappelen en een salade

INGREDIENTEN

4 kipfilets van ca. 175 gr, 4 bosuitjes, fijngehakt, 3 el honing, 4 el verse sinaasappelsap, 1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, verse citroenmelisse of bladpeterselie, om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Het is erg lekker, snel klaar en ook kinderen zijn er dol op. De prei wordt door de blauwe kaassaus heel zacht van smaak.

INGREDIENTEN

- 2 stokbroden, - 400 gram kip in stukjes, - 6 preien fijn gesneden, - bekertje creme fraiche (ca 125 ml), - 125 gram blauwe kaas in stukjes, - boter voor bakken en invetten, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Een quiche met een bijzondere vulling, weereens wat anders! De kip kan weggelaten worden of vervangen door een vleesvervanger als je liever vegetarisch eet.

INGREDIENTEN

1 pak Quiche naturel van Koopmans, 50 gram boter/margarine, 50 ml water, brie in blokjes (hoeveelheid naar eigen inzicht), broccoli in roosjes, kort gekookt, kipfilet in stukjes, gebakken, grof gehakte cashewnoten (gezouten), 3 eieren, bekertje creme fraiche, paneermeel, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken bacon, 100 gr extra belegen goudse kaas, ½ t cayennepeper, 1 t knoflookpoeder, 1 t paprikapoeder (mild), 1 t zwarte peper, ½ t zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1/4 rode paprika, 2 sneetjes oud witbrood, 250 g kipfilet, 3 eetlepels slagroom, 2 eieren, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel tijm, 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum, 4 eetlepels fijngeknipte peterselie, zout, peper, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 pak cannelloni, 1 blikje gezeefde tomaten, 2 mozzarellakaasjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibare honing;, 50 ml sojasaus;, 50 ml droge sherry;, mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;, 1 teentje knoflook, geperst;, 125 g kipfilet, in repen;, 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;, 100 g kastanjechampignons, in plakjes;, 50 g peultjes;, zout en versgemalen peper;, een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top