1. Home
  2. Recepten
  3. Kip Leffe

Kip leffe recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kip met donkere Leffe

Lekker Belgisch bier

INGREDIENTEN

12 kippenbouten 2 flesjes donkere Leffe(33 centiliter) 1/2 kilogram champignons 7 sjalotten 1 1/2 deciliter room 75 gram margarine 2 soeplepel olijfolie pezo Gehakte peterselie

Voorbereiding

De dag voordien: Maak de kippenbouten schoon,laat ze aan alle kanten mooi bruin bakken.Bestrooi met pezo. Neem ze uit de pan . In dezelfde pan de fijngesneden sjalotten een paar minuten laten stoven,zet het vuur zachter dat ze niet bruinen.Doe de kippenbouten terug in de pan.Giet het bier erover en breng aan de kook.Het vuur weer zacht zetten en ongeveer.30 minuten laten sudderen met half open deksel.Ondertussen de champignons reinigen en in schijfjes snijden en in een aparte pan met wat olijfolie stoven tot ze hun vocht afgeven. Wanneer de kip goed gebraden is en de bakjus is ingedund de champignons bijvoegen en wegzetten.

Bereidingswijze

De dag zelf: Het geheel terug opwarmen en de room en de gehakte peterselie toevoegen,de kruiding nagaan en binden met maizena-expres.Warm opdienen met aardappelen of kroketjes. Heel lekker,heel gemakkelijk

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met pijnboompitten en Leffe abdijbier

INGREDIENTEN

1 flinke braadkip, in stukken gesneden-, 1 flesje Leffe abdijbier, 33 cl-, 2 tomaten, ontveld en in stukjes-, 2 uien, gesnipperd-, 1 mandarijntje, in stukjes-, 3 teentjes knoflook, gesnipperd-, 1 mespuntje safraan-, verse rozemarijn, tijm-, 100 g pijnboompitten-, 1 l kippenbouillon-, peper, zout & peterselie.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kip met bruine leffe.

INGREDIENTEN

1dikke kip in stukken gesneden,1flesje bruine leffe,1bakje champignons,3sjalotten,1dl room,50gr boter,1eetl.olie,gehakte peterselie,p+z.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

parelhoen met scampi en leffe

Supergerecht: ook heerlijk met kip ipv parelhoen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: (4 personen), 16 st scampi, 4 st parelhoenfilet (enkel), 16 bl verse salie, losgeklopt eiwit, ½ sjalot, paprikapoeder, gedroogde saliepoeder, klein teentje knof, , Saus:, Schillen en koppen van de garnalen, 1/2 stengel bleekselderij, 2 wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 0.5 flesje Leffe Blonde, 1 el tomatenpuree, 0.5 tl paprikapoeder, 0.5 dl room, 2.5 dl gevgeltebouillon, , Garnituur, 4 st wortel, 50 g flagoletten (ipv daarvan vandaag haricots-verts), 0,25 st bloemkool, 0,25 st knolselder, 8 st kleine aardappelen,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Brusselse kip

INGREDIENTEN

1 braadkip(ca. 1 kilo), zout, peper, bloem, 3 eetlepels boter, 1/2 citroen, stronkjes witlof, 4 eetlepels suiker, nootmuskaat, 2 sjoltjes, 600ml Leffe Triple(flesje), 200ml creme fraiche, 7 takjes peterselie.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Brusselse kip

Bevat: 925kcal / 3870kJ / eiwit 75gr / vet 56gr / koolhydraten 19gr.

INGREDIENTEN

1 Braadkip (ca. 1 kilo), in stukken gesneden en gewassen, 3 eetl. boter, bloem, 4 stronkjes witlof, zout en versgemalen peper, 4 eetl. suiker, nootmuskaat, 2 sjalotjes, 600 ml Leffe Triple, 200 ml crème fraîche , 7 takjes peterselie, 1/2 citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip met pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 flinke braadkip, in stukken gesneden-, 1 flesje Leffe abdijbier, 33 cl-, 2 tomaten, ontveld en in stukjes-, 2 uien, gesnipperd-, 1 mandarijntje, in stukjes-, 3 teentjes knoflook, gesnipperd-, 1 mespuntje safraan-, verse rozemarijn- tijm-, 100 g pijnboompitten-, 1 l kippenbouillon-, peper, zout & peterselie., ,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gesmoorde Kip in Sherry-Bier

Heerlijke kipschotel; gebrui Leffe Dubbel (zoet donker bier)

INGREDIENTEN

4 personen-2 grote juspannen/hapjespan, , 2 kilo kipstukken met bot (ong. 7 stuk in kilo kipdijen), 8 sjalotten heel, 2 uien in grove stukken, Halve courgettes in 1 cm plakken, 5 grote tenen knoflook geplet, half bakje gerookte spekjes, 1 flesje Leffe dubbel (donker zoetig bier), scheut droge sherry, ong driekwart liter kippenbouillon, paprika stukken in alle kleuren, scherpe peper, zoete parikapoeder, zout,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip op Balegemse wijze

We serveren een Vlaamse versie van de 'coq au vin'. In plaats van wijn laten we alle ingredi?nten sudderen in een blond streekbier (blonde leffe, duvel...). Je kan dit gerecht ook opdienen met aardappelkroketjes.

INGREDIENTEN

4 kippenvleugeltjes, 4 kippenbouten, 125 g buikspek, 15 sjalotten, 15 grote champignons, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), 2 knoflookteentjes, ? l kippenbouillon, ? l blond streekbier, 1 borrel Balegemse jenever, 2 eetlepels bloem, 100 g boter, peper en zout,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kipstoverij

Een heerlijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

2 kippenfilets, 1 grote wortel, 1 grote ui, 2 soeplepel azijn, 3 soeplepel bruine suiker, 2 lauriesblaadtjes, 1 flesje donker bier (leffe), 1 koffielepel verse thijm, peper en zout, 1 boullionblokje van kip, 1/2 l water, 1 snee wit brood bedekt met mosterd, 1/2 koffielepel worchestershire saus, Maziena of donker bindmiddel van Maziena.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippen-preisoep met breekbrood

INGREDIENTEN

1 breekbrood meergranen (C1000), 2 zakjes kippensoep, 1 flesje Leffe Dubbel, 250 g kipfilet, in kleine stukjes, 1 zak panklare prei à 250 g (C1000), 1/2 potje tapenade,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  •  
  •  10-20 min.

BBQ fun Beer Can Chicken

Dit is gewoon fun, lekker en een show off op je bbq feestje. beer can of beer butt chicken. perfect gegaarde pittige kip.

INGREDIENTEN

Hele kip voor 4 personen, 1 1/2 el. sweet smoked paprika ( rode blikjes bij de app ), 1/2 el.hot smoked paprika, 1/2 tl.chilli vlokken, 2 el. Dijon mosterd, 1 el rode wijn azijn, sap van 3 limoenen, sap van 3 citroenen ( kleintjes ), 5 el. olijf olie, 1 bol knoflook gepeld, 0,5 liter blik leffe blond, half vol,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kip leffe recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top